GASTENBOEK

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

12-12-2017: 22:43, Edison Stichting, Jessica van der Stoel

Onderwerp: Nominaties Edison Pop 2018 bekend

               

 

NOMINATIES EDISON POP 2018 BEKEND

 

Amsterdam, 12 december 2017 – Alle nominaties voor Edison POP 2018 zijn bekend. De jury, onder meestemmend voorzitterschap van radiopresentator Ruud de Wild, heeft een keuze gemaakt. Vele albums en tracks uitgekomen in 2017 zijn beoordeeld en heeft uiteindelijk tot drie nominaties per categorie geleid. Gevestigde artiesten en nieuwkomers zijn genomineerd, met name rapper Ronnie Flex scoort goed, hij maakt drie maal kans op het felbegeerde beeldje. Wie uiteindelijk met de Edisons naar huis gaan wordt bekendgemaakt op 12 februari aanstaande tijdens Edison Pop 2018, een besloten evenement in de Gashouder op het terrein van de Westergasfabriek in Amsterdam.

De Edison Pop 2018 genomineerden zijn André Hazes, Boef, BLØF, Chef’Special, Dave Budha, Di-rect, Fresku & MocroManiac, Jeangue Macrooy, Lil’ Kleine, Linde Schöne, Lucas & Steve, Marco Borsato, Martin Garrix, Naaz, Nick & Simon, Paceshifters, R3HAB, Ronnie Flex, Roxeanne Hazes, Sevdaliza, Sevn Alias, Someone, Spinvis, Sue The Night, Thomas Azier, Tino Martin,  Vinchenzo, Wulf en Yellow Claw.

Gisteravond en vanochtend zijn de nominaties per categorie bekendgemaakt bij Sander (3FM), 3voor12Radio (3FM), SBS Shownieuws, XITE.nl, Domien (3FM), Joost=Wakker! (SLAM!), Lars Boele (100%NL), Evers Staat Op (Radio538), Ekdom in de Ochtend (Radio2), Gouden Uren (Sterren.nl) en vanmiddag zal Défano Holwijn (YouTube Op1Lijn) zijn exclusieve beelden online zetten.

De vakjury
De prestigieuze prijzen gaan naar producties van bijzondere kwaliteit en worden toegekend door een onafhankelijke en vooraanstaande vakjury. Op basis van kwaliteit en artistieke waarde heeft de jury een lijst van drie genomineerden per categorie samengesteld. De winnaars worden bekendgemaakt op 12 februari aanstaande. Met grote uitzondering is dit jaar een nieuwe categorie toegevoegd: Nederlandstalig.

Naast voorzitter Ruud de Wild (Radio2) bestaat de jury uit: Annemieke Schollaardt (Radio-DJ – Radio2), Dieuwertje Heuvelings (Playlist Curator & Editor - Spotify NL), Menno de Boer (‎Music Director/Program Manager/DJ - Radio 538), Bart Wijlaars (muziekjournalist – o.a. De Telegraaf), Saul van Stapele (muziekjournalist – o.a. NRC) en Diederik van Zessen (Music Director - 3FM)..

 

Nominaties Edison Pop 2018

CATEGORIE POP
Chef’Special – Amigo
Een complete popplaat met ijzersterke feestnummers, maar ook fraaie gevoeligere noten, zoals bijvoorbeeld blijkt uit de hitsingles Amigo en Try again én een gedurfde, aparte track als Jungle Bookie. En allemaal hebben ze die onmiskenbare Chef’Special-sound.

Marco Borsato – Thuis
Het meest indrukwekkende en gevarieerde Borsato-album in jaren, dat qua arrangementen sterk doet denken aan zijn onverslaanbare, alles en iedereen dominerende platen uit de tweede helft van de jaren 90.

Ronnie Flex – Rémi
In dit succesjaar voor Nederlandstalige hiphop vangt boegbeeld Ronnie Flex de actuele popsound in deze subliem geproduceerde crossoverplaat, waarop hij ook binnen de nummers put uit een veelvoud aan genres, van prachtig slepende R&B en Caribisch getinte clubmuziek tot snoeiharde Nederlandstalige rap.

CATEGORIE ROCK
Di-rect – Rolling With The Punches

Grensoverschrijdende, toekomstbepalende plaat van een groep die zichzelf al meerdere malen opnieuw uitvond. De disco op dit album, de soul, de R&B: prachtige verrijkingen van hun rockziel. Rauw en inspirerend.

Paceshifters – Waiting To Derail
Ongecompliceerd hard en zonder poespas. Waiting to derail is duidelijk gemaakt zonder concessies. In negen jaar heeft Paceshifters zich ontwikkeld tot een van de beste rockbands van Nederland.

Sue The Night – Wanderland
Een vooruitstrevende, fantasierijke, maar vooral ook een uitgebalanceerde, volwassen plaat met een duidelijke smoel. Sue The Night ging na het lovend ontvangen eerste album Mosaic op zoek naar haar artistieke en creatieve drive en vond die glorieus op Wanderland.

CATEGORIE HIPHOP
Fresku & MocroManiac – Juice

Juice is een ode aan rappen als kunstvorm, een ijzersterke plaat van twee eigenzinnige en soepele eredivisie-MC’s die elkaar op het gebied van techniek, rijmschema's en creatieve ideeën inspireren, uitdagen en omhoogstuwen.

Ronnie Flex – Rémi
In dit succesjaar voor Nederlandstalige hiphop vangt boegbeeld Ronnie Flex de actuele popsound in deze subliem geproduceerde crossoverplaat waarop hij ook binnen de nummers put uit een veelvoud aan genres, van prachtig slepende R&B en Caribisch getinte clubmuziek tot snoeiharde Nederlandstalige rap.

Sevn Alias – Picasso
Vorig jaar imponeerde Sevn Alias als sterspeler op het album Gate 16 van Rotterdam Airlines. Op Picasso vervolgt de beheerste en sfeervolle rapper met verve zijn solopad met een sterk melodieuze update van zijn rapstijl en uiteenlopende, boeiende beatkeuzes.

CATEGORIE DANCE
Lucas & Steve – single releases 2017

Lucas & Steve hebben hun geheel eigen sound gedefinieerd, aanstekelijke dance-liedjes met een kop en een staart voor een groot publiek. Dit enthousiaste tweetal heeft alles in zich om internationaal hofleverancier te worden de komende jaren.

R3HAB – Trouble
Trouble is een slim opgebouwd dancealbum van A tot Z, met een begin, midden en een eind. In een genre dat vooral gedomineerd wordt door single-succes, laat R3HAB horen dat hij ook als albumartiest de luisteraar zeventien nummers lang kan boeien.

Yellow Claw – Los Amsterdam
Yellow Claw was dankzij eerdere hypegevoelige en invloedrijke tracks en spectaculaire video's al een internationaal succesvolle live-act. Dit album is een voorlopig hoogtepunt, zeker ook door de vele tot de verbeelding sprekende nationale en internationale samenwerkingen.

CATEGORIE ALTERNATIVE
Linde Schöne – Linde van Nimma

Linde Schöne dwingt tot goed luisteren, ze kiest nooit de gemakkelijkste weg, combineert moeiteloos moderne genres en is in haar indringende muziek open over haar leven en maatschappelijke thema’s en oogst daarmee respect en bewondering.

Sevdaliza – ISON
Een eerlijk en oprecht album dat heel dichtbij komt, maar tegelijkertijd ongrijpbaar abstract is. Sevdaliza put uit een schier onuitputtelijke bron van creativiteit, gezien de indrukwekkende muziek en prachtige videoclips die ze de wereld in blijft sturen.

Thomas Azier – Rouge
Al bij de eerste klanken weet je dat Rouge een bijzonder Nederlands album is. Thomas Azier heeft in Parijs alle tijd genomen om zijn eigen prachtige geluid te perfectioneren en te werken aan nummers die onder de huid kruipen en kippenvel geven. Ook de livevertaling is een bijzondere: Azier tovert zelfs de grote concertzalen tot intieme huiskamer, waarin zijn muziek fantastisch tot zijn recht komt.

CATEGORIE NIEUWKOMER
Dave Budha – De Tuinen Van Het Licht

Dave Buddha is een eigenzinnige en inspirerende nieuwkomer. Het is bijzonder hoe hij zijn publiek meeneemt in zijn boeiende muzikale en poëtische, tekstuele ontwikkeling.

Naaz – single releases 2017
Met haar prachtig verfrissende popliedjes en videoclips vol allure, bereikte ze dit jaar een miljoenenpubliek. Naaz weet haar bijzondere levensverhaal te vertalen in inspirerende teksten en is een megatalent met een veelbelovende toekomst.

Vinchenzo – single releases 2017
Als deelnemer van The Voice staat je maar zelden een grote carrière te wachten. Vinchenzo lijkt de uitzondering. Hij introduceerde zichzelf met loepzuivere covers - met zijn zelfgeschreven muziek lijkt hij nu door te groeien tot ultieme tienerster.

CATEGORIE VOLKSMUZIEK
André Hazes – Wijzer

Voor het tweede jaar op rij levert Hazes junior een plaat waarmee hij vooroploopt in het genre, zoals zijn vader dat zo lang deed. Wie dit hoort denkt aan iets te lange gezellige avonden in iets te volle kroegen.

Nick & Simon – Aangenaam
Geen wanklank te bespeuren op het afwisselende Aangenaam van het beroemdste muzikale duo van Volendam. Een nieuwe platenmaatschappij gaf hen duidelijk een creatieve injectie, en het resultaat is een plaat met warmere en rijkere harmonieën dan ooit.

Tino Martin – Hoe Ik Het Zie
Tino Martin baarde dit jaar opzien door voor het eerst de grote Ziggo Dome te vullen. Met Hoe ik het zie, waarop de lach en de traan perfect hand in hand gaan, onderstreepte hij zijn groeiende status.

CATEGORIE NEDERLANDSTALIG
BLØF – Aan

De liefde voor muziek spat af van dit opvallend door bakermat Zeeland gekleurde karakteristieke BLØF-album, met een veelheid aan stijlen en soms karakteristiek ongrijpbaar filosofische teksten.

Roxeanne Hazes – In Mijn Bloed
Roxeanne Hazes vond zichzelf opnieuw uit op dit unieke, melancholische album met rauwe, openhartige teksten en een eigen broeierige sound die putte uit rock, pop, levenslied, dance en R&B.

Spinvis – Trein Vuur Dageraad
Op zijn vierde langspeler klinkt Erik de Jong symfonischer dan ooit. Soms zijn de drumcomputers zo ver weg dat de liedjes naar kleinkunst neigen, dan weer overheerst de euforie. Een ideeënrijke en boeiende plaat.

CATEGORIE VIDEOCLIP
Boef / regisseur: Madja Amin – Habiba

Parodieën, een Boef-challenge die viral ging en ruim 44 miljoen views op YouTube zeggen alles over de immense impact van deze clip, die ook nog eens oogt als de trailer van een fantastische speelfilm die (nog) niet gemaakt is.

Naaz / regisseur: Folkert Verdoorn – Words
De videoclip van Words laat Nederland en de Nederlander zien in alle veelzijdigheid. Deze vorm van mensen kijken wordt alleen maar aanstekelijker door het ijzersterke bijbehorende lied.

Someone / regisseur: David Spearing – The Deep
Een briljant, origineel idee, filmisch en meeslepend tot clip verwerkt door David Spearing. Tessa Rose Jackson’s project Someone grossiert tot nu toe in verrassende, goed gemaakte video’s, maar deze is van de absolute buitencategorie.

CATEGORIE SONG
Lil’ Klein ft. Boef – Krantenwijk

De twee populairste artiesten van het jaar vieren trots hun immense succes en bijpassende rijkdom in de rap-hit met de meeste impact in 2017.

Martin Garrix ft. Dua Lipa – Scared To Be Lonely
Martin Garrix blijft als danceproducer één van de grootste internationale sterren van Nederland. Dit was een onvermijdelijke knaller: een poppy dance-hit met een herkenbaar geluid waarvoor hij een van de beste stemmen ter wereld strikte.

Wulf – Mind Made Up
Hij was al te horen op een knaller van een zomerhit vorig jaar. Met zijn frisse eigen debuut Mind Made Up toonde Wulf de potentie van zijn schrijf- en zangtalent en een eigen pure sound waarmee hij een van dé airplay-hits van 2017 scoorde.

CATEGORIE ALBUM
Jeangu Macrooy – High On You

Vorig jaar werd Jeangu genomineerd als Beste Nieuwkomer en gaf hij tijdens de Edison-show een indrukwekkend liveoptreden. Zijn eerste album klinkt fris en soulvol en bevat hints naar gospel. Het zomerse geluid van titelsong High On You leverde Jeangu een bescheiden hit op die meegezongen werd op festivals en nog veel op de radio te horen is.

Ronnie Flex – Rémi
In dit succesjaar voor Nederlandstalige hiphop vangt boegbeeld Ronnie Flex de actuele popsound in deze subliem geproduceerde crossover-plaat waarop hij ook binnen de nummers put uit een veelvoud aan genres, van prachtig slepende R&B en Caribisch getinte clubmuziek tot snoeiharde Nederlandstalige rap.

Thomas Azier – Rouge
Al bij de eerste klanken weet je dat Rouge een bijzonder Nederlands album is. Thomas Azier heeft in Parijs alle tijd genomen om zijn eigen prachtige geluid te perfectioneren en te werken aan nummers die onder de huid kruipen en kippenvel geven. Ook de livevertaling is een bijzonder: Azier tovert zelfs de grote concertzalen om tot intieme huiskamer, waarin zijn muziek fantastisch tot zijn recht komt.

 

Edison
De Edison is de oudste muziekprijs in Nederland en wordt al sinds 1960 uitgereikt. Edisons worden uitgereikt in het klassieke, jazz en popgenre. De prijs, bestaande uit een bronzen beeldje van beeldhouwer Pieter d’Hont, is vergelijkbaar met bijvoorbeeld de Grammy Award, de Duitse Echo Award en de Franse Victoire

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

12-12-2017: 09:30, Dennis Wechgelaar

Onderwerp: DeWolff tekent voorz evende album bij Mascot Label Group

 

DeWolff tekent voor
zevende album bij Mascot Records

 

 
 
Mascot Label Group is verheugd mede te delen dat psychedelische blues rockers DeWolff hun zevende studio-album via Mascot Records uitbrengen. Het album zal op 4 mei gepresenteerd worden in Paradiso Amsterdam.
 
DeWolff behoeft geen tot weinig introductie. Sinds de oprichting in 2007 is de band bestaande uit Pablo van de Poel op zang/gitaar, broertje Luka van de Poel op drums en Robin Piso op Hammond orgel uitgegroeid tot een van de grootste en meest gewaardeerde live bands van Nederland.
 
Het is Leon Russell meets Deep Purple, Black Keys meets Allman Brothers. Maar DeWolff is toch vooral DeWolff; een oude ziel in een jong lichaam, een stronteigenwijze en snoeihard rockende jonge band met inmiddels 6 studioplaten en een liveplaat op zak.
 
DeWolff over de samenwerking met Mascot Label Group; "Het voelt ontzettend goed om het resultaat van onze passie, energie, bloed, zweet en tranen - ons nieuwe album - uit te brengen op een gepassioneerd en doorgewinterd label als Mascot. Deze samenwerking is het ultieme nieuwe hoofdstuk in de weg naar wereldverovering!"

DeWolff voegt zich bij een roster van niemand minder dan Joe Bonamassa, Black Stone Cherry, Beth Hart, Black Country Communion, Monster Truck, Von Hertzen Brothers, The Kenny Wayne Shepherd Band, SIMO, Eric Gales, en Supersonic Blues Machine.  
 
Mascot CEO Ed van Zijl, “Wij zijn erg blij met de komst van DeWolff bij de MLG familie. Ze zijn jong, energiek, origineel en zonder twijfel een van de coolste rockbands in Nederlan

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

01-12-2017: 11:39, Karin Schenk

Onderwerp: BILLIE! Lady sings the blues - muziektheatervoorstelling

 

P E R S B E R I C H T

 
Release STRANDED - BIRGIT SCHUURMAN


 
In aanloop naar de release van haar nieuwe album brengt Birgit Schuurman weer een nieuwe song naar buiten: STRANDED

 
Begin deze herfst liet Birgit eindelijk weer muzikaal van zich horen met de prachtige bittersweet popsong FUEL MY FIRE. 
Deze single werd goed ontvangen, ze was te gast bij PAUW om over haar hernieuwde muzikale vuur te vertellen,
stond in vele kranten en sierde de covers van meerdere tijdschriften.
Ook plaatste Spotify de song direct in verschillende van haar invloedrijke playlists.

 
En nu aan het begin van de winter is er dan STRANDED. Een klein breekbaar liedje, waarin we Birgit meerstemmig horen zingen, begeleid door slechts gitaar en een enkele pianolijn.

 
STRANDED gaat over een ontmoeting die alles op zijn kop zet, je doet fantaseren over hoe je leven met die ander zou zijn.
De tweestrijd die je voelt. Is deze persoon ’t waard om alles achter te laten wat je hebt?

 
Birgit schreef dit nummer vorige winter samen met Bart Janssen, Eveline Vroonland en Martijn Terporten tijdens een writerscamp voor haar nieuwe plaat.
De gitaar die je hoort in de song is die middag opgenomen voor de demo, niet netjes maar met een kraakje hier en daar, en zo heeft ze het voor de uiteindelijke productie ook gelaten.
Net zoals het leven is; niet perfect, maar wel prachtig….

 
Birgit is een verhalenverteller. Dat doet ze natuurlijk al jaren als actrice in de film, series en (muziek-)theaterstukken waarin ze speelt, maar nu vertelt ze haar eigen verhaal.
Dit album wordt haar meest autobiografische plaat tot nog toe. Het is een plaat die uitdaagt en inspireert.

 
STRANDED is het tweede hoofdstuk van dit verhaal. De release van het volledige album staat gepland voor maart 2018.
 

 
Check hier STRANDED: 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

30-11-2017: 11:39, Incrowd Entertainment

Onderwerp: BILLIE! Lady sings the blues - muziektheatervoorstelling

 

  

 

 

 

Vanaf eind januari 2018 is ‘BILLIE! Lady sings the blues’, een nieuwe voorstelling over Billie Holiday en andere diva’s in de glorietijd van de jazz en soul, in de theaters te zien. Joy Wielkens, bekend van verschillende theaterproducties (o.m. A Raisin in the Sun), het Bevrijdingsdag Concert op de Amstel 2017 en televisieseries als Centraal Medisch Centrum (RTL4), speelt de hoofdrol in deze nieuwe multimediale muziektheatervoorstelling van producent The Legends. Ze kruipt in de huid van de legendarische zangeres Billie Holiday en schetst, met Michael Varekamp als mannelijke tegenhanger, een intiem portret van bewogen levens waarin euforische successen, gebroken harten en geniale muzikale vertolkingen elkaar in rap tempo afwisselen.

Vanaf eind januari 2018 is ‘BILLIE! Lady sings the blues’, een nieuwe voorstelling over Billie Holiday en andere diva’s in de glorietijd van de jazz en soul, in de theaters te zien. Joy Wielkens, bekend van verschillende theaterproducties (o.m. A Raisin in the Sun), het Bevrijdingsdag Concert op de Amstel 2017 en televisieseries als Centraal Medisch Centrum (RTL4), speelt de hoofdrol in deze nieuwe multimediale muziektheatervoorstelling van producent The Legends. Ze kruipt in de huid van de legendarische zangeres Billie Holiday en schetst, met Michael Varekamp als mannelijke tegenhanger, een intiem portret van bewogen levens waarin euforische successen, gebroken harten en geniale muzikale vertolkingen elkaar in rap tempo afwisselen.

Tijdens het interbellum staat er een nieuw type vrouw op in de showbusiness. Deze vrouwen zijn buitengewoon getalenteerd, runnen nachtclubs, reizen in eigen treinen en leiden Big Bands met ferme hand. Sterk en stralend, maar vaak met een tragisch of soms een destructief randje. De kracht die deze generatie toont is een voorbeeld voor veel andere vrouwen in de Verenigde Staten en staat aan de wortel van latere emancipatiebewegingen over de hele wereld.
‘BILLIE! Lady sings the blues’ is een voorstelling waarmee producent The Legends (de makers van MILES!, LOUIS! en I’m a Soulman) door middel van film, spoken word en veel muziek wil ontroeren en inspireren.

Cast
Joy Wielkens - zang & spel
Michael Varekamp – zang, trompet & spel
Wiboud Burkens - Hammond & piano
Erik Kooger - drums
Harry Emmery - contrabas

Regie
Monique van Hinte

Producent
The Legends

SPEELLIJST:

Januari 2018
 
wo 24 Schouwburg Kunstmin DORDRECHT
do 25 Schouwburg en Congrescentrum Het Park HOORN
       
Februari 2018  
vr 2 Theater 't Onderdak SASSENHEIM
zo 4 Schouwburg Odeon ZWOLLE (matinee)
do 8 Het Klooster | Theater WOERDEN
vr 9 Theater Dakota DEN HAAG (perspremière)
za 10 Spant! BUSSUM
vr 16 Philharmonie Haarlem HAARLEM
za 17 Stadsgehoorzaal LEIDEN
zo 18 Theater de Stoep SPIJKENISSE (matinee)
do 22 Theater De Leest WAALWIJK
vr 23 Schouwburg Amstelveen AMSTELVEEN
za 24 Schouwburg De Kring ROOSENDAAL
di 27 Isala theater CAPELLE AAN DEN IJSSEL
       
Maart 2018  
do 1 Theater De Purmaryn PURMEREND
vr 2 Schouwburg Orpheus APELDOORN
za 3 Concertgebouw de Doelen ROTTERDAM
vr 9 WestlandTheater De Naald NAALDWIJK
za 10 Theater het Kruispunt BARENDRECHT
zo 11 Evertshuis BODEGRAVEN (matinee)
za 17 De Meervaart AMSTERDAM
zo 18 Wennekerpand SCHIEDAM (matinee)
wo 21 De Goudse Schouwburg GOUDA
vr 23 Cultureel Centrum Cascade HENDRIK IDO AMBACHT
www.thelegends.biz/billie

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

30-11-2017: 10:11, Redactie Muziekwereld

Onderwerp: Re: Aanvraag recensie

 

Hoi Tim,

 
De recensie is geupload:
http://www.muziekwereld.com
direct link: http://www.muziekwereld.com/tim_treffers.1.htm
 
Verder zal het wel een verrassing voor je zijn dat je bent uitverkozen tot artiest van de maand (december 2017).
Picture + link in de linker verticale kolom Maandartiest in de hoofdindex:
http://www.muziekwereld.com/biografie_tim_treffers.htm
 
Veel succes met je nieuwe album in de hoop dat mijn recensie een kleine bijdrage kan vormen in de verkoopcijfers en extra populariteit voor jezelf.

 
Groet,
Fred Pach
Muziekwereld

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

29-11-2017: 14:30, Peter Voskuil

Onderwerp: nieuw boek Lennaert Nijgh

 

PERSBERICHT

 

Nieuw boek van Lennaert Nijgh

 

Autobiografisch portret in 100 stukken 

 

Vijftien jaar na zijn dood verschijnt een nieuw boek van Lennaert Nijgh, met veel nieuw ontdekt en onbekend werk. Het boek wordt donderdag 30 november gepresenteerd in Haarlem.

 

De liedteksten die Lennaert Nijgh (1945-2002) schreef voor Boudewijn de Groot en andere artiesten brachten hem roem: Land van Maas en Waal, Pastorale, Malle Babbe, Avond en ga zo maar door. Lennaert zelf worstelde echter met het stempel ‘liedjesschrijver’. Hij vond dat hij meer kon dan de Nederlandstalige lichte muziek van zingbare woorden voorzien.

 

Inhoud

 

Honderd items vormen samen een autobiografisch portret: verhalen, columns, sprookjes, opstellen, gedichten, artikelen voor de schoolkrant, een dagboek uit de jaren zestig, onbekend gebleven liedteksten, brieven, faxen en andere teksten. Bezorger van dit nieuwe Lennaert-boek is biograaf Peter Voskuil.

 

Ga mee naar de volstrekt eigen wereld die Lennaert bouwde van letters en papier; waar vrolijk fladderende vlinders en oude wijze uilen elkaar afwisselen, waar niemand ooit volwassen wordt en waar iedereen zich oprecht blijft verbazen over de toestand in die grote, boze buitenwereld.

 

Presentatie

 

De boekpresentatie vindt donderdag 30 november plaats in Lennaerts geboortestad Haarlem. Dit gebeurt in samenwerking met de stichting Literair Haarlem en het Ampzing Genootschap. Locatie: Noord-Hollands Archief aan de Jansstraat 40. Start: 20.00 uur. Op het programma staan interviews met onder meer biograaf Peter Voskuil en diverse bekenden van Lennaert. De eerste exemplaren worden in ontvangst genomen door Lennaerts ex-vrouw Josee Koning en Anja en Boudewijn de Groot.

 

Een aantal van de onbekende liedteksten van Lennaert uit het boek zijn inmiddels al op muziek gezet door onder meer Frank Boeijen, Han Kooreneef en Peter Slager (Bløf). In januari verschijnt een album met nieuwe Lennaert-liedjes, gezongen door Josee Koning en tal van beroemde gasten. Op 28 november is daarnaast de theatervoorstelling ‘Een tip van de sluier’ in première gegaan. Daarin zijn enkele van deze nieuwe liedjes ook te horen. In die voorstelling brengen Jim de Groot (zoon van Boudewijn de Groot), ex-vrouw Josee Koning, Sjors van der Panne (The Voice of Holland) en Izaline Calister een hommage aan Lennaert.

 

Uitgave

 

Uitgeverij JEA is onderdeel van Joh. Enschedé Amsterdam (JEA), dat dit jaar zijn uitgeefactiviteiten uitbreidt en zich op exclusieve non-fictie richt. De geschiedenis van Joh. Enschedé Amsterdam op boekengebied gaat terug tot 1703. Het is één van de oudste commerciële speciaaldrukkerijen van Nederland.

 

Het boek – een luxe uitgave in de hoogst denkbare drukkwaliteit – is vanaf donderdag verkrijgbaar via de boekhandel en op internet te bestellen via nijgh.jea.nl. Het gaat 39,95 euro kosten.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

25-11-2017: 16:31, Freek Janssen

Onderwerp: Snob 2000 opent stembussen

 

 

Persbericht
 
Snob 2000 opent stembussen

 


25 november 2017 - Iedereen die weleens gestemd heeft op de Top 2000 kent dat gevoel: “Waarom staat dit liedje er niet bij?” 

Een groep muziekbloggers zette vijf jaar geleden deze frustratie om in een nieuwe lijst, die langzaam maar zeker zou uitgroeien tot een soort tipparade van de Top 2000. In 2012 konden de lezers van Ondergewaardeerde Liedjes voor het eerst stemmen op de Snob 2000, een lijst met liedjes die niet voorkomen in de keuzelijst van NPO Radio 2. Vandaag gaan de stembussen voor de zesde keer open.
 
Enkele interessante feiten over de Snob 2000:

 

 • De allereerste nummer 1, in 2012, was No One Knows van Queens Of The Stone Age

   

 • De hoogste plek in de Snob 2000 was in 2016 voor Radiohead, met Exit Music (For a Film)

   

 • In de Top 2000 van 2016 stonden 300 liedjes die in de Snob 2000 hebben gestaan

   

 • Lazarus van David Bowie was vorig jaar de hoogste nieuwe binnenkomer, op nummer 3

   

 • Hofleveranciers van de lijst zijn Radiohead (16 liedjes), Nick Cave & The Bad Seeds (13), David Bowie (12), Frank Zappa (11), Marillion (11) en Pearl Jam (11). 

   

In 2016 werd de Snob 2000 voor het eerst integraal uitgezonden, en wel door KX Radio. Dit jaar wordt de lijst uitgezonden door Pinguin Radio, het grootste ‘indie' webradiostation van Europa, met maandelijks meer dan 400.000 unieke luisteraars.
 
De Snob 2000 opent dit jaar voor het eerst eerder de stembussen dan die van de Top 2000. “Deze keuze is gemaakt om voldoende tijd te hebben om de integrale radio-uitzending voor te kunnen bereiden”, aldus initiatiefnemer Freek Janssen. “Aan deze uitzendingen werken zo’n 15 tot 20 dj’s belangeloos mee die samen de uitzendingen gaan presenteren.”
 
Tot 5 december kan er gestemd worden.
 
Vanaf 18 december zal de lijst in het geheel door Pinguin Radio uitgezonden worden vanaf 7 uur ‘s ochtends tot 7 uur ’s avonds.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

22-11-2017: 21:45, Eric (Orange Glow)

Onderwerp: Persinfo: Postrockers gebruiken nieuwe releasevorm voor 3e album

 

Hallo redactie,

Bij deze alle persinfo over de nieuwe release van de Nederlandse postrockers van Orange Glow (3e album).
Releasedatum: 2 december.

Voorheen ontvingen jullie de CD's van ons label bij de Konkurrent, maar er is veel veranderd. Lees maar:
We hebben het roer flink omgegooid. Muzikaal, in onze manier van werken en opnemen, live (met VJ) en met
een nieuwe, unieke releasevorm: volledig online, maar wel met opvallende fysieke artwork om vast te houden,
koesteren of... versturen! Er was nu geen label meer nodig.

Meer informatie in het persbericht met ONE SHEET en de 'FGA' als extra bijlage.
De foto's zijn rechtenvrij te gebruiken. Wel graag met naamsvermelding van de fotograaf (Kim Kok).

Op verzoek zijn recensie-exemplaren (fysiek met alle artwork of alleen de download) beschikbaar
of bijvoorbeeld beelden van de cover of de ansichtkaarten per nummer.
Als er nog vragen zijn, hoor ik het graag.

