GASTENBOEK MUZIEKWERELD

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

18-06-2017, 07:07, Redactie Muziekwereld

Onderwerp: Re: Nieuwe artiesten?

 

Beste Jelle,

 

Vriendelijk dank voor je e-mail. Het komt weinig voor dat er in de mailbox van Muziekwereld een lovende reactie belandt over de muzieksite zelf. Met genoegen zal ik je e-mail dan ook plaatsen in het Gastenboek.

 

Muziekwereld is zeker geïnteresseerd in nieuwe onbekende namen van artiesten, zeker wanneer deze zijn van vaderlandse bodem.

Het komt echter sporadisch voor dat ik op eigen initiatief een recensie zal gaan schrijven. In de regel doe ik dit slechts op verzoek van de muzikant, band, zanger/zangeres, het management, het promotiebureau, of de platenmaatschappij.

En dan vindt er nog een schifting plaats, want mijn tijd voor het schrijven van recensies is zeer beperkt, waardoor Muziekwereld in de recensierubriek(en) voornamelijk afhankelijk is van diverse sponsoren, die in het verleden zo genereus waren om toestemming te verlenen voor het integraal met bronvermelding overnemen van recensies van hun site of vanuit hun muziekmagazine.

 

Om je een indruk te geven welke muziek mij soms dermate enthousiast maakt dat ik, veelal na het in contact treden met de artiest en ontvangst van de betreffende cd, toch zelf het initiatief neem voor het schrijven van een recensie hier een aantal links van recensies, die ik op eigen initiatief zelf heb geschreven: 

Sharon Goldman - Kol Isha (A Woman's Voice): http://www.muziekwereld.com/sharon_goldman.htm


 

Lilian Vieira Grupo – Tanto Coisa: http://www.muziekwereld.com/lilian_vieira.1.htm


 

Fia – Made Of Stars: http://www.muziekwereld.com/fia.htm


 

Hilde Vanhove – Imagine: http://www.muziekwereld.com/hilde_vanhove.htm


 

Clémence Savelli - Le cœur de une bombe: http://www.muziekwereld.com/clemence_savelli.htm


 

Ana Alcaide – Leyenda: http://www.muziekwereld.com/ana_alcaide.htm


 

Addys Mercedes – Extraña: http://www.muziekwereld.com/addys_mercedes.htm


 

Daisy Correia – Uma Casa Portuguesa: http://www.muziekwereld.com/daisy_correia.htm


 

Ditka – Me spreminjaj me: http://www.muziekwereld.com/ditka.htm 

Er zullen voor jou ongetwijfeld een aantal onbekende namen tussen zitten en ik kan je zeker aanbevelen deze recensies te lezen.

Deze recensies zijn ook allemaal geplaats op musimeter.nl

Ik ben zeer benieuwd welke namen je voor Muziekwereld in petto hebt.

Wanneer het gaat om relatief nieuwe releases, is het ook mogelijk dat via de rubriek Muzieknieuws in een persbericht de nodige aandacht en promotie wordt geboden.

 

 

Met vriendelijke groet
 

Fred Pach
 

Muziekwereld

-------------------------------------------------------

17-06-2017, 11:27, Jelle van der Linden

Onderwerp: Nieuwe artiesten?

 

Hallo,

 

Mooie website hebben jullie met een goed initiatief!

Is het mogelijk dat ik wat artiesten aanbeveel om te beoordelen voor recensie?

Hebben jullie bepaalde voorkeuren? Nederlands talig/afkomstig uit Nederland?

Want ik ken wel een aantal onbekende hele getalenteerde Nederlandse artiesten!

Alvast bedankt!

Groetjes,
Jelle van der Linden

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

14-06-2017, 18:38, RVPrecocords (Twan Bakker)

Onderwerp: Release debut album Dutch metal band 'Spitting Nails'

 

Dear music lover,

 
Band: Spitting Nails
Single title: Red Dawn
Genre: metal
Location: Horst/Utrecht (Netherlands)

 

On this special Spitting Nails promo page you’ll find the album's audio as well as the artwork, high resolution band photo and the band biography. 
The album will be available online (via iTunes, Spotify, Deezer, Juke, Google, Amazon etc.) and as a hard copy in record stores or via www.RVPrecords.com May 12th, with the pre-order starting May 5th.

 
Red Dawn is the debut album of Spitting Nails. The band was born out of the ashes of  Dutch death metal band Mangled in 2006.
The band play a mixture of death metal and metal core, with screaming vocals and an occasional clean vocal part, brutal riffing and some epic interludes. Perfect for fans of Gojira, Unearth, Darkest Hour, Killswitch Engage and Architects.
The album is recorded, mixed and mastered by the band's guitar player Erwin Hermsen, who is the owner of Toneshed Recording Studio in Horst, the Netherlands.

 
We hope you enjoy listening to this great single. When you’re interested in an interview with the band, please contact us or the band.
 
Thank you in advance for your time and attention,
 
Twan Bakker | RVPrecords

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

12-06-2017, 15:47, Redactie Muziekwereld

Onderwerp: Re: thesidekicks@outlook.com sent you files via WeTransfer

 

Beste leden van The Sidekicks,

Dank voor de door jullie gezonden mp3-files van jullie nieuwe album.

Een recensie op Muziekwereld staat inmiddels gepland voor 13 juli

 

met vriendelijke groet,

Fred Pach

Muziekwereld

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

11-06-2017, 20:17, The Sidekick

Onderwerp: thesidekicks@outlook.com sent you files via WeTransfer

 

Beste redactie,

Hierbij sturen we jullie ons nieuwe album, artworks plus persbericht. We zijn benieuwd naar jullie reactie.

Mvg, The Sidekicks

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

06-06-2017, 12:02, Xavier Wallenies

Onderwerp: Recensie!

Beste Muziekwereld,

 
Lana Wolf heeft ook een nieuw album uit: www.LanaWolf.com 
Volgens mij de moeite waard voor n recensie.

 
groetjes
Xavier

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

01-06-2017, 10:06, Sjuul Kok, Pias Records

Onderwerp: ME NORGE benelux nieuwsbrief

 

B E N E L U X – N I E U W S B R I E F

NR. 07

 

ME NORGE / MUSIKK ELSKER NORGE / MUSIC LOVES NORWAY / MUZIEK HOUDT VAN NOORWEGEN

 

PRESENTEERT: JAZZ / FOLK / BLUES / WORLD / MODERN CLASSICAL / COUNTRY / EXPERIMENTAL / SINGSONG / INSTRUMENTAL / ALTERNATIVE ROCK / INDIE POP & SOUL UIT NOORWEGEN

 

26  M E I – R E L E A S E :

Anne-Marie Giortz – Capital Punishment For Cars (cd)

(indie pop/jazz)

Na 6 jaar verschijnt er eindelijk nieuw werk van de avantgarde-pop/jazz-zangeres Anne-Marie Giortz, ook bekend van haar werk met Ab Und Zu en Trio de Janeiro. Op “Capital Punishment For Cars” vertolkt ze veelal teksten van de Engelse dichteres Fran Landesman op haar kenmerkende ‘cutting edge’ wijze; ‘haunting, subtle, uncompromising, atmospheric, direct, fascinating, intense and dynamic’.

 

26  M E I – R E L E A S E :

Karin Krog – The Many Faces Of Karin Krog (6cd)

(jazz)

“The Many Faces Of” is een zeer fraaie en uitgebreide terugblik op de loopbaan van Karin Krog, ‘Norways Grand Old Lady in Jazz’. De 6 cd’s uit deze boxset beslaan een periode van 50 jaar (1967-2017) en ze wordt deze maand 80 jaar oud.

 

2  J U N I – R E L E A S E :

Atomic – Six Easy Pieces (cd en lp)

(jazz/instrumental)

Atomic is een Zweeds/Noors kwintet dat al 17 jaar meedraait in de bruisende Scandinavische jazz&improvisatie-muziek scene. “Six Easy Pieces” is het 11e album van deze formatie, maar ook deze keer weet de formatie nog steeds vitaal, energiek en innovatief voor de dag te komen.

 

2  J U N I – R E L E A S E :

Beady Belle – On My Own (cd en 2lp)

(jazz)

De jazz/soul-zangeres Beady Belle wordt dit keer bijgestaan door pianist en producer Bugge Wesseltoft. “On My Own” werd grotendeels in New York opgenomen met een aantal gerenommeerde studio muzikanten, die hun jazz-sporen al ruimschoots hebben verdiend; met o.a. Gregory Hutchinson (drums), Reuben Rogers (bas), Mathias Eick (trompet) en Joshua Redman (sax).

 

9  J U N I – R E L E A S E :

Erlend Apneseth – Nattsongar (cd)

(folk/instrumental)

De songs van “Nattsongar” presenteerde top-violist Erlend Apneseth al in 2016 op en in opdracht van het Forde International Folk Music Festival. Zijn instrumentale folk muziek herbergt veel oude traditionele Noorse muzikale waarden, maar hij componeert en musiceert zo vakkundig en levendig dat het ‘boundaries, traditions, moods, cultures and genres’ overstijgt.

 

N O G   S T E E D S   H E E T:

Torgeir Waldemar – No Offending Borders (cd en lp)

(indie pop/country/singsong/folk/alternative rock)

In 2014 bracht de Noorse gitarist en zanger Torgeir Waldemar zijn solo-debuut-album uit. De sound op dit ‘acoustic masterpiece’ deed herinneringen oproepen aan 70’s sterren als Neil Young, Gene Clark en Gram Parsons. Na het pure, folky en kale geluid van “Torgeir Waldemar” klinkt de opvolger “No Offending Borders” wat voller en pittiger. Als rock-gitarist van huis uit geen hele rare wending. Naast de nog steeds aanwezige folky en country-achtige singsong-composities wordt het gaspedaal soms iets meer ingetrapt; je hoort dan ook intense en opzwepende songs in de trant van Neil Young And Crazy Horse, Gene Clark in The Byrds en Gram Parsons rond het kampvuur met The Rolling Stones. Denk iets meer aan Woven Hand dan aan 16 Horsepower. Of aan een melancholische Zakk Wylde die aan het jammen is met My Morning Jacket.

 

Jazzbanditt & Eva Scholten – Oxymorons & Contranymphs (cd)

(jazz)

De cd “Oxymorons & Contranymphs” is ontstaan uit een samenwerking met het Noorse jazz-trio Jazzbanditt en de Amsterdamse jazz-zangeres Eva Scholten. Je hoort een betoverende mix van akoestische swing jazz met flarden Noorse folk en gypsy-jazz. Eva is bekend om haar werk met YesSister/JazzSister en met Eva Sur Seine stond ze op de grootste Europese Django Reinhardt festivals. Met haar ‘phenomenal timing and improvisations’ houdt ze de traditie van grootheden als Ella Fitzgerald en Sarah Vaughan in ere. “Oxymorons” bestaat uit zes ‘free expressions of classic jazz standards’ (Clifford Brown/Sarah Vaughan, Grant Green, Django Reinhardt, Gigi Gryce, George Gershwin en David Mann), terwijl “Contranymphs” vier eigen composities herbergt.

 

Hanna Paulsberg Concept – Eastern Smiles (cd en lp)

(jazz/instrumental)

Componiste en saxofoniste Hanna Paulsberg heeft de laatste jaren faam verworven ‘as one of the great stylists of the newer generation of jazz musicians’. Hanna Paulsberg Concept benadert als kwartet jazz met open vizier ‘balancing a love of tradition with a desire for innovation’. Je hoort op “Eastern Smiles” levendige, energieke, innovatieve en instrumentale jazz.

 

Hajk – Hajk (cd en lp)

(indie pop)

Op “Hajk” hoor je toegankelijke indie pop. De eerste single “Magazine” is gelijk zo’n inventieve en catchy song dat je het na 1 keer horen niet meer uit je hoofd krijgt. De zowel mannelijke als vrouwelijke vocalen passen perfect bij de moderne pop songs ‘with an emphasis on very strong melodies’. Hajk voelt zich verwant met bands als Dirty Projectors, Unknown Mortal Orchestra en Amason en speelde vorig jaar al op diverse grote Noorse festivals terwijl ze de nieuwe songs nog aan het schrijven en opnemen waren. Een grote belofte!

 

Rohey – A Million Things (cd en lp)

(jazz/soul)

“A Million Things” is het debuut-album van het Noorse jazz/soul-kwartet Rohey, genoemd naar de zangeres Rohey Taalah. Je hoort een eerlijke, frisse, energieke en groovy mix van poppy jazz en funky soul met ‘clear roots and old school sonics, while bringing a retro-futuristic hyper-urban tone’. De band speelde vorig jaar op het InJazz-festival te Rotterdam en via social media hebben zich Gilles Peterson en Jamie Cullum al als fan verklaard!

 

B E N E L U X – S H O W S:

BUGGE WESSELTOFT

18-11 - LantarenVenster-Rotterdam

19-11 - De Duif-Amsterdam

24-02 - Flagey-Brussel

27-02 - CC De Bogaard-Sint-Truiden

 

ROHEY

14-10 - Mondriaan Jazz Festival-Den Haag

20-10 - Paradiso-Amsterdam

 

W O R D T   V E R W A C H T:

September -> Bergen Big Band & Dag Arnesen – “Norwegian Song IV”

September -> Stephan Meidell – “Metrics”

September -> Phonophani – “Animal Imagination”

September -> Brutter – “Reveal And Rise”

September -> Dr Bekken – “Live At Bar Moskus”

September -> Combonations – “Dunya”

September -> Frida Annevik – “Flyge Fra”

September -> Egil Olsen – “Titel nog onbekend”

Oktober -> Radka Toneff – “Fairytales (2017 edition)”

Oktober -> Vidar Busk – “Titel nog onbekend”

Oktober -> Paal Flaata – “Titel nog onbekend”

Oktober -> Bjorn Berge – “Titel nog onbekend”

Oktober -> Syntax Terrorkester – “Garden II”

Oktober -> Band Of Gold – “Titel nog onbekend”

November -> Electric Eye – “Titel nog onbekend”

Februari -> Darling West – “Titel nog onbekend”

April -> Noora Noor – “Ocean Of Me”

 

V I D E O C L I P S:

Erlend Apneseth – “Orkensong (live)”, van het album “Nattsongar”

https://www.youtube.com/watch?v=uFFKHo39H0Q

Hajk – “Nothing left to say”, van het album “Hajk”

https://www.youtube.com/watch?v=_gQXeuWmwm4

Beady Belle – “On my own”, van het album “On My Own”

https://www.youtube.com/watch?v=jEH7x3Y3t5I

Chain Wallet – “Faded fight”, van het album “Chain Wallet”

https://www.youtube.com/watch?v=IeassHTDdCk

Karin Krog – “Don’t just sing”, van het album “The Many Faces Of”

https://www.youtube.com/watch?v=5QP5XemSgpg

 

D J – D R A A I T A F E L – A A N R A D E R S:

Hajk – “Nothing Left To Say”

Chain Wallet – “Faded Fight”

 

met vriendelijke groet,

Sjuul Kok / PIAS

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

31-05-2017, 10:49, Karin Schenk

Onderwerp: PERSBERICHT: Uitreiking Gouden en Zilveren Notekrakers op 4 september in Paradiso

 

Persbericht, 31 mei 2017

 
Uitreiking Gouden en Zilveren Notekrakers op 4 september in Paradiso
De longlists voor de Zilveren en Gouden Notekraker zijn bekend. In aanloop naar de uitreiking op 4 september 2017
brengen bij NORMA en Sena aangesloten acteurs en -musici hun stem uit op de meest opvallende artistieke prestaties van het afgelopen seizoen.
Tijdens de feestelijke show in Paradiso zijn Zilveren- en Gouden Notekrakers te winnen in de categorie Televisie en Muziek.
De Zilveren Notekraker is een aanmoediging voor aanstormend talent en net als de Gouden Notekraker een erkenning
voor collega’s door collega’s uit het vak.

 
De Gouden Notekraker van longlist naar drie genomineerden
Met de Gouden Notekraker eren acteurs en musici elkaar voor de meest inspirerende artistieke
prestaties van het afgelopen seizoen. Voor deze vakprijs stemmen bij NORMA en Sena aangesloten
musici en acteurs eerst op een longlist. Vanuit die longlist bepalen zij zelf wie een plek op de shortlist met drie genomineerden verdient.
Daarop wordt in de zomer opnieuw gestemd. In de categorie muziek staan op de longlist van de Gouden Notekraker muzikale successen
als Ali B, Jett Rebel, Ntjam Rosie, Kensington en vele anderen. In de categorie Televisie maken onder meer Katja Schuurman, 
Pierre Bokma, Waldemar Torenstra en Georgina Verbaan kans op een nominatie voor het gouden speldje.

