Marike Jager

Marike Jager - Maandartiest van de maand juli 2009 op Muziekwereld

Vijf jaar geleden won ze de Grote Prijs van Nederland in de categorie singer/songwriter, maar haar debuutalbum zou nog zo'n tweeŽnhalf jaar op zich laten wachten. Niet alleen moest eerst de studie gezondheidswetenschappen worden afgerond, Marike Jager wilde ook de nodige tijd nemen om goed repertoire bij elkaar te schrijven en de geschikte muzikanten om zich heen te verzamelen. Met The Beauty Around was haar naam meteen gevestigd. Het album bezorgde Jager de nodige aandacht in allerlei media, wat uiteindelijk zou resulteren in een overtuigend optreden op het prestigieuze festival Lowlands.

Op 31 oktober 2008 verscheen het tweede album Celia Trigger, waarmee Marike Jager uitsluitend lovende kritieken oogst. De succesvolle jonge singer/songwriter liet zich inspireren door een foto van een 87-jarige vrouw uit Alabama. Zij is stervende en wil terug naar haar geboorteplaats. Een passerende fotograaf biedt haar een lift aan, maar de vrouw vertrouwt hem voor geen cent. De hele rit zit ze op de achterbank met een pistool op schoot. De foto illustreert een leven vol angst en wantrouwen.
Marike Jager gaf de vrouw op de foto de naam 'Celia Trigger' en schreef de titelsong voor haar nieuwe plaat, de verrassende opvolger van haar debuut uit 2006. "De foto laat een gevecht zien tussen verlangen en angst, een thema waar ik veel over schrijf. 'Celia' verlangt niet meer, haar 'gun' symboliseert haar eenzaamheid en wantrouwen."

Jager is inmiddels een bekend en gewaardeerd singer/songwriter. Op zich natuurlijk een groot voordeel, maar gelijkertijd brengt die status een verplichting mee. Zelf vertelt ze in een intervieuw met Popmagazine Heaven hierover: 'Als je liedjes gaat schrijven, ben je onbewust bezig met je publiek. Je ziet je muziek als een bepaalde verantwoordelijkheid en je wilt nu eenmaal het beste geven dat je in huis hebt. Altijd is er die angst dat het niet gaat lukken. Ook bij het schrijven van deze plaat (Celia Trigger) moest ik de dingen echt loslaten, zodat ik de liedjes dichter bij mezelf kon houden.

Alle links van Marike Jager

Website
 

Terug naar Hoofdindex

Free counter and web stats