Met vriendelijke groet,

Eric

www.orangeglow.nl

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

10-11-2017: 14:04, Oscar Smit

Onderwerp: PERSBERICHT: Debuutalbum Haarlemse band The Irrational Library

 

PERSBERICHT: DEBUUTALBUM THE IRRATIONAL LIBRARY

The Irrational Library

Now That We Still Can (CD/ Boek-CD)

The Irrational Library is een opmerkelijke bijzondere aparte band. Trefwoorden die bij dit kwartet horen zijn: poetry, beat poets, protest funk, proza, boodschap, kritisch, energiek, Bukowski, Gill Scott Heron, Linton Kwesi Johnson, Last Poets, Morphine (band). Hun debuutalbum is nu uit!

 

The Irrational Library is een gezelschap uit Haarlem genoemd naar de gelijknamige winkel van Joshua Baumgarten. Deze plek is een begrip voor heel alternatief Haarlem. Hier vinden evenementen plaats en worden onder meer boeken en platen verkocht. Schrijver en dichter Joshua kwam zeventien jaar geleden naar Haarlem. Hier bouwde hij aan zijn reputatie als stand-up dichter/perfomer, die net als artiesten als Allen Ginsberg of Jim Caroll veelvuldig tussen muzikanten opduiken.

The Irrational Library begon in het najaar van 2016. Na enig zoekwerk naar de ideale samenstelling om zijn proza muzikaal te begeleiden, had Joshua drie muzikanten gevonden: Lars van der Weiden: drums. Uit de Haarlemse band Spoon Lifts Moon. Tom de Haan: bariton saxofoon. Stadsdominee van Haarlem. Mishal Zeera: bas, piano. Opgegroeid in Engeland en de VS.

Met zijn allen zorgen ze voor de vette, energieke sound van The Irrational Library, die niet alleen verwant is aan de beat poets maar ook aan de Amerikaanse band Morphine. De teksten van Joshua zijn vaak behoorlijk actueel zoals ‘Fake News’, kritisch zoals ‘Don’t Ask The World’, protesterend zoals ‘The Don’t Be A Dick About It Doctrines’ en niet geheel ontdaan van enige ironie, zoals ‘While The Baby Sleeps’. De teksten zijn in het Engels maar her en der stopt Joshua er typische Nederlandse woorden in als ’vrijheid’ of ‘Albert Heijn’. Joshua over hun band: “Gill Scott-Heron die een lange rit maakt bij de MC5 in de auto”.

De afgelopen tijd is de band behoorlijk opgevallen in de Popronde 2017. Ze zijn daarom ook uitgenodigd voor het Popronde eindfeest in Amsterdam.

Tourschema: 10 nov Cafe Odeon- Alkmaar,12 nov Melkweg- Amsterdam, 16 nov Patronaat- Haarlem, 26 nov Q Factory- Amsterdam (Eindfeest Popronde)

Het album ‘Now That We Still Can’ is verkrijgbaar in twee formaten. Als gewone CD, maar tevens als gelimiteerd boek(kunst)werk met alle teksten en mee verpakte CD.

https://theirrationallibrary.bandcamp.com/

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

10-11-2017: 09:45, INCROWD

Onderwerp: Rachel Kramer - eerste single van debuutalbum

 

Rachel Kramer - nieuwe single

De naam Rachel Kramer wordt al jarenlang in één adem genoemd met K-otic of met X-Factor, waar ze tweede werd. Maar daarmee kennen we Rachel niet echt. Ze maakte nooit de muziek waar echt haar hart ligt. Een crossover van pop en country, zelfgeschreven liedjes, op een album dat háár naam draagt; dat was al die jaren haar droom. Volgend jaar gaat het eindelijk gebeuren voor de 37-jarige zangeres; het debuutalbum komt uit in april 2018. Deze week verscheen de eerste single ‘Dreaming’.
 
Bekijk hier de videoclip van 'Dreaming'
“Als kind verstopte ik me graag in mijn eigen sprookjeswereld. Een wereld waarin ik kon verdwijnen. Daar gaat dit nummer over. Heel lang is die droomwereld het podium geweest, een plek waar ik me kon verschuilen. Maar doordat ik altijd net niet op de juiste tijd, de juiste plaats was, was de magie een poos weg. Door deze nieuwe stap, de nieuwe muziek, voel ik het weer.” - Rachel
De basis voor ’Dreaming’ schreef Rachel samen met Oscar Holleman (o.a. Within Temptation, Krezip, Kovacs). Vervolgens maakte Rachel het nummer af samen met producent/pianist Jack van de Ven (o.a. Alain Clark, Giovanca, Waylon) en singer-songwriter HEBE.

Rachel Kramer
Rachels carrière begint met het winnen van de televisietalentenjacht Starmaker, waarna ze met de groep K-otic hit na hit scoort en Platina albums behaalt. Rachel leeft het leven van een tieneridool, totdat de groep in 2003 uit elkaar valt. In de jaren die volgen treedt ze veel op, maar Rachel blijft zoekende naar een echt eigen weg. In 2009 besluit ze mee te doen aan X-Factor, waar ze als tweede eindigt. Hierna blijft Rachel veel live spelen; samen met haar band M-Bush treedt ze wekelijks op door het hele land. De laatste paar jaar is Rachel het vaste gezicht van de dinner-show Villa Thalia. In 2016 is een reünie van K-otic en staat de groep in een uitverkochte AFAS Live; in hetzelfde jaar doet ze mee aan The Voice en valt ze 50 kilo af. Dit jaar voelde Rachel dat de tijd is aangebroken haar eigen droom na te jagen. Nu is ze er klaar voor. Ze weet wat ze wil. Zit bomvol inspiratie. Het debuutalbum ‘Home’ verschijnt in april 2018.
Momenteel is Rachel te zien in de theaters, met Nashville Night.
www.iamrachelkramer.com
 

follow us on facebook 
follow me on twitter @incrowdjose
www.incrowdentertainment.nl
info@incrowdentertainment.nl 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

09-11-2017: 10:39, Jessica van der Stoel

Onderwerp: Persbericht STOMP: Rotterdam Airlines ontvangt eerste STOMP Independent Award

 

Rotterdam Airlines ontvangt eerste STOMP Independent Award
 

 

 

 

Amsterdam, 9 november 2017 - Rotterdam Airlines heeft woensdag 8 november tijdens de jaarlijkse STOMP Ledendag de STOMP Independent Award 2017 in ontvangst mogen nemen. De nieuwe award is door STOMP in het leven geroepen om het goede werk van independents en hun relevantie voor het Nederlandse economische verkeer en culturele veld ook bij de consument zichtbaar te maken. De STOMP Independent Award is een juryprijs en wordt dit jaar voor het eerst uitgereikt.

Luciano Winter van Rotterdam Airlines zegt in een reactie op het ontvangen van de prijs: “Ik vind het een enorme eer en een beloning van het team dat zich altijd maximaal inzet voor onze artiesten. De erkenning van collega’s is bijzonder. We zullen de award een mooi plekje geven bij ons op kantoor.”

Het juryrapport:
“Opgericht door de broers Jairzino en Luciano Winter, nadat de rapper Jairzinho zijn broer vroeg hem te managen in zijn prille rap carrière. Inmiddels is Rotterdam Airlines uitgegroeid tot een toonaangevend Nederlands urban label met een sterk roster met vele top 10 chart noteringen. Het label vertegenwoordigt een dynamisch platform van ruim 230k abonnees op YouTube, waarop een haast eindeloze lijst zeer goed bekeken en kwalitatief hoogwaardige video's te vinden zijn die in totaal 168 mln keer bekeken zijn. Dit jaar heeft zij opnieuw een hiphop album op #1 in de charts te laten binnen komen, namelijk Picasso van Sevn Alias.

Voor veel beginnende artiesten is deze independent platenmaatschappij een serieus alternatief voor de bestaande powerhouses. Steeds vaker geniet het zelfs de voorkeur en is het een droom voor vele rappers om bij Rotterdam Airlines te tekenen en te releasen.

De jury vindt Rotterdam Airlines een verrijking voor het Nederlandse muzieklandschap en een maatschappij waar de Nederlandse independent label community trots op mag zijn.”

Voorzitter van STOMP Kees van Weijen stelt: “Ik ben enorm trots dat de eerste STOMP Independent Award naar deze enthousiaste club jonge mensen gaat. Rotterdam Airlines is inmiddels niet meer weg te denken uit het Nederlandse muzieklandschap en een prachtig voorbeeld van de dynamiek van de independent label community.”

Over STOMP
STOMP is de koepel voor independent muziekmaatschappijen en onderdeel van NVPI Audio. STOMP stelt zich ten doel de positie van independents als groep te versterken. Om dat te bereiken ontplooit zij allerlei activiteiten langs de lijnen vertegenwoordigen, organiseren, informeren en promoten. Dat varieert van politieke lobby tot aan de jaarlijkse ledendag en van internationale samenwerkingsverbanden tot aan de helpdesk op de website. Dit alles in het belang van independent labels. STOMP is er nadrukkelijk voor hen.

De STOMP Independent Award wordt toegekend aan een persoon of organisatie die zich op een bijzondere manier onderscheidt en in het oog springt in het diverse independent landschap. De jury bestond deze eerste editie uit een afvaardiging van het STOMP-stichtingsbestuur te weten Floris Janssen en Tom Peters en wordt onderschreven door het gehele bestuur van STOMP.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

08-11-2017: 20:47, Nigel Boldewijn

Onderwerp: Promotie voor deze Ruwe hip-hop Diamanten uit Gouda svp!

 

Nigelo & El Trappo zijn 2 goudse artiesten die een eigen label zijn begonnen;

 
Nigel: Ik kwam er al snel achter dat je als beginnende artiest tegen blokkade's aanloopt in de hiphop-cultuur van Nederland.
Hierdoor bedacht ik samen met goede vriend en producer Arnoud ''El Trappo'' van de berg, Bendo La Bendo Music.
Wij staan voor een nieuw platform in Gouda om vooral hiphop muzikanten een platform te bieden. Denk hierbij aan video-clips op maat, leuke beats en ook een stukje management & PR.

 
Wij hebben het afgelopen jaar 2 video-clips uitgebracht in eigen beheer ook hebben wij onwijs veel achter de schermen gedaan. We hebben samen gewerkt met Barungz bekend van het hip-hop platform Zonamo.
Ook wij willen een soortgelijk platform bieden aan de muzikale jeugd in het groene hart.

 
Hierbij presenteren wij jullie onze 2e videoclip genaamd ''Box & Respect''.
De Beat is geproduceerd door El Trappo, de beelden zijn geschoten door Penoze video's en het editing werk is van mijzelf. Ik hoop dat jullie dit kunnen waarderen en hou ons in de gaten, we hebben nog veel en veel meer in huis!

 
Nigelo & El Trappo

 
Bendo La Bendo music
Instagram @Bendogram

 
Link 2: https://youtu.be/5541XzH4rpU

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

08-11-2017: 10:30, Gentlemen Recordings

Onderwerp: Persbericht: WHITE: Nieuwe single/video + Paradiso show 13 december

 

 

 

 

 

 

 

 

 

           

PERSBERICHT
10-11-2017
WHITE is terug met nieuwe single/video + Paradiso show op 13 december
 

De Schotse punk-disco band WHITE is terug met een kakelverse single, video en een show in Paradiso Amsterdam op woensdag 13 december 2017. Voor de herbewerking van Sweat, dat eerder dit jaar verscheen op het met louter positieve kritieken overladen album One Night Stand Forever, werkte de band samen met de eveneens uit Glasgow afkomstige producer Bovine. Het resultaat is een dancefloorkiller van jewelste, en misschien wel hun meest agressieve track tot op heden.

Na een aantal overtuigende shows in het voorjaar, waaronder als headliner tijdens London Calling en een werkelijk verbluffend optreden tijdens Vestrock, waarbij zich een cirkel van ruim tien meter vormde rondom de tent waar het vijftal speelde en de speakers vastgehouden moesten worden door de beveiligers vanwege de door de dansende massa trillende vloer) komt WHITE op 13 december voor een exclusieve show terug naar Paradiso in Amsterdam.

De video van SWEAT is hier te bekijken. Of luister de track op Spotify

WHITE:
Leo Condie: Lead Vocal
Chris Potter: Guitar
Ruaraidh Macfarlane: Guitar / Synth
Lewis Andrew: Bass
Kirstin Lynn: Drums

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

06-11-2017: 15:10, Tim Treffers

Onderwerp: aanvraag recensie

Beste redactie,


 

Graag doe ik een recensieverzoek bij jullie voor mijn 2e album 'Carnival of life' dat afgelopen week is uitgekomen in Nederland en Japan (P-Vine). In Japan gaat mijn muziek heel erg goed, daar hang ik levensgroot in de platenzaken en staat een tour op de planning in januari. Ik nam onlangs ook 2 duetten op met een bekende Japanse zangeres. Mijn eerste plaat werd door jullie eerder al lovend gerecenseerd.


 

De nieuwe plaat is een combinatie tussen jazz, soul, pop en electronic en volgens mijn' "bekende" recept gemaakt: het combineren van oudgedienden uit de Nederpop samen met jong Nederlands talent. Zo doen o.a. Ruud Breuls (Metropole Orkest), Julya Lo'ko, Eddie Conard en Taco Gorter mee, maar ook bijvoorbeeld SaraLee Vos (The Voice of Holland).


 

Het zou ontzettend fijn zijn als jullie een recensie van de plaat willen plaatsen.


 

Albumteaser Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=PisHcKsKwkk

Album op Spotify: http://spoti.fi/2hOn97p


 

Ik hoop van je te horen!


 

Vriendelijke groet,

Tim Treffers


 

Website: www.timtreffers.nl

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

06-11-2017: 14:46, Freek (Ondergewaardeerde liedjes)

Onderwerp: nieuws

 

Even voorstellen?!?


Ik ben blogger en oprichter van www.ondergewaardeerdeliedjes.nl
De blogs gaat over onbekende en (natuurlijk) ondergewaardeerde muziek. Vrijwel elke muziekstroming komt aan bod en de website richt zich op muziekliefhebbers van alle leeftijden.
We zijn tevens de organisator van de jaarlijkse Snob 2000 (www.snob2000.nl)


Snob 2000: het alternatief voor de Top 2000

 

'Waarom staat dit liedje er niet bij?' Iedereen die weleens gestemd heeft in de Top 2000 zal dat gevoel herkennen.

Een groep muziekbloggers zette vijf jaar geleden deze frustratie om in een nieuwe lijst, die langzaam maar zeker zou uitgroeien tot een soort tipparade van de Top 2000. In 2012 konden de lezers van Ondergewaardeerde Liedjes voor het eerst stemmen op de Snob 2000, een lijst met liedjes die niet voorkomen in de keuzelijst van Radio 2.

Jarenlang waren we hofleverancier van de Lijst der Lijsten. Jazeker, de door Ondergewaardeerde Liedjes geïnitieerde jaarlijst, de Snob 2000, is verantwoordelijk voor meer dan 900 liedjes sinds 2012, waarvan meer dan 300 de eindlijst wisten te bereiken. De Snob 2000 bepaalt hiermee dus een substantieel deel van de eindlijst van de moeder van alle eindejaarslijsten.
Elk jaar selecteren de bloggers en lezers van Ondergewaardeerde Liedjes onbekende pareltjes. Elk jaar komen er 500 tot 700 liedjes nieuw in de Snob 2000 binnen. Ja, je leest het goed! In plaats van slechts 150 nieuwkomers verversen  de stemmers van de Snob 2000 circa 4 keer zo veel. Geen herhaling van de bekende liedjes - die wekelijks in diverse radioprogramma’s al gedraaid worden - maar onbekende groeibriljanten.

De impact was groter dan ze hadden verwacht; in de jaren die volgden werden maar liefst 900 liedjes uit de Snob 2000 overgenomen in de keuzelijst van de Top 2000.

 

Enkele interessante feiten over de Snob 2000:

·         De allereerste nummer 1, in 2012, was No One Knows van Queens Of The Stone Age

·         De hoogste plek in de Snob 2000 was in 2016 voor Radiohead, met Exit Music (For a Film), Lazarus van David Bowie was vorig jaar de hoogste nieuwe binnenkomer, op nummer 3

·         De volledige lijst van 2016 is hier te vinden.

·         Hofleveranciers van de lijst zijn Radiohead (16 liedjes), Nick Cave & The Bad Seeds (13), David Bowie (12), Frank Zappa (11), Marillion (11) en Pearl Jam (11)

 

In 2016 werd de Snob 2000 voor het eerst integraal uitgezonden, en wel door KX Radio. Dit jaar is het de beurt aan Pinguïn Radio gevallen, met maandelijks meer dan 400.000 unieke luisteraars sinds 2013 het grootste 1 'indie/alternative' webradiostation van Europa.

 

De stembus voor de Snob 2000 is geopend vanaf 25 november tot en met 05 december via www.snob2000.nl én www.ondergewaardeerdeliedjes.nl én natuurlijk www.pinguinradio.com. Er kan op 17 liedjes uit de keuzelijst gestemd worden plus 3 vrije keuzes. Bovendien zijn er elke dag blogs en informatie op www.ondergewaardeerdeliedjes.nl te vinden.

 

Vanaf 18 december zal de lijst in het geheel door Pinguin Radio uitgezonden worden vanaf 7 uur ‘sochtends tot 7 uur ’s avonds. Uitsluitend overdag, zodat iedereen 14 dagen lang de lijst kan beluisteren en niets hoeft te missen.

 

Een verzoek: is het mogelijk dat wij op 25 november opgenomen worden op de website van Muziekwereld, zodat de lezers kunnen stemmen??
En wellicht kan Ondergewaardeerde Liedjes in die mooie rij van muzieksites?

 

Voor meer informatie, neem contact op met Freek Janssen.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

04-11-2017: 08:38, Naomi Adriaansz

Onderwerp: Nieuws voor directe plaatsing

 

Beste redactie

Het onderstaande persbericht is voor directe plaatsing in uw medium.
Dank voor uw moeite!​

Hartelijke groet!
Naomi Adriaansz


 

AMSTERDAM CONNECTION

 
> NEW SINGLE 'Creepin'  ft. Paul Brown OUT Oct 9th. Go to video

>
 
EP 'Two Souls One Breath'. Pre-order here!

> ALBUM 'Isn't She Lovely' (Apple MusicAmazonDeezer

 
> WEB  I  FACEBOOK  I  YOUTUBE  I  TWITTER  

 

  - Persbericht voor plaatsing -

Bredaas jazzduo debuteert in TOP50 met nieuw album

BREDA – Het Bredase muzikantenduo Tim Welvaars en Naomi Adriaansz hebben afgelopen week met hun nieuwste album hun debuut gemaakt in de Amerikaanse TOP 50 Smooth Jazz album chart. Het album, getiteld Isn't She Lovely, kwam binnen op #29.

Daarnaast debuteerde hun tweede single “Creepin'” in de TOP100 chart. Op deze single is hun Amerikaanse producer en Grammy Award winnaar Paul Brown als gastsolist te horen.

Het in Prinsenbeek wonende duo, dat optreedt onder de naam Amsterdam Connection, presenteerde in februari 2017 hun in Los Angeles opgenomen album “Isn't She Lovely” in de North Sea Jazz Club in Amsterdam.
Het wordt inmiddels wereldwijd gedraaid op meer dan 100 radiostations.

 

Naomi Adriaansz :”We genieten enorm van het feit dat wereldwijd onze muziek aanslaat en mensen ervan kunnen genieten. Dat is voor ons een belangrijke drijfveer. Dat we nu in de TOP50 staan is voor ons een bevestiging dat we vooral doorgaan op de weg die we zijn ingeslagen!

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

16-10-2017: 13:32, Sjuul Kok (PIAS Music)

Onderwerp: me norge benelux nieuwsbrief #10

 

 

B E N E L U X – N I E U W S B R I E F

NR. 010

 

ME NORGE / MUSIKK ELSKER NORGE / MUSIC LOVES NORWAY / MUZIEK HOUDT VAN NOORWEGEN

 

 

PRESENTEERT: JAZZ / FOLK / BLUES / WORLD / MODERN CLASSICAL / COUNTRY / EXPERIMENTAL / SINGSONG / INSTRUMENTAL / ALTERNATIVE ROCK / INDIE POP & SOUL UIT NOORWEGEN

 

 

13  O K T O B E R – R E L E A S E :

Tine Thing Helseth – Never Going Back (cd)

(pop/jazz/singsong)

In de klassieke wereld heeft de Noorse trompettiste Tine Thing Helseth al veel furore gemaakt. Op “Never Going Back” toont ze echter voor het eerst haar vocale kwaliteiten. Met hulp van ervaren krachten als Mathias Eick en Jarle Storlokken stortte Tine zich op het schrijven en zingen van haar eigen songs. Als singersongwriter combineert ze pop en jazz ‘into serene, catchy and melodic songs’.

 

13  O K T O B E R – R E L E A S E :

Nordgarden – Changes (cd en lp)

(singsong/country/blues/soul/pop)

De Noorse singersongwriter Terje Nordgarden is weer terug met een Engelstalig album. “Changes” bevat bijdragen van o.a. Claudia Scott, Christian Engfelt, Johanna Demker, Jaga Jazzist-leden Erik Johannessen en Marcus Forsgren, Lise Voldsdal (Sivert Hoyem) en de Madcon-zangeressen Rikke Normann en Sisi Sumbundu. Het album bevat tien ‘catchy songs that travel through landscapes of country, soul, gospel and blues. Sometimes there are even echoes of New Orleans’.

 

13  O K T O B E R – R E L E A S E :

Ellen Andrea Wang – Blank Out (cd en lp)

(jazz/soul/experimental/singsong/pop)

Na haar debuut-album “Diving” uit 2014 is de Noorse zangeres en contrabassiste Ellen Andrea Wang, ook bekend van Pixel en Manu Katche, terug voor haar tweede cd “Blank Out” op Jazzland Recordings. Ze wordt terzijde gestaan door drummer Erland Dahlen en Andreas Ulvo op keyboards. De muziek die dit oplevert is wederom ‘eclectic, fearlessly dipping into different pools of genre to create a potent sound cocktail that moves between minimalist-inflected jazz funk pop (acid jazz meets Haim), Nordic atmospherics (insert any Nordic ECM album of choice), 70’s singer-songwriter (think Joni Mitchell or Rickie Lee Jones) and hip-hop (moving in an Outkast direction)’.

 

20  O K T O B E R – R E L E A S E :

Bendik Braenne – The Last Great Country Swindle (cd en lp)

(singsong/country/soul/pop)

“The Last Great Country Swindle” is Bendik Braenne’s derde solo-album. Met hulp van de rhythm sectie van de Noorse (mariachi/surf-)rockband Los Plantronics, bij wie Braenne al meer dan 10 jaar saxofoon speelt, nam hij tien nieuwe soulvolle en poppy Americana-tracks op. Meest in het oog springend zijn echter de muzikale en productionele bijdragen van de Canadese alt-country ster Daniel Romano. Singersongwriter Bendik Braenne mocht in Noorwegen een aantal keren als voorprogramma van hem fungeren en daaruit is een hechte vriendschap ontstaan. Romano staat dan ook als co-producer vermeld en is via zang, guitar, drums en synths op bijna elk nummer wel te horen. Vaste Daniel Romano-waarden als Dan Weston (mixing) en Greg Calbi (mastering) zorgden voor een perfect geluid en je hoort op dit album een lekkere mix van gepassioneerde country- en swingende pop/soul-songs.

 

20  O K T O B E R – R E L E A S E :

Radio String Quartet – In Between Silence (cd en 2lp)

(jazz/modern classical/experimental/pop/folk)

Voorheen bekend als Radio String Quartet Vienna laat dit viertal op “In Between Silence” een spannende mix horen van experimentele jazz met modern classical, ambient, folk en pop. Onder de Jazzland Recordings-vleugels van Bugge Wesseltoft komt dit kwartet, met voor het eerst de Nederlandse Sophie Abraham in de gelederen, zeer inventief en gedreven voor de dag. Een primeur voor de sound zijn de zang-partijen en er is zelfs een bijdrage van techno-pionier Henrik Schwarz. Het album luistert zich weg als een ‘catchy, harmonious, dynamic, intense and emotional movie soundtrack’.

 

27  O K T O B E R – R E L E A S E :

Stein Urheim – Utopian Tales (cd en lp)

(jazz/experimental/instrumental)

De Noorse componist en (slide-)gitarist Stein Urheim wordt op “Utopian Tales” bijgestaan door The Cosmodolic Orchestra; ‘six cherry picked highclass Norwegian musicans’: Kjetil Moster (Moster!), Mari Kvien Brunvoll (Building Instrument), Per Jorgensen (Jokleba), Ole Morten Vagan (Trondheim Jazz Orchestra), Jorgen Traen (Sir Dupermann) en Kare Opheim (Real Ones). De veelal instrumentale stukken laten een mix van ‘acoustic Americana, ambient electronic soundscapes and contrasting state-of-the-art contemporary jazz’ horen.

 

27  O K T O B E R – R E L E A S E :

Erland Dahlen – Clocks (cd en lp)

(experimental/alternative rock/instrumental)

Op zijn derde album gaat ‘superdrummer, percussionist and one-man-band’ Erland Dahlen weer geheel zijn onnavolgbare weg. Zijn collectie instrumenten lijkt onuitputtelijk en ‘his krautrock/ambient/post-rock/electronic/new wave mostly instrumental songs are even more varied, hallucinating, cinematic, dark, rocking, spectacular and astonishing’.

 

27  O K T O B E R – R E L E A S E :

Erlend Apneseth Trio – Ara (cd en lp)

(experimental/folk/instrumental)

Hardanger violist Erlend Apneseth komt met z’n maten gitarist Stephan Meidell en drummer Oyvind Hegg-Lunde met zijn tweede trio-album voor de dag. Op “Ara” hoor je een modern, experimenteel en veelal instrumentaal soort van ‘adventurous, disturbing, groaning, roiling and clattering’ folk-muziek. Met een ‘spoken word’-bijdrage van de Noorse dichter Erlend Nodtvedt.

 

3  N O V E M B E R – R E L E A S E :

Paal Flaata – Love And Rain-The Athletic Sessions (cd, lp en boxset)

(singsong/country/pop)

De Noorse zanger Paal Flaata werd van de zomer met z’n compagnon Goran Grini de studio ingestuurd om twee of drie bonus-tracks op te nemen voor bij de boxset “Songs-The Trilogy Collection”; een fraaie package van zijn drie tribute-cd’s: “Wait By The Fire-Chip Taylor”, “Bless Us All-Mickey Newbury” en “Come Tomorrow-Townes van Zandt”. De heren vermaakten zich meer dan prima in de Athletic Sound-studio ‘with their own unique approach to the great American song heritage’ en kwamen uiteindelijk uit op maar liefst 10 songs, wat resulteerde in “Love And Rain”. De titelsong is een nieuw geschreven track van Chip Taylor en ook Mickey Newbury werd weer geeerd door een versie van de song “Hand Me Another Of Those”. Daarnaast songs van Don McLean, Conway Twitty, Jimmy Webb, Kris Kristofferson, Donnie Fritts en Charlie Rich. Aangezien de heren ‘live by the motto: for the sake of the song’, werden ook songs van de Britten Ewan MacColl en Elvis Costello opgenomen. Op 3 november speelt Paal Flaata in de Q Factory te Amsterdam onder het mom ‘Paal Flaata, performing songs by Townes van Zandt, and other American master songwriters’.

 

3  N O V E M B E R – R E L E A S E :

Electric Eye – From The Poisonous Tree (cd en lp)

(alternative rock/indie pop)

De Noorse rock band Electric Eye bracht eind vorig jaar de cd “Different Sun” uit, tourde in 2017 zo’n beetje over de hele wereld, maar vond toch nog genoeg tijd om deze zomer “From The Poisonous Tree” op te nemen. In Nederland speelde de band al in diverse clubs, maar ook op fijne festivals als Eurosonic, Down The Rabbit Hole, Incubate en Zwarte Cross. De acht nieuwe songs bevatten weer ‘new whirlwinds of psychedelic and hypnotic rhythms’. De inmiddels bekende mix van ‘blistering groove rock and bewildering indie pop’ wordt heerlijk ‘opgeleukt’ met ‘villainy acid prog, tranquillizing ethno jazz and funky old school hip hop vibes’.

 

N O G   S T E E D S   H E E T:

Torgeir Waldemar – No Offending Borders (cd en lp)

(country/singsong/folk/alternative rock)

In 2014 bracht de Noorse gitarist en zanger Torgeir Waldemar zijn solo-debuut-album uit. De sound op dit ‘acoustic masterpiece’ deed herinneringen oproepen aan 70’s sterren als Neil Young, Gene Clark en Gram Parsons. Na het pure, folky en kale geluid van “Torgeir Waldemar” klinkt de opvolger “No Offending Borders” wat voller en pittiger. Als rock-gitarist van huis uit geen hele rare wending. Naast de nog steeds aanwezige folky en country-achtige singsong-composities wordt het gaspedaal soms iets meer ingetrapt; je hoort dan ook intense en opzwepende songs in de trant van Neil Young And Crazy Horse, Gene Clark in The Byrds en Gram Parsons rond het kampvuur met The Rolling Stones. Denk iets meer aan Woven Hand dan aan 16 Horsepower. Of aan een melancholische Zakk Wylde die aan het jammen is met My Morning Jacket.

 

Rohey – A Million Things (cd en lp)

(jazz/soul)

“A Million Things” is het debuut-album van het Noorse jazz/soul-kwartet Rohey, genoemd naar de zangeres Rohey Taalah. Je hoort een eerlijke, frisse, energieke en groovy mix van poppy jazz en funky soul met ‘clear roots and old school sonics, while bringing a retro-futuristic hyper-urban tone’. De band speelde vorig jaar op het InJazz-festival te Rotterdam en via social media hebben zich Gilles Peterson en Jamie Cullum al als fan verklaard!