 
Zilveren Notekraker voor aanstormend talent
De Zilveren Notekraker is een aanmoediging voor talentvolle nieuwkomers in het vak. De stem van collega-musici en -acteurs
in de eerste stemronde is doorslaggevend. De winnaars zijn de acteur en muzikant die in die eerste stemronde de meeste stemmen krijgen.
Op de longlist van Zilveren Notekraker Televisie staat aanstormend talent als Tonko Bossen, Roos Dickmann en Jason de Ridder.
In de categorie Muziek zijn onder andere Celine Cairo, Navarone en Broederliefde kanshebbers.

 
Over de Notekrakers
De Gouden en Zilveren Notekrakers zijn een initiatief van NORMA en Sena. Met deze vakprijs eren acteurs en musici elkaar voor
de meest opvallende artistieke prestaties en smaakmakers van het afgelopen seizoen. Via www.goudennotekraker.nl brengen
bij NORMA en Sena aangesloten acteurs en musici hun stem uit. In 2016 werd de Gouden Notekraker uitgereikt aan Thekla Reuten en Douwe Bob.
De Zilveren Notekraker ging vorig jaar naar Matthijs van de Sande Bakhuyzen en Nationaal Jeugd Jazz Orkest.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

23-05-2017, 17:57, Edison Stichting, Jessica van der Stoel

Onderwerp: Persbericht: Edison Oeuvreprijs voor Lee Towers

 

Edison Oeuvreprijs voor Lee Towers

Amsterdam, 23 mei 2017 – Op 30 juni aanstaande zal Lee Towers in het nieuwe Luxor Theater een Edison voor zijn gehele oeuvre in ontvangst nemen. De Edison Stichting kent de Rotterdamse zanger de prijs toe voor zijn enorme oeuvre en buitengewone verdiensten voor de Nederlandse muziek. Tijdens het Edison Jazz/World evenement dat onderdeel is van het “fringe” festival North Sea Round Town zal Lee een aantal jazz nummers uit zijn oeuvre ten gehore brengen. Hij wordt hierbij begeleid door het New Rotterdam Jazz Orchestra.

Edison Jazz/World uitreiking in Rotterdam
Op vrijdag 30 juni vindt Edison Jazz/World 2017 plaats in het nieuwe Luxor Theater in Rotterdam. Hoofdgast is de Amerikaan Joshua Redman die drie kwartier highlights uit zijn oeuvre zal spelen begeleid door het New Rotterdam Jazz Orchestra. Naast Lee Towers treden ook nog diverse andere winnaars op. Er zijn kaarten beschikbaar voor publiek, te bestellen via het ticketbureau van het Luxor Theater, telefoon 010 - 484 33 33 of op www.luxortheater.nl.

Vorig jaar is Edison Jazz/World een samenwerking aangegaan met North Sea Round Town. Daarmee is Edison Jazz/World onderdeel van het “fringe” festival North Sea Round Town dat de twee weken voorafgaand aan het Port of Rotterdam North Sea Jazz Festival plaatsvindt. Edison Jazz/World 2017 is onderdeel van de agenda van Rotterdam Festivals. Kijk voor het complete overzicht op www.rotterdamfestivals.nl.

Edison
De Edison is de oudste muziekprijs in Nederland. De onderscheiding is te vergelijken met de Amerikaanse Grammy Award, de Duitse Echo of de Britse Brit awards. De Edison bestaat uit een bronzen beeld vervaardigd door beeldhouwer Pieter d’Hont. De Edison uitreiking valt uiteen in drie muzikale genres. Edison Pop, Edison Klassiek en Edison Jazz/World.

------------------------------------------------------------

23-05-2017, 09:04, Redactie Muziekwereld

Onderwerp: Re: Touring Scottish Act - 'You Aren't a waste of Space' Tour 2017

 

Aidan,


 
I just published a press announcement on Muziekwereld about Old Bohemia and their coming concerts.
http://www.muziekwereld.com/nieuws_over_+_tourschema_schotse_groep_old_bohemia.htm
http://www.muziekwereld.com

 
with kind regards,
Fred Pach
Muziekwereld

----------------------------------------------

22-05-2017, 22:07, Old Bohemia

Onderwerp: Re: Touring Scottish Act - 'You Aren't a waste of Space' Tour 2017

 

Fred,


 
Its good to here from you!

 
I'll be sure to get those things right across to you.

 
They have recently just toured through Holland & Belgium on there tour and their upcoming date are as follows ; 
24th May - Bar Bobu ( Berlin)
26th May - Ofen Bar ( Berlin)
29th May - Polkadot Cafe ( Vienna )
2nd June - Zoo Club (Ljubljana)
8th -12 th June - Eden Festival ( Scotland)
22nd August - Solfest Festival (England)

 
They have recently just played ; 
22nd May - Sofar Sounds (Hamburg)
20th May - The Wolfhound (Haarlem, Holland)
19th May - Tierneys Bar ( Haarlem, Holland)
18th May - Arkansas Studio ( Utrecht, Holland)
17th May - Sofar Sounds ( Utrecht Holland)
13th May - Crix Cafe (Brussels, Belgium)
11th May - Reepelsteelje ( Holland, Leeuwarden)

 
They are going down so well on this tour we are actually already in talks with some promoters about setting up a tour for November.

 
I will attach a link to our photos and bios.

 
If you need anything else, don't hesitate to ask.

 
Regards,

 
Aidan

------------------------------------------------------------

21-05-2017, 13:25, Redactie Muziekwereld

Onderwerp: Re: Touring Scottish Act - 'You Aren't a waste of Space' Tour 2017

 

Hi Aidan,

 
If you could send me a schedule of your coming concerts and the biography of your band I can publish a press announcement on Muziekwereld.

 
Kind regards,
Fred Pach
Muziekwereld

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

18-05-2017, 09:59, Mascha Felix

Onderwerp: Joe Bonamassa ontvangt Sena Performers European Guitar Award

 

Amerikaan toont zijn emoties tijdens uitreiking Sena Performers European Guitar Awar


PERSBERICHT: JOE BONAMASSA ONTVANGT SENA PERFORMERS EUROPEAN GUITAR AWARD

De Amerikaanse superster Joe Bonamassa heeft gisteravond de Sena Performers European Guitar Award 2017 ontvangen in poppodium Gebouw-T in Bergen op Zoom. De held uit Los Angeles reageerde geëmotioneerd toen hij uit handen van Jan Akkerman de award kreeg uitgereikt. ”Ik weet eerlijk gezegd niet wat ik moet zeggen. De warmte en de liefde voor mij en muziek die ik hier voel is overweldigend.”

Joe Bonamassa volgt hiermee zijn landgenoot Steve Vai op die vorig jaar de award op dezelfde plek in ontvangst mocht nemen. De 40-jarige gitarist wordt op dit moment gezien als de grootste blues-muzikant van zijn generatie. Bonamassa werd overdonderd door alle aandacht van zijn fans die hem op de rode loper bij Gebouw-T stonden op te wachten. Collega’s zoals Jan Akkerman, Danny Vera, Eric Vaarzon Morel, Anneke van Giersbergen, Wille & The Bandits en Navarone traden deze speciale avond op. Nadat juryvoorzitter en organisator Jean-Paul Heck het juryrapport had opgelezen, kreeg Bonamassa uit handen van Jan Akkerman de award uitgereikt. Tevens overhandigde Koert Ligtermoet, voorzitter van de SEGA, Bonamassa een cheque voor zijn foundation Keeping The Blues Alive die kansarme kinderen in Amerika helpt om een instrument te leren bespelen. Na alle plichtplegingen liet Bonamassa in een vlammende set van een half uur zien waarom hij op dit moment op eenzame hoogte staat. Bonamassa: “Ik ben enorm blij met al deze aandacht voor mij maar zeker ook voor mijn stichting. Ik ben gek op het kopen van gitaren maar ik vind het nog belangijker om kinderen te helpen. Zonder een goede muzikale opleiding had ik het nooit zover geschopt.” ’s Middags was hij al verrast door tientallen jonge gitaristen van het CKB, de muziekschool van Bergen op Zoom. “Het is geweldig om te zien dat die jonge kids gewoon een blues-classic spelen. Het maakte deze geweldige dag nog meer bijzonder. Ik zal dit weekeinde nooit meer vergeten.

Over de Sena Performers European Guitar Award

De Sena Perfomers European Guitar Award (SEGA) wordt ondersteunt door Sena Perfomers en wordt uitgereikt aan een (inter)nationale artiest die zijn sporen heeft verdiend binnen het (inter)nationale popcircuit en een inspirerende bijdrage heeft geleverd aan de ontwikkeling van de elektrische gitaar. De Sena Performers European Guitar Award wordt mogelijk gemaakt door Sena Performers, Aangenaam Bergen op Zoom en Gebouw-T.
 

Met vriendelijke groet,

Mascha Felix

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

19-05-2017, 17:21, Old Bohemia

Onderwerp: Touring Scottish Act - 'You Aren't a waste of Space' Tour 2017

 

Hello there,

 
 My name is Aidan Molloy and i manage a Scottish act called Old Bohemia. We are currently on our first European Tour. I was wondering if your music editor would like to do a little review of our music & tour? 


 

We have played in Friesland, Brussels & Utrecht so far, we are playing in Haarlem this coming Friday & Saturday before we set off towards Germany after the weekend.

 
I would love to hear what you think of our music!

 
I will attach our EPK so you can see what we have been upto recently, should you require any pictures or bios individually just send me a message.

 
I look forward to hearing from you.

 
Kind regards,

 
Aidan​

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

18-05-2017, 10:22, Redactie Muziekwereld

Onderwerp: Re: DAVINE - release album 'Renaissance' half september

 

Beste Karin,

 
Ik ben heel geïnteresseerd om het debuutalbum van Davine te recenseren voor of omstreeks de releasedatum, maar dan wel bij voorkeur via het beluisteren van de originele cd.
Ik neem aan dat het mogelijk is mij t.z.t. een recensie-exemplaar te zenden?

 
Voor dit moment heb ik jouw bericht omgezet in een persbericht, zie het Muzieknieuws op Muziekwereld:
http://www.muziekwereld.com/Muzieknieuws.htm

 
met vriendelijke groet,
Fred Pach

----------------------------------------------------------------------------------------------------

17-05-2017, 14:23, Karin Schenk

Onderwerp: DAVINE - release album 'Renaissance' half september

 

Beste Fred,

 
Half september verschijnt het nieuwe album van DAVINE ‘Renaissance’.
Zie hieronder het bericht. 

 
Interesse om het album te luisteren? Laat me maar weten, dan stuur ik je de soundcloud-link.

 
Ik hoor graag van je. 
Groet,
Karin Schenk

 

DAVINE - ‘RENAISSANCE’

 
Half september dit jaar verschijnt het nieuwe album van de Nederlandse zangeres DAVINE ‘Renaissance’ met twaalf eigen, 
zeer persoonlijke songs die gezongen worden in de door haar zo geliefde Franse taal.

 
Davine heeft voor dit album nauw samengewerkt met producer Jan van Eerd (Wende, Ellen ten Damme, Spinvis, Hadewych Minis)
en de Parijse tekstschrijfster Christal G en deed dat met respect aan het traditionele Franse chanson in combinatie met haar eigen,
vernieuwende sound gevormd door de synthese van akoestische en elektronische (vintage) instrumenten.

 
Davine: “Onder invloed van de ontwikkelingen in de Franse muziek met relatieve nieuwkomers als Stromae en Christine and the Queen
heb ik op ‘Renaissance’ gekozen voor een eigen stijl met een knipoog naar het traditionele Franse chanson."
Die eigen stijl straalt zij ook uit in de coverfoto van het album ‘Renaissance’. Davine: “Die foto verwijst naar de naaktheid bij de geboorte. 
En dat is exact het gevoel dat ‘Renaissance’ mij geeft: alsof ik opnieuw ben geboren!”

 
In 2009 won Davine de Ducth Model Awards publieksprijs. Sindsdien verschijnt zij regelmatig als mannequin op de internationale catwalks
waaronder natuurlijk in haar favoriete Parijs.

 
In 2012 werd Davine gekozen tot winnares van het Concours de la Chanson, een concours dat jaarlijks door de Alliance Francaise 
wordt georganiseerd ter promotie van het Franse chanson.
In aansluiting op dit eerste succes bracht Davine haar gelijknamige debuutalbum uit waarop zij eigen versies zong van bekende Franse chansons
van onder anderen Jean Ferrat, Édith Piaf en Frida Boccara.

 
Vooruitlopend op dit album is de eerste single ‘Cheveux Noirs’ verschenen. Een aanstekelijke song met een metaforische lading.
Het maakt niet uit waar je vandaan komt, wie je bent. Of je nu zwart, blond, bruin of rood haar hebt.

 
Hierbij de link naar de video van Cheveux Noirs

 
Meer info: www.davine.nl

RENAISSANCE van Davine is de eerste release op het nieuwe platenlabel Records Gramophonique - Finest French Music

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

16-05-2017, 14:46, Fia Försstrom

Onderwerp: Re: Review of your debut album has been published on Muziekwereld

 

Hi Fred!


 
What a gift, I'm so happy the music it resonating with you and that you felt called to write this beautiful review. Thank you!
I have a note though I want to make and that is that I'm not coming to Odessa on Nov 27, that was last year! But I'll sure be paying a visit spring 2018.

 
Thank you once again,

 
All the best
Fia

-------------------------------------------------------------

16-05-2017, 06:45, Redactie Muziekwereld

Onderwerp: Review of your debut album has been published on Muziekwereld

 

Hi Fia,

 

A few weeks ago I sent you a message and pronounced my coming review of your album.

I'm very pleased to inform you that my review has been published on my music blog Muziekwereld, here a direct link: http://www.muziekwereld.com/fia.htm

My review has also been published on Musicmeter: https://www.musicmeter.nl/album/677242

 

Muziekwereld is a Dutch music blog in Dutch language, but I'm sure when you use google translate most words and sentences might be clear enough for you to understand.

 

I hope that my review can deliver a contribution for extra promotion for you and your music.

 

Greetings from Amsterdam,

Fred Pach

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

16-05-2017, 14:45, Sjuul Kok

Onderwerp: Dead Cross

 

Op 4 augustus verschijnt “Dead Cross” van Dead Cross via het Ipecac label;

Dead Cross emerged out of a series of impractical schemes, fallen-through plans and last-minute musical experimentation. Shows were scheduled before a single song was written, fans were formed before even one show was played. The chaos of its creation seems apt; after all, the band is comprised entirely of artists who have thrived playing tightly-coiled turmoil-intelligent dissonance disguised as disorder. Consisting of Dave Lombardo, Justin Pearson, Michael Crain and Mike Patton, the impressive, expansive and eclectic list of prior bands played in would be enough to ensure the unyielding ferocity of the music. Dead Cross stands on its own, speaks volumes with its multi-layered evil-genius vocals, manic guitar riffs and brutal rhythms.

Dead Cross = Mike Patton (Faith No More, Fantomas, Mr Bungle), Dave Lombardo (Slayer, Misfits, Testament, Voodoocult, Suicidal Tendencies, Grip Inc, Philm), Justin Pearson (The Locust, Retox, Head Wound City) and Michael Crain (Retox).

Dead Cross – Belu Lugosi’s Dead (live)

 

https://www.youtube.com/watch?v=z_wOrzUIYXM

Dead Cross – Grave Slave (first single)

https://www.youtube.com/watch?v=9AEOzqUO3jw

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

09-05-2017, 17:45, Karin Schenk

Onderwerp: BERICHT: wereldacts op 40UP Zomerfestival in Utrecht en Eindhoven

 

Beste Fred,

 
Zie hieronder het bericht over de 40UP Zomerfestivals in Utrecht en Eindhoven.
Jullie zullen ongetwijfeld weer berichten over het festivalseizoen. Is het mogelijk om deze twee edities op te nemen hierin?

 
Ik hoor ’t graag.

 
Groet,
Karin Schenk


 


 

 
Wereldacts op 40UP Zomerfestival in Utrecht en Eindhoven

 
Liefhebbers van pop- en dansmuziek van de afgelopen veertig jaar worden deze zomer op hun wenken bediend.
Verdeeld over twee edities presenteert 40UP Zomerfestival een gevarieerd programma van wereldformaat. 
In Utrecht gaat op zaterdag 24 juni de meeste aandacht uit naar het live-optreden van de Amerikaanse formatie Kool & The Gang.
Een week later op zaterdag 1 juli in Eindhoven sluit de Nederlandse rockband Golden Earring het festival af.

