Kimbra

Kimbra - Artiest van de maand augustus 2012 op Muziekwereld

Al haar ambitie ten spijt, duurde het tot Gotye's wereldhit Somebody That I Used To Know voor de Nieuw-Zeelandse zangeres Kimbra haar debuutalbum Vows uit mocht brengen. 'Het was soms erg frustrerend,' zegt ze 'Ik wilde mijn muziek met iedereen delen, maar mijn management vond dat ik moest wachten.'

Kimbra's muzikale carrière begon al vroeg. Op tienjarige leeftijd had ze haar eerste publieke optreden en twee jaar later zong ze voor een publiek van 27.000 mensen het nationale volkslied tijdens de finale van de Nieuw-Zeelandse rugby-competitie. Op de middelbare school won ze de tweede prijs in een muzikale talentenjacht voor scholieren en nam ze een muziekvideo op voor het kinderprogramma What Now.

Toen ze met haar tweede muziekvideo door de Australische muziekzender Juice TV tot beste nieuwkomer werd verkozen, trok ze de aandacht van platenbaas Mark Richardson. Op zijn uitnodiging vertrok de toen 17-jarige zangeres in 2007 van haar geboorteland naar The Great Outback en begon ze te schrijven aan haar debuutalbum.

In de vier daaropvolgende jaren werden er twee singles uitgebracht, maar haar volledige album bleef in de startblokken staan. Wel werd ze door producer Tétaz aangeraden aan de Australische zanger Gotye, die op zoek was naar een zangeres om mee te zingen op zijn nummer Somebody That I Used To Know. Dat nummer verscheen op 5 juli 2011 en schoot wereldwijd door de hitlijsten.

Nog geen twee maanden later werd Vows in Nieuw-Zeeland en Australië uitgebracht en na met Gotye de wereld rond te hebben getourd, verscheen het album in mei 2012 ook in de Verenigde Staten. Op 13 juli was uiteindelijk ook Europa aan de beurt.

Achteraf is de zangeres blij dat het zo lang geduurd heeft: 'Ik denk niet dat ik er al klaar voor was op mijn achttiende,' vertelt ze, 'het voelt nu meer als een natuurlijk proces. En dat het nummer van Gotye me aan de wereld heeft geïntroduceerd, is natuurlijk een enorme zegen geweest.'.

Bron: http://www.faceculture.nl/

Website: http://www.kimbramusic.com/frontpage

 

Terug naar Hoofdindex

Free counter and web stats