 

Gentle Knife – Clock Unwound (cd)

(alternative rock/experimental/jazz)

“Clock Unwound” is het tweede album van dit Noorse progressive rock ensemble. Gentle Knife bestaat uit maar liefst 11 personen en ‘their signature sound dips deeply into classic ‘70s prog rock, with a modern take on the genre’. Hun moderne ‘controlled chaos version’ bevat ‘unexpected turns and dramatic twists, (impro)jazzy & latin elements and folky mystical vibes’.

 

ComboNations – Dunya (cd)

(world)

ComboNations is een initiatief van Javid Afsari Rad en het idee van dit project was om de beste internationale muzikanten die in Oslo woonachtig zijn bij elkaar te brengen. Naast Javid hoor je Solo Cissokho, Jai Shankar, Diom De Kossa, Harpreet Bansal, Aissa Tobi en Adrian Fiskum Myhr. Met roots uit landen als Iran, India, Ivoorkust, Senegal en Marokko is “Dunya” dan ook een ‘world music extravaganza’ geworden.

 

Egil Olsen – You And Me Against The World (cd en lp)

(pop/singsong)

De in Noorwegen zeer bekende singer/songwriter Egil Olsen gooit op zijn vijfde album alle schroom van zich af. Je hoort niet meer zo de ‘quiet, romantic and tender Egil Olsen aka the Norwegian Mark Oliver Everett’, maar een uitbundiger ‘louder, more upbeat and uplifting collection of passionate pop and rock songs’.

 

B E N E L U X – S H O W S:

 

CHRISTIAN WALLUMROD ENSEMBLE

11-11 - Brand! JazzFestival-Mechelen

ELLEN ANDREA WANG

26-10 - Bimhuis-Amsterdam

27-10 - LantarenVenster/Rotterdam Jazz Festival-Rotterdam

PAAL FLAATA

03-11 - Q Factory-Amsterdam

ROHEY

20-10 - Paradiso-Amsterdam

TORGEIR WALDEMAR

13-12 - Vera-Groningen

14-12 - Naked Song Presents @ De Rozenknop-Eindhoven (ism Effenaar)

15-12 - Huis Verloren-Hoorn

16-12 - Patronaat-Haarlem

17-12 - Q Factory-Amsterdam (middag)

17-12 - Lux-Nijmegen (avond)

 

V I D E O C L I P S:

 

Egil Olsen – “You And I Forever”, van het album “You And Me Against The World”

https://www.youtube.com/watch?v=8xCt8JS8MSc

Bendik Braenne – “Ain’t Nobody Like Me”, van het album “The Last Great Country Swindle”

https://www.youtube.com/watch?v=gzRxJ74WxJA

 

D J – D R A A I T A F E L – A A N R A D E R S:

Bendik Braenne – “Ain’t Nobody Like Me”

Tine Thing Helseth – “You”

Egil Olsen – “You And I Forever

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

09-10-2017: 17:08, Floortje Muskens (PR & Communicatie)

Onderwerp: Persbericht: Concertgebouw presenteert Melhem Zein in Festival Turning East

 

Beste redactie,

Het Koninklijk Concertgebouw heeft een nieuwe naam aan de programmering van Turning East (van 20 tot en met 25 november) toegevoegd: de Libanese zanger en publiekslieveling Melhem

Zijn concert op woensdag 22 november betekent zijn Nederlandse debuut.

Meer informatie hieronder en in de bijlage.

Hartelijke groet,                                                                                                                                             

Floortje

Persbericht

Concertgebouw presenteert Melhem Zein in Festival Turning East

P e r s b e r i c h t

Concertgebouw presenteert Melhem Zein in Festival Turning East Libanese zanger maakt in november zijn Nederlandse debuut

Amsterdam, 9 oktober 2017 – Het Koninklijk Concertgebouw heeft een nieuwe naam aan de programmering van Turning East toegevoegd: de Libanese zanger en publiekslieveling Melhem Zein. Op woensdag 22 november treedt hij voor het eerst op in Nederland. In de Grote Zaal laat hij het publiek kennismaken met zijn krachtige stem waarmee hij onder meer nummers in een traditionele Libanese stijl vertolkt. Festival Turning East, een initiatief van Het Koninklijk Concertgebouw, brengt van 20 tot en met 25 november klassieke muziek, pop, jazz en combinaties daarvan uit het enorme gebied van Marokko tot Iran. Melhem Zein alias ‘El Rayess’ De carrière van Melhem Zein nam na zijn deelname aan een talentenshow op de Libanese televisie in 2003, en het juist níet winnen ervan, een enorm vlucht. De in de ogen van veel mensen onterechte derde plek maakte Melhem Zein nóg populairder dan hij al was. En nog altijd is hij een van de meest geliefde zangers in Libanon en de Arabische wereld.

Zijn bekendheid ging na zijn grote doorbraak in 2003 al snel over de landsgrenzen heen. Met optredens over de hele wereld, van het Midden-Oosten en de Arabische wereld tot Australië, Zuid-Amerika, de Verenigde Staten, Canada, Frankrijk, Spanje, Italië, Duitsland en de Scandinavische landen. En op 22 november is rasmuzikant Melhem Zein voor het eerst in Nederland, samen met zijn 22-koppige live-band. Het publiek zal hits als Enti Msheeti, Mamnonak Ana, Alawwah, Ghibi Ya Chams en El Jereh Elli Baadou horen, maar ook onbekender werk. Kenmerkend voor Melhem Zein is zijn zeer krachtige stem die hem de bijnaam El Rayess , de president, opleverde.

Eerder al werd bekend dat een andere internationale grootheid, Asma Lmnawar - een van de allergrootste Arabische zangeressen van dit moment - ook een concert geeft tijdens SOUK op 23 en 24 november in het Festival Turning East.

Melhem Zein Woensdag 22 november 2017 Grote Zaal, 20.30 uur

Het concert komt tot stand in samenwerking met Kithara Productions

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

09-10-2017: 10:21, Karin Schenk

Onderwerp: Persbericht: The High Kings (Ierland) albumrelease én Benelux tour in november

 

P E R S B E R I C H T

 
THE HIGH KINGS (Ierland) 
albumrelease én Benelux tour in november 

 
Eind november komt de Ierse supergroep The High Kings naar de Benelux in het kader van hun 
Europese tournee rondom de release van hun album Grace & Glory, dat op 17 november 2017 in 
de Benelux verschijnt (Sony / Celtic Collections).

 
The High Kings: The true heirs of Ireland’s folk heritage
Ierland werd eeuwenlang geregeerd door high kings. Totdat in 1169 hun hegemonie tot een eind kwam.
Daarna waren hun heldendaden alleen nog terug te vinden in de wereld van mythen, sagen en legenden.
Tot 2008, toen Finbarr Clancy (lid van de legendarische Ierse ‘60s band The Clancy Brothers), 
Martin Furey (zoon van jaren ’70 zanger Finbar Furey, die met The Fureys meerdere hits in Ierland scoorde),
Brian Dunphy en Darren Holden (beiden uit Riverdance, met meer dan 25 miljoen bezoekers de meest
succesvolle dansproductie wereldwijd) in Dublin The High Kings begonnen. Opgegroeid in de Ierse muzikale traditie,
maar met recht en reden de nieuwe generatie van de Ierse traditionele muziek.

 
Bekendste Irish folk’n’roll band
Op dit moment zijn The High Kings in eigen land zonder twijfel de bekendste Irish folkband. 
Meteen na hun eerste album kregen ze de titel Irish Folk Band Of The Year. Hun vier albums bereikten
de platinum status en ze deden ontelbare televisieoptredens. In Ierland, maar ook in de Verenigde Staten,
het Verenigd Koninkrijk en Duitsland hebben ze honderden uitverkochte optredens gegeven. 

 
Fenomenale liveband
Tijdens hun energieke concerten maken The High Kings hun reputatie als een fenomenale liveband waar.
The High Kings zijn bezielde multi-instrumentalisten, die samen meer dan dertien instrumenten bespelen.
Op het repertoire staan eigen nummers, bekende Ierse ballads in hun eigen stijl en traditionele Ierse singalong.
Publieksparticipatie is een must!

 
Speeldata:
Wo.  22-11 Vilvoorde (BE), Het Bolwerk
Do. 23-11 Amsterdam, Kerk De Duif
Vr. 24-11 Hoogerheide, Podium Kloosterhof
Za.  25-11 Hoogerheide, Podium Kloosterhof
Wo.  29-11 Scheveningen, Oude Kerk
Do. 30-11 Turnhout (BE), De Warande (uitverkocht)

 
Voorproefje van het nieuwe album Grace & Glory?
Check Spancing Hill of Thin Lizzy’s cover The Boys Are Back in Town

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

06-10-2017: 07:02, Rise Agency

Onderwerp: Persbericht: The High Kings (Ierland) albumrelease én Benelux tour in november

 

The High Kings (Ierland) in november naar Benelux

Album "Grace & Glory" verschijnt 17 november 2017 in Benelux
 

Eind november komt de Ierse groep The High Kings naar de Benelux in het kader van hun Europese tournee rondom de release van hun album Grace & Glory, dat op 17 november 2017 in de Benelux verschijnt (Sony/Celtic Collections).

 • Woensdag 22 november 2017 | CC Het Bolwerk, Vilvoorde (BE) | Tickets
 • Donderdag 23 november 2017 | Kerk De Duif, Amsterdam (NL)| Tickets 
 • Vrijdag 24 november 2017 | Podium Kloosterhof, Hoogerheide (NL) | Tickets
 • Zaterdag 25 november 2017 | Podium Kloosterhof, Hoogerheide (NL) | Tickets
 • Woensdag 29 november 2017 | Oude Kerk, Scheveningen, Den Haag (NL) | Tickets
 • Donderdag 30 november 2017 | De Warande, Turnhout (BE) | Tickets | Uitverkocht

The High Kings: The true heirs of Ireland’s folk heritage
Ierland werd eeuwenlang geregeerd door high kings. Totdat in 1169 hun hegemonie tot een eind kwam. Daarna waren hun heldendaden alleen nog terug te vinden in de wereld van mythen, sagen en legenden.
Tot 2008, toen Finbarr Clancy (lid van de legendarische Ierse '60s band The Clancy Brothers), Martin Furey (zoon van jaren '70 zanger Finbar Furey, die met The Fureys meerdere hits in Ierland scoorde), Brian Dunphy en Darren Holden (beiden uit Riverdance, met meer dan 25 miljoen bezoekers de meest succesvolle dansproductie wereldwijd) in Dublin The High Kings begonnen. Opgegroeid in de Ierse muzikale traditie, maar met recht en reden de nieuwe generatie van de Ierse traditionele muziek.
 
Bekendste Irish folk’n’roll band
Op dit moment zijn The High Kings in eigen land zonder twijfel de bekendste Irish folkband. Meteen na hun eerste album kregen ze de titel Irish Folk Band Of The Year. Hun vier albums bereikten de platinum status en ze deden ontelbare televisieoptredens. In Ierland, maar ook in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland hebben ze honderden uitverkochte optredens gegeven.

Fenomenale liveband
Tijdens hun energieke concerten maken The High Kings hun reputatie als een fenomenale liveband waar. The High Kings zijn bezielde multi-instrumentalisten, die samen meer dan dertien instrumenten bespelen. Op het repertoire staan eigen num­mers, bekende Ierse ballads in hun eigen stijl, en traditionele Ierse singalong. Publieksparticipatie is een must.

 
Meer info:
www.thehighkings.com

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

06-10-2017: 09:12, Redactie Muziekwereld

Onderwerp: Re: Album eindelijk af (release nov '17)

 

Beste Daniel,

 
Met genoegen wil ik je nieuwe album beluisteren en er een recensie over schrijven.
Inmiddels heb ik via Dropbox het Zip-bestand gedownload.
Ik ga komende zondag luisteren en laat je nog weten op welke datum de recensie op Muziekwereld zal worden gepland.

 
Vriendelijke groet,
Fred Pach

Muziekwereld

----------------------------------------------------------------------

05-10-2017: 16:56, Daniel Roos

Onderwerp: Album eindelijk af (release nov '17)

 

Beste Fred,

 
Enkele jaren terug heb je m'n EP "Blues Child" gerecenseerd. Toen keek je al uit naar een album met langere speeltijd. Dat album heeft door allerlei omstandigheden wat langer op zich laten wachten maar komt 24 november eindelijk uit, online en via m'n website.

 
Het album heet "Catching Waves" en hierbij stuur ik je een dropbox link voor de digitale download.
 
Mocht je ook graag een fysiek exemplaar ontvangen, kun je me daar een adres voor doorgeven.

 
Ben zeer benieuwd naar je reactie en review!
Alvast hartelijk dank voor je tijd.

 
Vriendelijke groet,

 
Daniel Roos

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

05-10-2017: 13:38, Sjuul Kok (Pias records)

Onderwerp: death by unga bunga - 13-10 - q factory - amsterdam

 

Death By Unga Bunga

 

 

13-10 – Q Factory – Amsterdam

 

De Noorse power pop / garage punk rockers van Death By Unga Bunga zijn pas net terug van hun 3 weken durende Amerikaanse tournee met Stiff Little Fingers, maar zijn alweer fris genoeg om een aantal Europese steden aan te doen voor een klein ‘buzz’ rondje. Begin volgend jaar verschijnt in februari hun nieuwe album!

 

 

“Fleshsweatpush (The Pyles Sessions)”: https://www.youtube.com/watch?v=df9raXdWoRQ

“Fight! (Paste Studios Sessions)”: https://www.youtube.com/watch?v=G78By_XBABc

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

05-10-2017: 13:31, Sjuul Kok (Pias records)

Onderwerp: persbericht PAAL FLAATA - nieuw album / boxset / show

 

Paal Flaata

 

new album: “Love And Rain-The Athletic Sessions” (release date: 03/11/2017)

 

 

 

De Noorse zanger Paal Flaata werd van de zomer met z’n compagnon Goran Grini de studio ingestuurd om twee of drie bonus-tracks op te nemen voor bij de boxset “Songs-The Trilogy Collection”; een fraaie package van zijn drie tribute-cd’s: “Wait By The Fire-Chip Taylor”, “Bless Us All-Mickey Newbury” en “Come Tomorrow-Townes van Zandt”. De heren vermaakten zich meer dan prima in de Athletic Sound-studio ‘with their own unique approach to the great American song heritage’ en kwamen uiteindelijk uit op maar liefst 10 songs, wat resulteerde in “Love And Rain”. De titelsong is een nieuw geschreven track van Chip Taylor en ook Mickey Newbury werd weer geeerd door een versie van de song “Hand Me Another Of Those”. Daarnaast songs van Don McLean, Conway Twitty, Jimmy Webb, Kris Kristofferson, Donnie Fritts en Charlie Rich. Aangezien de heren ‘live by the motto: for the sake of the song’, werden ook songs van de Britten Ewan MacColl en Elvis Costello opgenomen. Op 3 november speelt Paal Flaata in de Q Factory te Amsterdam onder het mom:

 

‘Paal Flaata, performing songs by Townes van Zandt and other American master songwriters’.

 

3-11 – Q Factory – Amsterdam

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

05-10-2017: 13:18, Nathaly Masclé

Onderwerp: Persbericht Nathaly Masclé

 

Nieuwe single Nathaly Masclé nu al tot grote hoogte gestegen!

“Weg terug Naar Jou” de nieuwe single van Nathaly Masclé moet volgende week nog gaan uitkomen maar is nu al een groot succes!

Afkomstig van haar laatste album waarop twaalf nieuwe songs staan, geïnspireerd door haar favoriete artiest Sting en ook flink gepromoot door een van de grootste internationale fansites van Sting, heeft ook  KLM besloten deze Nederlandse zangeres tot grotere hoogte te tillen door haar album Driven By The Wind, bekroond met een 8 ½ door Muziekwereld, mee te laten draaien in het entertainment programma on-board.

De track zal zowel in het Nederlands als Engels worden uitgebracht met bijbehorende videoclip die gaat over prachtige reizen maken over de hele wereld en weer veilig thuiskomen, in dit geval met onze Royal Dutch Airlines.

Li-Sting Fansite “Believe me, you'll enjoy the variety of these twelve beautiful new songs. In each song, you'll recognize some melody or theme Sting could have written. It's not a simple borrowing, these songs are genuine new creations. The compositions are finely crafted, extremly well executed, and Nathaly's voice is like a tasty cherry on this beautiful cake. I highly recommend this album to all Sting's fans (and all music lovers)'

Tonny Eyk “Wat een prachtig ‘muzikaal' kind hebben jullie gemaakt….en dat met de titels: Driven by the wind ! Een productie om trots op te zijn. De muzikaliteit spat er vanaf, perfect met goede timing gezongen, subliem begeleid en de liedjes zijn juweeltjes, mijn complimenten. Alles klopt!”

Imme Schade van Westrum “CD zit heel mooi én zeer muzikaal in elkaar. Accenten van Sting zijn heel origineel en herkenbaar ingebracht. Complimenten.”

Fred Pach (Muziekwereld) “Bent u een liefhebber van mooie luistermuziek, uitstekende zang met topklasse musici, dan is het zeker aan te raden dit album te kopen”

Hartelijke groet,

Nathaly Masclé

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

05-10-2017: 07:30

Onderwerp: Re: Albums to review

 

Beste Florian,

 
Jouw vorige e-mail is niet gelezen, omdat deze in het Engels was geschreven.
Muziekwereld is immers een website met recensies en artikelen in de Nederlandse taal.

 
N.a.v. jouw herinnering kan ik het volgende opmerken.

 
Een ep wordt niet gerecenseerd op Muziekwereld (staat o.a. vermeld op de contactpagina).
Om die reden is een recensie van de ep van Lighthousing niet mogelijk.

 
Drum Dance Dance Dance komt met een debuutalbum.
In het grote aanbod van albumreleases is het noodzakelijk te selecteren, omdat er per week 8 nieuwe recensies worden geplaatst.
De eerste selectie geschiedt op basis van muziekgenre en het muziekgenre punkrock valt reeds standaard af in die eerste selectie.
In de rubriek Muzieknieuws worden dagelijks nieuwsberichten met een direct link geplaatst.
Die rubriek biedt wat ruimere mogelijkheden om ook af en toe iets te publiceren over een band, wier muziekgenre niet zo direct aan onze persoonlijke smaak beantwoordt.
Er is daarom vanmorgen een bericht geplaatst met een link naar een videoclip van deze band.
http://www.muziekwereld.com/Muzieknieuws.htm

 
Ik hoop je met deze informatie van dienst te zijn.

 
Met vriendelijke groet,
Fred Pach
Muziekwereld

-------------------------------------------------------------

04-10-2017, 21:26, Florian (Blue Ear Music)

Onderwerp: Albums to review

 

Hallo Muziekwereld,

 
hebben jullie de kans gekregen naar onderstaande albums te luisteren? Enige kans dat er een review en/ of interview komt?

 
groeten,
Florian

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

04-10-2017, 16:06, Karin Schenk

Onderwerp: Sarah-Jane @ DWDD - check it out...!

 

SARAH-JANE heeft debuut-EP gedropt!
BLACK MAGIC

 
ÉN was gisteren al te gast bij DWDD ! Dé links van DWDD:

 

=> Sarah-Jane -helemaal @ DWDD- 'Come Down’

=> Sarah-Jane -helemaal @ DWDD- 'Beautiful Stranger' 

Binnenkort start haar eigen Black Magic clubtour én staat ze als supportact van de Benelux concerten van Billy Ocean

Nog even wat facts op een rijtje:

 • 7 sept Leo Blokhuis radio2 (met band)
 • 23 -30 Okt Grote optie Suriname Jazz festival
 • Muziek gedraaid bij
  • 3FM
  • Radio 2
  • NPO Soul & Jazz
  • FunX
  • The Beat London 103.6FM
  • i Vybe Radio (US)
  • Neo 2 Soul Radio
  • Pulse88 Radio (London)
 • Interview gehad met
  • Pulse88 Radio (London)
  • 3FM
  • FunX
  • NPO Soul & Jazz
 

P E R S B E R I C H T Sarah-Jane:

Op vrijdag 22 september lanceert Sarah-Jane haar debuut EP genaamd BLACK MAGIC.
Sarah-Jane is een opkomende artiest, die bekend staat om haar dynamische stijl, opvallende persoonlijkheid en soulvolle stem. 
Opgegroeid met Soul- en Caribische muziek, kwam zij al vroeg in aanraking met een onderscheidende sound.
Dit heeft haar eigen muziek gevormd tot een ‘one-of-a-kind’ sound. Een symfonie van melodische schoonheid, die niet alleen voor entertainment zorgt, maar ook de ziel wakker schudt.
De eerste single van deze EP ‘Water’ verschijnt op 15 september.

 
Naast een berg aan ervaringen als achtergrondzangeres (Sabrina Starke, Glennis Grace), is haar solocarrière ondertussen ook rijk aan vele hoogtepunten. 
Zo heeft Sarah-Jane twee op elkaar volgende edities opgetreden op het North Sea Jazz Festival en was zij een aantal keer live te zien op de NL televisie (ondermeer ook 2 seizoenen in de huisband van de DINO-show).
Daarnaast heeft zij o.a. de ‘Amsterdamse Popprijs 2015’ in ontvangst mogen nemen en is zij in 2016 genomineerd voor twee NPO Radio 6 Soul & Jazz Awards (Best Female Artist & Best Single ‘Letter to the Moon’).

 
Muziek is vanaf het moment dat zij kon praten haar roeping. Waar Sarah-Jane haar muzikale reis startte als achtergrondzangeres en onderdeel uitmaakt van het collectief DeuXperience (ronnie flex | drummakid) 
profileert zij zich nu als veelbelovend solo-artiest met een passie die elke dag groeit.

 
In 2014 verscheen Sarah-Jane's debuut single ‘Psychedelic Love’. Haar tweede single ‘Letter to the Moon’ volgde in 2015 en een jaar later kwam ‘One of a Kind’ uit.
22 september dropt Sarah-Jane haar debuut EP ‘BLACK MAGIC’ met 8 tracks , waarmee zij in november van start gaat met haar eigen clubtour. 
Én Sarah-Jane is de supportact voor de komende concerten van Billy Ocean*. Zie alle tourdata hieronder op de poster.
 
Release Black Magic | 22 september
Release single Water | 15 september

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

27-09-2017, 18:15, Sjuul Kok

Onderwerp: ellen andrea wang naar nederland voor twee concerten

 

Op 13 oktober verschijnt het tweede album “Blank Out” van Ellen Andrea Wang via Jazzland Recordings/[PIAS]

 

Na haar debuut-album “Diving” uit 2014 is de Noorse zangeres en contrabassiste Ellen Andrea Wang, ook bekend van Pixel en Manu Katche, terug voor haar tweede cd “Blank Out”. Ze wordt terzijde gestaan door drummer Erland Dahlen en Andreas Ulvo op keyboards. De muziek die dit oplevert is wederom ‘eclectic, fearlessly dipping into different pools of genre to create a potent sound cocktail that moves between minimalist-inflected jazz funk pop (acid jazz meets Haim), Nordic atmospherics (insert any Nordic ECM album of choice), 70’s singer-songwriter (think Joni Mitchell or Rickie Lee Jones) and hip-hop (moving in an Outkast direction)’.

 

 

Ellen Andrea Wang is bevestigd voor twee Nederlandse shows:

 

26 oktober – Bimhuis – Amsterdam

 

27 oktober – Lantaren/Venster / Jazz Festival – Rotterdam

 

 

De nieuwe single - “A Change Of Heart” -> https://www.youtube.com/watch?v=lcB1Xfq9f4A

 

Ellen Andrea Wang – live 2017 -> https://www.youtube.com/watch?v=EalXno0z0TY

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

25-09-2017, 14:33, Sjuul Kok

Onderwerp: ROHEY - 2 NL LIVE SHOWS!

 

Op 28 april verscheen het debuut-album “A Million Things” van de Noorse band Rohey via Jazzland Recordings/[PIAS].

 

“A Million Things” is het debuut-album van het Noorse jazz/soul-kwartet Rohey, genoemd naar de zangeres Rohey Taalah. Je hoort een eerlijke, frisse, energieke en groovy mix van poppy jazz en funky soul met ‘clear roots and old school sonics, while bringing a retro-futuristic hyper-urban tone’. De band speelde vorig jaar op het InJazz-festival te Rotterdam en via social media hebben zich Gilles Peterson en Jamie Cullum al als fan verklaard!

 

 

De band is bevestigd voor twee Nederlandse shows:

 

14 oktober – Mondriaan Jazz Festival – Den Haag

 

20 oktober – Paradiso – Amsterdam

 

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

27-09-2017, 13:08, Ilse Gents

Onderwerp: PERSBERICHT: Boeklancering Dutch Mountains op 29 september as

 

BOEKLANCERING “DUTCH MOUNTAINS”

Op 29 september 2017 wordt het boek “Dutch Mountains, het standaardwerk over de Nederlandse platenindustrie” gelanceerd. Het boek geeft een niet eerder verkregen inzicht in de totstandkoming van de vaderlandse populaire muziek. De lancering vindt plaats in Studio 1 van de Wisseloord Studio’s, een plek waar vele artiesten van wereldformaat muziekopnames hebben gemaakt. In aanwezigheid van vele bekende artiesten wordt het eerste exemplaar door Gerard Ekdom uitgereikt aan Rob de Nijs.

“Dit is de rijke Nederlandse platengeschiedenis op zijn scherpst” - Marco Borsato

Er bestaan vele boeken over bands en artiesten uit de Nederlandse popmuziek, maar over de economische omstandigheden waaronder die muziek tot stand kwam, is veel minder vastgelegd. De platenindustrie zelf koestert haar verleden ook niet bewust, waardoor belangrijke zaken rondom het Nederlandse muzikale erfgoed voor het nageslacht verloren dreigen te gaan. Nu in de 21e eeuw het downloaden en online streamen van muziek een vlucht hebben genomen gaat de muziekindustrie een nieuw tijdperk in. Dit maakt de tijd rijp voor een terugblik.

Een verborgen wereld onthuld

Dutch Mountains is product van meer dan vijf jaar diepgravende research door auteur Peter Voskuil en legt de economie achter de platenindustrie bloot. Wie waren de pioniers? Hoe werkte een platenmaatschappij eigenlijk? Wat maakte het ene nummer wel een hit en het andere niet? Wie zich daarin verdiept ontdekt een verborgen wereld van contractvoorwaarden, opname- en promotiebudgetten, vriendjespolitiek, smeergeld en (soms) puur toeval.

Eregalerij der Nederpop

Voskuil kreeg toegang tot alle mogelijke en soms nooit eerder ontsloten archieven. Het boek is geïllustreerd met honderden foto’s en reproducties van originele memo’s uit (foto)archieven en privé-albums, waaronder veel nooit eerder vertoond materiaal. Ook bevat het boek een eregalerij der Nederpop: herbeleef baanbrekende studio-opnamen met de hoofdpersonen van toen alsof je er zelf bij bent.

Perfect cadeau voor de feestdagen

Het boek verschijnt in de schitterende drukkwaliteit en precies op tijd voor de feestdagen. Uitgeverij JEA (onderdeel van Joh. Enschedé Amsterdam) geeft het boek uit in twee vormen:

 1. Reguliere editie met 730 pagina’s allesomvattende geschiedenis van de Nederlandse platenindustrie.

   

 2. Luxe Collectors Edition inclusief gouden plaat met 5 nooit eerder uitgegeven tracks, certificaat van echtheid, een exclusieve Nederpop-poster en vele andere extra’s.

   

Dutch Mountains enthousiast onthaald

‘Dit is geen boek, dit is een museum. Genieten!’ – Ernst Jansz (Doe Maar)

‘Wat een project! Heerlijke trip terug in de tijd’ – Jaap Eggermont (Golden Earrings/Stars On 45)

‘Het is een eer in dit boek vermeld te worden’ – Riem de Wolff (Blue Diamonds)

‘Héérlijk boek met prachtige foto’s en geweldige verhalen’ - Leo Blokhuis (muziekprofessor)

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

25-09-2017, 14:10, Sjuul Kok

Onderwerp: me Norge Nieuwsbrief

 

B E N E L U X – N I E U W S B R I E F

NR. 09

 

ME NORGE / MUSIKK ELSKER NORGE / MUSIC LOVES NORWAY / MUZIEK HOUDT VAN NOORWEGEN

 

 

PRESENTEERT: JAZZ / FOLK / BLUES / WORLD / MODERN CLASSICAL / COUNTRY / EXPERIMENTAL / SINGSONG / INSTRUMENTAL / ALTERNATIVE ROCK / INDIE POP & SOUL UIT NOORWEGEN

 

 

22  S E P T E M B E R – R E L E A S E :

ComboNations – Dunya (cd)

(world)

ComboNations is een initiatief van Javid Afsari Rad en het idee van dit project was om de beste internationale muzikanten die in Oslo woonachtig zijn bij elkaar te brengen. Naast Javid hoor je Solo Cissokho, Jai Shankar, Diom De Kossa, Harpreet Bansal, Aissa Tobi en Adrian Fiskum Myhr. Met roots uit landen als Iran, India, Ivoorkust, Senegal en Marokko is “Dunya” dan ook een ‘world music extravaganza’ geworden. Check->https://www.youtube.com/watch?v=OwilWTsX8Us.

29  S E P T E M B E R – R E L E A S E :

Stephan Meidell – Metrics (cd en lp)

(experimental/instrumental)

Gitarist Stephen Meidell experimenteert flink op zijn tweede Hubro-album “Metrics”. Je wordt mee genomen op een ‘immersive sonic journey incorporating electronic beats, treated tapes, synthesizers and a re-edited live ensemble including Hardanger fiddle (by Erlend Apneseth), baroque violin, prepared piano, harpsichord and clarinet’. Je reist in een wereld van dream-techno, modern klassiek, post-jazz en progrock.