 
Utrecht
40UP Zomerfestival doet voor het derde achtereenvolgende jaar Utrecht aan. Komende editie vindt plaats op Grasweide Papendorp en krijgt
een gevarieerd programma. Op het hoofdpodium is de wereldberoemde Amerikaanse formatie Kool & The Gang headliner met hits als ‘Celebration’, 
‘Get Down On It’ en ‘Ladies Night’. Voorafgaande aan deze prachtige afsluiter treden Hot Chocolate ('You Sexy Thing’), Spargo (‘You And Me’ en ‘One Night Affair’), 
George McCrae (‘Rock Your Baby’) en Roberto Jacketti & The Scooters (‘I Save The Day’) op.
Op de Upbeat stage zorgen DJ Jean, Erick E, Roog, Jaydee en Jurgen voor zowel classics als de dancehits van tegenwoordig. De rondreizende 40UP show is de derde area.
Daar wordt veertig jaar dansmuziek voorzien van de bijbehorende videoclips door onder andere DJ’s Erik de Zwart, Harry de Winter en Alex van Oostrom.

 
Eindhoven
Na het grote succes van afgelopen jaar keert 40UP Zomerfestival terug op Strijp S. Op het podium in de grote tent op het Ketelhuisplein staan zes concerten centraal.
Alle artiesten treden op in een volledige bezetting op een imposant buitenpodium. Bijzonder trots is de organisatie op afsluiter Golden Earring, Nederlands meest succesvolle
band ooit met internationale hits als ‘Radar Love’, ’Twillight Zone’ en ‘When The Lady Smiles’ die iedereen kan meezingen. 
Ook speciale aandacht gevraagd voor de 14-koppige Amerikaanse formatie Earth, Wind & Fire Experience met als frontman mede-oprichter Al McKay die met hits als 
‘September’, ‘Boogie Wonderland’ en ‘Let’s Groove’ garant staat voor een dampend dans-feest.
Om het Zomerfestival compleet te maken treden ook The Trammps (‘Disco Inferno’), Spargo, The Real Thing (‘You To Me Are Everything’) en VOF de Kunst op. 
Zij worden afgewisseld door de 40UP DJ’s onder aanvoering van Alex van Oostrom en Harry de Winter.

 
40UP Zomerfestival duurt van 12.00 tot 23.00 uur. Kaarten voor zowel Utrecht als Eindhoven kosten € 42,50 en zijn nu verkrijgbaar via www.40upzomerfestival.nl

 

Terug naar Muzieknieuws

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

08-05-2017, 16:11, Mascot - Ben

Onderwerp: Persbericht Kenny Wayne Shepherd - Nieuw studio album

 

 

Press release - 8 Mei 2017

 

 

 

 

Kenny Wayne Shepherd Band

New album: Lay It On Down

Release date: 21 July 2017

Provogue/Mascot Label Group

 

Op 21 juli komt het nieuwe album, Lay It On Down, van de Kenny Wayne Shepherd Band uit op Provogue (Joe Bonamassa, Beth Hart, Walter Trout, Eric Gales)

Het is 2017 en Kenny Wayne Shepherd bereikt een momentum van ongekende proporties – het bewijs hiervan vloeit door zijn hele achtste solo album, Lay It On Down. Shepherd’s muzikale carrière kent tot nu toe geen achteruit versnelling. Awards, publieke erkenning en platina albums vliegen voorbij in een waas en vervagen in de achteruitkijk spiegel. Voor deze ambitieuze muzikant ligt de focus altijd in de toekomst, de volgende uitdaging, de nieuwe nummers, het publiek voor het podium. “We begeven ons steeds op nieuw terrein en zijn niet bezig met onszelf te herhalen,” merkt de pionier voor moderne blues op. “Elk album is representatief voor alles wat er gebeurd in mijn leven. Elk album is een nieuw hoofdstuk van het boek.”

In januari, toen Shepherd en zijn band de Echophone Studios in Shreveport, Louisiana, betraden, was hun opgave ontzettend ambitieus: de beste nummers van Shepherd’s carrière schrijven. Niets meer, niets minder. “Ik wilde met dit album vooral de nadruk leggen op de nummers zelf en hoe ze geschreven zijn. Ik wilde dat elk nummer echt op zichzelf staat qua hoe het geschreven is, hoe de muziek en de woorden tot hun recht komen.”

Lay It On Down is een muzikaal gevarieerd album met nummers die met een warm onthaal zullen worden ontvangen door Shepherd zijn vertrouwde fans, maar ook staan er nummers op die als een nieuwe sound kunnen worden ervaren.

Baby Got Gone, Ride Of Your Life en Down For Love. Die nummers hebben wat veel mensen verwachten van mij en de band te horen. Blazend gitaarwerk, rockende grooves, een aggressieve speeltijl, dat soort dingen.” Legt hij uit. “Maar ik wilde dat er een bepaalde variatie van texturen, grooves, gevoelens en emoties zouden worden overgebracht op deze plaat. Bijvoorbeeld Nothing But The Night, klinkt als geen ander nummer dat we ooit hebben opgenomen. Het is een rokerig, vibey soort nummer.”

De nieuwe plaat neemt de luisteraar mee in Shepherd’s hoofd in dit moment van zijn leven. Desalniettemin, bij nummers zoals Louisiana Rain – waar wordt terug geblikt op hoe Shepherd opgroeide als de, met muziek geobsedeerde, zoon van een radio persoonlijkheid – verbind dit fascinerende album ook de punten in zijn leven die vormend zijn geweest voor hem, die hem hier hebben gebracht. “Dat nummer is vrij persoonlijk” knikt hij. “Het is geschreven vanuit mijn eigen ervaringen. Want het maakt niet uit waar ik heen ga in de wereld, er is altijd wel iets dat me terug brengt naar Louisiana. Dat zal altijd mijn thuis zijn.”

De eerste hoofdstukken van Shepherd z’n reis hebben een gevoel van lotsbestemming over zich. Zo was er de platen collectie van de familie, de openbaring die het ontmoeten van Stevie Ray Vaughan met zich meebracht, de dubieuze eerste electrische gitaar (“Een Yamaha SE-150 stratocaster model, gemaakt van slecht multiplexhout.”), t podium debuut op zijn 13e en de platendeal op zijn 16e met zijn miljoenen verkopende debuut album ‘Ledbetter Heights’.

Toen vroege singels Déjà Voodoo en Blue on Black de Amerikaanse top 10 infiltreerden en hysterie opeens zijn leven overnam, verandere Shepherd zijn artistieke visie niet. Hij bleef bewonderingswaardig volwassen bij, wederom miljoenen verkopende,  platen zoals Trouble Is... (1997), Live On (1999) en The Place You’re In (2004).

Hij stond, onder anderen, in het voorprogramma van The Rolling Stones, B.B. King, Van Halen, Lynyrd Skynyrd, Aerosmith, Bob Dylan en The Eagles, trad op als deel van de Experience Hendrix Tour en is één derde deel van de super groep The Rides, met Stephen Stills en Barry Goldberg.

In plaats van het standaard traject van doorbreken en uitbranden, bleef Shepherd de muziek nastreven. “Ik ging nooit rondlopen met het gevoel ‘Ik ben beroemd’, zegt hij, terwijl hij wel door een circus van media outlets werd benaderd. “Begrijp me niet verkeerd, ik heb mijn deel aan moeilijkheden echt wel gehad in het verleden. Maar ik ben één van de weinige gelukkigen die de dingen die mij naar beneden haalde uit de weg kon gaan. Ik voel gewoon niet zo de behoefte om een leven te leiden waarin je de neiging hebt om alles te verpesten. Er is niets wat mijn dagelijkse leven verbeterd zoals liefde en muziek.”

Lay It On Down is begonnen toen hij naar het zuiden trok om met de crème de la crème van Nashville te schrijven. “Ik ben de afgelopen jaren best wel druk geweest, met mijn band en The Rides.”voegt hij toe. “Maar wanneer ik hier en daar tijd had in mijn schema, ging ik de laatste anderhalf jaar naar Nashville om te schrijven voor deze nieuwe plaat. Sommige mensen heb ik mijn hele carrière al mee geschreven, zoals Mark Selby en Tia Sillers. Maar er waren dit keer ook wat nieuwe mensen zoals Danny Myrick, Dylan Altman, Keith Stegall en mijn co-producer, Marshall Altman.

Deze tracks zijn ‘snapshots’ uit het leven van Shepherd en anderen. “Dit album is een soort van blik in mijn ziel,” zegt hij. “Maar ook een blik op mijn observaties. Hard Lesson Learned,  die is pijnlijk. Het gaat over een man die smoor verliefd raakt op een vrouw, die ‘slecht nieuws’voor hem is. Baby Got Gone, gaat over een onvoorspelbare vrouw. De man is een soort van betoverd door haar. Ze is beeldschoon, leuk om mee om te gaan maar ze kan niet te lang op één plek blijven. Binden is niet iets wat zij doet, een vrije geest. Lay It On Down schiet heen en weer van ontsnappings fantasiën naar keiharde realiteit. “Elk nummer dat op de plaat staat is er om een goed verhaal te vertellen en ik denk dat als je naar het album in zijn totaliteit luistert, dat elk nummer je op een andere reis meeneemt.”

Lay It On Down, gaat over mensen waarvan ik weet dat ze een last met zich mee dragen in het leven en zichzelf niet goed genoeg vinden. Het gaat over de schoonheid die je ziet in iemand die het zelf niet kan zien. Dat vind ik triest en ik wil mensen laten weten dat ze er wel toe doen. Je moeder, je dochter, je zoon, je vrouw. Op een bepaald punt in het leven hebben we allemaal te kampen met een zeker gevoel van minderwaardigheid. Dus de title – Lay It On Down – kun je op een aantal manieren interpreteren. Het zou kunnen gaan over het loslaten van de moeilijkheden die het leven brengt en deze last niet alleen te dragen. Maar zou ook gaan over een band die lekker bezig is en echt aan het doen is wat ze het beste doet....‘laying it down’.

TOUR DATES

Tuesday, July 18, 2017 - Frankfurter Hof in Mainz, Germany

Wednesday, July 19, 2017 - Winterbach Zeltspektakel 2017 in Winterbach, Germany

Friday, July 21, 2017 - Honberg Sommer in Tuttlingen, Germany

Saturday, July 22, 2017 -  Guitare-en-Scene in Saint-Julien-En-Genevois, France

Sunday, July 23, 2017 - Carroponte Spazio Mil in Sesto San Giovanni, Italy

Monday, July 24, 2017- Z7 Konzertfabrik in Pratteln, Switzerland

Wednesday, July 26, 2017 - Tollhaus in Karlsruhe, Germany

Thursday, July 27, 2017 - Burg Herzberg Festival in Breitenbach Am Herzberg, Germany

Saturday, July 29, 2017 - Ramblin Man Fair in Maidstone, United Kingdom

Sunday, July 30, 2017 - The Picturedrome in Holmfirth, United Kingdom

Tuesday, August 1, 2017 - Amager Bio in Copenhagen, Denmark

Wednesday, August 2, 2017 - Jamdays in Odense, Denmark

Friday, August 4, 2017 - Notodden Blues Festival in Notodden, Norway

Kenny Wayne Shepherd Band

Lay It On down

Track List

 

Extra Information

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1

 

 

Baby Got Gone

 

 

2

 

 

Diamonds & Gold

 

 

3

 

 

Nothing But The Night

 

 

4

 

 

Lay It On Down

 

 

5

 

 

She's $$$

 

 

6

 

 

Hard Lesson Learned

 

 

7

 

 

Down For Love

 

 

8

 

 

How Low Can You Go

 

 

9

 

 

Louisiana Rain

 

 

10

 

 

Ride Of Your Life

 

 

11

 

 

Lay It On Down (Acoustic)

 

 


Release Date

 

 

July 21, 2017

 

 

 

 

 

Available formats

 

 

LP+MP3, LP+MP3 Color Ltd, CD

 

 

Ltd CD – Digibook and Digital

 

 

 

 

 

Kenny Wayne Shepherd Band Online

 

 

www.mascotlabelgroup.com

 

 

http://www.kennywayneshepherd.net/

 

facebook.com/kennywayneshepherd

twitter.com/KWShepherd

youtube.com/user/KennyWShepherd 

 

 

 

 


 

 

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

04-05-2017, 12:04, Redactie Muziekwereld

Onderwerp: Re: Aanvraag Albumreview - Miramare - Jacco Wynia

 

Beste Jacco,

 
In aansluiting op mijn vorige e-mail hier links naar het persbericht:

 

met vriendelijke groet,
Fred Pach
Muziekwereld

---------------------------------------------------------------------------------------------------

04-05-2017, 11:12, Redactie Muziekwereld

Onderwerp: Re: Aanvraag Albumreview - Miramare - Jacco Wynia

 

Beste Jacco,

 
Ik heb je album beluisterd, evenals overig aanbod aan verzoeken om cd-recensies van de afgelopen dagen.
Gelet op genoemd aanbod ontkom je er als recensent niet aan te selecteren en helaas is jouw album buiten de boot gevallen om te bespreken.
Niettemin wil ik voor de rubriek 'Muzieknieuws' een persbericht samenstellen; nader bericht met een direct link volgt nog.

 
Met vriendelijke groet,
Fred Pach
Muziekwereld

--------------------------------------------------------------------------------------------

03-05-2017, 22:43, Jacco Wijnia

Onderwerp: Aanvraag Albumreview - Miramare - Jacco Wynia

 

Beste Redactie, 

 
Het zou erg gewaardeerd worden wanneer u een review zou kunnen schrijven over dit album:
Meer informatie is ook in de bijlage toegevoegd; 
een persbericht, met links naar foto's en een videoclip

 
Hartelijke groet en alvast bedankt, 
 

 
Jacco Wynia

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

03-05-2017, 14:27, Peter Holmstedt (Hemifran, Stockholm)

Onderwerp: Deni Bonet.....

 

US artist Deni Bonet (www.denibonet.com) is visiting Belgium, Holland and the UK in the coming weeks (full tour schedule attached).
 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

03-05-2017, 10:02, Mascha Felix

Onderwerp: PERSBERICHT Jett Rebel eert de gitaar met Jett Rebel's Guitar NightPERSBERICHT: JETT REBEL EERT DE GITAAR MET JETT REBEL’S GUITAR NIGHT

Niemand minder dan Jett Rebel zal op donderdag 18 mei een speciaal concert geven waarin hij een ode brengt aan de gitaarmuziek.

Niemand minder dan Jett Rebel zal op donderdag 18 mei een speciaal concert geven waarin hij een ode brengt aan de gitaarmuziek. De popsensatie zal met zijn eigen band en een aantal gitaargasten naar Gebouw-T in Bergen op Zoom komen voor een exclusief optreden met songs die hij speciaal voor deze gelegenheid uitkoos. Het maakt deel uit van de Sena Performers European Guitar Week die op woensdag 17 mei van start zal gaan.  De kaartverkoop voor Jett Rebel’s Guitar Night start vandaag om 10.00 uur.

“Vorig jaar stond de Guitar Week nog in de kinderschoenen maar deze editie pakken we groter uit. We hebben echt een aantal geweldige clinics en prachtige optredens. En natuurlijk is het werkelijk fantastisch dat Jett Rebel een volstrekt speciaal programma in elkaar zal draaien waarbij hij een aantal bekende gitaristen zal uitnodigen”, aldus Jean-Paul Heck die de programmering van zowel de Guitar Week als de Sena Performers European Guitar Award deed. Koert Ligtermoet, voorzitter van de Stichting Sena Performers European Guitar Award, is erg content met de opzet. Ligtermoet: “Onze ambitie is om de Guitar Week uit te laten groeien naar een landelijke niche evenement, een must voor de gitaristen uit Nederland en België. Het promoten van de gitaarmuziek staat hier vo

Programma Guitar Week

Het programma start op 17 mei en duurt tot en met 21 mei, de dag dat Joe Bonamassa in Bergen op Zoom de Sena Performers European Guitar Award uitgereikt krijgt. Onder meer Angelo de Rijke (Guus Meeuwis), Ramon Huijbregs en Kees Lewiszong (Navarone) en Jack Pisters (Anouk) geven tijdens de Guitar Week clinics. Ook treden er in de stad jonge bands van het Amsterdam Conservatorium op en spelen onder meer Yori Swart, flamenco-gitarist Edsart Udo de Haes en Midas op openbare plekken in Bergen op Zoom. Zondagmiddag vinden er Beer Crate Sessions plaats waar bekende Nederlandse gitaristen zoals Adrian Vandenberg, Jan Akkerman, Jett Rebel en velen anderen aan deelnemen. Tijdens de uitreiking van de Sena Performers European Guitar Award die overigens binnen 1 minuut was uitverkocht, speelt er een indrukwekkende rij artiesten. Jett Rebel, voormalig winnaar Jan Akkerman, Danny Vera,  Leendert Haaksma, de befaamde akoestische flamenco-grootmeester Eric Vaarzon Morel, rockzangeres Anneke van Giersbergen en de Nederlandse rockband Navarone zullen speciale songs spelen voor winnaar Bonamassa . Daarnaast komt speciaal vanuit Engeland het blues/folk trio Wille & The Bandits naar Bergen op Zoom. Bonamassa zelf zal met een aantal Nederlandse topmuzikanten een kort maar exclusief concert geven.

