Marina Zettle - Artiest van de maand oktober 2013 opo MuziekwereldMarina Zettl

Biografie

Marina Zettl houdt van creatieve, verfijnde maar vooral ook pakkende melodieën. Op het podium belichaamt zij dit met verfrissend gemak en zingt zij begeestigd met duidelijke stem en vol charisma.

Met het in de herfst van 2013 verschenen album "Watch Me Burn" wil Marina, beďnvloed door jazz en moderne songwriting, een nieuwe en frisse muzikale stijl brengen die door de muziek critici ook wel aangeduid wordt als ‘non-conformistische Pop’. Wat hoor jij in dit nieuwe album?...

Live wordt Marina daarbij begeleid door haar uitstekende band zoals ze al liet zien op diverse festivals als de Canadian Music Week, Indie Week Ireland, Fete de la Musique en diverse jazz festivals, maar ook tijdens haar optredens op podia in Engeland, Nederland, Oostenrijk en Duitsland.

De ideeën en teksten van de songs komen voort uit zeer persoonlijke ervaringen van de afgelopen jaren, van zowel muzikale als interpersoonlijke aard. Dit is ook duidelijk te horen op het nieuwe album, waarvoor het gevestigde songwriter team Marina Zettl & gitarist Thomas Mauerhofer zich liet versterken met de Hamburgse producer Jan-Philipp Kelber.

Maar terug naar het begin:

Regina Marina Zettl kwam twee maanden te vroeg in Graz op de wereld, waar ze ook verder opgroeide. Haar familie besefte al snel dat zij een talent voor het podium had en – na een korte, mislukte poging tot het dansen van ballet en het spelen van klassiek piano – kristalliseerde het zich uit dat zingen de meest directe vorm van expressie voor haar is.

Geďnspireerd door haar jazz-vocale studies startte Marina samen met jazzpianist Michael Kahr haar eerste band "Miss Mister", om eigen repertoire te schrijven en ten gehore te brengen. Zij kreeg hierdoor behoorlijk de smaak te pakken en vervolgde haar muzikale avontuur met nog twee albums, samen met gitarist Thomas Mauerhofer, die ook uitgebracht werden door het Weense Crackedanegg Records.

Marina en Thomas leerden elkaar kennen tijdens een Big Band productie. Beide albums werden door hun samen gecomponeerd, geproduceerd en in-house opgenomen.

Het album "Ficus" verscheen in 2010, gevolgd door Marina’s eerste solo-album "Thin Ice" in 2012.

 

Watch Me Burn

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Watch Me Burn. Harten kunnen niet alleen maar breken, maar ook in vuur en vlam staan. En om harts-muziek draait het hier.

Het hart ligt ongeveer tussen het hoofd en de buik. Daarom is muziek vanuit het hart gemaakt het beste doordat deze zowel je wezen als je ziel zal raken.

De traditionele muziek critici willen het vaak nog niet toegeven maar de tijd van de ingenieuze dilettanten is al lang voorbij. Wat we nu nodig hebben zijn charismatische muzikanten die verder gaan dan het bewandelen van de geijkte paden.

Met hun derde album is het Marina Zettl en haar ‘partners in crime’ gitarist Thomas Mauerhofer en drummer Jörg Haberl (die alle drie op deze CD meerdere instrumenten bespelen) gelukt om de energie van de live-optredens in een studio omgeving vast te leggen.Het magische woord hierbij is reductie: dit keer geen strijkers en grootse arrangementen, geen franjes in de songteksten, maar simpel tot een punt komen.

Op de beste momenten voert dit je mee naar de gouden tijden van de songwriters uit de zeventiger jaren, maar met een sound die geworteld is in het hier en nu.

In die zin: Watch them burn!! Op CD en live... (Klaus Wienerroither)

Track listing

1 Monsters & Beasts

2 Round & Round

3 We’re One

4 Watch Me Burn

5 Stronger Than Love

6 For God’s Sake

7 Painted Black

8 It Only Takes A Day

9 Stehen, Bleiben

10 Numberotic

11 In My Pocket

Coast to Coast BV

Website: www.coasttocoast.nl

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Cat.code: CTC-2990704

Barcode: 8714691027650

Label: Coast to Coast

Configuratie: Digipack

Release datum: 4 Oktober 2013

Via iTunes zal een Digital Deluxe versie beschikbaar komen die naast de tracks van het album als extra bonustrack een live versie heeft van de track ‘Round & Round’ en een digital booklet. Vanaf 9 september a.s. zal deze versie al in de voorverkoop gaan.

 

Op dezelfde datum zal tevens de track ‘For God’s Sake’ uitgebracht worden als digital-only single.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sociale media

Website: http://www.marinazettl.com/

Facebook: https://www.facebook.com/ZettlMarina

Twitter: https://twitter.com/ZettlMarina

Reverbnation: http://www.reverbnation.com/marinazettl

Youtube: http://www.youtube.com/user/marinazettl

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Uit de pers:

"Marina Zettl pendelt gemakkelijk heen en weer tussen verschillende muziekstijlen, zet haar stem vakkundig neer, maar blijft trouw aan haar eigen identiteit" (..) "Met veel vertrouwen zingt Marina Zettl Duitse en Engels teksten, ze omhelst ze als het ware" (jazzzeit)

"Je kon werkelijk de spreekwoordelijke speld horen vallen op het moment dat Marina aan het zingen was" (Lancaster Music Festival)

"Marina Zettl heeft een spannende stem die vanaf het eerste moment betoverd en fascineert" (kulturwoche)

Live optredens in Nederland:

01-11-13 Mijke’s Middag - Radio 6 (National radio, NL)

02-11-13 Red Shoe Session - Nijmegen (NL)

03-11-13 Muziekcafe Helmond - Helmond (NL)

06-11-13 Cafe Averechts - Utrecht (NL)

07-11-13 De Regentenkamer - Den Haag (NL)

08-11-13 O’Ceallaigh - Groningen (NL)

09-11-13 Bluescafe Apeldoorn - Apeldoorn (NL)

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Op 10 september a.s. zal een recensie van het album worden geplaatst op Muziekwereld