29  S E P T E M B E R – R E L E A S E :

Phonophani – Animal Imagination (cd en 2lp)

(experimental/instrumental)

“Animal Imagination - Making Music Like A Dog” is het nieuwe album van Phonophani, de alias van Espen Sommer Eide. Al in 1998 debuteerde hij op het Biophon label van Biosphere’s Geir Jenssens. Zijn laatste album onder de Phonophani-noemer dateerde alweer van 2010. Sindsdien componeerde hij vooral ‘innovative sound installations created and exhibited in the context of art museums and galleries’. De experimentele, electronische en veelal instrumentale muziek is een mix van ‘digital primitivism and tribal expressionistic distortions contra dreamy sci-fi futuristic trance-like ambient’.

29  S E P T E M B E R – R E L E A S E :

Brutter – Reveal And Rise (cd en lp)

(experimental/instrumental)

De muzikaal al zeer ervaren broers Christian (normaal pianist van beroep) en drummer Fredrik Wallumrod vormen het duo Brutter. Op “Reveal And Rise” leven ze zich uit met drumcomputers, synthesizers en diverse andere elektronica. Ze presenteren ons ‘anti-techno, industrial terror, avant-garde drones & rhytms, ambient noise and mechanical deconstructions’.

6  O K T O B E R – R E L E A S E :

Egil Olsen – You And Me Against The World (cd en lp)

(indie pop/singsong)

De in Noorwegen zeer bekende singer/songwriter Egil Olsen gooit op zijn vijfde album alle schroom van zich af. Je hoort niet meer zo de ‘quiet, romantic and tender Egil Olsen aka the Norwegian Mark Oliver Everett’, maar een uitbundiger ‘louder, more upbeat and uplifting collection of passionate pop and rock songs’.

13  O K T O B E R – R E L E A S E :

Tine Thing Helseth – Never Going Back (cd)

(indie pop/jazz/singsong)

In de klassieke wereld heeft de Noorse trompettiste Tine Thing Helseth al veel furore gemaakt. Op “Never Going Back” toont ze echter voor het eerst haar vocale kwaliteiten. Met hulp van ervaren krachten als Mathias Eick en Jarle Storlokken stortte Tine zich op het schrijven en zingen van haar eigen songs. Als singersongwriter combineert ze pop en jazz ‘into serene, catchy and melodic songs’.

13  O K T O B E R – R E L E A S E :

Nordgarden – Changes (cd en lp)

(singsong/country/blues/soul/indie pop)

De Noorse singersongwriter Terje Nordgarden is weer terug met een Engelstalig album. “Changes” bevat bijdragen van o.a. Claudia Scott, Christian Engfelt, Johanna Demker, Jaga Jazzist-leden Erik Johannessen en Marcus Forsgren, Lise Voldsdal (Sivert Hoyem) en de Madcon-zangeressen Rikke Normann en Sisi Sumbundu. Het album bevat tien ‘catchy songs that travel through landscapes of country, soul, gospel and blues. Sometimes there are even echoes of New Orleans’.

13  O K T O B E R – R E L E A S E :

Ellen Andrea Wang – Blank Out (cd en lp)

(jazz/soul/experimental/singsong/indie pop)

Na haar debuut-album “Diving” uit 2014 is de Noorse zangeres en contrabassiste Ellen Andrea Wang, ook bekend van Pixel en Manu Katche, terug voor haar tweede cd “Blank Out” op Jazzland Recordings. Ze wordt terzijde gestaan door drummer Erland Dahlen en Andreas Ulvo op keyboards. De muziek die dit oplevert is wederom ‘eclectic, fearlessly dipping into different pools of genre to create a potent sound cocktail that moves between minimalist-inflected jazz funk pop (acid jazz meets Haim), Nordic atmospherics (insert any Nordic ECM album of choice), 70’s singer-songwriter (think Joni Mitchell or Rickie Lee Jones) and hip-hop (moving in an Outkast direction)’.

20  O K T O B E R – R E L E A S E :

Bendik Braenne – The Last Great Country Swindle (cd en lp)

(singsong/country/soul/indie pop)

“The Last Great Country Swindle” is Bendik Braenne’s derde solo-album. Met hulp van de rhythm sectie van de Noorse (mariachi/surf-)rockband Los Plantronics, bij wie Braenne al meer dan 10 jaar saxofoon speelt, nam hij tien nieuwe soulvolle en poppy Americana-tracks op. Meest in het oog springend zijn echter de muzikale en productionele bijdragen van de Canadese alt-country ster Daniel Romano. Singersongwriter Bendik Braenne mocht in Noorwegen een aantal keren als voorprogramma van hem fungeren en daaruit is een hechte vriendschap ontstaan. Romano staat dan ook als co-producer vermeld en is via zang, guitar, drums en synths op bijna elk nummer wel te horen. Vaste Daniel Romano-waarden als Dan Weston (mixing) en Greg Calbi (mastering) zorgden voor een perfect geluid en je hoort op dit album een lekkere mix van gepassioneerde country- en swingende pop/soul-songs.

20  O K T O B E R – R E L E A S E :

Radio String Quartet – In Between Silence (cd en 2lp)

(jazz/modern classical/experimental/indie pop/folk)

Voorheen bekend als Radio String Quartet Vienna laat dit viertal op “In Between Silence” een spannende mix horen van experimentele jazz met modern classical, ambient, folk en pop. Onder de Jazzland Recordings-vleugels van Bugge Wesseltoft komt dit kwartet, met voor het eerst de Nederlandse Sophie Abraham in de gelederen, zeer inventief en gedreven voor de dag. Een primeur voor de sound zijn de zang-partijen en er is zelfs een bijdrage van techno-pionier Henrik Schwarz. Het album luistert zich weg als een ‘catchy, harmonious, dynamic, intense and emotional movie soundtrack’.

27  O K T O B E R – R E L E A S E :

Stein Urheim – Utopian Tales (cd en lp)

(jazz/experimental/instrumental)

De Noorse componist en (slide-)gitarist Stein Urheim wordt op “Utopian Tales” bijgestaan door The Cosmodolic Orchestra; ‘six cherry picked highclass Norwegian musicans’: Kjetil Moster (Moster!), Mari Kvien Brunvoll (Building Instrument), Per Jorgensen (Jokleba), Ole Morten Vagan (Trondheim Jazz Orchestra), Jorgen Traen (Sir Dupermann) en Kare Opheim (Real Ones). De veelal instrumentale stukken laten een mix van ‘acoustic Americana, ambient electronic soundscapes and contrasting state-of-the-art contemporary jazz’ horen.

27  O K T O B E R – R E L E A S E :

Erland Dahlen – Clocks (cd en lp)

(experimental/alternative rock/instrumental)

Op zijn derde album gaat ‘superdrummer, percussionist and one-man-band’ Erland Dahlen weer geheel zijn onnavolgbare weg. Zijn collectie instrumenten lijkt onuitputtelijk en ‘his krautrock/ambient/post-rock/electronic/new wave mostly instrumental songs are even more varied, hallucinating, cinematic, dark, rocking, spectacular and astonishing’.

27  O K T O B E R – R E L E A S E :

Erlend Apneseth Trio – Ara (cd en lp)

(experimental/folk/instrumental)

Hardanger violist Erlend Apneseth komt met z’n maten gitarist Stephan Meidell en drummer Oyvind Hegg-Lunde met zijn tweede trio-album voor de dag. Op “Ara” hoor je een modern, experimenteel en veelal instrumentaal soort van ‘adventurous, disturbing, groaning, roiling and clattering’ folk-muziek. Met een ‘spoken word’-bijdrage van de Noorse dichter Erlend Nodtvedt.

3  N O V E M B E R – R E L E A S E :

Electric Eye – From The Poisonous Tree (cd en lp)

(alternative rock/indie pop)

De Noorse rock band Electric Eye bracht eind vorig jaar de cd “Different Sun” uit, tourde in 2017 zo’n beetje over de hele wereld, maar vond toch nog genoeg tijd om deze zomer “From The Poisonous Tree” op te nemen. In Nederland speelde de band al in diverse clubs, maar ook op fijne festivals als Eurosonic, Down The Rabbit Hole, Incubate en Zwarte Cross. De acht nieuwe songs bevatten weer ‘new whirlwinds of psychedelic and hypnotic rhythms’. De inmiddels bekende mix van ‘blistering groove rock and bewildering indie pop’ wordt heerlijk ‘opgeleukt’ met ‘villainy acid prog, tranquillizing ethno jazz and funky old school hip hop vibes’.

 

N O G   S T E E D S   H E E T:

Torgeir Waldemar – No Offending Borders (cd en lp)

(indie pop/country/singsong/folk/alternative rock)

In 2014 bracht de Noorse gitarist en zanger Torgeir Waldemar zijn solo-debuut-album uit. De sound op dit ‘acoustic masterpiece’ deed herinneringen oproepen aan 70’s sterren als Neil Young, Gene Clark en Gram Parsons. Na het pure, folky en kale geluid van “Torgeir Waldemar” klinkt de opvolger “No Offending Borders” wat voller en pittiger. Als rock-gitarist van huis uit geen hele rare wending. Naast de nog steeds aanwezige folky en country-achtige singsong-composities wordt het gaspedaal soms iets meer ingetrapt; je hoort dan ook intense en opzwepende songs in de trant van Neil Young And Crazy Horse, Gene Clark in The Byrds en Gram Parsons rond het kampvuur met The Rolling Stones. Denk iets meer aan Woven Hand dan aan 16 Horsepower. Of aan een melancholische Zakk Wylde die aan het jammen is met My Morning Jacket.

Rohey – A Million Things (cd en lp)

(jazz/soul)

“A Million Things” is het debuut-album van het Noorse jazz/soul-kwartet Rohey, genoemd naar de zangeres Rohey Taalah. Je hoort een eerlijke, frisse, energieke en groovy mix van poppy jazz en funky soul met ‘clear roots and old school sonics, while bringing a retro-futuristic hyper-urban tone’. De band speelde vorig jaar op het InJazz-festival te Rotterdam en via social media hebben zich Gilles Peterson en Jamie Cullum al als fan verklaard!

Karin Krog – The Many Faces Of Karin Krog (6cd)

(jazz)

“The Many Faces Of” is een zeer fraaie en uitgebreide terugblik op de loopbaan van Karin Krog, ‘Norways Grand Old Lady in Jazz’. De 6 cd’s uit deze boxset beslaan een periode van 50 jaar (1967-2017) en ze wordt deze maand 80 jaar oud.

Bergen Big Band & Dag Arnesen – Norwegian Song IV (cd)

(jazz/instrumental)

Jazz-pianist Dag Arnesen werkte dit keer op zijn vierde ‘Norwegian Song’-album niet samen met zijn eigen Dag Arnesen Trio, maar met het gehele fameuze Bergen Big Band-ensemble. Zijn ode aan ‘het Norwegian Songbook’ (met veel Edvard Grieg-composities) geinterpreteerd met een ‘jazz flavour’ kreeg dit keer daarom een veel rijker en voller geluid, met bijdrages van o.a. trompettist Are Oversen en scheurende sax-solo’s van Kjetil Moster!

Gentle Knife – Clock Unwound (cd)

(alternative rock/experimental/jazz)

“Clock Unwound” is het tweede album van dit Noorse progressive rock ensemble. Gentle Knife bestaat uit maar liefst 11 personen en ‘their signature sound dips deeply into classic ‘70s prog rock, with a modern take on the genre’. Hun moderne ‘controlled chaos version’ bevat ‘unexpected turns and dramatic twists, (impro)jazzy & latin elements and folky mystical vibes’.

Dr Bekken – Live At Bar Moskus (cd)

(jazz/instrumental/blues)

Pianist Tor Einar (Doctor) Bekken is een van de bekendste Noorse toetsenisten in de traditionele blues- en jazz-scene. “Live At Bar Moskus-Upright Piano” is een intieme opname van zijn kunsten als ‘performer and composer’. Naast veel eigen werk hoor je ook zijn ‘translations into the modern times’ van klassiekers van bijv. Chris Smith, Fats Domino, Earl Hines, Thomas Waller en Randy Newman.

 

B E N E L U X – S H O W S:

CHRISTIAN WALLUMROD ENSEMBLE

11-11 - Brand! JazzFestival-Mechelen

DEATH BY UNGA BUNGA

13-10 - Q Factory-Amsterdam

ELLEN ANDREA WANG

26-10 - Bimhuis-Amsterdam

27-10 - LantarenVenster/Rotterdam Jazz Festival-Rotterdam

PAAL FLAATA

03-11 - Q Factory-Amsterdam

ROHEY

14-10 - Paard/Mondriaan Jazz Festival-Den Haag

20-10 - Paradiso-Amsterdam

TORGEIR WALDEMAR

13-12 - Vera-Groningen

14-12 - Naked Song Presents @ De Rozenknop-Eindhoven (ism Effenaar)

15-12 - Huis Verloren-Hoorn

16-12 - Patronaat-Haarlem

17-12 - Q Factory-Amsterdam (middag)

17-12 - Lux-Nijmegen (avond)

 

W O R D T   V E R W A C H T:

November -> Frida Annevik – “Flyge Fra”

November -> Radka Toneff “Fairytales (2017 edition)”

November -> Paal Flaata – “Love And Rain (The Athletic Sessions)”

November -> Annbjorg Nielsen – “Music Without Borders”

November -> Age Sten Nilsen – “Smooth Seas”

December -> Svein Finnerud Trio – “Plastic Sun”

December -> Erik Honore – “Unrest”

December -> Nils Okland Band – “Lysning”

December -> Kim Myhr – “You Me”

December -> Band Of Gold – “Where’s The Magic”

December -> Paal Flaata, Stephen Ackles And Vidar Busk – “Elvis X-Mas”

Februari -> Darling West – “Titel nog onbekend”

Februari -> GURLS – “Run Boy Run”

Februari -> Death By Unga Bunga – “Titel nog onbekend”

April -> Noora Noor – “Ocean Of Me”

Mei -> Vidar Busk – “Titel nog onbekend”

Juni -> Bjorn Berge – “Titel nog onbekend”

 

V I D E O C L I P S:

Frida Annevik – “Flyga fra”, van het album “Flyge Fra”

https://www.youtube.com/watch?v=u5THHl2asw8

Valkyrien – “Grofter 2”, van het album “Prov A Si Noe Til Meg Na”

https://www.youtube.com/watch?v=BOZ73yUioTs

 

D J – D R A A I T A F E L – A A N R A D E R S:

Rohey – “Can’t Get This”

Death By Unga Bunga – “Bye Bye”

Ellen Andrea Wang – “A Change Of Heart”

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

15-09-2017, 13:47, Rise Agency

Onderwerp: Sarah-Jane drops 'Water', first single of her debut EP!

 

PERSBERICHT

Nieuwe single Sarah-Jane - Water

 

Sarah-Jane drops new single 'Water'

Water is the first single of the Dutch/Surinam songstress her debut EP ' Black Magic'

"Water can’t move without the wind. In other words, sometimes we just need to give in and realize that we stand stronger together." - Sarah-Jane

The Black Magic EP drops on September 22nd.

Check out the single 'Water' on your favourite streaming platform:
♫ 
Spotify
♫ 
iTunes
♫ 
Tidal

Also watch the official music video of 'Water' below or on 
YouTube

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

15-09-2017, 11:16, Rise Agency

Onderwerp: Persbericht: Magnapop (USA) in februari 2018 naar Benelux

 

PERSBERICHT

Magnapop (USA) in februari 2018 naar Benelux

 

Februari 2018 tour
Magnapop komt in 2018 terug naar de Benelux. In februari 2017 kwam de Amerikaanse grungerock band voor het eerst in vijf jaar weer naar Europa. De tour was met een reeks uitverkochte shows zo succesvol dat de band begin februari 2018 terugkeert. Magnapop maakt de volgende data bekend:
1 februari 2018 | Nijdrop, Opwijk (BE)
2 februari 2018 | De Peppel, Zeist (NL)
3 februari 2018 | Cactus Muziekcentrum, Brugge (BE)
6 februari 2018 | Muziekodroom, Hasselt (BE)
7 februari 2018 | De Nieuwe Nor, Heerlen (NL)
8 februari 2018 | De Singer, Rijkevorsel (BE)
9 februari 2018 | Q-Factory, Amsterdam (NL)
10 februari 2018 | Kroepoekfabriek, Vlaardingen (NL)
Het voorprogramma bij een aantal van deze shows wordt verzorgd door de one man band Paolo Morena (UK). De voorverkoop voor de shows start vanaf vandaag.

Magnapop
Magnapop werd in 1989 opgericht door Linda Hopper (zang/gitaar) en Ruthie Morris (gitaar) in Athens, Georgia, en voegde zich al snel bij het rijtje The Pixies, The Breeders en Nirvana. Midden jaren 90, op het hoogtepunt van MTV, maakte Magnapop furore met tracks als Favourite Writer, Lay It Down, Slowly, Slowly en Open the Door. Zowel in Amerika als Europa vestigden ze hun naam met albums geproduceerd door onder meer Michael Stipe (R.E.M.) en Bob Mould. Linda Hopper en Ruthie Morris zijn sinds de oprichting de spil van de band. Tijdens de tourspeelt Magnapop wederom in originele bezetting met Shannon Mulvaney op bas en David McNair op drums. 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

14-09-2017, 17:05, Ben, Mascot Label Group

Onderwerp: Persbericht Project Mama Earth (featuring Joss Stone)

 

PERSBERICHT

Project Mama Earth – ‘Mama Earth’

All-star debut EP  10 November op Mascot/Provogue

Kijk de EPK hier: http://smarturl.it/vwm35j

Luister de eerste single hier: https://youtu.be/PQKP64i0uko

 

Voorbereiding is overschat. Improvisatie is alles. Dit was het uitgangspunt voor de sessies van Project Mama Earths debuut EP.

In Juni 2017 kwamen 5 wereld vermaarde muzikanten bij elkaar voor een hoogstandje in moderne muziek. Ze hadden liedjes, geen akkoorden schema’s, geen plan van aanpak, geen vangnet, niks. Alleen het idee om te gaan spelen en de energie te vangen.

De all-star Mama Earth lineup met Joss Stone (vocals), Nitin Sawhney (guitar), Jonathan Joseph (drums), Étienne M’Bappé (bass/guitar) and Jonathan Shorten (keyboards).

Drummer Jonathan Joseph “De kans op een catastrophe was gigantisch. We hadden compleet door het ijs kunnen gaan. Maar het moment dat we samen in de studio waren wist ik het gewoon. Zelfs nog voor we een instrument hadden aangeraakt laat staan een noot hadden gespeeld. Dit wordt magisch.”

Project Mama Earth is opgenomen in 10 pittige dagen, maar de wortels van het project gaan wat verder terug. Jonathan Joseph leerde Joss Stone kennen in 2013 toen hij met zijn enorme reputatie als drummer/percussionist  (Jeff Beck, Pat Metheny/Ricky Martin) werd aangetrokken als musical director voor het debuut album The Soul sessions. Waar er 5 miljoen exemplaren van over de toonbamk zijn gegaan. Fast Forward  naar 2013. “Ik had een gesprek met Joss over een drumboek Exercises In African-American Funk wat ik heb geschreven. Voornaamste onderwerp hierin zijn de oude Kameroenese ritmes Mangambe and Bikutsi. Dat lanceerde n beetje het idee voor deze plaat.”

Bij het samenstellen van de Mama Earth dacht Jospeh gelijk aan zijn oude vriend Étienne M’Bappé: de Kameroenese multi-instrumentalist (John McLaughlin to Robben Ford). “Hij is een van de beste bassisten ter wereld. Hij speelt  electrisch en akoestische gitaar en is een goede zanger.” Een andere gemene deler was Shorten, die al lange tijd met Joss samenwerkt als producer. En Nitin Shawhney de genre overstijgende muzikale tsunami die oa. Samen werkte met Sting, Paul McCartney and the London Symphony Orchestra.

Stone hield zich tijdens het creatieve process afzijdig van de vier muzikanten. “Ik liet ze hun ding doen en met de muziek in de studio terwijl ik het diner bereidde in de keuken. Ik  bemoeide me expres niet met de muziek omdat het zo anders is als wat ik normaal doe en hoe ik normaal klink. Als ze dan een basis hadden, kreeg ik die en zat ik elders in het huis melodielijnen en teksten te schrijven. Dus het was, Jullie doen jullie ding, ik het mijne en dan brengen we het bij elkaar. En dat werkte.

“I also went down to the river on my own with a pen and paper to write in the grass by the river. Which was a good way to do it, actually, The whole project is about Mother Nature. It’s supposed to be from her perspective.”

“Both of these ancient rythms, Mangambe and Bikutsi, traditionally were used by people in Cameroon trying to contact their ancestors, and in celebrating festive occasions.” 

Pre order: http://smarturl.it/MamaEarth-Digital

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

14-09-2017, 08:58, Incrowd Entertainment

Onderwerp: Musica Extrema presents Club Vaudeville

 

PERSBERICHT

Musica Extrema - Club Vaudeville

 

 

Musica Extrema, een muzikaal gezelschap met een bijzonder geluid vanwege de niet alledaagse bezetting en de verschillende achtergronden van de musici, duikt in de muzikale smeltkroes van de nachtclubs uit de jaren ’20 en ’30 van New York, Berlijn en Parijs. Daar waar na de Eerste Wereldoorlog jazz, folklore en klassieke muziek zich virtuoos vermengen met variété en amusement. Dit alles komt samen in Club Vaudeville, daar waar nachtbrakers en extravaganten elkaar ontmoeten.
Het album ‘Club Vaudeville’, met eigenzinnig bewerkte beroemde Franse, Duitse en Amerikaanse liedjes van weleer, verschijnt op 20 oktober 2017. De gelijknamige theatertour start op dinsdag 31 oktober (14:00u) in de Stadsschouwburg in Haarlem.

Beluister hier ‘Whispering’ van de het album ‘Club Vau: https://www.youtube.com/watch?v=FkCJaV9MYVc

 

CLUB VAUDEVILLE
De muziek van de jaren ’20 en ’30 van de twintigste eeuw vormt de basis van het album en de theatervoorstelling. Musici uit de jazz en de klassieke muziek speelden destijds samen amusementsmuziek en lieten zich inspireren door de volksmuziek die meereisde met de grote volksverhuizingen. De nasleep van de Eerste Wereldoorlog en de toenemende spanning leidend tot de Tweede Wereldoorlog, hebben hun effect op de muziek. Optimisme en opluchting vermengen zich met defaitisme en decadentie. De muziek werd niet meer zozeer voor de concertzalen gemaakt, maar voor het nachtleven en de underground en werd door de radio en grammofoon toegankelijk voor iedereen.
MUSICA EXTREMA
De groep is in 2003 opgericht door violiste Tanya Schaap en saxofonist Ben van den Dungen, die vanaf dat moment de artistieke motor achter dit ensemble zijn. De bezetting (met naast viool onder meer saxofoon en accordeon) is niet alledaags en maakt de klank van het orkest, met de klassiek geschoolde zanger Job Hubatka, uniek.
De naam Musica Extrema is een directe verwijzing naar de veelzijdigheid van het repertoire: het gezelschap laat zich beïnvloeden door o.a. klassieke muziek, jazz, Europese folk en het gehele Zuid-Amerikaanse continent. Het gezelschap heeft de afgelopen jaren veelvuldig getourd door heel Europa, maar ook werd er opgetreden op unieke plekken zoals de Noordpool, Siberië, Korea en dwars door Zuid-Amerika. Sinds een aantal jaar tourt de groep ook regelmatig in de grote theaters in China en Rusland. In eigen land was Musica Extrema onder meer te zien in de theaters met eigen producties als Havana, De Mattheus Passie en de dansvoorstelling Tangomania.
LIVE
31 oktober 2017 Stadsschouwburg, Haarlem (matinee)
03 november 2017 Theater De Kunstgreep, Oostzaan
11 november 2017 Thalia Theater, IJmuiden
12 november 2017 Thalia Theater, IJmuiden
01 december 2017 Vlaams Fruit, Antwerpen
08 december 2017 Theater de Koornbeurs, Franeker
15 december 2017 Schouwburg De Lawei, Drachten
22 december 2017 De regentenkamer, Den Haag
07 januari 2018 Theater De Wegwijzer, Nieuw- en Sint Joosland (matinee)
12 januari 2018 AINSI, Maastricht
13 januari 2018 Theater Hof 88, Almelo
14 januari 2018 Theater De Tuin, Leusden (matinee)
16 februari 2018 Theater De Meerse, Hoofddorp
20 maart 2018 Schouwburg De Kring, Roosendaal
05 april 2018 CC Herberg De Pol, Diepenheim
07 april 2018 Het Zonnehuis, Amsterdam
14 april 2018 Stadspodium GO, Leerdam

 

‘Musica Extrema presents Club Vaudeville’ live is:
Joris Lutz (spel), Tanya Schaap (viool, artistiek leider), Job Hubatka (zang), Ben van den Dungen (sopraan saxofoon), Hans van der Maas (accordeon), Rob van Kreeveld (piano), Thomas Pol (contrabas).

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

12-09-2017, 17:24, Karin Schenk

Onderwerp: Sarah Jane dropt debuut EP !

 

SARAH-JANE dropt debuut EP !

BLACK MAGIC

Op vrijdag 22 september lanceert Sarah-Jane haar debuut EP genaamd BLACK MAGIC.
Sarah-Jane is een opkomende artiest, die bekend staat om haar dynamische stijl, opvallende persoonlijkheid en soulvolle stem. 
Opgegroeid met Soul- en Caribische muziek, kwam zij al vroeg in aanraking met een onderscheidende sound.
Dit heeft haar eigen muziek gevormd tot een ‘one-of-a-kind’ sound. Een symfonie van melodische schoonheid, die niet alleen voor entertainment zorgt, maar ook de ziel wakker schudt.
De eerste single van deze EP ‘Water’ verschijnt op 15 september.

 
Naast een berg aan ervaringen als achtergrondzangeres (Sabrina Starke, Glennis Grace), is haar solocarrière ondertussen ook rijk aan vele hoogtepunten. 
Zo heeft Sarah-Jane twee op elkaar volgende edities opgetreden op het North Sea Jazz Festival en was zij een aantal keer live te zien op de NL televisie (ondermeer ook 2 seizoenen in de huisband van de DINO-show).
Daarnaast heeft zij o.a. de ‘Amsterdamse Popprijs 2015’ in ontvangst mogen nemen en is zij in 2016 genomineerd voor twee NPO Radio 6 Soul & Jazz Awards (Best Female Artist & Best Single ‘Letter to the Moon’).

 
Muziek is vanaf het moment dat zij kon praten haar roeping. Waar Sarah-Jane haar muzikale reis startte als achtergrondzangeres en onderdeel uitmaakt van het collectief DeuXperience (ronnie flex | drummakid) 
profileert zij zich nu als veelbelovend solo-artiest met een passie die elke dag groeit.

 
In 2014 verscheen Sarah-Jane's debuut single ‘Psychedelic Love’. Haar tweede single ‘Letter to the Moon’ volgde in 2015 en een jaar later kwam ‘One of a Kind’ uit.
22 september dropt Sarah-Jane haar debuut EP ‘BLACK MAGIC’ met 8 tracks , waarmee zij in november van start gaat met haar eigen clubtour. 
Én Sarah-Jane is de supportact voor de komende concerten van Billy Ocean*. Zie alle tourdata hieronder op de poster.
 
Release Black Magic | 22 september
Release single Water | 15 september

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

11-09-2017, 12:46, Stage Republic / Corjan de Raaf

Onderwerp: frontiers benelux nieuwsbrief

 

Beste,

 
Ik kwam je blog tegen op internet. Je schreef recentelijk over Stacy Jones. Ik ken haar goed omdat ik 2 jaar geleden een avond met haar doorhaalde na ons optreden op het IMEA Awards gala waar ze een Award mee naar huis nam. 
Ik zou graag het volgende met je delen over mijn eigen band.

 
Met vriendelijke groet | Corjan de Raaf

 
VOOR ONMIDDELLIJKE PUBLICATIE

 
De Nederlandse indie band Stage Republic is genomineerd voor een Amerikaanse Hollywood Music in Media award


 
Deze prestigieuze awards worden jaarlijks uitgereikt aan internationale artiesten die zich verdienstelijk hebben gemaakt in visuele media en muziek. Stage Republic is genomineerd in de categorie ‘Rock’ voor haar single ‘All Out’. 
 
Eerder Hollywood Music in Media Award winnaars waren o.a. Justin Timberlake, Lady Gaga en de Nederlander Tom Holkenborg (Junkie XL).
De awards worden 16 november uitgereikt in het Avalon Theater in Hollywood, Los Angeles.

 

Stage Republic won in oktober 2016 een International Music & Entertainment Award voor onafhankelijke artiesten in het Amerikaanse Nashville in de categorie ‘Best Pop Song of the Year’.

 

Over Stage Republic
Stage Republic maakt pop en rock muziek met een vleugje jaren 80 en een heleboel nu. 