De kaartverkoop voor Jett Rebel’s Guitar Night start vandaag om 10.00 uur. Ook kunt u zich hier aanmelden voor de gitaarclinics en de Beer Crate Sessions.  Kaarten zijn te verkrijgen via: www.sega-award.com en www.gebouw-t.nl

Over de Sena Performers European Guitar Award

De Sena Perfomers European Guitar Award (SEGA)  wordt uitgereikt aan een (inter)nationale artiest die zijn sporen heeft verdiend binnen het (inter)nationale popcircuit en een inspirerende bijdrage heeft geleverd aan de ontwikkeling van de elektrische gitaarmuziek. De Sena Performers European Guitar Award wordt mogelijk gemaakt door Sena Perfomers, Aangenaam Bergen op Zoom, Gebouw-T, Bax Music, CvA Pop Department en Cultuurbedrijf.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

03-05-2017, 09:45, Redactie Muziekwereld

Onderwerp: Coming album review Made Of Stars, debut album of Fia (Forström)

 

Hi Fia,

 

My compliments for your debut album 'Made of Stars'. I bought your album through CdBaby a few days ago. Since about 15 years I'm running a Dutch music blog, called muziekwereld.com

On May 16th. I'll publish my review of your album on Muziekwereld and at that time I'll send you a direct link.

It is a pity that I wasn't familiar with your performance lately on IJburg for that’s just a few kilometers away from where I live in Amsterdam.

 

 

With kind regards,

Fred Pach

Muziekwereld

youtune: https://www.youtube.com/watch?v=iRF-4fXReLo

website: https://www.fiasmusicofficial.com/

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

03-05-2017, 08:52, Redactie Muziekwereld

Onderwerp: Re: Album in eigen beheer: Aviso de Otoño - Erik Verhoef

 

Beste Erik,

 
Ik heb je album beluisterd, evenals overig aanbod aan verzoeken om cd-recensies van de afgelopen dagen.
Gelet op genoemd aanbod ontkom je er als recensent niet aan te selecteren en helaas is jouw album buiten de boot gevallen om te bespreken.
Niettemin wil ik voor de rubriek 'Muzieknieuws' een persbericht samenstellen, maar dan is het volgende nog van belang:
Waar kunnen geïnteresseerden je album kopen en van te voren (evt. fragmentarisch) beluisteren?
Heb je een eigen website?

 
Met vriendelijke groet,
Fred Pach

---------------------------------------------------------------------------------------------------

02-05-2017, 13:07, Erik Verhoef

Onderwerp: Album in eigen beheer: Aviso de Otoño - Erik Verhoef

 

Hallo,

 

Graag wil ik u op de hoogte stellen van mijn nieuwe solo album. Ik noem het graag een "gitaaralbum in Spaanse sferen". Op het album staan 14 eigen composities, voor een groot deel geïnspireerd door Flamenco. Maar ook jazz, lichte muziek en Oosterse invloeden komen naar voren

  https://www.youtube.com/watch?v=z8o1NHCJlJE

 

Mijn vraag is: is dit iets voor een recensie op uw site? Heeft u misschien nog andere tips?

Met vriendelijke groet,

Erik Verhoef

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

01-05-2017, 16:07, Humu Records

Onderwerp: Review request: Jarkka Rissanen

 

Hi,

 
Jarkka Rissanen and his band called Sons of The Desert will release their brand new album Hybrid Soul on May 26th 2017.

We hope that you could write an album review

Album can be streamed and downloaded (Wav or 320kbps mp3 zip) from link below (also album cover and other information).

Let us know if you prefer CD to digital album. 

 

Slide guitar master Jarkka Rissanen just celebrated his 60th year birthday in 2016 and after some forty-odd years of constant playing and touring he truly has become a legend in the Finnish roots music circuits.


Kind Regards,
Jaakko Ryynanen / Humu Records.

  

 
Jarkka Rissanen & Sons of the Desert
Hybrid soul
Humu Records
Release date: May 26th 2017

Jarkka Rissanen and his band called Sons of The Desert will release their brand new album Hybrid Soul on May 26th 2017. After last year highly acclaimed traditional blues and gospel record The 20th Century Box Jarkka Rissanen returns with full-lengther of original, self-composed material, crammed with rhythm'n'blues, prog rock and ethnic vibes.

In the band formed around Jarkka Rissanen (guitar) also plays Markus Väisänen (guitar), Tatu Back (bass guitar) and Esa Kärki (drums).

Slide guitar master Jarkka Rissanen just celebrated his 60th year birthday in 2016 and after some forty-odd years of constant playing and touring he truly has become a legend in the Finnish roots music circuits. During the years he has played with many famous Finnish artists and bands like Finnforrest, Rauli Badding, Remu Aaltonen, Eero Raittinen, Pepe Ahlqvist etc. New Hybrid Soul album will be Rissanen's fifth solo record.

 

Please note that material is only for media purposes

To stream or download these materials, follow this link:
 

STREAM OR DOWNLOAD, ALBUM COVER AND OTHER INFO

Jarkka Rissanen & Sons of The Desert
Humu Records - Jarkka Rissanen & Sons of The Desert
Facebook
Jarkka Rissanen - discography

Label & contact
 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

01-05-2017, 08:22, RVPrecords (Twan Bakker)

Onderwerp: Release new single Dutch emo/rock/metal band Phoenix'Ashes

 

Dear music lover,


 
Band: Phoenix'Ashes
Single title: Sheep Amongst Wolves
Genre: emo/rock/metal
Location: Heerlen (Netherlands)


 
Attached you’ll find the download link to the new single of the Dutch band Phoenix'Ashes, titled ’Sheep Amongst Wolves

 

link is vanwege privacy redenen niet gepubliceerd

 
On this special Phoenix'Ashes promo page you’ll find the single's audio as well as the artwork, high resolution band photo and the band biography. You'll also find the audio and artwork of their previous releases, such as the last released single 'Lost' .
The single is available online (via iTunes, Spotify, Deezer, Juke, Google, Amazon etc.).

 
The band will present a video for the clip in the next few weeks.

 
Upcoming shows:
    May 5th - Bevrijdingsfestival - Roermond (NL)
    May 5th - Bevrijdingsfestival - Heerlen (NL)
    August 26th - R2R Fest - Heerlen (NL)
    August 26th - Koempel Rock - Geleen (NL)

 
We hope you enjoy listening to this great single. When you’re interested in an interview with the band or to book a show, please contact us or the band.
 
Thank you in advance for your time and attention,


 
Twan Bakker | RVPrecords

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

29-04-2017, 21:02, Matthijs Rolleman

Onderwerp: Re: Release debuutalbum door drummer Matthijs Rolleman

 

Fred,


 
Erg bedankt voor de recensie. Vind dat je het mooi hebt verwoord en je hebt er zichtbaar tijd in gestopt. Dank!!

 
Ik had alle credits e.d. op mijn Facebook gezet, inclusief blogs van de featuring artiesten. Dat vond ik mooier dan op Spotify. Neem gerust een kijkje: https://m.facebook.com/matthijsrollemanproducties/

 
Fijn weekend nog.

 
Gr.
Matthijs

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

28-04-2017, 19:59, Harsh Realms band

Onderwerp: Nieuwe muziek & video van Harsh Realms

 

Met trots kondigen wij (Harsh Realms) onze nieuwe video aan: http://www.youtube.com/watch?v=8yJdsi8eETE

De single 'Striking Distance' is afkomstig van de nieuwe Split 7" met het Belgische Coma Commander, nu verkrijgbaar via labels Shield RecordingsLost Youth Records en onze webstore.

Opgenomen door Tim van Doorn @ Big Dog Recordings. Gemasterd door Jochem Jacobs @ Split Second Sound. Video door Jelle van Dun en Max Fransen.

Spotify: https://goo.gl/9WWfif
Deezer: https://goo.gl/RdOib5
iTunes: https://goo.gl/c9XNpS


 
--
 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

27-04-2017, 09:11, Nick

Onderwerp: Eerste single Murphy Munro zorgt voor intens lentegevoel!

 

Beste mensen van Muziekwereld.
 

 
HIER klikken jullie even door naar mijn website. Daar vinden jullie mijn nieuwe single + videoclip...
Ten zeerste hoop ik uiteraard dat je/jullie dat alles fijn vinden klinken en uitzien. 
Spreekt voor zich dat jullie er steeds wat woorden aan mogen wijden hé ;-) 

 
Groeten!

 
Nick

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

26-04-2017, 13:50, Sjuul Kok, Pias Records

Onderwerp: ME NORGE nieuwsbrief

 

B E N E L U X – N I E U W S B R I E F

NR. 06

 

ME NORGE / MUSIKK ELSKER NORGE / MUSIC LOVES NORWAY / MUZIEK HOUDT VAN NOORWEGEN

 

 

 

PRESENTEERT: JAZZ / FOLK / BLUES / WORLD / MODERN CLASSICAL / COUNTRY / EXPERIMENTAL / SINGSONG / INSTRUMENTAL / ALTERNATIVE ROCK / INDIE POP & SOUL UIT NOORWEGEN

 

21  A P R I L – R E L E A S E :

Hanna Paulsberg Concept – Eastern Smiles (cd en lp)

(jazz/instrumental)

Componiste en saxofoniste Hanna Paulsberg heeft de laatste jaren faam verworven ‘as one of the great stylists of the newer generation of jazz musicians’. Hanna Paulsberg Concept benadert als kwartet jazz met open vizier ‘balancing a love of tradition with a desire for innovation’. Je hoort op “Eastern Smiles” levendige, energieke, innovatieve en instrumentale jazz.

 

21  A P R I L – R E L E A S E :

Hajk – Hajk (cd en lp)

(indie pop)

Op “Hajk” hoor je toegankelijke indie pop. De eerste single “Magazine” is gelijk zo’n inventieve en catchy song dat je het na 1 keer horen niet meer uit je hoofd krijgt. De zowel mannelijke als vrouwelijke vocalen passen perfect bij de moderne pop songs ‘with an emphasis on very strong melodies’. Hajk voelt zich verwant met bands als Dirty Projectors, Unknown Mortal Orchestra en Amason en speelde vorig jaar al op diverse grote Noorse festivals terwijl ze de nieuwe songs nog aan het schrijven en opnemen waren. Een grote belofte!

 

28  A P R I L – R E L E A S E :

Rohey – A Million Things (cd en lp)

(jazz/soul)

“A Million Things” is het debuut-album van het Noorse jazz/soul-kwartet Rohey, genoemd naar de zangeres Rohey Taalah. Je hoort een eerlijke, frisse, energieke en groovy mix van poppy jazz en funky soul met ‘clear roots and old school sonics, while bringing a retro-futuristic hyper-urban tone’. De band speelde vorig jaar op het InJazz-festival te Rotterdam en via social media hebben zich Gilles Peterson en Jamie Cullum al als fan verklaard!

 

5  M E I – R E L E A S E :

Bugge Wesseltoft – Somewhere In Between (2cd)

(jazz)

“Somewhere In Between” is een dubbel-cd-compilatie van Bugge Wesseltoft met een overzicht van de afgelopen 20 jaar met ‘twenty of his best, newly recorded and unreleased tracks’. Jazz-pianist Wesseltoft toont zijn ware vakmanschap met vele uitstapjes naar electronische, klassieke, folk en world muziek.

 

12  M E I – R E L E A S E :

Erlend Viken Trio – Nykomlingen (cd en lp)

(folk)

“Nykomlingen” verschijnt drie jaar na het succes-album “Frie Toyler”. Dit keer wordt  ‘master-fiddler/composer/vocalist’ Erlend Viken bijgestaan door Marius Graff (gitaar, banjo) en Leo Svensson Sander (cello). In Noorwegen werd dit album al onthaald als ‘one of the most exciting folk releases of the year’.

 

12  M E I – R E L E A S E :

Megalodon Collective – Animals (cd en 2lp)

(jazz/instrumental)

De composities en improvisaties van het Noorse jazz-septet Megalodon Collective ‘build with slow majesty, almost always ending up though in a fiery rain of sonic futuristic chaos with contrapuntal insanity, prehistoric terror and crazy rhythms that create illusions of disorder’. De instrumentale free jazz bevat rustige traditionele stukken gevarieerd met moderne scheur-funk, samba, ‘gear-grinding factory noise, tungsten-hardswing, interstellar dixieland cakewalking and other exquisite beautiful and delicate cacophony’.

 

19  M E I – R E L E A S E :

Dans Les Arbres – Phosphorescence (cd en lp)

(experimental/instrumental)

Het improvisatie-kwartet Dans Les Arbres staat uit drie Noren (Ivar Grydeland, Christian Wallumrod en Ingar Zach) en de Fransman Xavier Charles. Na twee cd’s via ECM Records wordt het derde album “Phosphorescence” op het Hubro-label uitgebracht. Spaarzame geluiden (‘bleeps, burrs, hums and noises of the technological present’) zorgen voor een ‘nervous and unsettling ambient-alike atmosphere’.

 

19  M E I – R E L E A S E :

1982 – Chromola (cd en lp)

(experimental/instrumental)

Het trio 1982 bestaat uit Nils Okland, Sigbjorn Apeland en Oyvind Skarbo. Je hoort op “Chromola” een ‘hyper-sensitive improvisation sound world’ met viool, slagwerk en een harmonium. De rustige, sfeervolle, experimentele en instrumentale muziek zorgt voor een intense ambiance met ‘only subtle changes of mood and nuance’.

 

19  M E I – R E L E A S E :

Asamisimasa – Sound Of Horse-Songs Of Laurence Crane (cd en 2lp)

(experimental/modern classical)

Songs van de Engelse ‘abstract, meditative and minimal music’ componist Laurence Crane worden op “Sound Of Horse” door het Noorse gezelschap Asamisimasa op fraaie wijze vertolkt. Met weinig middelen (‘elegant formal shapes, simple repetitions and ongoing drones that provide fertile ground for allusions, associations and interpretations’) hoor je dromerige experimentele avantgarde- en ambient-achtige muziek.

 

19  M E I – R E L E A S E :

Eivind Aarset – IE (cd en 2lp)

(jazz/instrumental/alternative rock)

Eivind Aarset’s vorige album “Dream Logic” werd uitgebracht op het befaamde ECM-label. Voor “IE” koos master-gitarist Aarset voor Jazzland Recordings ‘as it nestles more as a traditional Aarset band sound’. Aarset’s Sonic Codex Quartet (met ook Audun Erlien, Wetle Holt en Erland Dahlen) experimenteert er echter weer danig op los in de ‘free musical world of shifting movements, tones, colours, textures, gestures, nuances and moods’. Je hoort een sprankelende mix van ‘innovative ambient, alternative (prog)rock and instrumental jazz’.

 

26  M E I – R E L E A S E :

Anne-Marie Giortz – Capital Punishment For Cars (cd)

(indie pop/jazz)

Na 6 jaar verschijnt er eindelijk nieuw werk van de avantgarde-pop/jazz-zangeres Anne-Marie Giortz, ook bekend van haar werk met Ab Und Zu en Trio de Janeiro. Op “Capital Punishment For Cars” vertolkt ze veelal teksten van de Engelse dichteres Fran Landesman op haar kenmerkende ‘cutting edge’ wijze; ‘haunting, subtle, uncompromising, atmospheric, direct, fascinating, intense and dynamic’.

 

26  M E I – R E L E A S E :

Karin Krog – The Many Faces Of Karin Krog (6cd)

(jazz)

“The Many Faces Of” is een zeer fraaie en uitgebreide terugblik op de loopbaan van Karin Krog, ‘Norways Grand Old Lady in Jazz’. De 6 cd’s uit deze boxset beslaan een periode van 50 jaar (1967-2017) en ze wordt deze maand 80 jaar oud.

 

2  J U N I – R E L E A S E :

Atomic – Six Easy Pieces (cd en lp)

(jazz/instrumental)

Atomic is een Zweeds/Noors kwintet dat al 17 jaar meedraait in de bruisende Scandinavische jazz&improvisatie-muziek scene. “Six Easy Pieces” is het 11e album van deze formatie, maar ook deze keer weet de formatie nog steeds vitaal, energiek en innovatief voor de dag te komen.

 

2  J U N I – R E L E A S E :

Beady Belle – On My Own (cd en 2lp)

(jazz)

De jazz/soul-zangeres Beady Belle wordt dit keer bijgestaan door pianist en producer Bugge Wesseltoft. “On My Own” werd grotendeels in New York opgenomen met een aantal gerenommeerde studio muzikanten, die hun jazz-sporen al ruimschoots hebben verdiend; met o.a. Gregory Hutchinson (drums), Reuben Rogers (bas), Mathias Eick (trompet) en Joshua Redman (sax).

