Margriet Sjoerdsma

Margriet Sjoerdsma - Artiest van de maand juni 2014 op Muziekwereld

Margriet Sjoerdsma (Sittard, 5 oktober 1983) studeert jazz op het conservatorium, maar laat zich ook inspireren door singer-songwriters als Jeff Buckley, Sheryl Crow en Joni Mitchell. Op haar eerste twee albums With The Whisper Of A Morning (2006) en Bloom (2008) zijn vooral jazzinvloeden te horen in de traditie van andere Nederlandse acts als Room Eleven en Wouter Hamel. Dankzij haar vaste pianist en componist Dimitar Bodurov staat de piano centraal in de begeleiding. Naar aanleiding van goede reacties op de cd's staat de zangeres onder meer op North Sea Jazz, The Hague Jazz, in het Concertgebouw en de Kleine Komedie. Het blad Elle kroont haar in 2009 tot meest veelbelovende zangeres. Sjoerdsma is te gast bij radioprogramma's als Opium, Cappuccino, Tros Muziekcafť en bij 3FM. Ze gaat op tournee in het buitenland met optredens in onder meer Bulgarije (Smolyan Jazz Festival en Varna Summer International Jazz Festival), KroatiŽ (Bale Jazz) en Zuid-Korea. In 2012 doet ze in Nederland een theatertournee. Op het derde album Drawing Circles is haar voorliefde voor singer-songwriters terug te horen en speelt gitaar een belangrijke rol. De liedjes op de plaat heeft ze zelf geschreven in samenwerking met Louk Boudesteijn, Maarten van Damme, JanPeter Hoekstra en Martijn van Agt. Naar aanleiding van het boek Behind The Rainbow, de Engelse biografie van Rotterdammer Johan Bakker over de Amerikaanse zangeres Eva Cassidy (1963-1996), doet Margriet Sjoerdsma vanaf september 2012 enkele optredens met A Tribute To Eva Cassidy, onder meer begeleid door Eva's broer Dan Cassidy.


Naast haar eigen muziek vindt Margriet het een welkome uitdaging en afwisseling om nieuwe projecten te starten en samen te werken met andere muzikanten. Zo was ze reeds te gast bij het Rembrandt Frerichs trio, Nueva Manteca en de Dutch Swing College Band. Afgelopen jaren tourde ze met verschillende formaties door Bulgarije, (Smolyan Jazz Festival en Varna Summer International Jazz Festival) KroatiŽ (Bale Jazz), Thailand, Taiwan en Zuid-Korea.

Momenteel werkt Margriet aan een nieuw project: 'Margriet Sjoerdsma: A Tribute to Eva Cassidy ft. Dan Cassidy'. Dit is een project samen met violist Dan Cassidy (IJsland), de broer van Eva, die nog op het fameuze 'Songbird' album heeft meegespeeld. In seizoen 2013-2014 was A Tribute to Eva Cassidy een groot succes met uitverkochte concerten door het hele land. Inmiddels is de cd A Tribute to Eva Cassidy uitgebracht. In februari 2013 waren Margriet Sjoerdsma , Dan Cassidy, Arie Storm en Cord Heineking te gast bij VPRO's Vrije Geluiden, Ned. 1 en in augustus 2013 bij de Uitmarkt bij Kunststof TV, Ned.2. In 2015 beleeft A Tribute to Eva Cassidy haar reprise met wederom 30 concerten in de Nederlandse theaters. In augustus gaat Margriet 3 maanden richting Noorwegen om haar nieuwe plaat bij elkaar te schrijven.

 

Terug naar Hoofdindex

Free counter and web stats