 

 
http://hmmawards.com

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

07-09-2017, 16:12, Ben Mascot

Onderwerp: Persbericht Supersonic Blues Machine

 

CALIFORNISOUL HET NIEUWE ALBUM VAN SUPERSONIC BLUES MACHINE, MET EEN ALL-STAR CAST, OP MASCOT LABEL GROUP / PROVOGUE  20 OKTOBER 2017

 

Gasten: Billy Gibbons, Steve Lukather, Eric Gales, Robben Ford, and Walter Trout

 

CALIFORNISOUL! Dat is precies wat het is ! Het is de verloren soundtrack bij een roadtrip van Los Angeles naar San Francisco in 1971!” ~ Fabrizio Grossi

Het is het geluid wat SUPERSONIC BLUES MACHINE het grootste deel van 2017 heeft gedeeld op verschillende podia van Texas naar Holland, tot India en St. Petersburg, Rusland. Beginnend met een plek als hoofd act op het Notodden Blues Festival in Noorwegen. En nu zijn ze terug met een nieuwe studio plaat waarmee ze de draad weer oppakken vanaf hun goed ontvangen debuut West of Flushing, South of Frisco.

Californisoul is echt een liedjes plaat geworden. Opgenomen in Fab’s Lab studio in North Hollywood, California waar Grossi de meeste teksten heeft geschreven en de muziek samen met de band tot stand is gekomen en uitmondde in een modern soulvolle blues rock klassieker.

SUPERSONIC BLUES MACHINE is Lance Lopez (guitars/vocals/songwriter), Fabrizio Grossi (bass, producer, songwriter), en Kenny Aronoff (drums). Zoals bewezen op hun eerste plaat en met het eerste rondje optredens is het geen feestje zonder wat vrienden uit te nodigen en dus hebben ze weer wat zwaargewichten uitgenodigd.

Billy Gibbons, keert terug als co-writer en met zn gitaar op “Broken Heart”, Steve Lukather (Toto) gooit er een paar van zijn briljante licks uit op “Hard Times”, Eric Gales is ook weer van de partij op “Elevate”, Robben Ford brengt wat zijn geraffineerde spel op “Somebody’s Fool”, Walter Trout  herkenbaar bluesy als altijd op “What’s Wrong”, en het feest is compleet met Alessandro Alessandroni Jr. op keyboards, Serge Simic (co-writer en background vocals op “Love” en “Hard Times” , Andrea en Francis Benitez Grossi (background vocals).

SUPERSONIC BLUES MACHINE speelt op 3 November op het Lighttown Blues Festival in het Klokgebouw te Eindhoven.

Luister hier naar de eerste single L.O.V.E.

http://smarturl.it/48e7cj

 

Free Download

https://www.unlock.fm/9uf

 

pre-order

http://smarturl.it/SupersonicBlues-MLG

http://smarturl.it/SBM-Digital

 

De pers over het vorige album West of Flushing, South of Frisco:

“Modern blues doesn’t get much better than this” 9/10 The Blues

“Formidable…a modern day super-session which manages to hang on to the heart and soul” Classic Rock

“Guitar’s hottest supergroup” Guitarist

“A sleek, stretched Cadillac of a Blues band” Fireworks

“Fantastic” Powerplay

“West of Flushing, South of Frisco is a total treat for the those of us who crave great hard driving blues based rock and ear frying guitar playing. The core of Supersonic Blues Machine of Lopez, Grossi, and Aronoff have nothing to prove. They could easily have carried the entire project themselves. The guest stars are just icing on an already very tasty cake.”Blues Rock Review

“Throw together three long established musicians with a passion for blues along with a parade of extremely talented guest musicians; what do you get? A nasty, down and dirty blues album that reminds you of every fantastic dive bar you’ve ever visited to cry in your whiskey about that long lost girlfriend. That’s what!” - Classic Rock Revisited

“Supersonic Blues Machine’s West of Flushing, South of Frisco is that rarest of beasts, a cameo packed blues rock album on which the core band and the tunes actually supersede the weight of the heavies who stop by to lend their support. And now, let me raise the stakes even higher - every --cameo is worthy of being on the guests's own albums, nobody here brought anything except their A-game.This just might be the blues rock album to beat in 2016.” - Rock Guitar Dail

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

06-09-2017, 10:00, Jules Kersten

Onderwerp: Nieuw album Ferdi Lancee "64"

 

PERSBERICHT

Nieuw album 64, terug naar de roots
Ferdi Lancee behaalt op 21 oktober de respectabele leeftijd van 64. Een wonder mag men wel zeggen, want nog geen jaar geleden werd hij geveld door een TIA en een evenwichtsstoornis. Op zijn ziektebed schreef hij een nieuw album, waar hij meer dan ooit teruggrijpt naar de roots. Het resultaat is een engelstalig-album om het leven te vieren, als protest tegen onrecht, een album uit liefde en bovenal uit dankbaarheid voor het moois om ons heen.
 
Op zijn werkplek in de studio componeerde en produceerde Ferdi een leven lang voor artiesten als VOF de Kunst, Trijntje Oosterhuis, Rob de Nijs, Do en Centerfold. Hij was het creatieve brein achter het meest verkochte jazzalbum van Nederlandse bodem, Sex 'n Jazz van Gare du Nord. Maar nu grijpt Ferdi Lancee terug naar zijn eerste grote liefde, de gitaar.
 
'64' is een soloalbum als spiegel van 50 jaar popmuziek. De melancholische toon van de blues met World-Wide Blues wordt afgewisseld met accenten uit de flowerpower beweging in de jaren '60 met Looking Back To The Sixties. Een serenade aan de vrouw van zijn kinderen met It's Alright wordt afgewisseld door een opbeurende folksong met de passende titel Living In Extra Time.
"ik vind de liefde nu leuk. Omdat ik geen problemen heb op dat vlak. Liefdesverdriet is op dit moment niet aan mij besteed. Mijn liefde is positief en dankbaar.. En op mijn 64ste begin ik zowaar te reflecteren... Ik ben blij dat ik er nog ben!
De kameleon Ferdi Lancee als songwriter schrijft, componeert, zingt, speelt en toetert als herboren. Een soloplaat met een blik in het verleden, met de neus in de zon en een schuin oog naar wat komen gaat, terwijl een frisse bries het gelaat streelt.
Ferdi Lancee gaat nog wel even mee.

Op zaterdag 21 oktober 17.00 wordt het album gepresenteerd voor een livepubliek. Houd hiervoor de
Facebook-pagina van Ferdi Lancee in de gaten. De bezetting tijdens de albumpresentatie bestaat uit Eric van der Westen (contrabas), Aron Raams (gitaar), Ferry Lagendijk (keys), Juan van Emmerloot (drums) en Ferdi Lancee (gitaar en zang).

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

04-09-2017, 23:15, Karin Schenk

Onderwerp: PERSBERICHT: DE STAAT EN GEORGINA VERBAAN winnen Gouden Notekraker 2017

 

De Staat en Georgina Verbaan winnen Gouden Notekraker 2017
Zilveren Notekrakers voor Celine Cairo en Sarah Bannier
 

4 september 2017 - De Staat en actrice Georgina Verbaan zijn de winnaars van de Gouden Notekrakers 2017

Bij Sena en NORMA aangesloten collega-artiesten en -acteurs bestempelden hun prestaties als de meest bijzondere van het afgelopen seizoen.
Celine Cairo en Sarah Bannier wonnen de Zilveren Notekrakers, een aanmoedinginsprijs voor aanstormend talent.
De Gouden Notekraker is de prijs van uitvoerende kunstenaars voor uitvoerende kunstenaars.
In de categorie muziek liet De Staat de overige genomineerden Chef’Special en Sue The Night achter zich. 
Georgina Verbaan won, in de categorie Televisie, van Pierre Bokma en Jeroen van Koningsbrugge.
De winnaars namen de prijs maandagavond in ontvangst in de Amsterdamse poptempel Paradiso. 
De presentatie was in handen van presentator Jörgen Raymann.

 
De Staat - winnaar Gouden Notekraker Muziek 2017
Nederlandse rockband uit Nijmegen. De band speelt sinds september 2007 in haar huidige bezetting met als frontman Torre Florim.
Sinds 2009 bracht De Staat 5 albums uit. Ze stonden op festivals als Lowlands, Pinkpop, Sziget en Glastonbury. Daarnaast heeft De Staat
de Vlaamse band dEUS vergezeld op hun tour door Engeland. Torre Florim zet zich in voor stichting Dichterbij. Samen met zangeres Roosbeef
maakte hij een album voor deze stichting, met als inspiratiebron de gedichten van verstandelijk beperkte mensen. 
In januari 2016 kwam het vierde album O van De Staat uit en in november Live in Utrecht. De band heeft eerder dit jaar een ‘headline tour’ 
gedaan wat hen bracht in Duitsland, Polen, Tsjechië, Hongarije, Oostenrijk, Zwitserland, Italië en Frankrijk. 
Onlangs was De Staat goed voor een uitverkochte AFAS Live.

 
Georgina Verbaan - winnares Gouden Notekraker Televisie 2017
Georgina Verbaan is (stem)actrice en columniste. Ze werd bekend door een flink aantal verschillende tv- en filmproducties en 
groeide uit tot een gerespecteerd actrice. Voor haar rol in ’t Schaep ontving Georgina Verbaan in 2007 de Beeld en Geluid Award
en voor haar rol in de speelfilm De Surprise (Mike van Diem) werd zij in 2015 geëerd met een Gouden Kalf. Recent speelde zij in de films
Brasserie Valentijn (Sanne Vogel) en Meester Kikker (Anne van der Heide) en op televisie in Alleen op de Wereld en La Famiglia.
Ook in het theater is zij zien, zoals onlangs naast Jeroen Spitzenberger in de voorstelling Venus onder regie van Johan Doesburg. 
Daarnaast schrijft Georgina Verbaan wekelijks een column voor NRC Next en Lux en ligt haar eerste boek Loze Ruimte sinds kort 
in de boekhandels. Op de Nederlandse televisie was Georgina dit jaar te zien in de BNN-VARA serie Klem, 
wat haar de Gouden Notekraker-nominatie opleverde.

 
Celine Cairo - winnares Zilveren Notekraker Muziek 2017
Na een eerste EP die veel stof deed opwaaien in 2010 schreef Celine Cairo (1990) de nummers voor haar tweede EP Follow.  
Voor haar debuutalbum Free Fall deed ze inspiratie op in Los Angeles en New York. In LA vond ze producer Bill Lefler, die o.a. Laura Jansen,
Dotan en Ingrid Michaelson produceerde, met wie ze haar frisse Indie/Pop-sound smeedde en uiteindelijk het album opnam. 
Het resultaat is een dromerige maar stevige popplaat vol verhalende liedjes.
Ze stond meermaals in DWDD, verkocht klein en grote zalen uit en trad op in New York, Hamburg, Brussel en Kaapstad.

 
Sarah Bannier - winnares Zilveren Notekraker Televisie 2017
Actrice Sarah Bannier (1990) groeide op in Bussum en studeerde in 2013 af aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie
Ze was onlangs te zien in de avontuurlijke jeugdserie Lost in the Game bij Zapp en in het Sinterklaasjournaal van de NTR.
Begin 2017 was Sarah te zien in de serie B.A.B.S. waarin zij de vaste rij-instructrice van Loek Nieuwenhaag (gespeeld door Diederik Ebbinge) speelt.
Zij dankt haar nominatie voor de Zilveren Notekraker aan haar vertolking van de jonge Mieke in de VPRO dramaserie De Maatschap, geïnspireerd
op de familie Moszkowicz en geregisseerd door Michiel van Jaarsveld. Vorig jaar wonnen Douwe Bob en Thekla Reuten de Gouden Notekraker 
en werd de Zilveren Notekraker toebedeeld aan het Nationaal Jeugd Jazz Orkest
en Matthijs van de Sande Bakhuyzen. Eerdere winnaars van de Gouden Notekraker zijn o.a. Dotan, Kim van Kooten, Wouter Hamel, Daan Schuurmans
Annet Malherbe, Racoon, Carice van Houten, Caro Emerald en Anna Drijver.
Op www.goudennotekraker.nl is de volledige lijst van winnaars van 1974 tot en met 2016 te vinden.

 
Uitzending op Cultura
De TV-registratie van de optredens én de uitreikingen van de Zilveren en Gouden Notekrakers 2017 is a.s. zaterdag 9 september om 19u35 
terug te zien op NPO Cultura.
Herhalingen van deze registratie zijn:
zo. 10-09 om 10u50 / ma. 11-09 om 17u38 / di. 12-09 om 09u03 / do. 14-09 om 06u4

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

28-08-2017, 12:49, Sjuul Kok

Onderwerp: frontiers benelux nieuwsbrief

 

B E N E L U X – N I E U W S B R I E F

NR. 09

 

 

 

S E P T E M B E R – R E L E A S E S:

 

Steelheart – Through Worlds Of Stardust

Steelheart is de band van zanger Miljenko Matijevic. Zijn sterke strot zorgt voor een heerlijke party-feelgood sfeer, varierend van hair metal-achtige meezing-refreinen tot soulvolle 70-ies hard rock. Fans van bands als Winger, Inglorious, White Lion, Alter Bridge en Danger Danger zullen hier zeker mee overweg kunnen.

Dirty Thrills – Heavy Living

Het Britse bluesy hardrock kwartet Dirty Thrills heeft goed gekeken en geluisterd naar bands als Rival Sons en Inglorious en is zelf ook bezeten van ‘70s bands als Led Zeppelin, Deep Purple en Bad Company. “Heavy Living” bevat de vocalen (en mondharmonica) van Louis James (zoon van ex-Moody Blues zanger Nicky James).

Wayward Sons – Ghosts Of Yet To Come

Na 20 jaar is zanger/gitarist/producer Toby Jepson terug met zijn Wayward Sons. “Ghosts Of Yet To Come” bevat ‘good old nods to the ‘70s and ‘80s great hard rock music’ en ‘some glitter and glamour of his other band Little Angels’.

Kee Of Hearts – Kee Of Hearts

Onder supervisie van producer Alessandro Del Vecchio (o.a. bekend van Revolution Saints, Hardline en Jorn) brengt Kee Of Hearts twee ‘true melodic rock superstars’ bij elkaar: Fair Warning-zanger Tommy Heart en voormalig Europe-gitarist Kee Marcello. De uitkomst is een pakkende mix van catchy Scandinavische AOR rock en degelijke Duitse melodic hardrock met vleugjes US arena rock van bijv. Giant en Journey.

Hell In The Club – See You On The Dark Side

De leden van de Italiaanse sleazy hardrock / party heavy metal formatie Hell In The Club zijn geen groentjes meer. De nieuwe cd werd geproduceerd door Simone Mularoni (DGM) en de band heeft o.a. Secret Sphere-bassist Andrea Buratto en Elvenking-zanger Davide Moras aan boord. Verwacht een spetterende mix van Motley Crue, Def Leppard, Accept, Crashdiet, Helloween en Crazy Lixx.

 

O K T O B E R – R E L E A S E S:

Revolution Saints – Light In The Dark

“Light In The Dark” is het nieuwe album van het super-trio Deen Castronovo (Journey, Bad English), bassist Jack Blades (Night Ranger, Damn Yankees) en gitarist Doug Aldrich (Burning Rain, Dio, Whitesnake). Met Castronovo op drums en lead-zang en Alessandro Del Vecchio als producer en op keyboards is deze tweede Revolution Saints cd een kanshebber voor de ‘melodic rock record of the year’!

Robin Beck – Love Is Coming

Met “Love Is Coming” is Robin Beck weer terug bij Frontiers Records. Ze werkte dit keer samen met Clif Magness (bekend van o.a. Steve Perry en Avril Lavigne) en met haar man James Christian (House Of Lords).

Tyketto – Live From Milan 2017

De Amerikaanse melodische rock band Tyketto bracht in 2016 via Frontiers Records haar laatste album “Reach” uit. Ze werden mede daarom dit jaar voor het inmiddels alweer vierde Frontiers Rock Festival te Milaan uitgenodigd om er te komen spelen. De setlist bestond echter vooral uit het achterste voren spelen van hun gehele klassieke debuut album “Don’t Come Easy”. Verschijnt op cd+dvd en bluray.

LA Guns – The Missing Peace

LA Guns behoort tot de klassieke jaren 80 heavy hair metal / party hardrock scene. Ze waren altijd al een stukkie ruiger dan de ‘pretty poster boys’, en op “The Missing Peace” is het gouden tandem gitarist Tracii Guns en zanger Philip Lewis weer in topvorm. Je hoort ‘vital uptempo hardrock chops’ in de stijl van bijv. Motley Crue, Skid Row, Guns ’N Roses en Ratt.

Bigfoot – Bigfoot

Bigfoot is een jonge hardrock band uit Wigan, Engeland. Dit vijftal tekende, na 2 ep’s en 2 cd’s in eigen beheer te hebben uitgebracht, voor “Bigfoot” bij Frontiers Records. De veelal uptempo party hardrock is uitermate geschikt voor de festivalweides en moeten fans van bijv. Rival Sons, RavenEye, Inglorious, Tyketto en The Treatment zeker eens gaan luisteren!

Phantom 5 – Play To Win

Bassist/gitarist/zanger/producer Michael Voss houdt niet van stil zitten. Net een jaar na het ‘success of their self-titled debut album’ verschijnt alweer “Play To Win”. Opnieuw hoor je Duitse melodische hardrock in het straatje van Bonfire, Scorpions, Jaded Heart en Fair Warning.

 

N O V E M B E R – R E L E A S E S:

The Dark Element – The Dark Element

Jeff Scott Soto – Retribution

Pink Cream 69 – Headstrong

Babylon A.D. – Revelation Highway

Primal Fear – Best Of Fear

Sweet & Lynch – Unified

 

N O G   S T E E D S   H E E T:

Inglorious – II

Zanger Nathan James is de grote eye-catcher van deze snel zeer populair geworden Britse hardrock band. Na tours met o.a. The Winery Dogs, Last In Line, Steel Panther en Whitesnake werd Inglorious alom geprezen voor hun debuut-album en live-optredens en werden ze gezien als ‘a potent young Deep Purple or Led Zeppelin’. Hun tweede cd borduurt heerlijk verder op de op 70’s geschoolde bluesy hardrock met ‘big guitar riffs and superb soulful vocals’.

Harem Scarem – United

“United” is Harem Sacrem’s 14e studio-album en toont aan dat zanger Harry Hess en z’n maten nog steeds het heilige melodische hardrock vuur in zich hebben branden.

Jorn – Life On Death Road

Eindelijk weer een echt nieuw studio album van deze sympathieke Noorse zanger, ‘one of the greatest hard rock / melodic heavy metal singers of the 21st century’. Met o.a. Matt Sinner op bas en Alessandro Del Vecchio op keyboards hoor je Jorn Lande in volle glorie!

The Ferrymen – The Ferrymen

The Ferrymen bestaat uit drie kanjers: gitarist Magnus Karlsson (Primal Fear, Magnus Karlsson’s Free Fall), zanger Ronnie Romero (Lords Of Black, Rainbow) en drummer Mike Terrana (Rage, Axel Rudi Pell). Geproduceerd door DGM’s Simone Mularoni hoor je op dit album een fijne mix van heavy en melodic metal in de stijl van Allen&Lande.

Secret Sphere – The Nature Of Time

Alweer het negende studio album van deze Italiaanse rockers. In 20 jaar tijd is Secret Sphere geevolueerd van een power metal formatie naar een band met een heavy sound vol symphonische en progressieve rock. De fantastische vocalen zijn van Michele Luppi (ook bekend als keyboard-speler van Whitesnake) en frontman en gitarist Aldo Lonobile heeft met “The Nature Of Time” een concept-album geschreven.

Mr. Big – Defying Gravity

De oer-leden Eric Martin (zang), Billy Sheehan (bas), Pat Torpey (drum) en Paul Gilbert (gitaar) zijn weer terug met hun negende studio-album. “Defying Gravity” werd geproduceerd door Kevin Elson, die ook verantwoordelijk was voor de drie eerste legendarische albums van Mr. Big.

Riverdogs – California

Drie originele Riverdogs-leden zijn weer bij elkaar! Zanger Rob Lamothe, bassist Nick Brophy en gitarist Vivian Campbell (o.a. ook bekend van z’n werk met Sweet Savage, Dio, Whitesnake, Def Leppard en Last In Line) hebben op hun vijfde album “California”, samen met drummer Marc Danzeisen, weer een heerlijke pot US bluesy hardrock gebrouwen.

World Trade – Unify

Het langverwachte derde album van de progressieve rock band World Trade. Billy Sherwood (bekend van o.a. Yes, Circa en Asia) werkte dit keer op “Unify” samen met Guy Allison and Bruce Gowdy van Unruly Child en met drummer Mark T. Williams (zoon van de legendarische film-componist John en broer van Toto-zanger Joseph Williams).

Quiet Riot – Road Rage

Quiet Riot debuteerde in 1983 met het nr. 1-Billboard-album “Metal Health”. Drummer Frankie Banali maakt sindsdien steeds deel uit van de band. Samen met ‘original’ bassist Chuck Wright en gitarist Alex Grossi leeft het ‘party rock ‘n roll phenomenon’ voort. Met American Idol-zanger James Durbin werd vers bloed gevonden en ‘the results are everything Quiet Riot fans could have hoped for!’.

 

V I D E O C L I P S:

Revolution Saints – “Light in the dark”, van het album “Light In The Dark”

https://www.youtube.com/watch?v=ZWMgLaRppi8

Kee Of Hearts – “The storm”, van het album “Kee Of Hearts”

https://www.youtube.com/watch?v=Pt9SRbvq-BU

Wayward Sons – “Alive”, van het album “Ghosts Of Yet To Come”

https://www.youtube.com/watch?v=5T1XZjYHFjs

LA Guns – “Speed”, van het album “The Missing Peace”

https://www.youtube.com/watch?v=WxzNSEyQfAw

Riverdogs – “American dream”, van het album “California”

https://www.youtube.com/watch?v=1k4ODdznGGo

Inglorious – “Taking the blame”, van het album “II”

https://www.youtube.com/watch?v=nSNZaHJVZcw

Harem Scarem – “Sinking ship”, van het album “United”

https://www.youtube.com/watch?v=DkFPM24l-ZE

Jorn – “Love is the remedy”, van het album “Life On Death Road”

https://www.youtube.com/watch?v=t1p4X2mGPVQ

The Ferrymen – “End of the road”, van het album “The Ferrymen”

https://www.youtube.com/watch?v=bY9M3x42ADg

Secret Sphere – “Kindness”, van het album “The Nature Of Time”

https://www.youtube.com/watch?v=2d3PqXBkQho

Mr. Big – “Defying gravity”, van het album “Defying Gravity”

https://www.youtube.com/watch?v=elkYpuUeB3w

Bigfoot – “The fear”, van het album “Bigfoot”

https://www.youtube.com/watch?v=vK4_dkm3AUc&feature=youtu.be

Quiet Riot – “Can’t get enough”, van het album “Road Rage”

https://www.youtube.com/watch?v=JbP77UghGas

Dirty Thrills – “I’ll be with you”, van het album “Heavy Living”

https://www.youtube.com/watch?v=E0urDV6nJuA&feature=youtu.be

Steelheart – “You got me twisted”, van het album “Through Worlds Of Stardust”

https://www.youtube.com/watch?v=E0urDV6nJuA&feature=youtu.be

Phantom 5 – “Crossfire”, van het album “Play To Win”

https://www.youtube.com/watch?v=1yyWNM4Jupw&feature=youtu.be

Robin Beck – “Love is coming”, van het album “Love Is Coming”

https://www.youtube.com/watch?v=Q-gNRYKey94

Hell In The Club – “We are on fire”, van het album “See You On The Dark Side”

https://www.youtube.com/watch?v=fXe5TwcPZ0Q

 

D J – D R A A I T A F E L – A A N R A D E R S:

Riverdogs – “American Dream”

Harem Scarem – “Sinking Ship”

Mr. Big – “Damn I’m In Love Again”

 

B E N E L U X – S H O W S:

HOUSE OF LORDS

03-09 - De Bosuil-Weert

LORDS OF BLACK

22-09 - Oefenbunker-Landgraaf

23-09 - Baroeg-Rotterdam

24-09 - Biebob-Vosselaar

MR BIG

27-10 - Effenaar-Eindhoven

PRIMAL FEAR

06-10 - Groene Engel-Oss

14-10 - Evil Or Die Fest-Roeselare

SHIRAZ LANE (supporting Brother Firetribe)

24-10 - Biebob-Vosselaar

TYKETTO

29-11 - Muziekgieterij-Maastricht

30-11 - Boerderij-Zoetermeer

01-12 - Biebob-Vosselaar

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

23-08-2017, 15:24, Sjuul Kok

Onderwerp: me Norge nieuwsbrief

 

B E N E L U X – N I E U W S B R I E F

NR. 08

 

ME NORGE / MUSIKK ELSKER NORGE / MUSIC LOVES NORWAY / MUZIEK HOUDT VAN NOORWEGEN

 

PRESENTEERT: JAZZ / FOLK / BLUES / WORLD / MODERN CLASSICAL / COUNTRY / EXPERIMENTAL / SINGSONG / INSTRUMENTAL / ALTERNATIVE ROCK / INDIE POP & SOUL UIT NOORWEGEN

 

1  S E P T E M B E R – R E L E A S E :

Bergen Big Band & Dag Arnesen – Norwegian Song IV (cd)

(jazz/instrumental)

Jazz-pianist Dag Arnesen werkte dit keer op zijn vierde ‘Norwegian Song’-album niet samen met zijn eigen Dag Arnesen Trio, maar met het gehele fameuze Bergen Big Band-ensemble. Zijn ode aan ‘het Norwegian Songbook’ (met veel Edvard Grieg-composities) geinterpreteerd met een ‘jazz flavour’ kreeg dit keer daarom een veel rijker en voller geluid, met bijdrages van o.a. trompettist Are Oversen en scheurende sax-solo’s van Kjetil Moster!

8  S E P T E M B E R – R E L E A S E :

Gentle Knife – Clock Unwound (cd)

(alternative rock/experimental/jazz)

“Clock Unwound” is het tweede album van dit Noorse progressive rock ensemble. Gentle Knife bestaat uit maar liefst 11 personen en ‘their signature sound dips deeply into classic ‘70s prog rock, with a modern take on the genre’. Hun moderne ‘controlled chaos version’ bevat ‘unexpected turns and dramatic twists, (impro)jazzy & latin elements and folky mystical vibes’.

15  S E P T E M B E R – R E L E A S E :

Dr Bekken – Live At Bar Moskus (cd)

(jazz/instrumental/blues)

Pianist Tor Einar (Doctor) Bekken is een van de bekendste Noorse toetsenisten in de traditionele blues- en jazz-scene. “Live At Bar Moskus-Upright Piano” is een intieme opname van zijn kunsten als ‘performer and composer’. Naast veel eigen werk hoor je ook zijn ‘translations into the modern times’ van klassiekers van bijv. Chris Smith, Fats Domino, Earl Hines, Thomas Waller en Randy Newman.

22  S E P T E M B E R – R E L E A S E :

ComboNations – Dunya (cd)

(world)

ComboNations is een initiatief van Javid Afsari Rad en het idee van dit project was om de beste internationale muzikanten die in Oslo woonachtig zijn bij elkaar te brengen. Naast Javid hoor je Solo Cissokho, Jai Shankar, Diom De Kossa, Harpreet Bansal, Aissa Tobi en Adrian Fiskum Myhr. Met roots uit landen als Iran, India, Ivoorkust, Senegal en Marokko is “Dunya” dan ook een ‘world music extravaganza’ geworden. Check->https://www.youtube.com/watch?v=OwilWTsX8Us.

29  S E P T E M B E R – R E L E A S E :

Stephan Meidell – Metrics (cd en lp)

(experimental/instrumental)

Gitarist Stephen Meidell experimenteert flink op zijn tweede Hubro-album “Metrics”. Je wordt mee genomen op een ‘immersive sonic journey incorporating electronic beats, treated tapes, synthesizers and a re-edited live ensemble including Hardanger fiddle (by Erlend Apneseth), baroque violin, prepared piano, harpsichord and clarinet’. Je reist in een wereld van dream-techno, modern klassiek, post-jazz en progrock.

29  S E P T E M B E R – R E L E A S E :

Phonophani – Animal Imagination (cd en 2lp)

(experimental/instrumental)

“Animal Imagination - Making Music Like A Dog” is het nieuwe album van Phonophani, de alias van Espen Sommer Eide. Al in 1998 debuteerde hij op het Biophon label van Biosphere’s Geir Jenssens. Zijn laatste album onder de Phonophani-noemer dateerde alweer van 2010. Sindsdien componeerde hij vooral ‘innovative sound installations created and exhibited in the context of art museums and galleries’. De experimentele, electronische en veelal instrumentale muziek is een mix van ‘digital primitivism and tribal expressionistic distortions contra dreamy sci-fi futuristic trance-like ambient’.

29  S E P T E M B E R – R E L E A S E :

Brutter – Reveal And Rise (cd en lp)

(experimental/instrumental)

De muzikaal al zeer ervaren broers Christian (normaal pianist van beroep) en drummer Fredrik Wallumrod vormen het duo Brutter. Op “Reveal And Rise” leven ze zich uit met drumcomputers, synthesizers en diverse andere elektronica. Ze presenteren ons ‘anti-techno, industrial terror, avant-garde drones & rhytms, ambient noise and mechanical deconstructions’.

6  O K T O B E R – R E L E A S E :

Egil Olsen – You And Me Against The World (cd en lp)

(indie pop/singsong)

De in Noorwegen zeer bekende singer/songwriter Egil Olsen gooit op zijn vijfde album alle schroom van zich af. Je hoort niet meer zo de ‘quiet, romantic and tender Egil Olsen aka the Norwegian Mark Oliver Everett’, maar een uitbundiger ‘louder, more upbeat and uplifting collection of passionate pop and rock songs’.