 

9  J U N I – R E L E A S E :

Erlend Apneseth – Nattsongar (cd)

(folk/instrumental)

De songs van “Nattsongar” presenteerde top-violist Erlend Apneseth al in 2016 op en in opdracht van het Forde International Folk Music Festival. Zijn instrumentale folk muziek herbergt veel oude traditionele Noorse muzikale waarden, maar hij componeert en musiceert zo vakkundig en levendig dat het ‘boundaries, traditions, moods, cultures and genres’ overstijgt.

 

N O G   S T E E D S   H E E T:

Picidae – It’s Another Wor d (cd en lp)

(indie pop/jazz/folk)

Het Noorse ‘stripped down’ duo Picidae bestaat uit Sigrun Tara Overland en Eirik Dorsdal. Hun wonderbaarlijke vocale en muzikale kunsten vormen een mystiek geheel vol rustgevende atmosferische songs, complexe melodieën en haast breekbare composities. Hemelse folky renaissance muziek met instrumenten als de lier, kalimba en harp vloeien harmonisch samen met de fantastisch combinerende stemmen, moderne jazzy strukturen, warme trompet klanken en electronische popmuziek.

 

Diom De Kossa – Wasso (cd)

(world)

Diom De Kossa is afkomstig uit de Ivoorkust en als ‘master drummer of the village for celebrations and ceremonies’ verkozen en later uitgeroepen als ‘head of the drummers of the Ivory Coast National Ballet’. Via zijn vele studies en internationale reizen met het ballet kwam Diom in Noorwegen terecht en daar is hij nu al meer dan 30 jaar actief in het world en jazz circuit. Na vijf succesvolle solo-albums verschijnt van Diom samen met drummer Kenneth Ekornes, gitarist Olav Torget en de Braziliaanse bassist Tiago Mendez het album “Wasso”. Je hoort ‘the traditions and rhythms of the Ivory Coast with a typical Southern American flavour’.

 

Heigh Chief – Heigh Chief (cd en lp)

(blues)

Heigh Chief was voorheen bekend als de Marcus Lovdal Band. Blues-gitarist Marcus Lovdal krijgt nu assistentie van Bjorn Blix, Lasse Kulsrud Nordby en Jonathan Eikum. Dit nieuwe album werd ‘ruiger en losser’ geproduceerd en volgde wat minder de vaste blues stramienen. Met hun gezamenlijke liefde voor artiesten als Paul Simon, Blake Mills en Robben Ford klinken de nieuwe songs gevarieerder en hoor je de fascinatie en inspiratie naast de blues ook voor rock, jazz en Americana.

 

Torgeir Waldemar – No Offending Borders (cd en lp)

(indie pop/country/singsong/folk/alternative rock)

In 2014 bracht de Noorse gitarist en zanger Torgeir Waldemar zijn solo-debuut-album uit. De sound op dit ‘acoustic masterpiece’ deed herinneringen oproepen aan 70’s sterren als Neil Young, Gene Clark en Gram Parsons. Na het pure, folky en kale geluid van “Torgeir Waldemar” klinkt de opvolger “No Offending Borders” wat voller en pittiger. Als rock-gitarist van huis uit geen hele rare wending. Naast de nog steeds aanwezige folky en country-achtige singsong-composities wordt het gaspedaal soms iets meer ingetrapt; je hoort dan ook intense en opzwepende songs in de trant van Neil Young And Crazy Horse, Gene Clark in The Byrds en Gram Parsons rond het kampvuur met The Rolling Stones. Denk iets meer aan Woven Hand dan aan 16 Horsepower. Of aan een melancholische Zakk Wylde die aan het jammen is met My Morning Jacket.

 

Jazzbanditt & Eva Scholten – Oxymorons & Contranymphs (cd)

(jazz)

De cd “Oxymorons & Contranymphs” is ontstaan uit een samenwerking met het Noorse jazz-trio Jazzbanditt en de Amsterdamse jazz-zangeres Eva Scholten. Je hoort een betoverende mix van akoestische swing jazz met flarden Noorse folk en gypsy-jazz. Eva is bekend om haar werk met YesSister/JazzSister en met Eva Sur Seine stond ze op de grootste Europese Django Reinhardt festivals. Met haar ‘phenomenal timing and improvisations’ houdt ze de traditie van grootheden als Ella Fitzgerald en Sarah Vaughan in ere. “Oxymorons” bestaat uit zes ‘free expressions of classic jazz standards’ (Clifford Brown/Sarah Vaughan, Grant Green, Django Reinhardt, Gigi Gryce, George Gershwin en David Mann), terwijl “Contranymphs” vier eigen composities herbergt.

 

B E N E L U X – S H O W S:

 

BUGGE WESSELTOFT

18-11 - LantarenVenster-Rotterdam

19-11 - De Duif-Amsterdam

24-02 - Flagey-Brussel

27-02 - CC De Bogaard-Sint-Truiden

 

MOSTER!

13-05 - JH Sojo-Kessel-Lo

 

ROHEY

14-10 - Mondriaan Jazz Festival-Den Haag

 

TORGEIR WALDEMAR

18-05 - ‘t Beest-Goes

19-05 - Luxor Live-Arnhem

20-05 - Cinetol-Amsterdam (ism Paradiso)

21-05 - De Spieghel-Groningen (ism De Oosterpoort)

 

W O R D T   V E R W A C H T:

Juni -> Stephan Meidell – “Metrics”

Juni -> Phonophani – “Animal Imagination”

Juni -> Brutter – “Reveal And Rise”

Juni -> Combonations – “Dunya”

Juli -> Vidar Busk – “Titel nog onbekend”

September -> Bjorn Berge – “Titel nog onbekend”

Oktober -> Noora Noor – “Ocean Of Me”

Oktober -> Radka Toneff – “Fairytales (2017 edition)”

November -> Electric Eye – “Titel nog onbekend”

November -> Darling West – “Titel nog onbekend”

 

V I D E O C L I P S:

 

Torgeir Waldemar – “Summer in toulouse (live/instore)”, van het album “No Offending Borders”

https://www.youtube.com/watch?v=XZa8ctoHRXc

 

Bugge Wesseltoft – “Yellow is the colour”, van het album “Somewhere In Between”

https://www.youtube.com/watch?v=LydYEu1frR8

 

Erlend Viken Trio – “Nykomlingen”, van het album “Nykomlingen”

https://www.youtube.com/watch?v=qNKXps2Fcms

 

Eivind Aarset – “Wanderlust (live)”, van het album “IE”

https://www.youtube.com/watch?v=vuYASfo_9qU

 

Noora Noor – “Forgot what i said”, van het album “Soul Deep”

https://www.youtube.com/watch?v=pEP72XorgdQ

 

D J – D R A A I T A F E L – A A N R A D E R S:

Torgeir Waldemar – “Summer In Toulouse”

Rohey – “My Recipe”

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

26-04-2017, 12:35, I Believe In My Mess

Onderwerp: Hallo Venray 30th Anniversary Dub

 

Na dub mixen voor Canshaker Pi en Fatima Yamaha brengt I Believe In My Mess nu een eerbetoon aan het jarige Hallo Venray: Bob Dylan Dub. Een robuuste basis van legende Henk Jonkers en Peter Konings, waarin galmende flarden Henk Koorn als audio windvlagen voorbijrazen. Welkom in de Audiosphere van I Believe In My Mess.

 
Audio & Download:

 
Video (door Mark Meeuwenoord):

 
Bob Dylan Lyrics komt van de plaat Show (Excelsior Recordings, 2014).

 
Over I Believe In My Mess
I Believe In My Mess is een band uit Amsterdam met een sterke focus op dub in zijn breedste betekenis. Geluid, beeld, taal ... voeg een  rijke saus van melancholica en verlopen sferen, van veranderlijke  stemmingen en electronische gekkigheid toe aan een kruisbestuiving van kunde en krankzinnigheid. Et voilà!
I Believe In My Mess = Geert de Groot en Frank van Praag.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

20-04-2017, 11:51, Jose, Incrowd Entertainment

Onderwerp: Jazz Factory - muziek, spoken word, interviews, wijn

 

JAZZ FACTORY
MUZIEK, SPOKEN WORD, INTERVIEWS, WIJN

Het Jazz Orchestra of the Concertgebouw (JOC), de meest swingende bigband van Nederland, gaat een samenwerking aan met podiumkunstenaar Lucas De Man, diens Stichting Nieuwe Helden, en Hotel Arena. Onder de noemer Jazz Factory organiseren zij zondagmiddagen met muziek, spoken word, interviews en wijn. De eerste van de reeks, met als thema ‘Take Me To Church’, vindt plaats op zondag 21 mei (aanvang 15:30).

De kapel van Hotel Arena in Amsterdam wordt op vier zondagmiddagen de broedplaats voor nieuwe muziek van het Jazz Orchestra of the Concertgebouw. In een thematisch middagconcert wordt het publiek betrokken bij het creatieve proces en het ontstaan van nieuwe muziek van het JOC. Lucas De Man, in de rol van presentator en mediator, gaat met zijn scherpe analytische vermogen proberen het artistieke proces van het Jazz Orchestra of the Concertgebouw te duiden en inzichtelijk te maken voor de buitenwereld. Deze wijze van onderzoek heeft de basis gevormd voor zijn voorstellingen als De Man in Europa, Wij Varkenland en De Man Is Lam. Ook in het Tv-programma Kunstuur werkt hij op een vergelijkbare wijze.
Ieder concert heeft een centraal thema dat terugkomt in de muziek, in interviews met de musici en in teksten van jonge opiniemakers, schrijvers en dichters. Hotel Arena biedt een bijzonder ambiance voor het event met een uit eind negentiende eeuw daterende kapel, een intieme patio als ontvangstruimte en een unieke ligging aan het Oosterpark. Daarbij selecteert Hotel Arena selecteert speciaal voor deze middagen een toepasselijke wijn rondom het thema.

Lees hier meer over Lucas De Man en over het Jazz Orchestra of the Concertgebouw.

JAZZ FACTORY
HOTEL ARENA
‘s-Gravesandestraat 55, Amsterdam
Data:
21 mei, 11 juni, 8 oktober, 12 november 2017


 

www.jazzorchestra.nl
 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

20-04-2017, 09:49, Peter Homstedt, Hemifran, Stockholm

Onderwerp: The Long Ryders

“Whenever I hear this 1st new Long Ryders’ song in 30 years it only takes me about half a minute before I have to push back my chair, turn the volume up, and start dancing around the room like a happy fool. A killer Tom Stevens’ song, a strong ensemble performance, a real true thrill to be back in the saddle again, riding high with The Long Ryders, my musical home away from home.” ~ Sid Griffin
 
Americana pioneers, L.A.’s The Long Ryders, are set to release “Bear In The Woods” this week. Penned by bassist and vocalist Tom Stevens and produced by Adrian Olsen and The Long Ryders, it will be available on Spotify, iTunes, Pandora, www.thelongryders.com and YouTube. Additional newly recorded songs will follow closely thereafter.
The new music comes just before the band’s first CA tour run in 30 years, playing club dates before their 2017 Stagecoach Festival appearance. Shows include The Chapel in San Francisco (4/26), Constellation Room in Santa Ana (4/28) and The Roxy Theatre in West Hollywood (4/29).
Songwriter Tom Stevens offers the following about his new tune, “The message is complex. I wrote this song about a bear, a friendly one, approaching it like a children's song. But what emerged under its surface was different. I likely had the state of politics on my mind. The bear in this song may not be the friendly, all knowing guru that he appears. But in real life, it's up to us to seek our best hopes and not our worst fears in our gurus. Lately I feel that too many have done the latter”.

Lead guitarist and vocalist Stephen McCarthy explains how the new music came about, “The band played a number of shows in 2016 and we felt it would be worthwhile to try and write and record some new material. Greg flew out to Virginia and we recorded a few new songs at Adrian Olsen's Montrose Studio. Sid and Tom sent new tunes over and we recorded remotely for the first time.”

Tom continues the story, “30 years on and the band still sounds wonderful, mature, familiar yet new, and all very much The Long Ryders. It's brand new musical scenery in our long ryde, and we're all enjoying the view”.

Drummer Greg Sowders agrees, “30 years goes by in the spin of a wig hat. We wanted to give our fans something new for our spring tour. It’s so great to be back in the studio with my favorite rock 'n' roll band. We hope you like this new music as much as we do”.

 

The music :  https://soundcloud.com/redqueenmgmt/bear-in-the-woods-the-long-ryders/s-faBPy

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

18-04-2017, 21:13, Redactie Muziekwereld

Onderwerp: RE:Ter bespreking: debuut Angström - The Echoes of My Mournful Song

 

Beste Florian,


 
De release van het album 'Echoes Of My Mournful Song' was niet ontsnapt aan de aandacht van Muziekwereld.
Sinds de release is 2 x een link naar recensies op Written in Music en daMusic geplaatst in de rubriek Muzieknieuws.
Nu heeft Muziekwereld met beide muzieksites een samenwerkingsverband, die de mogelijkheid biedt een recensie van hen integraal over te nemen en te publiceren op Muziekwereld. Om het album nog extra publiciteit te geven via Muziekwereld heb ik inmiddels publicatie van een recensie gepland voor 4 mei a.s.

 
met vriendelijke groet,
Fred Pach
Muziekwerereld

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

18-04-2017, 21:13, Florian Van Campenhout, Blue Ear Music

Onderwerp: Ter bespreking: debuut Angström - The Echoes of My Mournful Song

 
Beste,

 
met veel trots stel ik je Angström voor. Een veelbelovende Brusselse triphop, jazz, elektronische pop band, die in februari met ‘The Echoes Of My Mournful Song’ een erg sterk debuutalbum op de wereld losgelaten hebben. Hun sound doet denken aan Portishead, maar evengoed aan Hooverphonic. Alleszins zijn ze klaar om potten te breken.

 
Het zou dan ook erg fijn zijn als dat album door muziekwereld besproken zou kunnen worden. Verder in de mail vind je links om het album online te beluisteren, maar aarzel niet als je een hard copy wil, dan sturen we met plezier een exemplaar op.

 
Het duo bestaat uit knoppengenie Tom Moons en de verbluffende Jazz zangeres Gudrun Moons. Ze brachten in februari 2017 hun debuutalbum op de markt en zijn klaar om potten te breken.

 

 

 

 
Muzikale groeten,

 
Florian Van Campenhout
Blue Ear Music

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

18-04-2017, 21:06, RVPrecords, Twan Bakker

Onderwerp: Release debut album Dutch metal band 'Spitting Nails'

 

Dear music lover,


 
Band: Spitting Nails
Single title: Red Dawn
Genre: metal
Location: Horst/Utrecht (Netherlands)
 

 
Attached you’ll find the download link to the debut album of the Dutch metal band 'Spitting Nails', titled ’Red Dawn

 

 

* inloggegevens niet vermeld wegens privacy reden


 
On this special Spitting Nails promo page you’ll find the album's audio as well as the artwork, high resolution band photo and the band biography. 
The album will be available online (via iTunes, Spotify, Deezer, Juke, Google, Amazon etc.) and as a hard copy in record stores or via www.RVPrecords.com May 12th, with the pre-order starting May 5th.

 
Red Dawn is the debut album of Spitting Nails. The band was born out of the ashes of  Dutch death metal band Mangled in 2006.
The band play a mixture of death metal and metal core, with screaming vocals and an occasional clean vocal part, brutal riffing and some epic interludes. Perfect for fans of Gojira, Unearth, Darkest Hour, Killswitch Engage and Architects.
The album is recorded, mixed and mastered by the band's guitar player Erwin Hermsen, who is the owner of Toneshed Recording Studio in Horst, the Netherlands.

 
We hope you enjoy listening to this great single. When you’re interested in an interview with the band, please contact us or the band.
 
Thank you in advance for your time and attention,
 

 
Twan Bakker | RVPrecords

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

13-04-2017, 22:15, Edison Stichting, Jessica van der Stoel

Onderwerp: Jazzsaxofonist Joshua Redman ontvangt Edison Jazz Oeuvreprijs 2017

 

Jazzsaxofonist Joshua Redman krijgt Edison Jazz Oeuvreprijs 2017

Amsterdam, 13 april 2017 - De Edison Stichting kent de Oeuvreprijs Jazz 2017 toe aan de Amerikaanse jazzsaxofonist Joshua Redman. De prestigieuze prijs wordt uitgereikt op 30 juni tijdens Edison Jazz/World 2017 in het nieuwe Luxor Theater in Rotterdam. Redman komt de prijs hoogstpersoonlijk in ontvangst nemen en een selectie van zijn oeuvre ten gehore brengen samen met het New Rotterdams Jazz Orchestra.

