Liquid Snow

Liquid SnowLiquid Snow bestaat uit: Randy de Vaan (basgitaar), Jamil Molenaar (gitaar), Jesse van de Hulsbeek (gitaar en zang), Jeroen de Heuvel (orgel en synths) en Mischa van de Hulsbeek (drums en zang).

Liquid Snow heeft inmiddels een reputatie opgebouwd als één van de meest veelbelovende bands van Nijmegen en speelde het afgelopen jaar onder andere op Huntenpop, de-Affaire en in het voorprogramma van Rats on Rafts. Deze groep verdient het om ook nationaal wat meer aandacht te krijgen.

Muziekwereld helpt daarbij een handje door Liquid Snow te kiezen als Artiest van de maand april 2013.

 

Bio (MusicFrom)

Laat die clichés over brullende gitaren, pompende bassen en beukende drums maar achterwege. Geen sausjes hier, geen toefjes daar. Geen wervelende mix van funk, metalcore en queerhop die moeilijk in een hokje te plaatsen valt. Liquid Snow is gewoon een fijne Brits aandoende post-punkband. Zo’n band die door MusicFromNL al voorzichtig werd vergeleken met De Staat. Die indruk maakte in het voorprogramma van Rats on Rafts en op zomerfestivals Huntenpop en de-Affaire. Die Hollandse Nieuwe was bij 3voor12. Met een virtuoze drummer die je voet automatisch mee doet stampen op de beat. Met een onverwachts effectief orgeltje. Met rake teksten. Met dat speciale iets waar je nét je vinger niet op kunt leggen. Zo’n band die klaar is voor de volgende stap en die ambitie met hun nieuwe EP Down and Out kracht bijzet. Zo’n band waarover de media zeiden:

“Als Liquid Snow altijd zo zou spelen als het vanavond doet, behoort het tot één van de beste ‘alternatieve’ bands van Nederland. Toch zouden best meer mensen dat mogen weten…” – 3voor12

“Liquid Snow schuurt, het is spannend, het is gemeen en het is strak. De drummer mept als een malle. De nummers zitten sterk in elkaar. Het toetsenwerk is zowel treffend als functioneel. De sound is hard! Het overtuigende optreden doet de vraag rijzen waarom deze band nog niet veel groter is dan nu.” – 3voor12

“Gaat Liquid Snow dezelfde weg als de regiogenoten van De Staat? In ieder geval houdt de band de bloei en groei van Nijmegen in de Nederlandse popscene levend.”

-          MusicFromNL

 

Website: www.liquidsnow.nl

 

Terug naar de Hoofdindex