 

N O G   S T E E D S   H E E T:

Torgeir Waldemar – No Offending Borders (cd en lp)

(indie pop/country/singsong/folk/alternative rock)

In 2014 bracht de Noorse gitarist en zanger Torgeir Waldemar zijn solo-debuut-album uit. De sound op dit ‘acoustic masterpiece’ deed herinneringen oproepen aan 70’s sterren als Neil Young, Gene Clark en Gram Parsons. Na het pure, folky en kale geluid van “Torgeir Waldemar” klinkt de opvolger “No Offending Borders” wat voller en pittiger. Als rock-gitarist van huis uit geen hele rare wending. Naast de nog steeds aanwezige folky en country-achtige singsong-composities wordt het gaspedaal soms iets meer ingetrapt; je hoort dan ook intense en opzwepende songs in de trant van Neil Young And Crazy Horse, Gene Clark in The Byrds en Gram Parsons rond het kampvuur met The Rolling Stones. Denk iets meer aan Woven Hand dan aan 16 Horsepower. Of aan een melancholische Zakk Wylde die aan het jammen is met My Morning Jacket.

Picidae – It’s Another Wor d (cd en lp)

(indie pop/jazz/folk)

Het Noorse ‘stripped down’ duo Picidae bestaat uit Sigrun Tara Overland en Eirik Dorsdal. Hun wonderbaarlijke vocale en muzikale kunsten vormen een mystiek geheel vol rustgevende atmosferische songs, complexe melodieën en haast breekbare composities. Hemelse folky renaissance muziek met instrumenten als de lier, kalimba en harp vloeien harmonisch samen met de fantastisch combinerende stemmen, moderne jazzy strukturen, warme trompet klanken en electronische popmuziek.

Hanna Paulsberg Concept – Eastern Smiles (cd en lp)

(jazz/instrumental)

Componiste en saxofoniste Hanna Paulsberg heeft de laatste jaren faam verworven ‘as one of the great stylists of the newer generation of jazz musicians’. Hanna Paulsberg Concept benadert als kwartet jazz met open vizier ‘balancing a love of tradition with a desire for innovation’. Je hoort op “Eastern Smiles” levendige, energieke, innovatieve en instrumentale jazz.

Bugge Wesseltoft – Somewhere In Between (2cd)

(jazz)

“Somewhere In Between” is een dubbel-cd-compilatie van Bugge Wesseltoft met een overzicht van de afgelopen 20 jaar met ‘twenty of his best, newly recorded and unreleased tracks’. Jazz-pianist Wesseltoft toont zijn ware vakmanschap met vele uitstapjes naar electronische, klassieke, folk en world muziek.

Rohey – A Million Things (cd en lp)

(jazz/soul)

“A Million Things” is het debuut-album van het Noorse jazz/soul-kwartet Rohey, genoemd naar de zangeres Rohey Taalah. Je hoort een eerlijke, frisse, energieke en groovy mix van poppy jazz en funky soul met ‘clear roots and old school sonics, while bringing a retro-futuristic hyper-urban tone’. De band speelde vorig jaar op het InJazz-festival te Rotterdam en via social media hebben zich Gilles Peterson en Jamie Cullum al als fan verklaard!

Anne-Marie Giortz – Capital Punishment For Cars (cd)

(indie pop/jazz)

Na 6 jaar verschijnt er eindelijk nieuw werk van de avantgarde-pop/jazz-zangeres Anne-Marie Giortz, ook bekend van haar werk met Ab Und Zu en Trio de Janeiro. Op “Capital Punishment For Cars” vertolkt ze veelal teksten van de Engelse dichteres Fran Landesman op haar kenmerkende ‘cutting edge’ wijze; ‘haunting, subtle, uncompromising, atmospheric, direct, fascinating, intense and dynamic’.

Karin Krog – The Many Faces Of Karin Krog (6cd)

(jazz)

“The Many Faces Of” is een zeer fraaie en uitgebreide terugblik op de loopbaan van Karin Krog, ‘Norways Grand Old Lady in Jazz’. De 6 cd’s uit deze boxset beslaan een periode van 50 jaar (1967-2017) en ze wordt deze maand 80 jaar oud.

Atomic – Six Easy Pieces (cd en lp)

(jazz/instrumental)

Atomic is een Zweeds/Noors kwintet dat al 17 jaar meedraait in de bruisende Scandinavische jazz&improvisatie-muziek scene. “Six Easy Pieces” is het 11e album van deze formatie, maar ook deze keer weet de formatie nog steeds vitaal, energiek en innovatief voor de dag te komen.

 

B E N E L U X – S H O W S:

BUGGE WESSELTOFT

18-11 - LantarenVenster-Rotterdam

19-11 - De Duif-Amsterdam

24-02 - Flagey-Brussel

27-02 - CC De Bogaard-Sint-Truiden

CHRISTIAN WALLUMROD ENSEMBLE

11-11 - Brand! JazzFestival-Mechelen

ROHEY

14-10 - Mondriaan Jazz Festival-Den Haag

20-10 - Paradiso-Amsterdam

 

W O R D T   V E R W A C H T:

Oktober -> Frida Annevik – “Flyge Fra”

Oktober -> Radka Toneff – “Fairytales (2017 edition)”

Oktober -> Stein Urheim – “Utopian Tales”

Oktober -> Erland Dahlen – “Clocks”

Oktober -> Annbjorg Nielsen – “Music Without Borders”

Oktober -> Age Sten Nilsen – “Titel nog onbekend”

Oktober -> Tine Thing Helseth – “Never Going Back”

Oktober -> Erlend Apneseth – “Ara”

Oktober -> Nordgarden – “Changes”

Oktober -> Ellen Andrea Wang – “Blank Out”

Oktober -> Radio String Quartet – “In Between Silence”

Oktober -> Paal Flaata – “Titel nog onbekend”

November -> Electric Eye – “From The Poisonous Tree”

December -> Band Of Gold – “Where’s the Magic”

Februari -> Darling West – “Titel nog onbekend”

Februari -> Death By Unga Bunga – “Titel nog onbekend”

April -> Noora Noor – “Ocean Of Me”

Mei -> Vidar Busk – “Titel nog onbekend”

Juni -> Bjorn Berge – “Titel nog onbekend”

 

V I D E O C L I P S:

Anne-Marie Giortz – “Capital punishment for cars”, van het album “Capital Punishment For Cars”

https://www.youtube.com/watch?v=oaQ5xQlCRyE

Egil Olsen – “Better man”, van het album “You And Me Against The World”

https://www.youtube.com/watch?v=ODUt8T7GFx8

Paal Flaata – “Where I lead me”, van het album “Come Tomorrow”

https://www.youtube.com/watch?v=rQLUlwni1oQ

Rohey – “Tell me (live)”, van het album “A Million Things”

https://www.youtube.com/watch?v=qTsQJmOt89g

Phonophani – “Deep learning”, van het album “Animal Imagination”

https://www.youtube.com/watch?v=OxKUflfI3GI

 

D J – D R A A I T A F E L – A A N R A D E R S:

Paal Flaata – “Where I Lead Me”

Egil Olsen – “Better Man”

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

23-08-2017, 10:48, Jose / Incrowd Entertainment

Onderwerp: Secret Rendezvous - Nieuw album

 

SECRET RENDEZVOUS – NIEUW ALBUM

Op 22 september 2017 verschijnt het nieuwe album ‘For Real.’ van Secret Rendezvous. Deze Indie R&B groep is eerder uitgeroepen tot 3FM Serious Talent en trok ook internationaal de aandacht, van onder meer Coldplay en Pharrell Williams. De band presenteert het nieuwe album op donderdag 28 september om 20:00 uur in DOKA in Amsterdam.

De single
‘Don’t look at me that way’ verscheen vlak voor de zomer en werd opgenomen in o.a. de Viral Top 50 en Hot New Dance Tracks van Spotify en de R&B 33 lijst van 3FM. ‘U Send Me Flying’ is de nieuwe single en ging gisteren in première bij Spindle Magazine.


FOR REAL.
Zo’n vier jaar lang schreef de harde kern van Secret Rendezvous, Sietske en Remi, liedjes voor dit album. De uiteindelijke keuze bij de samenstelling van het album viel op die tracks, die over de cyclus van het leven en de liefde gaan. De ups en downs. In het begin vastberaden vol zelfvertrouwen, daarna momenten van twijfel en verdriet om uiteindelijk weer verliefd te worden op het leven.
Het meest persoonlijke nummer is ‘Do U Remember’, dat Sietske schreef over haar broer.
“Mijn broer kreeg op z'n 27e plotseling een beroerte en raakte verlamd waarna mijn ouders voor hem thuis zijn gaan zorgen. Het had een enorme impact op het leven van mij en mijn familie en ik had veel moeite om erover te praten. Langzaam tijdens het schrijven van dit album begon ik me beter te voelen en kreeg ik meer inspiratie. Ik had behoefte om een luchtig album te maken, maar toen we uiteindelijk met de samenstelling aan de slag gingen voelde het toch niet compleet. Alsof ik niet helemaal eerlijk was. Ik wist dat ik ook een nummer over mijn broer op dit album wilde. ‘Do U Remember’ gaat over hem.”
Muzikaal liet de band zich met name inspireren door de muziek uit de jaren 80 en 90; de elektronische funk van Prince en Janet Jackson, de synthpop van Madonna, de 90’s R&B van Aaliyah, maar ook de hedendaagse indiegitaren van The Weeknd. Secret Rendezvous noemt het zelf Indie R&B. Dat slaat niet alleen op de muziekstijl, maar ook op de aanpak. Ze schrijven, produceren en mixen alles zelf en ook voor de videoclips maken ze zelf de scripts en doen ze zelf de montage.


SECRET RENDEZVOUS

‘For Real.’ is het tweede full album van Secret Rendezvous. Het eerste album ‘Paint The Town Red’ verscheen in 2011, waarna Sietske en Remi nog twee EP’s uitbrachten.
Secret Rendezvous is eerder verkozen tot 3FM Serious Talent en deed shows bij onder meer MTV, SlamFM, 3voor12, BalconyTV en Sofar Sounds.
Ook over de landsgrens werd de muziek van Secret Rendezvous opgepikt. Zo verkoos Coldplay het nummer ‘Secret Rendezvous’ als ‘song of the day’ op hun Hypnofeed, speelden ze in La Bellevilloise Parijs, het Soundcity Festival in Liverpool en draaide niemand minder dan Pharrell Williams de track ‘Better Than She Can’ in zijn radioshow op Beats 1.

 

www.secretrendezvous.org

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

16-08-2017, 14:41, Aweet Bourbon

Onderwerp: Sweet Bourbon

 

Beste Muziekwereld.

Graag stuur ik ons 2e album Night Turned Into Day toe voor een review.

Het is een volwaardig album 54:13 met elf eigen werken.

Jazz, blues, rock gerelateerd. Invloeden vanuit de pop.

Graag hoor ik naar welk adres ik deze CD kan sturen.


Vriendelijke Groet / Greetings
Chris Janssen
SWEET BOURBON & Bourbonnettes

www.sweetbourbon.nl

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

16-08-2017, 11:16, Jose/Incrowd

Onderwerp: Artvark - nieuw album en tour

 

Nieuw album en tour Artvark

 

ARTVARK – NIEUW ALBUM

Artvark Saxophone Quartet, onderscheidend en grensverleggend, ook vanwege de samenwerkingen met artiesten uit andere kunstdisciplines als dans, film en literatuur, komt op 15 september 2017 met een nieuw album: ‘Trance’. Dit keer echter geen eclectisch programma, maar één groot doorgecomponeerd verhaal. De vier saxofonisten mengen hun verschillende achtergronden tot een eensgezind, origineel geluid. Het gezelschap, dat al speelde in onder meer Engeland en Zuid-Afrika, en op grote festivals als het North Sea Jazz Festival en Caïro Jazz Festival, presenteert ‘Trance’ op zondag 24 september om 16:00 uur in TivoliVredenburg (Cloud Nine) in Utrecht.


TRANCE
Artvark wilde het dit keer anders doen: één verhaal vertellen. Vanuit één toon nemen de saxofonisten je via een pulserend ritme mee in een weefsel van over elkaar buitelende melodieën en samenklanken. Rolf Delfos (alt sax), Bart Wirtz (alt sax), Mete Erker (tenor sax) en Peter Broekhuizen (bariton sax) hebben voor dit project hun verschillende achtergronden uitgediept en verenigd in een groot doorgecomponeerd verhaal. De reis die ze daarbij af hebben gelegd -er werd individueel en gezamenlijk gecomponeerd, geëxperimenteerd met melodie en ritme- hebben ze proberen te vangen in vijf lange delen. Artvark wil zichzelf vergeten om op te gaan in een groter geheel en de luisteraar daarin meenemen, door middel van terugkerende melodieën, meer diepgang in harmonie en ritme en, het belangrijkste wellicht, hun jarenlange intensieve samenwerking en dus samenklank.


ARTVARK

Artvark staat voor vernieuwende eigen composities, eigenzinnige solisten en de avontuurlijke groove van vier saxofoons. Artvark bestaat inmiddels twaalf jaar, maakte vijf cd’s (‘Trance’ is nummer zes), toerde door o.a. de UK, Ierland, Tsjechië en Zuid-Afrika, speelde op grote (inter)nationale festivals zoals het North Sea Jazz Festival, het Caïro Jazz Festival, Jazz Brugge en in eigen land in clubs en theaters. Het gezelschap werkte samen met diverse artiesten uit allerlei kunstdisciplines, van jazzlegende Peter Erskine, de Deense rockband Efterklang, klassiek sopraan Claron McFadden en het Apollo Sax Quartet uit Manchester tot acteur John Buijsman en schrijver Kees van Kooten. Met zangeres Ntjam Rosie maakten ze de voorstelling ‘Homelands’ en met dansgroep De Stilte maakten ze ‘Bosch in Bed’.
Artvark verbindt werelden en verlegt grenzen, zowel in zichzelf als in hun muziek. Voortdurend op zoek naar meer, blijft Artvark graven, wroetend door de modder, op zoek naar die ene truffel.

LIVE
zo 24 september 16:00 Cloud Nine, TivoliVredenburg, Utrecht (CD-PRESENTATIE)
za 14 oktober 20:30 Jazzkerk, Aartswoud
zo 15 oktober 15:30 Fenix Music Factory, Rotterdam
vrij 20 oktober 20:30 Willem Twee concertzaal, Den Bosch
za 21 oktober 21:00 Artishock, Soest
vrij 3 november 20:30 Roode Bioscoop, Amsterdam
za 4 november 20:30 Klooster Mariadal, Roosendaal
zo 12 november 15:00 Jazzclub Sjruur, Maaseik
za 18 november 21:00 DJS, Dordrecht
vrij 1 december 20:30 Paradox, Tilburg
zo 7 januari 2018 15:00 Hothouse Redbad / De Harmonie, Leeuwarden

 

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

14-08-2017, 15:39, Sjuul Kok

Onderwerp: SPOTLIGHTS - nieuw album "SEISMIC"

 

Vrijdag 6 oktober verschijnt het album “Seismic” van de formatie Spotlights via Ipecac/[PIAS].

“Seismic” is de nieuwe cd van ‘the Brooklyn-based husband and wife (indie/post-)rock/metal-outfit of Mario and Sarah Quintero’. De cd werd geproduceerd door Aaron Harris (bekend van o.a. Isis en Palms) en bevat een heerlijke mix van slow-core en sludge-metal. Vorig jaar gingen ze twee maanden op tournee met Deftones en Refused, en momenteel touren ze 12 weken lang met de Melvins door Noord-Amerika. Begin 2018 komen ze naar Europa!

 

TRACKLISTING:

1 Seismic

2 Learn To Breathe

3 The Size Of The Planet

4 Ghost Of A Glowing Forest

5 Under The Earth

6 A Southern Death

7 The Opening

8 What Is This? Where Are We?

9 Hollow Bones

10 Hang Us All

11 The Hope Of A Storm

 

De eerste (moddervette) single/clip = “Learn To Breathe”

https://www.youtube.com/watch?v=kBLe7eV3KNY

 

sjuul kok

[PIAS]

labelmanagement holland

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

13-08-2017, 14:05, Peter Holmstedt

Onderwerp: Michael Ward w/Dogs & Fishes.....

 

"I wrote this tune in early 2016, appalled by the dangerous devaluation of truth featured in the campaign rhetoric of Donald Trump. It's foul breath clouded not only the public debate in a historically pivotal election, but threatened to permanently alter the standards by which that discourse is interpreted and judged. Straight faced lying threatened to become an accepted vernacular of the political process. At that time it seemed a surreal and incomprehensible possibility that his campaign might actually succeed, but all of us, including Trump and his minions, were in for a cruel surprise. His stunning victory installed a man of seemingly bottomless corruption and infantile character in a position to alter the course of history in ways we are coming to understand daily in ever more  personal ways.The fundamental concepts of democracy and fair play are being challenged in such a bold, shameless and relentless way that renders punch drunk the default condition of public engagement, certainly a tactical political goal. This assault on the central values of a progressive society obviously requires a response and I felt that this song and it's message was aimed at the heart of the situation and deserved amplification. This video is the product of several months work with videographer Carol Luna, and hopes to join the rising clamor of resistance, artistic and otherwise, to this pernicious threat. Contrary to my usual routine of obsessive production, we recorded this song very quickly, using most of what went down live in the basic sessions in the final mix. Solos and vocals were done later but it was a surprisingly cohesive effort, reflecting the urgency of the topic."  ~ Michael Ward

 

Vimeo video :  https://vimeo.com/223213852

 

YouTube video :  https://www.youtube.com/watch?v=clTDLRgSFTg&t

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

11-08-2017, 15:52, Sjuul Kok

Onderwerp: live data van en interview mogelijkheden met ROHEY

Op 28 april verscheen het debuut-album “A Million Things” van de Noorse band Rohey via Jazzland Recordings/[PIAS].

“A Million Things” is het debuut-album van het Noorse jazz/soul-kwartet Rohey, genoemd naar de zangeres Rohey Taalah. Je hoort een eerlijke, frisse, energieke en groovy mix van poppy jazz en funky soul met ‘clear roots and old school sonics, while bringing a retro-futuristic hyper-urban tone’. De band speelde vorig jaar op het InJazz-festival te Rotterdam en via social media hebben zich Gilles Peterson en Jamie Cullum al als fan verklaard!

De band is bevestigd voor twee Nederlandse shows:

14 oktober – Mondriaan Jazz Festival – Den Haag

20 oktober – Paradiso – Amsterdam

 

sjuul kok

[PIAS]

labelmanagement holland

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

04-08-2017, 15:54, The Blues Overdrive

Onderwerp: Album submission: The Blues Overdrive - Overdrive Live!

 

Hi, I hope its okay I contact you this way.


European Blues Award winners The Blues Overdrive has just released their new album 'Overdrive  Live!'


We hope you like it - feel free to contact us regarding interviews or bookings etc

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

03-08-2017, 13:13, Giuseppe Caruso

Onderwerp: Album Submission for Review: "Revenge" - Mind Enemies

 

Hi, I send you  the new album of Mind Enemies "Revenge" (which will be released on  August 13), to request a review and/or interview.
The attached file is a .rar file containing bio, cover, mp3, logo, album description.
I am available to give any other info.
Greetings,

 
Giuseppe Caruso
 
Official Pages

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

02-08-2017, 13:17, Sven Vande Neste

Onderwerp: Aanvraag review debuut-cd This Can Hurt

 

Goede middag,


Ik had graag de debuut-cd van This Can Hurt (ex DeLaVega) via mail / wetransfer doorgestuurd met een woordje uitleg voor een review.
Naar welk mailadres doe ik dat best?


Genre: Industrial Poppy Rock something vanalles en nog wat :-)


 

Mvg


Sven Vande Neste

This Can Hurt

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

01-08-2017, 13:28, Twan Bakker, RvpRecords

Onderwerp: Release nieuwe album Australische rock-artiest 'Joe Matera'

 

Beste muziekliefhebber,

Artiest: Joe Matera
Albumtitel: Heart Of Stone
Genre: rock
Locatie: Melbourne (AUS)

 

Heart of Stone is de titel van zowel de nieuwe single als de nieuwe EP, die op 29 september 2017 uitkomt. Bijzonder is niet alleen dat deze Australiër samenwerkt met een Nederlandse platenmaatschappij, maar ook dat de single een volledig Zweedse productie is. Zowel de muzikanten, producer als degene die Heart of Stone gemasterd heeft, komt uit Zweden. Joe Matera heeft zijn single samen geschreven met de Zweedse bassist Peter Ljungberg. Tomas Skogsberg (Backyard Babies, Entomed, Hellacopters) tekende voor de productie. 

 
Op de EP staat zowel een full-band en een akoestische versie van Heart of Stone. Deze single gaat over een liefde die is fout gelopen en de woede van degene die achterblijft met de vraag 'waarom?'. 
Verder bevat de EP drie akoestische livenummers die zijn opgenomen in Londen tijdens een van zijn eerdere Europese tours. Ook bevat de EP een splinternieuw instrumentaal nummer waarbij Matera gezelschap krijgt van het Australische gitaaricoon Rick Brewster (The Angels). Daarnaast staan er twee eerder uitgebrachte singles op de EP.  Heart of Stone is de vijfde studiorelease van Joe Matera sinds de start van zijn solocarrière in 2011 en zijn tweede release bij platenlabel RVPrecords. 

 
De nieuwe EP is vanaf 29 september wereldwijd beschikbaar als digipack CD in winkels en via de webstore van RVPrecords en als digitale download en stream in Europa.

 
De afgelopen jaren is Joe Matera druk met touren door zowel zijn thuisland Australië als door Europa. Tijdens deze tours trad hij op in café's, zalen en festivals in Polen, Duitsland, Oostenrijk, Tsjechië, Engeland en Nederland. Dit jaar is hij vooral op het podium in Australië zelf te vinden als support van de Australische legendes Mental As Anything en jaren 70 sensatie uit Schotland: Bay City Rollers. Uiteraard gaat de release van deze nieuwe EP samen met een nieuwe Europese tour, later dit jaar.

 
Joe Matera is beschikbaar voor interviews en ook voor akoestische studio-optredens. Neem contact op met RVPrecords Twan Bakker voor data en mogelijkheden: info@RVPrecords.com

 

 
Alvast bedankt voor uw aandacht en tijd!

 
Met vriendelijke groet,

 
Twan Bakker | RVPrecords

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

31-07-2017, 14:59, Ben, Mascot Label Group

Onderwerp: Persbericht - Black Country Communion - BCCIV

 

 

 

Persbericht: Rotterdam 31 Juli 2017

“BCCIV”

HET NIEUWE ALBUM VAN BLACK COUNTRY COMMUNION

 

RELEASED WERELDIJD – VRIJDAG 22 SEPTEMBER

OP CD, 180 GRAM VINYL EN DIGITAAL

Black Country Communion de Engels / Amerikaanse rock groep met vocalist/bassist Glenn Hughes (Deep Purple, Trapeze), drummer Jason Bonham (Led Zeppelin, Foreigner), Derek Sherinian (Dream Theater, Alice Cooper, Billy Idol) en blues-rock gitarist/vocalist Joe Bonamassa, zijn eindelijk terug met hun vierde album, ‘BCCIV)’, via Mascot Records op Vrijdag 22 September 2017. Het eerste studio album van de band sinds ‘Afterglow’ uit 201

Evenals al het voorgaande werk is ‘BCCIV’ wederom geproduceerd door Kevin Shirley, die met werk voor o.a. Led Zeppelin, Iron Maiden, Aerosmith, Journey, The Black Crowes, tot de grootste producers hoort in het rock genre. Het was zijn idee om Hughes en Bonamassa een band te laten vormen nadat hij ze had zien ‘jammen’ in LA in 2009. Shirley is de band’s onofficiële 5e lid

Black Country Communion is een explosieve combinatie van Amerikaanse en Britse rockinvloeden — een bonafide super groep met een simpele maar belangrijke boodschap: Classic Rock leeft nog steeds in de 21st eeuw en is in goede handen

Het initiatief voor de nieuwe plaat kwam van Joe Bonamassa, die in 2016 de rest van de band benaderde om te vragen of ze zin hadden om de studio in te gaan en een vierde album te maken. “Ik vond gewoon dat het tijd was om een nieuwe plaat te maken met Black Country Communion. En toen ik  Glenn, Derek and Jason, benaderde stemden ze allemaal direct in. De tijd was daar.” Aldus Joe

Toen in Oktober 2016 het eerste nieuws over de hervorming bekend werd ontplofte Facebook, Instagram and Twitter, door de overweldigende reacties van alle fans. Het was duidelijk om te zien dat de BCC fans niet kunnen wachten op een nieuwe plaat.

Het debuut album van Black Country Communion, vernoemd naar het de Britse industrie regio en geboorteplaats van Hughes en Bonham, kwam uit in 2010 uit. En verraste daarmee de hard-rock wereld en ieder die op zoek naar muziek met inhoud. Na nog twee studio albums, 2011’s Black Country Communion 2 en  Afterglow uit 2012, plus een moddervette live CD in 2011, Live Over Europe,had de band zich stevig genesteld als een heuse top act in het hard rock genre. In 2013 besloten ze tijdelijk uit elkaar te gaan en te focussen op hun solo carrières.

Glenn Hughes.

“We hadden ongeveer 4 maanden om het album te schrijven, en ik denk dat het resultaat voor zich spreekt. We wilden alle vier een plaat maken die de vorige 3 zou overtreffen en niet in herhaling vallen. Er is een hoop gebeurd sinds we Afterglow opnamen in 2013 en de nieuwe plaat klinkt gedurfd, harder, groter en met vettere riffs. Als je op zoek bent naar een folk plaat kun je deze beter overslaan.”

‘BCCIV’ is opgenomen in de Cave Studios in Los Angeles in December 2016.  En gemixed in de Cave Studios in Sydney in Maart 2017.  BCCIV zal zeker alle fans van kwaliteitsrock aanspreken en in de smaak vallen bij liefhebbers van uitgesproken zangers. Hughes heeft niet voor niets de titel  ‘The Voice of Rock’. Alle songs op BCCIV zijn samen  geschreven door Glenn Hughes en Joe Bonamassa.  Glenn schreef alle teksten behalve het nummer ‘The Last Song For My Resting Place’ welke is geschreven door Joe.

De songs op BCCIV door Glenn Hughes: 

COLLIDE

Ik schreef de riff voor deze in de ochtend van de eerste dat we begonnen te schrijven voor BCCIV.

Joe kwam bij me, ik speelde de riff voor ‘m en voor de lunch was het nummer klaar.

Ik had het gevoel dat Collide het tempo voor de plaat zou gaan bepalen.

OVER MY HEAD

Dit is een nummer wat ik heb geschreven na een sessie met Joe. Het was een beetje net als met  One Last Soul. Ik was onzeker of ‘t wel bij ons paste en of ’t niet te mainstream was. Terwijl achteraf bleek dat ‘t juist goed viel bij de fans en veel op de radio werd gedraaid. Over My Head heeft hetzelfde gevoel. Dikke groove en een pakkend refrein. Ik kan deze wel op de radio horen

THE LAST SONG FOR MY RESTING PLACE

Ik was geïntrigeerd door het idee van Wallace Hartley (violist en band leider op de Titanic).  Het feit dat hij bleef spelen terwijl iedereen het schip verliet en ermee ten onder ging, brengt je terug naar een minder egoistische tijd in onze geschiedenis.  Ik dat in deze tijden niet meer gebeuren.  Zijn verhaal en dit nummer passen goed op dit album. Zijn viool heeft het overleefd en is in iemands prive bezit. - JB

Joe had het intro en het outro voor dit nummer waar je de fluit en de mandoline hoort. Het midden stuk, zwaar en dramatisch. Joe zingt het geweldig. Een prachtig verhaal. - GH

SWAY

Een lekkere riff weer. We hadden eerst een andere groove maar hebben die veranderd toe Jason met het idee kwam dat het een beetje een "Smooth Criminal" Michael Jackson vibe moest hebben. Dit is zoals Jason’s vader, John het benaderd zou hebben bij Led Zep.

THE COVE

Joe heeft het gevoel van deze song echt geweldig samengevat in zn spel. Ik wilde een song schrijven over dolfijnen. Ieder jaar worden er duizenden van deze prachtige dieren vermoord door jagers voor de kust bij de stad Taiji Japan. Ze worden opgedreven in een moord baai en gruwelijk afgeslacht. Ik werk al vier jaar met Ric O'Barry van “the Dolphin Project” en hem verteld dat ik een song heb geschreven voor BCCIV over dit verschrikkelijke fenomeen. Er komt een video voor dit nummer en Ric en z’n zoon Lincoln zullen het beeld hiervoor aanleveren. The Dolphin Project heeft m’n leven veranderd en ik zal tot mijn laatste dag een beschermer van al het zeeleven blijven

THE CROW

We moesten letterlijk uit onze stoel komen en gaan staan en bewegen om een vibe te vinden voor deze. Na een hoop trekken en duwen klonk ’t een beetje als ‘Black Country van de eerste plaat. The Crow is een metafoor die onze band bewaakt.

WANDERLUST

Petje af voor Joe die met de waanzinige groove kwam tijdens de sessie voor dit nummer. Derek's grand piano partij die t laatste couplet inleid is ook geweldig. Ik wilde voor het refrein een beetje melodische Abbey Road achtige vocale vibe. Ik ben altijd een beetje een zwerver geweest die altijd weer terugkomt en thuiskomt met meer wijsheid en immer op mijn spirituele pad

LOVE REMAINS

Ik schreef deze voor mijn vader op de vlucht naar de UK voor zijn herdenkings dienst. Toen ik ‘m ging opnemen was mijn moeder inmiddels ook onlangs overladen. Dus zong ik het voor hen beiden. Ik ben ze erg dankbaar. Ik heb een mid-falsetto vocal in het refrein gebruikt om meer gevoel aan de melodie lijn te geven. De inhoud is simple. Als de laatste adem is uitgeblazen, blijft er alleen maar liefde over

AWAKE

Ik zong over het eeuwige leven. Een nummer voor de loyalen. Een nummer voor de evergreen. Ik wilde het refrein opschroeven en de lange nachten van vrijheid herbeleven.