Als zoon van de legendarische saxofonist Dewey Redman studeerde Redman af aan de Universiteit van Harvard in 1991 om vervolgens te verhuizen naar New York en aldaar in de jazz scene te belanden. In datzelfde jaar won hij de Thelonious Monk competitie en startte definitief als professioneel muzikant. Hij tekende zijn platencontract bij Warner Bros en bracht in 1993 zijn eerste album uit, die hem gelijk zijn eerste Grammy nominatie (van vier) opleverde.

Een jaar later start hij zijn eigen kwartet dat een van de succesvolste combinaties is geweest van de afgelopen twee decennia. Zijn drie bandleden, pianist Brad Mehldau, bassist Christian McBride en drummer Brian Blade groeiden alle drie uit tot bandleiders en behoren tot de top van de hedendaagse jazz met hun eigen ensembles. Redman zelf wordt een van de meest consistente en succesvolle bandleiders in dit genre genoemd.

Het veelzijdige oeuvre en prachtige samenwerkingen met vele grootheden maakt dat deze saxofonist en componist de prijs verdient als geen ander.

Edison Jazz/World uitreiking in Rotterdam
Sinds vorig jaar is Edison Jazz/World een samenwerking aangegaan met Rotterdam Festivals en North Sea Round Town. Daarmee is Edison Jazz/World onderdeel van het “fringe” festival North Sea Round Town dat de twee weken voorafgaand aan het Port of Rotterdam North Sea Jazz Festival plaatsvindt.

Op vrijdag 30 juni vindt Edison Jazz/World 2017 plaats in het nieuwe Luxor Theater in Rotterdam. Diverse winnaars treden op en worden daarbij begeleid door het New Rotterdam Jazz Orchestra. Er zijn kaarten beschikbaar voor publiek, te bestellen via het ticketbureau van het Luxor Theater, telefoon 010 - 484 33 33 of op www.luxortheater.nl

Edison
De Edison is de oudste muziekprijs in Nederland. De onderscheiding is te vergelijken met de Amerikaanse Grammy Award, de Duitse Echo of de Britse Brit awards. De Edison bestaat uit een bronzen beeld vervaardigd door beeldhouwer Pieter d’Hont. De Edison uitreiking valt uiteen in drie muzikale genres. Edison Pop, Edison Klassiek en Edison Jazz/World.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

13-04-2017, 00:39, Oscar Smit

Onderwerp: Persbericht: nieuw album André Manuel/ Fratsen

FRATSEN

‘Spookt’

CD: Silvox/ Coast To Coast

Release: 18 april 2017

Fratsen, de band rond muzikant/theatermaker en Poelifinario winnaar André Manuel brengt met ‘Spookt’ zijn tweede album in drie jaar uit. Na zijn recente solovoorstelling De Onzen en zijn samenwerking met zangeres Roos Rebergen gaat André Manuel weer verder met dwarse Nederlandstalige poprock.

Uit een hippiepunk bandje in Diepenheim, de woonplaats van André Manuel, ontstond in 1986 de formatie Fratsen. De groep hief zich na vier studioplaten en talloze live cd's begin 1996 op. Hierna storten de leden zich op bands als Krang, Can Of Bee, Kings of Oblivion, Ketterse Fanfare en de Kift. Na een afwezigheid van bijna 20 jaar brachten de heren in 2014 hun goed ontvangen comebackplaat ‘Caspar’ uit en volgde een succesvolle tour. Dit album liet een volwassen band horen die, nog steeds sterk leunend op de kritisch/cryptische teksten van woordtovenaar Manuel, zocht naar nieuwe wegen in het door conventies platgeslagen popgeluid anno nu. Experiment werd niet geschuwd en de onderliggende sfeer was donker en bij vlagen cynisch. ‘Spookt’ voelt als een logische vervolgstap, al is de toon wat lichter en is er meer ruimte voor elektronica en gastmusici waaronder zelfs wat strijkers en toeters met bellen.

André Manuel over ‘Spookt’:  “Het is een album vol met gezellige liedjes. Over dronkenschap. Verliefd worden op de goeie vrouwen. De zegeningen van een leven in de Rock ‘n Roll. Met bijzondere bijdragen van bijzondere mensen. Joost Buis toetert mee op zijn trombone. Roos Rebergen fluistert u in de oren dat Pornofilmmuziek de toekomst is. Typhoon is in discussie met Meneertje Manuel over het nut van God in de muziek. En dan is er nog de ex van Roeland Drost (toetsenist) die geweldig cello kan spelen.”

André Manuel is druk bezig als cabaretier, theatermaker, columnist , satiricus en muzikant. In 2015 wint hij de Poelifinario, dè prijs voor theatermakers. Hij maakt(e) niet alleen muziek als solist maar tevens met acts als Krang, Beukorkest, Ketterse Fanfare of Dancing Dollekamp. In 2016 is hij onder de naam Tjing Tjing actief met zangeres Roos Rebergen. De band Fratsen is sinds een paar jaar weer actief en bestaat naast Andre Manuel (zang, gitaar) uit  Roeland Drost (toetsen), Frits Rietman (bas) en Adri Karsenberg (drums).

Fratsen presenteert op 14 april haar nieuwe album in Metropool, Hengelo. Met als speciale gast rapper Typhoon. Daarna volgt een korte tour: 21 april Nijmegen- Doornroosje/ 23 april Amsterdam- Melkweg/ 12 mei Utrecht- TivoliVredenburg/ 25 mei Diepenheim- Jannarock/ 2 juni  Groningen- Vera

 

https://www.facebook.com/fratsenofficial/

http://www.maneman.nl/

http://fratsen.webstek.info/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

12-04-2017, 10:57, Peter Holmstedt (Hemifran)

Onderwerp: Ani DiFranco's "Binary" June 9th 2017

 

Righteous Babe Records and singer songwriter activist Ani DiFranco announce her 20th studio album "Binary", set for a June 9th, 2017, release. With "Binary", the iconic singer, songwriter, activist, poet, DIY trendsetter returns to territory that brought her to the world’s attention more than 25 years ago. One of the 1st artists to create her own label in 1990, she has been recognized among the feminist pantheon for her entrepreneurship, social activism, and outspoken political lyrics. At a time of global chaos and confusion, DiFranco is kicking ass and taking names, with a set of songs offering a wide range of perspective and musical scope.

European fans can pre-order the album now and exclusively in CD, and vinyl formats from Ani DiFranco's PledgeMusic campaign page. Pledgers who pre-order the album will receive 3 instant gratification tracks and access to exclusive artist updates and bonus content. Fans will also be able to order special memorabilia including lyric books, t-shirts, screen printed posters, totes, socks, signed guitars, and art prints.

http://www.pledgemusic.com/projects/anidifranco

The album will also be available from the merch stand on Ani’s European tour dates and digitally from all the major streaming and download services continent wide.

Written prior to the 2016 election, the songs on "Binary" are prescient of the current political situation in America. Ani tackles the challenge and necessity of teaching non violence with “Pacifist’s Lament” and the need for empathy in “Terrifying Sight”. “Play God”, a rallying cry for reproductive rights, is currently playing out in congress. And on the title track, DiFranco reveals the larger meaning of the album. “This binary principle is echoed throughout our bodies“, Ani notes. “With one ear, we hear, but only with 2 ears can we perceive the full spectrum of depth and position. This idea that refuses now to let me go, that nothing can truly exist except in relationship with something else, is where this song and this album are coming from”.

The backbone of "Binary’s" sound is DiFranco’s long time rhythm section of bassist Todd Sickafoose and drummer Terence Higgins, but on much of the album, the trio is augmented with some all star guests. Virtuoso violinist Jenny Scheinman and keyboard wizard Ivan Neville both join in for more than half of the record. Other contributors include the legendary Maceo Parker, Bon Iver’s Justin Vernon, and Gail Ann Dorsey, longtime bassist for David Bowie. New Orleans resident DiFranco takes special pride in the Crescent City funk spearheaded by natives Higgins and Neville on a number of the tunes. “Their souls are of this place”, she says. “The feel they bring is something they got in utero”. When it came time to mix Ani turned things over to Tchad Blake, the result a bold sonic imprint elevating the songs to a new level in her canon.

Binary represents the 1st album release from a European joint venture between Aveline Records and Righteous Babe Records. The Aveline Records label was established in the UK in 2016 by the triumvirate of long time Righteous Babe European representative Ian Blackaby, Lizzie Evans of Evans Above PR and Immy Doman co-founder of the legendary Green Note venue in London's Camden town.

DiFranco spent much of 2016 on the "Vote Dammit" tour, driving home the need to get out the vote for the local, congressional and presidential elections. In the days following, fans turned to her for guidance with renewed earnestness, anxious to hear music and wisdom from the longtime activist. Ani encouraged fans to take political action and did the same herself, participating in the Women’s March on Washington and performing at the official Women’s March after party benefiting Planned Parenthood with The National and Sleater Kinney.

Ani will be honored with this year's Independent Icon Award at the American Association of Independent Music's Libera Awards ceremony in June. She will be performing in Europe this summer for the first time since 2014, including appearances at Glastonbury Festival and the London Palladium.
 

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

10-04-2017, 20:03, Gert-Paul van der Horst

Onderwerp: Het Verschil !

 

Wat maakt het verschil? De zon? De natuur? De levenslust?
 
We gaan in ieder geval weer naar buiten!! Rennen, fietsen,
wandelen, zeilen of lekker op een terrasje neer strijken om
alle ellende in de wereld even naar de achtergrond te duwen.
 
Een uptempo muziekje past daar prima bij. Toch?
 
 
Dit is de nieuwe optimistische single van GPsolo op Spotify, Deezer, I-Tunes, etc.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

07-04-2017, 10:57, Redactie Muziekwereld

Onderwerp: Re: YAMATO DRUMMERS presenteren vanaf 6 mei de nieuwe wereldtour "The Challengers" in 23 Nederlandse theaters

 

Hoi Karin,

 
Persbericht heb ik zojuist geplaatst:
http://www.muziekwereld.com/Muzieknieuws.htm

 
groetjes,
Fred Pach

-------------------------------------------------------

06-04-2017, 12:33, Karin Schenk

Onderwerp: YAMATO DRUMMERS presenteren vanaf 6 mei de nieuwe wereldtour "The Challengers" in 23 Nederlandse theaters

 

Hi Fred,


 
Over precies één maand (vanaf 6 mei a.s.) start de nieuwe tour van de Yamato drummers met 23 (!) shows in Nederland. Zie hieronder meer informatie.
Het is een enorm spectaculair gezelschap, zowel muzikaal als visueel. Zie het linkje verderop in deze mail.

 
Aangezien we al 1 maand voor start van de tour zitten, zal een plaatsing in het blad er niet meer inzitten….maar graag zou ik van je willen weten of het mogelijk is
om deze tour redactioneel aan te kondigen op de site van Muziekwereld.com

 
Wat denk je, zou dat lukken?

 
Hoor graag van je.

 
Groetjes,
Karin Schenk

 
NB: een rechtenvrije foto vind je onderaan deze mail.

 

Nieuwe wereldtour drummers van Yamato

 

Vol trots presenteert Yamato in het voorjaar van 2017 de nieuwe wereldtour: “The Challengers”
 

Vanaf 6 mei tot en met 11 juni 2017 zullen de drummers 23 (!) shows geven in Nederland.
 
“The Challengers” is een atletisch en muzikaal spektakel met naast de drums, veel aandacht voor kostuums, vormgeving en belichting.
Voor deze show verschijnen ze in kostuums van modeontwerper Kansai Yamamoto, die ook de meest iconische outfits voor David Bowie verzorgde.
 
Intens fysieke kracht ontmoet verfijnde subtiliteit. De drummers voeren je moeiteloos mee in hun ritmische wereld,
dankzij hun grootse en meeslepende spel waar de uitbundige energie en kracht letterlijk en figuurlijk van afspat. 
Ongeremde dynamiek, verterende humor, delicate verstilling en gedisciplineerde perfectie zijn de ingrediënten die Yamato,
the Drummers of Japan, aan de top hebben gebracht. Waar ook ter wereld, schiet het publiek uit de stoel om de drummers te bedanken
met een overweldigend applaus voor het onvergetelijke concert.
 
Yamato werd in 1993 opgericht in Asuka-Japan en bestaat uit 7 jonge vrouwen en 9 jonge mannen. 
Inmiddels hebben zij al ruim 3000 concerten gegeven in meer dan 50 landen met wereldwijd meer dan 6 miljoen bezoekers….
 
Met aanstekelijke energie brengt Yamato de eeuwenoude kunst van het Taiko drummen in het theater. 
De essentie van de optreden van Yamato is het uitwisselen van energie met het publiek. De trillingen van de drums raken diep in je hart.
 
Zowel fysiek als mentaal zijn ze ijzersterk. Het bespelen van de soms manshoge trommels is topsport. 
Alleen door intensieve training en uiterste concentratie bereiken de leden van Yamato de fysieke conditie, die hen in staat stelt
deze inspanning te leveren. De trommelaars verliezen elk zo’n twee liter vocht per voorstelling.
 
De volle zalen bewijzen dat de Japanse drummers er keer op keer in slagen het publiek te boeien,
te verbazen en te imponeren met hun geoliede samenwerking. Ook in Nederland, waar zij al meerdere tours met veel succes hebben gedaan.

 
Voor meer informatie: www.yamatodrummers.com

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

06-04-2017, 12:33, Vestrock.nl

Onderwerp: Persbericht: Racoon, Boef, Kris Kross Amsterdam en Rival Sons op VESTROCK 2

 

PERSBERICHT
07.04.2017
Nieuwe namen voor Vestrock 2017

Racoon, Boef, Kris Kross Amsterdam en Rival Sons
op VESTROCK 2017

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

03-04-2017, 18:43, Ditka

Onderwerp: Re: Artist of the Month

(e-mail from Slovenian singer-songwriter Ditka)

 

Dear Fred,

so many good news! Thank you! :))
I will share this tonight on my facebook page.
I'm glad that you like my version of Autmn Leaves.

I'm doing great! Very busy with my music. How are you?

Thank you again for everything! I'm really glad that you've found me and you share my music! :)

P.S. If you're looking for some more good slovenian artists. Here is the band, where my boyfriend  Jan is the leader (composer, singer and guitarist). They're making some kind of garage, punk-blues music. 
The band is called "Can of bees".
Here is the link to their youtube channel: https://www.youtube.com/watch?v=Y9_Yme8ENPA
And the contact: jan.luznik@gmail,com


Take care! 

Ditka

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

03-04-2017, 12:24, Sjuul Kok (PIAS Records)

Onderwerp: nieuwsbrief ME NORGE

 

B E N E L U X – N I E U W S B R I E F

NR. 05

 

ME NORGE / MUSIKK ELSKER NORGE / MUSIC LOVES NORWAY / MUZIEK HOUDT VAN NOORWEGEN

 

 

 

PRESENTEERT: JAZZ / FOLK / BLUES / WORLD / MODERN CLASSICAL / COUNTRY / EXPERIMENTAL / SINGSONG / INSTRUMENTAL / ALTERNATIVE ROCK / INDIE POP & SOUL UIT NOORWEGEN

 

24  M A A R T – R E L E A S E :

 

Torgeir Waldemar – No Offending Borders (cd en lp)

(indie pop/country/singsong/folk/alternative rock)

In 2014 bracht de Noorse gitarist en zanger Torgeir Waldemar zijn solo-debuut-album uit. De sound op dit ‘acoustic masterpiece’ deed herinneringen oproepen aan 70’s sterren als Neil Young, Gene Clark en Gram Parsons. Na het pure, folky en kale geluid van “Torgeir Waldemar” klinkt de opvolger “No Offending Borders” wat voller en pittiger. Als rock-gitarist van huis uit geen hele rare wending. Naast de nog steeds aanwezige folky en country-achtige singsong-composities wordt het gaspedaal soms iets meer ingetrapt; je hoort dan ook intense en opzwepende songs in de trant van Neil Young And Crazy Horse, Gene Clark in The Byrds en Gram Parsons rond het kampvuur met The Rolling Stones. Denk iets meer aan Woven Hand dan aan 16 Horsepower. Of aan een melancholische Zakk Wylde die aan het jammen is met My Morning Jacket.