WHEN THE MORNING COMES

Ik werd wakker uit een droom en liep door het veld de heuvel af naar het water bij mijn huis. Dat was het gevoel bij dit nummer. Het meeste van mijn werk bevat thema’s van thuiskomen in mijn huis aan de zee. Een veilige plek in dit geval een beetje als het einde van the Wizard of Oz en omringd door mn broeders Joe, Jason, Derek en Kevin. Dat we nog lang door mogen gaan.

WITH YOU I GO (bonus track alleen op vinyl)

Iemand vinden om je reis mee te delen is in de handen van het lot. We ontmoeten vele mensen in ons leven en sommige relaties zijn levenslessen over hoe we groeien en leren. Maar wanneer je je echte partner hebt gevonden die ook nog je zielsverwant is dat is echt levens veranderend. With You I Go is een lied over, wat er ook gebeurt, ik ben bij je omdat het zo moet zijn. Ik heb m’n best gedaan. Nu kun je rusten. Nu kun je je hoofd op m’n schouder leggen.

 

 

Black Country Communion

Official Website / Facebook / Twitter

 

Black Country Communion - BCCIV

Track List

Extra Information

 

 

 

 

 

1

Collide

2

Over My Head

3

The Last Song For My Resting Place

4

Sway

5

The Cove

6

The Crow

7

Wanderlust

8

Love Remains

9

Awake

10

When The Morning Comes

 

 

11

With You I Go*

* bonus track on vinyl only

 

 

 

 
       


Release Date

22 september 2017

 

Available formats

2LP+MP3

CD deluxe

Digital

MFiT Digital

 

BCC Online:

http://www.bccommunion.com/   

https://www.facebook.com/bccommunion/

https://twitter.com/bccommunion

 

 

Pictures: http://mascot-provogue.com/download/bcc/Artist%20pics/

 

BCC Live dates

Thursday 2 January - Wolverhampton Civic Hall

Thursday 4 January - London Hammersmith Apollo

 

Editorial note/Not for publication:

For additional information, stream links, and interview requests, please contact:

 

Mascot Label Group

Ben Hofland | Office:  +31 (0)10 512 03 84 | ben@mascotlabelgroup.com

 

Mascot Label Group is a 100% independent record company specialized in guitar oriented music with a focus on rock, metal and (blues) guitar. The company has offices in New York, London, Paris, Milan, Cologne, Stockholm and Rotterdam (headquarters).

 

Artists on the roster and in the catalogue: Joe Bonamassa, Volbeat, Beth Hart, Black Stone Cherry, Ayreon, Robert Cray, Shaman’s Harvest, Eric Johnson, Kenny Wayne Shepherd, Quinn Sullivan, Eric Gales, 10 Years, Little Hurricane, Gov’t Mule, Black Country Communion, Masters of Reality, Johnny Lang, Robben Ford, Walter Trout, Black Label Society, Sadus, Agent Steel, Eleven Pictures, Bootsy  Collins, Monster Truck, The Rides, Warren Haynes, Flying Colors, Steve Lukather, etc.

 

Owned labels: - Mascot Records ProvogueMusic Theories RecordingsCool Green Recordings -

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

31-07-2017, 14:15, Gentlemen Recordings

Onderwerp: PERSBERICHT Echotape (UK) kondigt nieuwe single en EP aan

 


PERSBERICHT
31-07-2017
Echotape (UK) kondigt nieuwe single en EP aan
This Could Be Anything
Op 22 september 2017 verschijnt This Could Be Anything, een nieuwe EP van de Britse formatie Echotape op Gentlemen Recordings (distributie Bertus/V2). De EP is geproduceerd door James Lewis (onder andere Arctic Monkeys, Di-rect, Rudimental, The Wombats, Charli XCX, Lykke Li). Drummer Mike Burford: "Met deze release wilden we een stapje hoger zetten en alles wat we ervoor hebben gedaan wegblazen. De nummers kwamen als vanzelf en er zit een echte gezamenlijkheid in de tracks."

De eerste single van de EP is het ultracatchy Forget It, een energieke gitaargedreven sing-a-long indie anthem, geknipt om op festivals rond te springen en bier te morsen op je medebezoekers. De video is inmiddels te zien is op YouTube. This Could Be Anything loopt vooruit op een nieuwe album in 2018, de opvolger van het eveneens op Gentlemen Recordings verschenen album Wicked Way.

Echotape
Definitely one to watch, volgens de Engelse pers: Echotape uit Middle Wallop (bij Oxford). De Do-It-Yourself attitude waarmee ze hun ontzettend aanstekelijke single We Should Feel Like We Are In Love uitbrachten leverde hen een nieuwsitem bij Sky News op. Na release van hun album Wicked Way (2016) werden ze al geselecteerd als Official Shazam Artist, ze kondigden hun eerste headlining UK tour aan en ze werden geselecteerd voor BBC Introducing, waarvoor eerder ook acts als Jake Bugg, The 1975 en Florence and the Machine geselecteerd werden. Ze toerden over de hele wereld, van Hollywood naar Madrid tot zelfs een headliner spot op het V-Rox Festival in Vladivostok voor 30.000 man. Daarnaast stonden ze op The Great Escape, Carfest, Blissfields en Rock City, en werden ze ook nog eens genomineerd voor de Best of British Unsigned Award. Echotape speelde al in Paradiso, Amsterdam en Merleyn, Doornroosje, samen met de Nieuw Zeelandse Graham Candy, ze stonden op Altersonic in Groningen en op VESTROCK en ze waren headliner op het uitverkochte HunterFest festival. Hun single We've Been Dreaming kreeg al wat bescheiden airplay op de Nederlandse en Vlaamse independent radio en ze waren al twee maal te gast bij het RTV Rijnmond’s Live Uit Lloyd.


 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

31-07-2017, 13:35, Sjuul Kok

Onderwerp: DEAD CROSS

 

A.s. vrijdag verschijnt het debuut-album “Dead Cross” van de formatie Dead Cross via Ipecac/[PIAS].

Dead Cross bestaat uit Mike Patton (Faith No More, Fantomas, Mr. Bungle, Tomahawk), Dave Lombardo (Slayer, Misfits, Fantomas, Testament, Voodoocult, Suicidal Tendencies, Grip Inc, Philm), Justin Pearson (The Locust, Retox, Head Wound City) en Michael Crain     (Retox, Festival Of Dead Deer). Je hoort een intense en overrompelende mix van alternative rock, punk en metal ‘with multi-layered evil-genius vocals, manic guitar riffs and brutal rhythms’. “Dead Cross” werd geproduceerd door niemand minder dan Ross Robinson (Korn, Deftones, Limp Bizkit, Sepultura). In augustus en september tourt de band door Noord-Amerika, en er worden begin 2018 shows in Europa verwacht.

De nieuwe tweede single/videoclip = “Seizure And Desist”

https://www.youtube.com/watch?v=WpdcT8kyP1U

 

Teasers ->

“Gag Reflex”:  https://www.youtube.com/watch?v=MD1L5UU2PWY

“Divine Filth”: https://www.youtube.com/watch?v=H6vBDG_Bsp0

 

sjuul kok

[PIAS]

labelmanagement holland

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

30-07-2017, 12:15, Sweet Bourbon

Onderwerp: CD

 

Beste Muziekwereld.

Graag stuur ik onze nieuwe CD toe.

Waar welk adres kan ik deze verzenden?

Dank je wel.

0Vriendelijke Groet / Greetings
Chris Janssen
SWEET BOURBON & Bourbonnettes
www.sweetbourbon.nl

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

19-07-2017, 21:48, I Believe In My Mess

Onderwerp: nieuwe releases

 

Beste redactie van Muziekwereld, beste Fred,

 
Graag uw aandacht voor het volgende.

 
Vriendelijke groeten,
Geert en Frank

 
Deze zomer zowaar twee nieuwe video’s en een EP.

 
Video I Believe In My Mess
“Spirituele dub, heerlijke climax, prachtige beelden.” (The Un)
I Believe In My Mess flikt het weer met een monumentale ode aan “Outsiders art” (met onder andere werk van Leonard Knight, Tom Every en The Heidelberg Project). Muziek en beeld van onze eigen outsiders Frank van Praag en Geert de Groot. Van commentaar voorzien door “Scratching Lee Perry”. For true Believers!

 
Video Dub The Leonids
Een dub van het nummer Under The Leonids van de band The Leonids (Sonja van Hamel, ex Bauer).

 
I Believe In My Mess EP
Vijf nummers. Crossover dub via Lee Perry, langs The Leonids, The Beastie Boys, Scram C Baby, Hallo Venray en weer terug. I Believe In My Mess at the controls.

 
Over I Believe In My Mess
I Believe In My Mess is een band uit Amsterdam met een sterke focus op dub in zijn breedste betekenis. Geluid, beeld, taal ... voeg een  rijke saus van melancholica en verlopen sferen, van veranderlijke  stemmingen en electronische gekkigheid toe aan een kruisbestuiving van kunde en krankzinnigheid. Et voilà!
I Believe In My Mess = Geert de Groot en Frank van Praag.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

17-07-2017, 13:24, Sjuul Kok, Pias Records

Onderwerp: nieuwe benelux frontiers records nieuwsbrief, #8!

 

B E N E L U X – N I E U W S B R I E F

NR. 08

 

 

 

J U L I – R E L E A S E S:

 

Mr. Big – Defying Gravity

De oer-leden Eric Martin (zang), Billy Sheehan (bas), Pat Torpey (drum) en Paul Gilbert (gitaar) zijn weer terug met hun negende studio-album. “Defying Gravity” werd geproduceerd door Kevin Elson, die ook verantwoordelijk was voor de drie eerste legendarische albums van Mr. Big.

 

Ten – Gothica

Ten - Gothica

“Gothica” werd gemastered door de bekende producer Dennis Ward, maar de produktie van het album werd gedaan door zanger Gary Hughes zelf. De Britse melodische rockers van Ten gaan dan ook al meer dan 22 jaar mee in het vak en weten inmiddels wel hoe hun sound, ‘with trademark textures and flavours’, moet klinken.

 

Riverdogs – California

Drie originele Riverdogs-leden zijn weer bij elkaar! Zanger Rob Lamothe, bassist Nick Brophy en gitarist Vivian Campbell (o.a. ook bekend van z’n werk met Sweet Savage, Dio, Whitesnake, Def Leppard en Last In Line) hebben op hun vijfde album “California”, samen met drummer Marc Danzeisen, weer een heerlijke pot US bluesy hardrock gebrouwen.

 

All 41 – The World’s Best Hope

Frontiers Records staat bekend om z’n project-releases, vaak samengesteld door Frontiers-opperhoofd Serafino Perugino himself. Dit keer is All 41 aan de beurt en we praten hier enkel over ‘big guns’; Terry Brock op zang (Giant, Strangeways), Robert Berry op zang en bas (Three, Alliance), Gary Pihl op gitaar (Boston, Sammy Hagar, Alliance) en Matt Star achter de drums (Ace Frehley, Mr. Big). “The World’s Best Hope” is gelijk ‘one of melodic AOR rock highlights of the year’!

 

Graham Bonnet Band – Live-Here Comes The Night

Graham Bonnet is de legendarische rock-zanger van o.a. Rainbow, Alcatrazz, Impellitteri en Michael Schenker Group en komt nu met een live-release (cd+dvd en bluray) voor de dag.

 

A U G U S T U S – R E L E A S E S:

 

World Trade – Unify

Het langverwachte derde album van de progressieve rock band World Trade. Billy Sherwood (bekend van o.a. Yes, Circa en Asia) werkte dit keer op “Unifty” samen met Guy Allison and Bruce Gowdy van Unruly Child en met drummer Mark T. Williams (zoon van de legendarische film-componist John en broer van Toto-zanger Joseph Williams).

 

Quiet Riot – Road Rage

Quiet Riot debuteerde in 1983 met het nr. 1-Billboard-album “Metal Health”. Drummer Frankie Banali maakt sindsdien steeds deel uit van de band. Samen met ‘original’ bassist Chuck Wright and gitarist Alex Grossi leeft het ‘party rock ‘n roll phenomenon’ voort. Met American Idol-zanger James Durbin werd vers bloed gevonden en ‘the results are everything Quiet Riot fans could have hoped for!’.

 

Circus Maximus – Havoc In Oslo

Op 6 februari 2016 presenteerde de Noorse prog rock/metal band Circus Maximus haar nieuwe vierde album “Havoc” met een spectaculaire show in de Rockefeller Club te Oslo. Deze ‘stunning live production’ werd met professionele camera’s opgenomen en “Havoc In Oslo” (als 2cd+dvd- en 2cd+bluray-release verkrijgbaar) toont de band ‘at the top of their game’.

 

Kryptonite – Kryptonite

Zanger Jake Samuels van The Poodles werd door Frontiers Records gekoppeld aan muzikant/producent/alleskunner Alessandro Del Vecchio. Daarnaast werd gitarist/songschrijver Michael Palace bij Kryptonite gehaald en kwamen ook bassist Pontus Egberg (Treat) en drummer Robban Back (Eclipse) dit project versterken. Het resultaat is een verbluffend staaltje AOR/melodische rock van de bovenste plank.

 

The Nights – The Nights

The Nights werd opgericht door de Finse rockers Sami Hyde en gitarist Ilkka Wirtanen. Sami zong al samen met Geoff Nicholls (Black Sabbath), Neil Hibbs (Shy) en Tony Mills (TNT), terwijl Illka vooral bekendheid geniet als producer van cd’s van bijv. Baton Rogue Morgue, Hellcity Punks en de populaire glamrock-band Reckless Love. Met The Nights schrijven ze ‘feelgood music’; een mix van classic pop melodieen en moderne melodische rock.

 

S E P T E M B E R – R E L E A S E S:

 

Steelheart – Through Worlds Of Stardust

Dirty Thrills – Heavy Living

Wayward Sons – Ghosts Of Yet To Come

Kee Of Hearts – Kee Of Hearts

Hell In The Club – See You On The Dark Side

 

N O G   S T E E D S   H E E T:

Inglorious – II

Zanger Nathan James is de grote eye-catcher van deze snel zeer populair geworden Britse hardrock band. Na tours met o.a. The Winery Dogs, Last In Line, Steel Panther en Whitesnake werd Inglorious alom geprezen voor hun debuut-album en live-optredens en werden ze gezien als ‘a potent young Deep Purple or Led Zeppelin’. Hun tweede cd borduurt heerlijk verder op de op 70’s geschoolde bluesy hardrock met ‘big guitar riffs and superb soulful vocals’.

 

Harem Scarem – United

“United” is Harem Sacrem’s 14e studio-album en toont aan dat zanger Harry Hess en z’n maten nog steeds het heilige melodische hardrock vuur in zich hebben branden.

 

DGM – Passing Stages-Live

De Italiaanse prog metal band DGM is in 20 jaar langzaam aan doch gestaag, zeker met hun laatste album “The Passage” van vorig jaar, doorgedrongen tot de elite van de internationale scene. Hoog tijd dus om ook hun live-vaardigheden vast te leggen. Zowel een concert in Milaan als Atlanta kun je nu zien en horen op de 2cd+dvd- en bluray-release “Passing Stages”.

 

Jorn – Life On Death Road

Eindelijk weer een echt nieuw studio album van deze sympathieke Noorse zanger, ‘one of the greatest hard rock / melodic heavy metal singers of the 21st century’. Met o.a. Matt Sinner op bas en Alessandro Del Vecchio op keyboards hoor je Jorn Lande in volle glorie!

 

Primal Fear – Angels Of Mercy-Live

Na het uitbrengen van hun laatste cd “Rulebreaker” vorig jaar ging Primal Fear op pad voor een tournee dat ze over de hele wereld bracht. Omdat de ‘power/heavy metal-swung’ er goed in zat, werd de show in Stuttgart opgenomen voor een cd+dvd- en bluray-release.

 

The Ferrymen – The Ferrymen

The Ferrymen bestaat uit drie kanjers: gitarist Magnus Karlsson (Primal Fear, Magnus Karlsson’s Free Fall), zanger Ronnie Romero (Lords Of Black, Rainbow) en drummer Mike Terrana (Rage, Axel Rudi Pell). Geproduceerd door DGM’s Simone Mularoni hoor je op dit album een fijne mix van heavy en melodic metal in de stijl van Allen&Lande.

 

Secret Sphere – The Nature Of Time

Alweer het negende studio album van deze Italiaanse rockers. In 20 jaar tijd is Secret Sphere geevolueerd van een power metal formatie naar een band met een heavy sound vol symphonische en progressieve rock. De fantastische vocalen zijn van Michele Luppi (ook bekend als keyboard-speler van Whitesnake) en frontman en gitarist Aldo Lonobile heeft met “The Nature Of Time” een concept-album geschreven.

 

Radiation Romeos – Radiation Romeos

Radiation Romeos is een nieuwe Amerikaanse melodische hardrock band rond zanger Parramore McCarty, bekend van bands als Warrior, Monster Traxx, Metal Freqs en Atomic Playboys. Het album werd geproduceerd door Michael Voss.

 

V I D E O C L I P S:

 

Mr. Big – “Everybody needs a little trouble”, van het album “Defying Gravity”

https://www.youtube.com/watch?v=k2XbrucOnC8

 

Inglorious – “I don’t need your loving”, van het album “II”

https://www.youtube.com/watch?v=876QYRiF5Ck

 

All 41 – “After the rain”, van het album “The World’s Best Hope”

https://www.youtube.com/watch?v=CnLNLCKNIi4

 

Radiation Romeos – “Ocean drive”, van het album “Radiation Romeos”

https://www.youtube.com/watch?v=ygnPb7gmR-0

 

Ten – “Travellers”, van het album “Gothica”

https://www.youtube.com/watch?v=o928owvqcc4

 

Kryptonite – “This is the moment”, van het album “Kryptonite”

https://www.youtube.com/watch?v=6w3D6NSSA8Q

 

The Nights – “Juliette”, van het album “The Nights”

https://www.youtube.com/watch?v=xwViqJwdbBM

 

Harem Scarem – “Here today gone tomorrow”, van het album “United”

https://www.youtube.com/watch?v=UC5bhuY_eeQ

 

Wayward Sons – “Until the end”, van het album “Ghosts Of Yet To Come”

https://www.youtube.com/watch?v=UC5bhuY_eeQ

 

Jorn – “Life on death road”, van het album “Life On Death Road”

https://www.youtube.com/watch?v=l8QOk3xLSvg

 

The Ferrymen – “Eyes on the sky”, van het album “The Ferrymen”

https://www.youtube.com/watch?v=as9eAADM_y0

 

Secret Sphere – “The calling”, van het album “The Nature Of Time”

https://www.youtube.com/watch?v=sneqNR6QCkw

 

D J – D R A A I T A F E L – A A N R A D E R S:

Mr. Big – “Everybody Needs A Little Trouble”

All 41 – “After The Rain”

Riverdogs – “The Revolution Starts Tonight”

 

B E N E L U X – S H O W S:

HOUSE OF LORDS

03-09 - De Bosuil-Weert

LAST IN LINE

31-07 - De Helling-Utrecht

12-08 - Alcatrazz Festival-Kortrijk

LORDS OF BLACK

22-09 - Oefenbunker-Landgraaf

23-09 - Baroeg-Rotterdam

24-09 - Biebob-Vosselaar

PRETTY MAIDS

11-08 - Alcatrazz Festival-Kortrijk

PRIMAL FEAR

06-10 - Groene Engel-Oss

14-10 - Evil Or Die Fest-Roeselare

SHIRAZ LANE (supporting Brother Firetribe)

24-10 - Biebob-Vosselaar

TYKETTO

29-11 - Muziekgieterij-Maastricht

30-11 - Boerderij-Zoetermeer

01-12 - Biebob-Vosselaar

 

sjuul kok

[PIAS]

labelmanagement holland

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

14-07-2017, 16:00, Frank Boot

Onderwerp: nieuw album Captain Morgan Express

 

Beste Muziekwereld redactie,

Ons nieuwe album, getiteld Fistful of Dirt, staat sinds vandaag op o.a. Spotify:

https://open.spotify.com/album/5Lhp8zNBAhKHUk49sJvBx9

We zouden het leuk vinden als jullie een recensie en/of onderstaande persbericht willen plaatsen op Muziekwereld.com.

Als jullie nog nadere informatie wensen, horen we het graag!

 

Met muzikale groet,

Frank Boot

Captain Morgan Express

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

02-07-2017, 08:30, Ronald (Gentlemen Recordings)

Onderwerp: Persbericht: Miles Hunt en Erica Nockalls (The Wonder Stuff) lanceren album

 

 

PERSBERICHT
12-07-2017
Miles Hunt & Erica Nockalls (The Wonder Stuff) kondigen nieuw album aan
 

 

Op 9 september 2017 verschijnt We Came Here To Work, het derde album van Miles Hunt and Erica Nockalls van The Wonder Stuff, op Gentlemen Recordings (distributie Bertus/V2).

The Wonder Stuff
In 2016 vierde The Wonder Stuff het 30-jarig bestaan van de band met het album 30 Goes Around The Sun en een intensieve tour, waaronder uiterst succesvolle Nederlandse optredens in het Haagse Paard van Troje en Paradiso Noord in Amsterdam. Begin dit jaar besloten boegbeeld Miles Hunt en violiste Erica Nockalls dat het tijd was om terug te keren naar kalmere water en pakten hun akoestische project, waarmee ze twee eerdere albums uitbrachten, weer op. 

Miles Hunt over We Came Here To Work
Miles Hunt over We Came Here To Work: “Hoe veel ik er ook van houd om een hoop herrie te maken met de band, er is ook een kant van mij die houdt van een meer relaxte manier van muziek maken. Erica en ik touren nu al tien jaar regelmatig als akoestisch duo, en we vonden het hoog tijd om wat nieuw material toe te voegen aan ons muzikale arsenaal.”
Over de verschillen tussen de muziek die het duo schrijft voor hun akoestische project, en die van The Wonder Stuff, zegt Miles: “De muziek van The Wonder Stuff is voor bij een avond uit met je vrienden, terwijl wat Erica en ik samen doen meer bestemd is voor in de huiselijke sfeer met een wat deftiger gezelschap om je heen.”
We Came Here To Work is een sterk en beschouwend album, overgoten met Miles Hunt’s typische doordringende vocalen, en Erica Nockalls prettige, hoekige strijkersarrangementen.
De release van het album wordt vergezeld door een uitgebreide Europese tour, waarbij later in 2017 ook de Benelux aangedaan wordt.

.

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

06-07-2017, 08:20, Karin Schenk

Onderwerp: PERSBERICHT: Vakgenoten in de race voor de Gouden Notekraker 2017

 

Vakgenoten in de race voor de Gouden Notekraker 2017
Genomineerden Gouden Notekraker 2017 bekend

 
De genomineerden Gouden Notekraker 2017 zijn bekend.
Georgina Verbaan, Pierre Bokma en Jeroen van Koningsbrugge zijn dit jaar genomineerd voor de Gouden Notekraker Televisie. 
In de categorie Muziek maken Sue The Night, De Staat en Chef’ Special kans op de onderscheiding door vakgenoten.
De feestelijke uitreiking is op maandag 4 september in Paradiso, waar NORMA en Sena dit jaar voor de derde keer 
een Zilveren Notekraker uitreiken, een aanmoedigingsprijs voor aanstormend talent. 
Cabaretier Jörgen Raymann verzorgt de presentatie van de uitreiking van de Zilveren en de Gouden Notekrakers.

 

 
Over de Notekrakers
De Gouden en Zilveren Notekrakers zijn een initiatief van NORMA en Sena. Met deze vakprijs eren acteurs en musici elkaar voor
de meest opvallende artistieke prestaties en smaakmakers van het afgelopen seizoen. Via www.goudennotekraker.nl brengen
bij NORMA en Sena aangesloten acteurs en musici hun stem uit. In 2016 werd de Gouden Notekraker uitgereikt aan Thekla Reuten en Douwe Bob.
De Zilveren Notekraker ging vorig jaar naar Matthijs van de Sande Bakhuyzen en Nationaal Jeugd Jazz Orkest.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

02-07-2017, 23:59, Edison Stichting, Dick van Baardewijk

Onderwerp: Persbericht Debuut Album Kurt Rosa

 

Beste Redactie, 

 
Bij deze een persbericht over het debuut Album van de band Kurt Rosa, we zouden het fantastisch vinden als jullie deze zou willen recenseren!

 
Om het jullie zo makkelijk mogelijk te maken vinden jullie in de bijlage een persbericht. Via de onderstaande link vindt u een map met persbericht, biografie, foto’s, logo's en de .wav-bestanden van het album. https://www.dropbox.com/sh/dcoy4ytjjjan2g2/AADWt4xiozlFqHehPOoqp42da?dl=0

 
We zijn ondertussen bezig met een volgende release, dus er komt nog meer aan!

 
Vriendelijke groet, 

 
Dick van Baardewijk
 
Drummer bij Kurt Rosa

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

28-06-2017, 16:41, Ben - Mascot

Onderwerp: press release WALTER TROUT - WE'RE ALL IN THIS TOGETHER' SAMEN MET 14 VRIENDEN

 

WALTER TROUT IS TERUG MET EEN NIEUW STUDIO ALBUM 'WE'RE ALL IN THIS
TOGETHER' SAMEN MET 14 VRIENDEN

Release datum 1 SEPTEMBER.

Featuring: John Mayall, Joe Bonamassa, Kenny Wayne Shepherd, Sonny Landreth,
Joe Louis Walker, Warren Haynes, Randy Bachman,
Charlie Musselwhite, Edgar Winter, Eric Gales, Mike Zito, Robben Ford, John
Nemeth, en zn zoon Jon Trout.

Walter Trout is het kloppende hart van de moderne blues rock scene.
Gerespecteerd door de oude garde, bewonderd door de jonge honden. Aanbeden
door de fans die na elke show zijn hand schudden.
Na vijf decennia in de blues bizz, is Trout de lijm die de blues community
samenhoudt, in een tijd waar de wereld nog nooit zo verdeeld is geweest.
Ook is hij de enige artiest met de visie, het talent en het adresboek om
een project als We're All In This Together te kunnen doen. "Het was een
pittige klus ja om deze plaat bij elkaar te krijgen," geeft hij toe.
"Maar ik denk dat ik gewoon een boel vrienden heb, snap je....?"

Voordat je überhaupt een noot hebt gehoord, heeft 'We're All In This
Together' je aandacht al te pakken. In samenwerking met veertien wereld-
sterren heeft Trout het meest bewonderenswaardige album van het jaar
geschreven.
Deze plaat bood Trout troost na een aantal soloplaten die het verhaal
vertelden van zijn bijna fatale leverziekte in 2014. "Nu was het goede
moment voor deze plaat," zegt hij.
"Battle Scars [2015] was zo'n intens stuk werk, geschreven terwijl de tranen
over mijn gezicht rolden. Ik had echt even een pauze nodig, ik moest iets
leuks en lichtvoetigs doen.
Dit album was echt een en al plezier om te maken."

Als je de aftiteling van "We're All In This Together" nakijkt, zie je het
bewijs van Trout's ongelooflijke carrière. Toetsenist en oude vriend Skip
Edwards bijvoorbeeld, groeide op in hetzelfde New Jersey circuit als Trout
in de vroege jaren 70, waar hij nog de ver-ontwikkelde leadgitarist voor Wilmont Mews was. Ook
orgel-tovenaar Deacon Jones, de West Coast bandleader wie een
twintig-nog-wat jarige Trout onder z'n hoede nam en hem introduceerde in de
blueswereld.
Trout heeft op deze manier gespeeld met titanen, zoals John Lee Hooker en Big
Mama Thornton. "Deacon heeft mij een soort van ontdekt toen ik naar LA
verhuisde in de zeventiger jaren," reflecteert Trout. "Dus ik sta bij hem in
het krijt."
Trout verwelkomt ook een handvol vrienden uit het recente all-star project
The Supersonic Blues Machine, een samenwerking tussen Warren Haynes, Robben
Ford en Eric Gales. Dan heb je ook nog John Mayall, de leeftijdloze Britse
blues-boom godfather.
John huurde Trout in voor the Bluesbreakers in 1985 en speelt nu mee op
Blues For Jimmy T. "Ben ik trots dat ik mezelf een voormalig Bluesbreaker
mag noemen?" Reflecteert Trout. "Ja tuurlijk! Wat een referentie.
Dat is een heel exclusief clubje en ik weet zeker dat wanneer ik er niet
meer ben, dat dat hetgeen is waarvoor ze me zullen herinneren. Dat ik 5 jaar
lang een Bluesbreaker was.
Vanaf het moment dat hij voor voor zichzelf is begonnen in 1989, is Trout
zijn solocarrière een succes. Met eindeloos touren en klassieke albums,
zoals zijn vlaggenschip Life in the Jungle (1990), zijn doorbraak Walter
Trout (1998) en het politiek getinte Blues For The Modern Daze, won hij internationale
steun en heeft hij - nog steeds groeiende - verkopen.