 

 

31  M A A R T – R E L E A S E :

Jazzbanditt & Eva Scholten – Oxymorons  & Contranymphs (cd)

(jazz)

Jazzbanditt & Eva Scholten – Oxymorons & Contranymphs

De cd “Oxymorons & Contranymphs” is ontstaan uit een samenwerking met het Noorse jazz-trio Jazzbanditt en de Amsterdamse jazz-zangeres Eva Scholten. Je hoort een betoverende mix van akoestische swing jazz met flarden Noorse folk en gypsy-jazz. Eva is bekend om haar werk met YesSister/JazzSister en met Eva Sur Seine stond ze op de grootste Europese Django Reinhardt festivals. Met haar ‘phenomenal timing and improvisations’ houdt ze de traditie van grootheden als Ella Fitzgerald en Sarah Vaughan in ere. “Oxymorons” bestaat uit zes ‘free expressions of classic jazz standards’ (Clifford Brown/Sarah Vaughan, Grant Green, Django Reinhardt, Gigi Gryce, George Gershwin en David Mann), terwijl “Contranymphs” vier eigen composities herbergt.

 

 

14  A P R I L – R E L E A S E :

Unni Lovlid – Hymn (cd)

(folk)

Unni Lovlid – Hymn

De Noorse folk-zangeres Unni Lovlid staat bekend om haar traditionele, religieuze en hymne-achtige muziek. Haar songs worden ook wel omschreven als ‘fjordian mystic soundscapes’. Dit keer is haar intense en innemende avantgarde-achtige sound nog steeds ‘mysterious, sensual, slow, heavenly and atmospheric’, maar voor haar nieuwe album haalde ze ook inspiratie uit oude Japanse muzikale tradities. Op “Hymn” laat ze samen met de muzikanten Hakon Thelin, Remi Miura en Kaizan Harago Noorse en Japanse ‘contemporary and traditional music’ samen vloeien.

 

 

 

21  A P R I L – R E L E A S E :

Moon Relay – Full Stop Etc (cd en lp)

(instrumental/alternative rock/indie pop/experimental)

Moon Relay leeft zich op “Full Stop Etc” volledig uit op een varieteit aan genres. Zelfs als je electro, free jazz, surf rock, techno, krautrock, noise en psychedelische 60’s pop benoemt, benader je nog niet de creatieve output van deze vier heren. Deze instrumentale muziek zorgt voor een verrassende, boeiende en hallucinerende trip naar verre vreemde oorden!

 

 

 

21  A P R I L – R E L E A S E :

Cakewalk – Ishihara (cd en lp)

(instrumental/alternative rock/experimental/jazz)

“Ishihara” is het derde album van dit instrumentale ‘post-prog-improv’-jazzrock-trio. Dit keer geraken de drie heren nog verder van de bekende jazz en rock paden en zorgt een uitgelaten overdaad aan ‘noises, scratches, alarms, samples, bleeps and blurps’ voor een modern wild geluid. De instrumenten, ‘thundering drums, seismic basses and spacey synths’, zorgen voor een overdonderende luister-ervaring.

 

 

 

21  A P R I L – R E L E A S E :

Hanna Paulsberg Concept – Eastern Smiles (cd en lp)

(jazz/instrumental)

Componiste en saxofoniste Hanna Paulsberg heeft de laatste jaren faam verworven ‘as one of the great stylists of the newer generation of jazz musicians’. Hanna Paulsberg Concept benadert als kwartet jazz met open vizier ‘balancing a love of tradition with a desire for innovation’. Je hoort op “Eastern Smiles” levendige, energieke, innovatieve en instrumentale jazz.

 

 

 

21  A P R I L – R E L E A S E :

Hajk – Hajk (cd en lp)

(indie pop)

Op “Hajk” hoor je toegankelijke indie pop. De eerste single “Magazine” is gelijk zo’n inventieve en catchy song dat je het na 1 keer horen niet meer uit je hoofd krijgt. De zowel mannelijke als vrouwelijke vocalen passen perfect bij de moderne pop songs ‘with an emphasis on very strong melodies’. Hajk voelt zich verwant met bands als Dirty Projectors, Unknown Mortal Orchestra en Amason en speelde vorig jaar al op diverse grote Noorse festivals terwijl ze de nieuwe songs nog aan het schrijven en opnemen waren. Een grote belofte!

 

 

 

28  A P R I L – R E L E A S E :

Rohey – A Million Things (cd en lp)

(jazz/soul)

“A Million Things” is het debuut-album van het Noorse jazz/soul-kwartet Rohey, genoemd naar de zangeres Rohey Taalah. Je hoort een eerlijke, frisse, energieke en groovy mix van poppy jazz en funky soul met ‘clear roots and old school sonics, while bringing a retro-futuristic hyper-urban tone’. De band speelde vorig jaar op het InJazz-festival te Rotterdam en via social media hebben zich Gilles Peterson en Jamie Cullum al als fan verklaard!

 

 

 

N O G   S T E E D S   H E E T:

Morudes – Sinister Beat (cd en lp)

(alternative rock/blues)

Morudes - sinister beat

“Sinister Beat” is de debuut-cd van het Noorse duo Morudes. De gebroeders Maarud speelden vanaf hun jongste jaren in diverse andere folk en blues bands en brachten al vele cd’s uit, maar naast hun liefde voor jaren 60/70-giganten als The Who, Led Zeppelin, T-Rex, Jimi Hendrix en Cream komen nu ook andere muzikale meer alternative rock referenties als The Mars Volta, Monster Magnet, Black Mountain en Queens Of The Stoneage aan de oppervlakte. Ook door het feit dat de broers enkel als ‘hard hitting’ duo op het podium gingen staan moest Morudes in een ander kader worden geplaatst. Geinspireerd door andere ‘rough, urgent and driving power rock’-duo’s als The White Stripes en The Black Keys slaagden de broers Amund en Henrik Maarud er in hun energieke live sound naar de studio te vertalen, ‘without loosing the finesse and subtleties’. De heren zijn nog steeds niet vies van ‘loud, fuzzed out jams and heavy riffing, but also create space by playing quieter songs’. Daarmee is “Sinister Beat” een heftig rockend, doch divers en dynamisch album geworden.

 

Picidae – It’s Another Wor d (cd en lp)

(indie pop/jazz/folk)

Picidae - It's another wor d.

Het Noorse ‘stripped down’ duo Picidae bestaat uit Sigrun Tara Overland en Eirik Dorsdal. Hun wonderbaarlijke vocale en muzikale kunsten vormen een mystiek geheel vol rustgevende atmosferische songs, complexe melodieën en haast breekbare composities. Hemelse folky renaissance muziek met instrumenten als de lier, kalimba en harp vloeien harmonisch samen met de fantastisch combinerende stemmen, moderne jazzy strukturen, warme trompet klanken en electronische popmuziek.

 

 

Diom De Kossa – Wasso (cd)

(world)

Diom De Kossa - Wasso

Diom De Kossa is afkomstig uit de Ivoorkust en als ‘master drummer of the village for celebrations and ceremonies’ verkozen en later uitgeroepen als ‘head of the drummers of the Ivory Coast National Ballet’. Via zijn vele studies en internationale reizen met het ballet kwam Diom in Noorwegen terecht en daar is hij nu al meer dan 30 jaar actief in het world en jazz circuit. Na vijf succesvolle solo-albums verschijnt van Diom samen met drummer Kenneth Ekornes, gitarist Olav Torget en de Braziliaanse bassist Tiago Mendez het album “Wasso”. Je hoort ‘the traditions and rhythms of the Ivory Coast with a typical Southern American flavour’.

 

 

Chain Wallet – Chain Wallet (cd en lp)

(indie pop)

Chain Wallet - Chain Wallet

Chain Wallet is een Noors ‘indie lo-fi dream/psych pop trio presenting nostalgic catchy songs with up-tempo urgency and dreamy ballads’. Je hoort als het ware de mistroostige regen (‘and their teenage crushed dreams’) van Bergen op de 10 songs van “Chain Wallet”. De ‘sombre but captivating pop songs’ echoen de dromerige (gitaar&synths-)klanken uit het 80’s New Wave tijdperk en ook de early 90’s Shoegaze-sound is nooit ver weg. Toch zijn er ook zeker raakvlakken uit het heden met bands als Future Island, Twin Shadow, Beach Fossils, The Pains Of Being Pure At Heart en Wild Nothing.

 

 

Heigh Chief – Heigh Chief (cd en lp)

(blues)

Heigh Chief - Heigh Chief

Heigh Chief was voorheen bekend als de Marcus Lovdal Band. Blues-gitarist Marcus Lovdal krijgt nu assistentie van Bjorn Blix, Lasse Kulsrud Nordby en Jonathan Eikum. Dit nieuwe album werd ‘ruiger en losser’ geproduceerd en volgde wat minder de vaste blues stramienen. Met hun gezamenlijke liefde voor artiesten als Paul Simon, Blake Mills en Robben Ford klinken de nieuwe songs gevarieerder en hoor je de fascinatie en inspiratie naast de blues ook voor rock, jazz en Americana.

 

 

 

B E N E L U X – S H O W S:

MOSTER!

13-05 - JH Sojo-Kessel-Lo

TORGEIR WALDEMAR

18-05 - ‘t Beest-Goes

19-05 - Luxor Live-Arnhem

20-05 - Cinetol-Amsterdam (ism Paradiso)

21-05 - De Spieghel-Groningen (ism De Oosterpoort)

 

W O R D T   V E R W A C H T:

Mei -> Erlend Viken Trio – “Nykomlingen”

Mei -> Megalodon Collective – “Animals”

Mei -> Dans Les Arbres – “Phosphorescence”

Mei -> 1982 – “Chromola”

Mei -> Asamisimasa – “Sound Of Horse-Songs Of Laurence Crane”

Mei -> Anne-Marie Giortz – “Capital Punishment For Cars”

Mei -> Karin Krog – “The Many Faces Of Karin Krog”

Juni -> Atomic – “Six Easy Pieces”

Juni -> Erlend Apneseth – “Nattsongar”

Juni -> Stephan Meidell – “Metrics”

Juni -> Phonophani – “Animal Imagination”

Juni -> Brutter – “Reveal And Rise”

Juni -> Vidar Busk – “Titel nog onbekend”

September -> Bjorn Berge – “Titel nog onbekend”

Oktober -> Noora Noor – “Ocean Of Me”

Oktober -> Radka Toneff – “Fairytales (2017 edition)”

 

V I D E O C L I P S:

Hanna Paulsberg Concept – “Catalan boy”, van het album “Eastern Smiles”

https://www.youtube.com/watch?v=kIA9KT4kLQY

Rohey – “I found me (live)”, van het album “A Million Things”

https://www.youtube.com/watch?v=XPHxP_lNUFg

Jazzbanditt & Eva Scholten – “No moon at all”, van het album “Oxymorons & Contranymphs”

https://www.youtube.com/watch?v=YEpBFPOoULw

Chain Wallet – “Stuck in the fall”, van het album “Chain Wallet”

https://www.youtube.com/watch?v=yEy2Gy0uIBI

Moon Relay – “O,,,,__”, van het album “Full Stop Etc”

https://www.youtube.com/watch?v=OmvokrS4W1I

sjuul kok

[PIAS]

labelmanagement holland

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

02-04-2017, 11:52, Redactie Muziekwereld

Onderwerp: Planning cd recensies PIAS Records op Muziekwereld

(e-mail aan Sjuul Kok van PIAS Records)

 

Hoi Sjuul,

 
Mijn dank voor je laatste zendingen Noorse cd's, die ik gisteren ontving.

 
Hier wat info over op Muziekwereld gepland recensies:
4 april: Diom de Kossa
9 april: Jazzbanditt & Eva Scholten
16 april: Heigh Chief
18 april: Anne-Marie Giortz
25 april: Laurence Crane
27 april: Chromola
2 mei: Dans Les Arbres
4 mei: Eivind Aarset
7 mei: Rohey
9 mei: Ishihara
11 mei: Moon Relay
13 mei: Hajk
 

 
Fijne zondag verder,
Groet,
Fred Pach

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

02-04-2017, 11:50, Redactie Muziekwereld

Onderwerp: Re: Release debuutalbum door drummer Matthijs Rolleman

 

Beste Matthijs,

 
Ik heb vanmorgen je debuutalbum beluisterd.
Recensie op Muziekwereld staat gepland voor 29 april.

 
met vriendelijke groet,
Fred Pach
Muziekwereld
 

--------------------------------------------------------

31-03-2017, 11:36, Matthijs Rolleman

Onderwerp: Release debuutalbum door drummer Matthijs Rolleman

 

Beste redactie,
 

 
Bent of was u bezig met "later"? Wie of wat u éígenlijk wilde worden maar wat op de één of andere manier steeds maar niet lukte?

 
Ik wel.

 
Daar gaat mijn debuutalbum "Golden Cage: The Album" over.
​En die is nu uit!​

 
Begonnen als theatraal concert met dansers en een grote bands, later uitgebreid met een workshop voor basis- en voortgezet onderwijs. En, nu dus... Een album!  Volledig gefinancierd door crowdfunding (zie: https://www.voordekunst.nl/projecten/3781-voorstelling-golden-cage-1 ) ben ik begin 2016 hiermee afgestudeerd aan de Rockacademie als drummer.
 
Wilt u dit album recenseren of hier op een andere wijze aandacht aan besteden?

 
U kunt haar​ vinden op Spotify: https://open.spotify.com/album/2Oj5dzigp3afqNj9J9bAKw
 

 
...en alle andere streamingdiensten.

 
Eerder bracht ik twee videoclips uit, ter promo:

 
Love Was Not Enough

 
I Keep Dreaming

 
Voor de zekerheid heb ik een foto, het artwork en een persbericht toegevoegd.

 
Voor meer info: www.goldencage.nl

 
Dank u wel!

 
--
 
Met vriendelijke groet,
Matthijs

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

31-03-2017, 19:17, Redactie Muziekwereld

Onderwerp: Artist of the Month

(e-mail to Slovenian singer-songwriter Ditka

 

Dear Ditka,

 

How are you? Everything’s under control I guess.

My compliments for your latest videoclip of your song ‘’Autumn Leaves’’, I really enjoyed it!

I published a message with a link about your clip in the daily Music news:

http://www.muziekwereld.com/Muzieknieuws.htm

(First message after the 10 links to cd reviews)

 

As announced in my latest e-mail you are the coming month ‘Artiest van de Maand’ (artist of the month) on Muziekwereld:

Here’s the link to that web page: http://www.muziekwereld.com/biografie_ditka.htm

 

And…your latest album has been chosen to ‘cd van de week’ (cd of the week) on the main page of Muziekwereld:

http://www.muziekwereld.com/

(left column Maandartiest)

 

I wish you a splendid weekend,

Kind regards,

Fred Pach

Muziekwereld

-----------------------------------------------------------------------------

28-03-2017, 16:07, Redactie Muziekwereld

Onderwerp: Re:Torgeir Waldemar 4x live in nederland

 

Hoi Sjuul,

 

Dank voor je informatie over de komende concerten van Torgeir Waldemar.
Gelet op mijn agenda en de flink gevulde planning voor zelf te schrijven cd recensies, zie ik geen ruimte om tijd uit te trekken voor interviews met artiesten ten behoeve van publicatie op Muziekwereld.
Ik zal echter wel binnenkort een bericht plaatsen in het Muzieknieuws over zijn komende concerten om zodoende een steentje bij te dragen aan promotie.

 
met vriendelijke groet,
Fred

----------------------------------------------------------------------------

27-03-2017, 18:21, Sjuul Kok

Onderwerp: Torgeir Waldemar 4x live in nederland

 

Hoi fred,

 

In mei speelt de Noorse country/altrock/folk-singersongwriter Torgeir Waldemar in triobezetting maar liefst 4 shows in nederland.

Ms aanleiding om aan hem aandacht te schenken op MuziekWereld?

Op 24 maart verscheen zijn tweede album “No Offending Borders”.

Torgier is beschikbaar voor interviews via email en telefoon,

Maar is ook vrijdag 21 april in amsterdam aanwezig voor face-to-face interviews.

Interesse?

 

cheerSjuul

Sjuul Kok

PIAS Records

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

20-03-2017, 18:04, Ditka

Onderwerp: Re: Cd review Ne Spreminjaj Me

 

Dear Fred,

thank you so much for this beautiful article. I put the text to the google translate and I think I understand the point. 
I'm glad that you like my music. I'd like to tell you that I'm working on album with my own songs in english. I think it will be released next year. I have a big wish to perform abroad even more, that's why I'm happy you mentioned this in your article :)

Wow, Artist of the Month, that's great! Send me more information when you got them. 

Thanks again for your support!

Take care.

xo
Ditka

--------------------------------------------------------------------

17-03-2017, 19:06, Redactie Muziekwereld

Onderwerp: Cd review Ne Spreminjaj Me

(e-mail to Slovenian singer-songwriter Ditka

 

Hi Ditka,

 

I’m very pleased to inform you that my review of your cd has been published on Muziekwereld.