Jaren 'on the road' hebben hem ook hele hechte vriendschappen opgeleverd.
Zoals bewezen op zijn plaat Full Circle (2006). "Het nieuwe album zou
eigenlijk Full Circle Volume 2 gaan heten, maar ik wilde een positieve titel
in deze gekke tijden."
In tegenstelling tot vroeger, waar Full Circle alle gasten gewoon naar de
studio kwamen om hun partijen op te nemen, zijn de ontwikkelingen in de
opname technologie inmiddels zo ontwikkeld dat de gasten op We're All In
This Together hun steentje op afstand konden bijdragen.
"In de studio was het de basis van de band. Die bestond uit mijzelf, Sammy
Avila [keys], Mike Leasure [drums] en Johnny Griparic [bass] met Eric Corne
die produceerde," legt hij uit, "en toen konden de meeste mensen hun tracks
gewoon opsturen.
Maar het is echt lastig te horen dat we niet samen in de studio staan. Als
je naar de Warren Haynes track luistert, waar we dat gitaar gesprek voeren
op het einde, klinkt het alsof we elkaar gewoon in de ogen aankijken, snap
je?"
Ze zeggen dat je een man kan beoordelen door het gezelschap om hem heen. Als
dat het geval is, is We're All In This Together het bewijs van Trout zijn
positie in de blues scene. Dit is niet het geluid van een artiest die het
maar net red met hulp van zijn vrienden,
maar van iemand die zich in positieve zin ontwikkeld op een album wat zijn
laat-ontwikkelde carrière zeker nog een flinke boost geeft. "Ik ben 66 jaar
oud", vertelt Trout, "maar ik heb het gevoel alsof ik in de beste jaren van
mijn leven zit op het moment.
Ik voel me fysiek beter dan dat ik in jaren heb gedaan. Ik heb meer energie.
Ik heb een hele andere waardering gekregen voor het leven, de wereld en mijn
carrière. Ik wil dat het leven spannend is en gevierd word.
Ik wil het leven bij de ballen pakken en niet meer los laten, snap je?

Press quotes:
"He's back and playing better than ever" Guitarist
"Visceral, uplifting and searingly well-executed ... Truly compelling"
Classic Rock
"This is Walter Trout at the top of his game" Rock Society


Walter Trout - We're All In This Together Track List Extra
Information

1. Gonna Hurt Like Hell
feat. Kenny Wayne Shepherd
2. Ain't Goin' Back
feat. Sonny Landreth
3. The Other Side of The Pillow
feat. Charlie Musselwhite
4. She Listens To The Blackbird Sing
feat. Mike Zito
5. Mr. Davis
feat. Robben Ford
6. The Sky Is Crying
feat. Warren Haynes
7. Somebody Goin' Down
feat. Eric Gales
8. She Steals My Heart Away
feat. Edgar Winter
9. Crash And Burn
feat. Joe Louis Walker
10. Too Much to Carry
feat. John Németh
11. Do You Still See Me At All
feat. Jon Trout
12. Got Nothin' Left
feat. Randy Bachman
13. Blues For Jimmy T.
feat. John Mayall
14. We're All In This Together
feat. Joe Bonamassa


Release Date
USA: August 25, 2017
Europe: September 1, 2017

Available formats
2LP+MP3
CD
Digital
MFiT Digital

Walter Trout Online
http://www.waltertrout.com/
https://www.facebook.com/waltertroutband/
https://twitter.com/waltertrout

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

28-06-2017, 13:34, Jose/Incrowd

Onderwerp: Secret Rendezvous - nieuwe single

 

SECRET RENDEZVOUS – NIEUWE SINGLE

 

Indie R&B band Secret Rendezvous, voormalig 3FM Serious Talent, heeft deze maand de nieuwe single ‘Don’t look at me that way’ uitgebracht. Vanaf deze week is de videoclip te vinden op Vevo en Youtube.
‘Don’t look at me that way’ is afkomstig van het nieuwe album ‘For Real’ dat op 22 september 2017 verschijnt. De track staat inmiddels onder meer in de
R&B 33-lijst van 3FM en was in de week van de release opgenomen in de Viral 50 van Spotify.

Secret Rendezvous is eerder verkozen tot 3FM Serious Talent en deed shows bij onder meer MTV, SlamFM, 3voor12, BalconyTV en Sofar Sounds.
Internationaal wist Secret Rendezvous ook de aandacht te trekken. Zo verkoos Coldplay het nummer ‘Secret Rendezvous’ als ‘song of the day’ op hun Hypnofeed, speelden ze in La Bellevilloise Parijs, het Soundcity Festival in Liverpool en draaide niemand minder dan Pharrell Williams de track ‘Better than she can’ in zijn radioshow op Beats 1.


www.secretrendezvous.org

 

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

18-06-2017, 07:07, Redactie Muziekwereld

Onderwerp: Re: Nieuwe artiesten?

 

Beste Jelle,

 

Vriendelijk dank voor je e-mail. Het komt weinig voor dat er in de mailbox van Muziekwereld een lovende reactie belandt over de muzieksite zelf. Met genoegen zal ik je e-mail dan ook plaatsen in het Gastenboek.

 

Muziekwereld is zeker geïnteresseerd in nieuwe onbekende namen van artiesten, zeker wanneer deze zijn van vaderlandse bodem.

Het komt echter sporadisch voor dat ik op eigen initiatief een recensie zal gaan schrijven. In de regel doe ik dit slechts op verzoek van de muzikant, band, zanger/zangeres, het management, het promotiebureau, of de platenmaatschappij.

En dan vindt er nog een schifting plaats, want mijn tijd voor het schrijven van recensies is zeer beperkt, waardoor Muziekwereld in de recensierubriek(en) voornamelijk afhankelijk is van diverse sponsoren, die in het verleden zo genereus waren om toestemming te verlenen voor het integraal met bronvermelding overnemen van recensies van hun site of vanuit hun muziekmagazine.

 

Om je een indruk te geven welke muziek mij soms dermate enthousiast maakt dat ik, veelal na het in contact treden met de artiest en ontvangst van de betreffende cd, toch zelf het initiatief neem voor het schrijven van een recensie hier een aantal links van recensies, die ik op eigen initiatief zelf heb geschreven: 

Sharon Goldman - Kol Isha (A Woman's Voice): http://www.muziekwereld.com/sharon_goldman.htm


 

Lilian Vieira Grupo – Tanto Coisa: http://www.muziekwereld.com/lilian_vieira.1.htm


 

Fia – Made Of Stars: http://www.muziekwereld.com/fia.htm


 

Hilde Vanhove – Imagine: http://www.muziekwereld.com/hilde_vanhove.htm


 

Clémence Savelli - Le cœur de une bombe: http://www.muziekwereld.com/clemence_savelli.htm


 

Ana Alcaide – Leyenda: http://www.muziekwereld.com/ana_alcaide.htm


 

Addys Mercedes – Extraña: http://www.muziekwereld.com/addys_mercedes.htm


 

Daisy Correia – Uma Casa Portuguesa: http://www.muziekwereld.com/daisy_correia.htm


 

Ditka – Me spreminjaj me: http://www.muziekwereld.com/ditka.htm 

Er zullen voor jou ongetwijfeld een aantal onbekende namen tussen zitten en ik kan je zeker aanbevelen deze recensies te lezen.

Deze recensies zijn ook allemaal geplaats op musimeter.nl

Ik ben zeer benieuwd welke namen je voor Muziekwereld in petto hebt.

Wanneer het gaat om relatief nieuwe releases, is het ook mogelijk dat via de rubriek Muzieknieuws in een persbericht de nodige aandacht en promotie wordt geboden.

 

 

Met vriendelijke groet
 

Fred Pach
 

Muziekwereld

-------------------------------------------------------

17-06-2017, 11:27, Jelle van der Linden

Onderwerp: Nieuwe artiesten?

 

Hallo,

 

Mooie website hebben jullie met een goed initiatief!

Is het mogelijk dat ik wat artiesten aanbeveel om te beoordelen voor recensie?

Hebben jullie bepaalde voorkeuren? Nederlands talig/afkomstig uit Nederland?

Want ik ken wel een aantal onbekende hele getalenteerde Nederlandse artiesten!

Alvast bedankt!

Groetjes,
Jelle van der Linden

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

14-06-2017, 18:38, RVPrecocords (Twan Bakker)

Onderwerp: Release debut album Dutch metal band 'Spitting Nails'

 

Dear music lover,

 
Band: Spitting Nails
Single title: Red Dawn
Genre: metal
Location: Horst/Utrecht (Netherlands)

 

On this special Spitting Nails promo page you’ll find the album's audio as well as the artwork, high resolution band photo and the band biography. 
The album will be available online (via iTunes, Spotify, Deezer, Juke, Google, Amazon etc.) and as a hard copy in record stores or via www.RVPrecords.com May 12th, with the pre-order starting May 5th.

 
Red Dawn is the debut album of Spitting Nails. The band was born out of the ashes of  Dutch death metal band Mangled in 2006.
The band play a mixture of death metal and metal core, with screaming vocals and an occasional clean vocal part, brutal riffing and some epic interludes. Perfect for fans of Gojira, Unearth, Darkest Hour, Killswitch Engage and Architects.
The album is recorded, mixed and mastered by the band's guitar player Erwin Hermsen, who is the owner of Toneshed Recording Studio in Horst, the Netherlands.

 
We hope you enjoy listening to this great single. When you’re interested in an interview with the band, please contact us or the band.
 
Thank you in advance for your time and attention,
 
Twan Bakker | RVPrecords

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

12-06-2017, 15:47, Redactie Muziekwereld

Onderwerp: Re: thesidekicks@outlook.com sent you files via WeTransfer

 

Beste leden van The Sidekicks,

Dank voor de door jullie gezonden mp3-files van jullie nieuwe album.

Een recensie op Muziekwereld staat inmiddels gepland voor 13 juli

 

met vriendelijke groet,

Fred Pach

Muziekwereld

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

11-06-2017, 20:17, The Sidekick

Onderwerp: thesidekicks@outlook.com sent you files via WeTransfer

 

Beste redactie,

Hierbij sturen we jullie ons nieuwe album, artworks plus persbericht. We zijn benieuwd naar jullie reactie.

Mvg, The Sidekicks

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

06-06-2017, 12:02, Xavier Wallenies

Onderwerp: Recensie!

Beste Muziekwereld,

 
Lana Wolf heeft ook een nieuw album uit: www.LanaWolf.com 
Volgens mij de moeite waard voor n recensie.

 
groetjes
Xavier

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

01-06-2017, 10:06, Sjuul Kok, Pias Records

Onderwerp: ME NORGE benelux nieuwsbrief

 

B E N E L U X – N I E U W S B R I E F

NR. 07

 

ME NORGE / MUSIKK ELSKER NORGE / MUSIC LOVES NORWAY / MUZIEK HOUDT VAN NOORWEGEN

 

PRESENTEERT: JAZZ / FOLK / BLUES / WORLD / MODERN CLASSICAL / COUNTRY / EXPERIMENTAL / SINGSONG / INSTRUMENTAL / ALTERNATIVE ROCK / INDIE POP & SOUL UIT NOORWEGEN

 

26  M E I – R E L E A S E :

Anne-Marie Giortz – Capital Punishment For Cars (cd)

(indie pop/jazz)

Na 6 jaar verschijnt er eindelijk nieuw werk van de avantgarde-pop/jazz-zangeres Anne-Marie Giortz, ook bekend van haar werk met Ab Und Zu en Trio de Janeiro. Op “Capital Punishment For Cars” vertolkt ze veelal teksten van de Engelse dichteres Fran Landesman op haar kenmerkende ‘cutting edge’ wijze; ‘haunting, subtle, uncompromising, atmospheric, direct, fascinating, intense and dynamic’.

 

26  M E I – R E L E A S E :

Karin Krog – The Many Faces Of Karin Krog (6cd)

(jazz)

“The Many Faces Of” is een zeer fraaie en uitgebreide terugblik op de loopbaan van Karin Krog, ‘Norways Grand Old Lady in Jazz’. De 6 cd’s uit deze boxset beslaan een periode van 50 jaar (1967-2017) en ze wordt deze maand 80 jaar oud.

 

2  J U N I – R E L E A S E :

Atomic – Six Easy Pieces (cd en lp)

(jazz/instrumental)

Atomic is een Zweeds/Noors kwintet dat al 17 jaar meedraait in de bruisende Scandinavische jazz&improvisatie-muziek scene. “Six Easy Pieces” is het 11e album van deze formatie, maar ook deze keer weet de formatie nog steeds vitaal, energiek en innovatief voor de dag te komen.

 

2  J U N I – R E L E A S E :

Beady Belle – On My Own (cd en 2lp)

(jazz)

De jazz/soul-zangeres Beady Belle wordt dit keer bijgestaan door pianist en producer Bugge Wesseltoft. “On My Own” werd grotendeels in New York opgenomen met een aantal gerenommeerde studio muzikanten, die hun jazz-sporen al ruimschoots hebben verdiend; met o.a. Gregory Hutchinson (drums), Reuben Rogers (bas), Mathias Eick (trompet) en Joshua Redman (sax).

 

9  J U N I – R E L E A S E :

Erlend Apneseth – Nattsongar (cd)

(folk/instrumental)

De songs van “Nattsongar” presenteerde top-violist Erlend Apneseth al in 2016 op en in opdracht van het Forde International Folk Music Festival. Zijn instrumentale folk muziek herbergt veel oude traditionele Noorse muzikale waarden, maar hij componeert en musiceert zo vakkundig en levendig dat het ‘boundaries, traditions, moods, cultures and genres’ overstijgt.

 

N O G   S T E E D S   H E E T:

Torgeir Waldemar – No Offending Borders (cd en lp)

(indie pop/country/singsong/folk/alternative rock)

In 2014 bracht de Noorse gitarist en zanger Torgeir Waldemar zijn solo-debuut-album uit. De sound op dit ‘acoustic masterpiece’ deed herinneringen oproepen aan 70’s sterren als Neil Young, Gene Clark en Gram Parsons. Na het pure, folky en kale geluid van “Torgeir Waldemar” klinkt de opvolger “No Offending Borders” wat voller en pittiger. Als rock-gitarist van huis uit geen hele rare wending. Naast de nog steeds aanwezige folky en country-achtige singsong-composities wordt het gaspedaal soms iets meer ingetrapt; je hoort dan ook intense en opzwepende songs in de trant van Neil Young And Crazy Horse, Gene Clark in The Byrds en Gram Parsons rond het kampvuur met The Rolling Stones. Denk iets meer aan Woven Hand dan aan 16 Horsepower. Of aan een melancholische Zakk Wylde die aan het jammen is met My Morning Jacket.

 

Jazzbanditt & Eva Scholten – Oxymorons & Contranymphs (cd)

(jazz)

De cd “Oxymorons & Contranymphs” is ontstaan uit een samenwerking met het Noorse jazz-trio Jazzbanditt en de Amsterdamse jazz-zangeres Eva Scholten. Je hoort een betoverende mix van akoestische swing jazz met flarden Noorse folk en gypsy-jazz. Eva is bekend om haar werk met YesSister/JazzSister en met Eva Sur Seine stond ze op de grootste Europese Django Reinhardt festivals. Met haar ‘phenomenal timing and improvisations’ houdt ze de traditie van grootheden als Ella Fitzgerald en Sarah Vaughan in ere. “Oxymorons” bestaat uit zes ‘free expressions of classic jazz standards’ (Clifford Brown/Sarah Vaughan, Grant Green, Django Reinhardt, Gigi Gryce, George Gershwin en David Mann), terwijl “Contranymphs” vier eigen composities herbergt.

 

Hanna Paulsberg Concept – Eastern Smiles (cd en lp)

(jazz/instrumental)

Componiste en saxofoniste Hanna Paulsberg heeft de laatste jaren faam verworven ‘as one of the great stylists of the newer generation of jazz musicians’. Hanna Paulsberg Concept benadert als kwartet jazz met open vizier ‘balancing a love of tradition with a desire for innovation’. Je hoort op “Eastern Smiles” levendige, energieke, innovatieve en instrumentale jazz.

 

Hajk – Hajk (cd en lp)

(indie pop)

Op “Hajk” hoor je toegankelijke indie pop. De eerste single “Magazine” is gelijk zo’n inventieve en catchy song dat je het na 1 keer horen niet meer uit je hoofd krijgt. De zowel mannelijke als vrouwelijke vocalen passen perfect bij de moderne pop songs ‘with an emphasis on very strong melodies’. Hajk voelt zich verwant met bands als Dirty Projectors, Unknown Mortal Orchestra en Amason en speelde vorig jaar al op diverse grote Noorse festivals terwijl ze de nieuwe songs nog aan het schrijven en opnemen waren. Een grote belofte!

 

Rohey – A Million Things (cd en lp)

(jazz/soul)

“A Million Things” is het debuut-album van het Noorse jazz/soul-kwartet Rohey, genoemd naar de zangeres Rohey Taalah. Je hoort een eerlijke, frisse, energieke en groovy mix van poppy jazz en funky soul met ‘clear roots and old school sonics, while bringing a retro-futuristic hyper-urban tone’. De band speelde vorig jaar op het InJazz-festival te Rotterdam en via social media hebben zich Gilles Peterson en Jamie Cullum al als fan verklaard!

 

B E N E L U X – S H O W S:

BUGGE WESSELTOFT

18-11 - LantarenVenster-Rotterdam

19-11 - De Duif-Amsterdam

24-02 - Flagey-Brussel

27-02 - CC De Bogaard-Sint-Truiden

 

ROHEY

14-10 - Mondriaan Jazz Festival-Den Haag

20-10 - Paradiso-Amsterdam

 

W O R D T   V E R W A C H T:

September -> Bergen Big Band & Dag Arnesen – “Norwegian Song IV”

September -> Stephan Meidell – “Metrics”

September -> Phonophani – “Animal Imagination”

September -> Brutter – “Reveal And Rise”

September -> Dr Bekken – “Live At Bar Moskus”

September -> Combonations – “Dunya”

September -> Frida Annevik – “Flyge Fra”

September -> Egil Olsen – “Titel nog onbekend”

Oktober -> Radka Toneff – “Fairytales (2017 edition)”

Oktober -> Vidar Busk – “Titel nog onbekend”

Oktober -> Paal Flaata – “Titel nog onbekend”

Oktober -> Bjorn Berge – “Titel nog onbekend”

Oktober -> Syntax Terrorkester – “Garden II”

Oktober -> Band Of Gold – “Titel nog onbekend”

November -> Electric Eye – “Titel nog onbekend”

Februari -> Darling West – “Titel nog onbekend”

April -> Noora Noor – “Ocean Of Me”

 

V I D E O C L I P S:

Erlend Apneseth – “Orkensong (live)”, van het album “Nattsongar”

https://www.youtube.com/watch?v=uFFKHo39H0Q

Hajk – “Nothing left to say”, van het album “Hajk”

https://www.youtube.com/watch?v=_gQXeuWmwm4

Beady Belle – “On my own”, van het album “On My Own”

https://www.youtube.com/watch?v=jEH7x3Y3t5I

Chain Wallet – “Faded fight”, van het album “Chain Wallet”

https://www.youtube.com/watch?v=IeassHTDdCk

Karin Krog – “Don’t just sing”, van het album “The Many Faces Of”

https://www.youtube.com/watch?v=5QP5XemSgpg

 

D J – D R A A I T A F E L – A A N R A D E R S:

Hajk – “Nothing Left To Say”

Chain Wallet – “Faded Fight”

 

met vriendelijke groet,

Sjuul Kok / PIAS

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

31-05-2017, 10:49, Karin Schenk

Onderwerp: PERSBERICHT: Uitreiking Gouden en Zilveren Notekrakers op 4 september in Paradiso

 

Persbericht, 31 mei 2017

 
Uitreiking Gouden en Zilveren Notekrakers op 4 september in Paradiso
De longlists voor de Zilveren en Gouden Notekraker zijn bekend. In aanloop naar de uitreiking op 4 september 2017
brengen bij NORMA en Sena aangesloten acteurs en -musici hun stem uit op de meest opvallende artistieke prestaties van het afgelopen seizoen.
Tijdens de feestelijke show in Paradiso zijn Zilveren- en Gouden Notekrakers te winnen in de categorie Televisie en Muziek.
De Zilveren Notekraker is een aanmoediging voor aanstormend talent en net als de Gouden Notekraker een erkenning
voor collega’s door collega’s uit het vak.

 
De Gouden Notekraker van longlist naar drie genomineerden
Met de Gouden Notekraker eren acteurs en musici elkaar voor de meest inspirerende artistieke
prestaties van het afgelopen seizoen. Voor deze vakprijs stemmen bij NORMA en Sena aangesloten
musici en acteurs eerst op een longlist. Vanuit die longlist bepalen zij zelf wie een plek op de shortlist met drie genomineerden verdient.
Daarop wordt in de zomer opnieuw gestemd. In de categorie muziek staan op de longlist van de Gouden Notekraker muzikale successen
als Ali B, Jett Rebel, Ntjam Rosie, Kensington en vele anderen. In de categorie Televisie maken onder meer Katja Schuurman, 
Pierre Bokma, Waldemar Torenstra en Georgina Verbaan kans op een nominatie voor het gouden speldje.

 
Zilveren Notekraker voor aanstormend talent
De Zilveren Notekraker is een aanmoediging voor talentvolle nieuwkomers in het vak. De stem van collega-musici en -acteurs
in de eerste stemronde is doorslaggevend. De winnaars zijn de acteur en muzikant die in die eerste stemronde de meeste stemmen krijgen.
Op de longlist van Zilveren Notekraker Televisie staat aanstormend talent als Tonko Bossen, Roos Dickmann en Jason de Ridder.
In de categorie Muziek zijn onder andere Celine Cairo, Navarone en Broederliefde kanshebbers.

 
Over de Notekrakers
De Gouden en Zilveren Notekrakers zijn een initiatief van NORMA en Sena. Met deze vakprijs eren acteurs en musici elkaar voor
de meest opvallende artistieke prestaties en smaakmakers van het afgelopen seizoen. Via www.goudennotekraker.nl brengen
bij NORMA en Sena aangesloten acteurs en musici hun stem uit. In 2016 werd de Gouden Notekraker uitgereikt aan Thekla Reuten en Douwe Bob.
De Zilveren Notekraker ging vorig jaar naar Matthijs van de Sande Bakhuyzen en Nationaal Jeugd Jazz Orkest.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

23-05-2017, 17:57, Edison Stichting, Jessica van der Stoel

Onderwerp: Persbericht: Edison Oeuvreprijs voor Lee Towers

 

Edison Oeuvreprijs voor Lee Towers

Amsterdam, 23 mei 2017 – Op 30 juni aanstaande zal Lee Towers in het nieuwe Luxor Theater een Edison voor zijn gehele oeuvre in ontvangst nemen. De Edison Stichting kent de Rotterdamse zanger de prijs toe voor zijn enorme oeuvre en buitengewone verdiensten voor de Nederlandse muziek. Tijdens het Edison Jazz/World evenement dat onderdeel is van het “fringe” festival North Sea Round Town zal Lee een aantal jazz nummers uit zijn oeuvre ten gehore brengen. Hij wordt hierbij begeleid door het New Rotterdam Jazz Orchestra.

Edison Jazz/World uitreiking in Rotterdam
Op vrijdag 30 juni vindt Edison Jazz/World 2017 plaats in het nieuwe Luxor Theater in Rotterdam. Hoofdgast is de Amerikaan Joshua Redman die drie kwartier highlights uit zijn oeuvre zal spelen begeleid door het New Rotterdam Jazz Orchestra. Naast Lee Towers treden ook nog diverse andere winnaars op. Er zijn kaarten beschikbaar voor publiek, te bestellen via het ticketbureau van het Luxor Theater, telefoon 010 - 484 33 33 of op www.luxortheater.nl.

Vorig jaar is Edison Jazz/World een samenwerking aangegaan met North Sea Round Town. Daarmee is Edison Jazz/World onderdeel van het “fringe” festival North Sea Round Town dat de twee weken voorafgaand aan het Port of Rotterdam North Sea Jazz Festival plaatsvindt. Edison Jazz/World 2017 is onderdeel van de agenda van Rotterdam Festivals. Kijk voor het complete overzicht op www.rotterdamfestivals.nl.

Edison
De Edison is de oudste muziekprijs in Nederland. De onderscheiding is te vergelijken met de Amerikaanse Grammy Award, de Duitse Echo of de Britse Brit awards. De Edison bestaat uit een bronzen beeld vervaardigd door beeldhouwer Pieter d’Hont. De Edison uitreiking valt uiteen in drie muzikale genres. Edison Pop, Edison Klassiek en Edison Jazz/World.

------------------------------------------------------------

23-05-2017, 09:04, Redactie Muziekwereld

Onderwerp: Re: Touring Scottish Act - 'You Aren't a waste of Space' Tour 2017

 

Aidan,


 
I just published a press announcement on Muziekwereld about Old Bohemia and their coming concerts.
http://www.muziekwereld.com/nieuws_over_+_tourschema_schotse_groep_old_bohemia.htm
http://www.muziekwereld.com

 
with kind regards,
Fred Pach
Muziekwereld

----------------------------------------------

22-05-2017, 22:07, Old Bohemia

Onderwerp: Re: Touring Scottish Act - 'You Aren't a waste of Space' Tour 2017

 

Fred,


 
Its good to here from you!

 
I'll be sure to get those things right across to you.

 
They have recently just toured through Holland & Belgium on there tour and their upcoming date are as follows ; 
24th May - Bar Bobu ( Berlin)
26th May - Ofen Bar ( Berlin)
29th May - Polkadot Cafe ( Vienna )
2nd June - Zoo Club (Ljubljana)
8th -12 th June - Eden Festival ( Scotland)
22nd August - Solfest Festival (England)

 
They have recently just played ; 
22nd May - Sofar Sounds (Hamburg)
20th May - The Wolfhound (Haarlem, Holland)
19th May - Tierneys Bar ( Haarlem, Holland)
18th May - Arkansas Studio ( Utrecht, Holland)
17th May - Sofar Sounds ( Utrecht Holland)
13th May - Crix Cafe (Brussels, Belgium)
11th May - Reepelsteelje ( Holland, Leeuwarden)

 
They are going down so well on this tour we are actually already in talks with some promoters about setting up a tour for November.

 
I will attach a link to our photos and bios.

 
If you need anything else, don't hesitate to ask.

 
Regards,

 
Aidan

------------------------------------------------------------

21-05-2017, 13:25, Redactie Muziekwereld

Onderwerp: Re: Touring Scottish Act - 'You Aren't a waste of Space' Tour 2017

 

Hi Aidan,

 
If you could send me a schedule of your coming concerts and the biography of your band I can publish a press announcement on Muziekwereld.

 
Kind regards,
Fred Pach
Muziekwereld

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

18-05-2017, 09:59, Mascha Felix

Onderwerp: Joe Bonamassa ontvangt Sena Performers European Guitar Award

 

Amerikaan toont zijn emoties tijdens uitreiking Sena Performers European Guitar Awar


PERSBERICHT: JOE BONAMASSA ONTVANGT SENA PERFORMERS EUROPEAN GUITAR AWARD

De Amerikaanse superster Joe Bonamassa heeft gisteravond de Sena Performers European Guitar Award 2017 ontvangen in poppodium Gebouw-T in Bergen op Zoom. De held uit Los Angeles reageerde geëmotioneerd toen hij uit handen van Jan Akkerman de award kreeg uitgereikt. ”Ik weet eerlijk gezegd niet wat ik moet zeggen. De warmte en de liefde voor mij en muziek die ik hier voel is overweldigend.”

Joe Bonamassa volgt hiermee zijn landgenoot Steve Vai op die vorig jaar de award op dezelfde plek in ontvangst mocht nemen. De 40-jarige gitarist wordt op dit moment gezien als de grootste blues-muzikant van zijn generatie. Bonamassa werd overdonderd door alle aandacht van zijn fans die hem op de rode loper bij Gebouw-T stonden op te wachten. Collega’s zoals Jan Akkerman, Danny Vera, Eric Vaarzon Morel, Anneke van Giersbergen, Wille & The Bandits en Navarone traden deze speciale avond op. Nadat juryvoorzitter en organisator Jean-Paul Heck het juryrapport had opgelezen, kreeg Bonamassa uit handen van Jan Akkerman de award uitgereikt. Tevens overhandigde Koert Ligtermoet, voorzitter van de SEGA, Bonamassa een cheque voor zijn foundation Keeping The Blues Alive die kansarme kinderen in Amerika helpt om een instrument te leren bespelen. Na alle plichtplegingen liet Bonamassa in een vlammende set van een half uur zien waarom hij op dit moment op eenzame hoogte staat. Bonamassa: “Ik ben enorm blij met al deze aandacht voor mij maar zeker ook voor mijn stichting. Ik ben gek op het kopen van gitaren maar ik vind het nog belangijker om kinderen te helpen. Zonder een goede muzikale opleiding had ik het nooit zover geschopt.” ’s Middags was hij al verrast door tientallen jonge gitaristen van het CKB, de muziekschool van Bergen op Zoom. “Het is geweldig om te zien dat die jonge kids gewoon een blues-classic spelen. Het maakte deze geweldige dag nog meer bijzonder. Ik zal dit weekeinde nooit meer vergeten.

Over de Sena Performers European Guitar Award

De Sena Perfomers European Guitar Award (SEGA) wordt ondersteunt door Sena Perfomers en wordt uitgereikt aan een (inter)nationale artiest die zijn sporen heeft verdiend binnen het (inter)nationale popcircuit en een inspirerende bijdrage heeft geleverd aan de ontwikkeling van de elektrische gitaar. De Sena Performers European Guitar Award wordt mogelijk gemaakt door Sena Performers, Aangenaam Bergen op Zoom en Gebouw-T.
 

Met vriendelijke groet,

Mascha Felix

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

19-05-2017, 17:21, Old Bohemia

Onderwerp: Touring Scottish Act - 'You Aren't a waste of Space' Tour 2017

 

Hello there,

 
 My name is Aidan Molloy and i manage a Scottish act called Old Bohemia. We are currently on our first European Tour. I was wondering if your music editor would like to do a little review of our music & tour? 


 

We have played in Friesland, Brussels & Utrecht so far, we are playing in Haarlem this coming Friday & Saturday before we set off towards Germany after the weekend.

 
I would love to hear what you think of our music!

 
I will attach our EPK so you can see what we have been upto recently, should you require any pictures or bios individually just send me a message.

 
I look forward to hearing from you.

 
Kind regards,