See the two links below:

http://www.muziekwereld.com/

http://www.muziekwereld.com/ditka.htm

 

I’m aware of the fact that the text is in Dutch language for Muziekwereld is a Dutch Music blog

Nevertheless I think google translate might be a help to understand most of my sentences.

And of course the figure rating speaks for itself.

I hope my review shall be a contribution to some promotion for you in the Netherlands.

Each month an artist (or a band) is chosen on Muziekwereld to be ‘Artiest van de Maand’ (Artist of the Month) and the honour is yours next month to be artist of the month april.

More information with a direct link shall follow on april 1st.

I was glad with your shipment and I play both of your albums regurarly.

I wish you all my best,

Kind regards,

 

Fred Pach

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

17-03-2017, 11:17, Jose / Incrowd Entertainment

Onderwerp: Zitakula debuutalbum

 

ZITAKULA – OASIS

Wereldberoemd in het Vondelpark en omstreken: Zitakula. De groene halsbandparkiet. De exotische vogel die prima gedijt in Holland. Zo ook de band Zitakula. Niet vanzelfsprekend, maar met de mix van afrobeat, swampsoul en desertrock in combinatie met de (drietalige) zang van de Brussels-Congolese Sandy Miessi Bakomi wíl het gezelschap juist verrassen. Live deed de band dat al op festivals als Noorderslag, Zwarte Cross en Oerol.
Op 7 april 2017 verschijnt het debuutalbum Oasis, met bijzonder artwork van ontwerp-duo Machine,
opgebouwd uit papier. De nieuwe songs worden gepresenteerd in Paradiso op donderdag 20 april.

Bekijk hier de albumteaser:
https://www.youtube.com/watch?v=qNNgn84okX8

OASIS

Nog geen vier maanden nadat zangeres Sandy Miessi Bakomi zich bij de band voegde, werd het debuutalbum Oasis opgenomen: een muzikale oase van oneindig veel plezier en hard werken. In de Schenk Studio zorgde producer Wiboud Burkens (Jungle by Night, Re:freshed Orchestra) voor orde in de 8-koppige chaos. Steve Berson (Sharon Jones & the Dap-Kings, The Budos Band) nam de mastering voor zijn rekening. Het Amsterdamse ontwerpbureau Machine bedacht de albumhoes als een soort kijkdoos: helemaal opgebouwd uit papier, schuilen details onder een kleurenwaas.
Met Oasis levert het gezelschap een album af dat vanuit Nigeria, via Mali en Ethiopië, naar Congo trekt; richting Sandy’s roots. Daar steken ze de oceaan over, langs Rio de Janeiro en de Caraïben, naar de zuidelijke Verenigde Staten, op zoek naar swampsoul en desertrock. Sandy’s stem bijt dwars door de brij van stijlen en invloeden. Eerst dromerig en jazzy, dan rauw en edgy. In drie talen schiet ze door een wereld vol visioenen, angstdromen en familiegeschiedenis. En dat op een schuddend bed van blazers, drums, percussie, bas, gitaar, orgels en synths.

ZITAKULA

Opererend vanuit Amsterdam heeft Zitakula met hun muzikale smeltkroes al menig festivalweide en poppodium aan het dansen gekregen. Van Oerol, Welcome to the Village en Noorderslag, tot Wicked Jazz Sounds Festival, Valkhof en Zwarte Cross.
In het driejarig bestaan bracht Zitakula twee EP’s uit. Na wat wisselingen in de bezetting, was daar opeens zangeres Sandy Miessi Bakomi. En toen; toen was het tijd voor een heus debuutalbum! Oasis verschijnt op 7 april 2017.

LIVE
01 april 2017 – Movies That Matter, Den Haag
20 april 2017 – Paradiso, Amsterdam (CD-presentatie)
27 april 2017 – Oranjepop, Nijmegen
11 juni 2017 – Jazzboz, Bergen op Zoom
25 juni 2017 – Manus van Alles Festival, Maastricht
15 juli 2017 – Polé Polé (Gentse Feesten), Gent 

www.zitakula.com

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

14-03-2017, 13:23, Jose / Incrowd Entertainment

Onderwerp: Snowapple - internationale tour

 

SNOWAPPLE – INTERNATIONALE TOUR

In januari bracht Snowapple het album ‘Tracks’ uit, waarna een (kerken)tour door Nederland volgde. Nu is het buitenland aan de beurt. Snowapple vertrekt deze week naar Amerika voor een tour langs de westkust. Er staan elf concerten in verschillende steden gepland, waaronder een optreden in Harmonia, Sausalito, voorheen Record Plant; een roemrucht podium waar eerder grote namen als The Grateful Dead, Fleetwood Mac en Bob Marley speelden. In april staan er optredens in Mexico op het programma, waaronder twee grote Tv-shows. Vervolgens geeft Snowapple de komende maanden ook concerten in Italië, Frankrijk en Engeland. Tussendoor is de band nog af en toe in Nederland te zien.

Bekijk hier de nieuwste videoclip:

https://www.youtube.com/watch?v=LH750WZo3sw

“Pats boem! Aan de boxen gekluisterd. Van de ene verbazing in de andere. Soms euforisch, dan weer fronsend van verwarring. Welke genre is dit? Het zijn de drie dames van de Nederlandse band Snowapple. Tracks is één groot, onverwacht avontuur. (..) Wat een intrigerend en verrassend album.”
- OOR

De nummers op ‘Tracks’ gaan over grenzeloos reizen, over heimwee en verlangen. De drie zangeressen, met elk een andere achtergrond, haalden inspiratie uit hun vele tours door Europa, Engeland, Amerika, Mexico en Japan. De liedjes kenmerken zich door de driestemmige harmonieën en invloeden uit de pop, folk en klassieke wereld. Voor de live optredens werkt Snowapple samen met opkomend mode-talent Mo Benchellal, die speciaal voor hun shows extravagante kostuums ontwerpt.
Lees
hier meer over Snowapple en het album ‘Tracks’.

www.snowapple.nl

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

12-03-2017, 21:49, I Believe In My Mess

Onderwerp: Fatima Yamaha in dub

 

I Believe In My Mess proudly presents the dubmix of the song Citizens (featuring Sofie Winterson) by the acclaimed Fatima Yamaha. Original song comes from Imaginary Lines (Magnetron Music, 2015). Citizen Dub is about a girl, inspired by the cultural joys and hardships of growing up between two dubs. I Believe In My Mess at the controls.

https://soundcloud.com/i-believe-in-my-mess/citizen-dub-fatima-yamaha

https://www.youtube.com/watch?v=DfevA5V1quI

http://www.i-believe-in-my-mess.com/

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

10-03-2017, 13:53, Coen Floren

Onderwerp: Nieuwe release: Lancee & Deadman - Shakesperience

 

Geachte relatie,

Album Shakesperience van duo Ferdi Lancee & Elkie Deadman is nu digitaal verkrijgbaar: Spotify / iTunes / Deezer / Soundcloud.

Een eerbetoon aan William Shakespeare's bekendste sonnetten en speeches door Ferdi Lancee en Elkie Deadman.

 

Vriendelijke groet, ook namens Ferdi,

Coen Floren

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

10-03-2017, 11:57, Naomi de Lange

Onderwerp: DRUMMA's Hi Freq Girl

 

Hey Guys,

 

Dit is Naomi van KRUGANG. Ik mail je even met een snelle update over DRUMMAKID. Ik beloof dat het niet teveel van je tijd in beslag zal nemen.  

DRUMMA heeft onlangs zijn single “Hi Freq Girl” gedropt. Je kan het beluisteren op Spotify en de video checken op YouTube

2017 begon goed voor DRUMMAKID. Hij heeft meer dan een miljoen streams voor zijn vorige single “ZONIN” en hij is benoemd tot één van “De 25 meest invloedrijke Artiesten onder de 25” op Spotify. 

Hieronder tref je het officiële persbericht en het artwork van HI FREQ GIRL. Ik hoop dat je tijd hebt om het even te lezen. Mocht je meer over DRUMMAKID of onze andere artiesten willen weten, aarzel dan niet om mij even terug te mailen (naomi@kru-gang.com

Ps. Laat aub even weten wat je van de video vind.  

Gang! 

DRUMMAKID dropt een song voor zijn “Hi Freq Girls”

Onlangs heeft DRUMMAKID zijn nieuwe single “HI FREQ GIRL” gedropt. 

De video voor deze track geeft je meteen het gevoel van “YAAH YAAH”.  

2017 is goed begonnen voor DRUMMA. Hij behaalde meer dan een miljoen streams op Spotify voor zijn eerste single “ZONIN” en werd benoemd tot één van de 25 meest invloedrijke Nederlandse artiesten onder de 25. Het is dan wel duidelijk dat de drummer van Typhoon meer aandacht verdient! 

“Hi Freq Girl” is één van de vele dope tracks op zijn onlangs verschenen EP “NEWK!D!NCLASS”. Het is een track dat meteen om aandacht vraagt. 

DRUMMAKID schreef de track speciaal voor de vrouw die “fierce” genoeg is om op te vallen. In zijn ogen is een HI FREQ GIRL een vrouw die niet bang is om zichzelf te zijn en de wereld te laten zien hoe uniek en powerful ze is. Vandaar deze opvallende video. 

In de video is te zien hoe een vrouw (Laise Sanches) die er uit ziet als een godin zich laat gaan in haar mantra bewegingen met verleidelijke vibes. Dit resoneert met de rauwe 808’s in de track. Ze is anders en uniek. Ze is zichzelf. Ze is een HI FREQ GIRL. 


Het nummer is een krachtige boodschap aan alle vrouwen over de hele wereld. 

“Be you, strive to be better and show the naked truth – DRUMMAKID”

 

KRUGANG

More info: info@kru-gang.com

#HFG #KRUGANG

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

09-03-2017, 10:04, Vestrock

Onderwerp: Persbericht: Biffy Clyro en Broederliefde op VESTROCK 2017

 

PERSBERICHT
09.03.2017
Biffy Clyro en Broederliefde op VESTROCK 2017 
Joep Beving, DeWolff en Merdan Taplak Orkestar illustreren het brede programma

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

08-03-2017, 22:14, Paja Brava

Onderwerp: Los Paja Brava

 

Hello,

 

 
We just released our new album and would like to send it for review. Please forward us further information to obtain a review.

 
Our Website:

 

 
Music Examples:

 

 

 
Regards,
 
Los Paja Brava

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

02-03-2017, 11:18, Jose / Incrowd Entertainment

Onderwerp: Ntjam Rosie - nieuwe single en EP

 

NTJAM ROSIE – NEVER GIVE UP (EP)

Ntjam Rosie lanceert vrijdag 3 maart een aantal splinternieuwe tracks. Het is een voorproefje op het nieuwe album dat dit najaar verschijnt. Was voorganger The One een album waarmee Rosie terugkeerde naar haar fundamenten, de nieuwe songs laten juist weer een nieuwe sound horen, waarin veel invloeden uit de 90’s R&B, UK Soul en funk. De EP ‘Never Give Up’ (digital only) is vanaf 3 maart te vinden bij de gebruikelijke download- en streamingdiensten.

Bekijk hier de nieuwe videoclip ‘Never Give Up’:

https://youtu.be/0IMPZ4nSqRU

NEVER GIVE UP

Met de upbeat titeltrack wil Ntjam Rosie een boodschap van optimisme en hoop verspreiden. Een tegengeluid in deze roerige tijden waarin negativisme en wantrouwen de boventoon lijken te voeren.
“Dit is een tijd waarin we meer liefde, saamhorigheid, en begrip voor elkaar nodig hebben. We kunnen en mogen nooit die liefde opgeven! En we mogen vooral niet de kracht van die liefde onderschatten.”

De EP verschijnt op Rosie’s eigen label Gentle Daze Records. De nummers zijn door Ntjam Rosie in samenwerking met Vincent Helbers (Flowriders) geschreven en geproduceerd. Voor de drums tekende Richard Spaven (José James, Flying Lotus). Op bas en elektrische gitaar heeft Rosie de Londense Robin Mullarkey weten te strikken (Laura Mvula, Roisin Murphy). Vincent Helbers speelt toetsen op alle tracks en op één track (Higher Ground) speelt Rosie zelf akoestische gitaar.

NTJAM ROSIE

Na haar eerste album ‘Atouba’ (2008) maakt Ntjam Rosie een grote stap met het album ‘Elle’ (2010). Met dit album vestigt ze definitief haar naam en wordt ze genomineerd voor de Edison Jazzism Publieksprijs 2011. Rosie is te zien op vele festivals als The Hague Jazz en North Sea Jazz Festival, doet een clubtour en geeft shows in China, Thailand, Zwitserland, Engeland en Turkije. In april 2012 brengt Rosie de live cd-dvd ‘Live at Grounds’ uit, gevolgd door het studioalbum ‘At the back of beyond’ in 2013. Met dit album speelt ze in Engeland, Korea, Turkije, Frankrijk en Tsjechië. ‘At the back of beyond’ levert wederom een nominatie voor de Edison Jazzism Publieksprijs op en tevens wordt Rosie genomineerd voor een Radio 6 Award in de categorie ‘Beste Artiest Vrouw’. Dezelfde nominaties krijgt Rosie voor haar vierde studioalbum ‘The One’ (2015), dat louter positieve kritieken krijgt en waarmee ze een tour langs de clubs maakt en op het North Sea Jazz Festival speelt. Ook volgen optredens in Suriname en Azerbaijan. Daarna is ze te zien in ‘Homelands’, een theaterproductie met saxofoonkwartet Artvark. Momenteel staat Rosie samen met o.a. Huub van der Lubbe in de theaters met ‘We hadden liefde, we hadden wapens’ en loopt tevens de reprise van ‘Homelands’.

www.ntjamrosie.com

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

01-03-2017, 10:48, Coen Floren

Onderwerp: 2 nieuwe albums Ferdi Lancee (Suzanne Voorbij & Shakesperience)

 

Beste ,

 

Het zijn drukke tijden voor songwriter/gitarist Ferdi Lancee, in maart verschijnen er maar liefst 2 nieuwe albums van zijn hand:

"Shakesperience"     van duo Lancee & Deadman                 (release datum: 03/03/2017)

en "Suzanne Voorbij"    van duo Ferdi Lancee & Nol Havens   (release datum: 21/03/2017)

Shakesperience van Ferdi Lancee en Elkie Deadman is geïnspireerd door de rijke teksten van William Shakespeare.

Suzanne Voorbij blikt terug op een succesvolle carrière maar kijkt ook vooruit door de combinatie van zowel oude als nieuwe liedjes van Ferdi Lancee en Nol Havens.

In de bijlage kunt u 2 korte persberichten vinden voor de albums.

 

Via onderstaande 'verborgen links' zijn beide albums alvast te beluisteren:

 

links hier niet vermeld vanwege privacy (red)

 

Het zou erg tof zijn mocht u de tijd en mogelijkheid vinden om aandacht aan deze release(s) te besteden.

U kunt altijd contact opnemen met mij voor meer informatie en/of materiaal.

 

Vriendelijke groet, ook namens Ferdi,

Coen Floren

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

28-02-2017, 11:11, Jose / Incrowd Entertainment

Onderwerp: Amsterdam Sinfonietta op tour met Typhoon

 

AMSTERDAM SINFONIETTA OP TOUR MET TYPHOONMet de jaarlijkse concertreeks ‘Breder dan klassiek’ gaat strijkorkest Amsterdam Sinfonietta een samenwerking aan met artiesten van buiten de klassieke wereld, waarbij beide partijen uit hun comfortzone stappen. Elk jaar weer zorgt de kruisbestuiving, met in de laatste editie Rufus Wainwright, voor uitverkochte zalen. De eerstvolgende tour in januari 2018 is met zanger en rapper Typhoon, geliefd om zijn overtuigende podiumpresentatie en betrokken teksten, en met special guest Jef Neve, de succesvolle Belgische jazzpianist. De kaartverkoop start woensdag 1 maart om 10:00 uur via
www.sinfonietta.nl.


TYPHOON

Typhoon gooide hoge ogen met zijn album ‘Lobi Da Basi’, waarvoor hij o.a. twee Edisons ontving, en is tevens een geliefde live performer. Dat bewees hij samen met zijn Titanenband op nagenoeg álle podia in ons land. Hij speelde op festivals als Lowlands, Pinkpop en North Sea Jazz, verkocht al zijn clubshows uit, stond twee keer in een uitverkocht AFAS Live (Heineken Music Hall) en was huisband bij DWDD.
Typhoons werk is spannend, impulsief en grensverleggend. En passant ontstaan de meest ongebruikelijke muzikale combinaties tussen stijlen als blues, surfrock, jazz, hiphop, chansons en soul.
Deze maand is hij gestart met zijn uitverkochte theatertour ‘Moro Lobi’ waarin hij terug keert naar de basis in een kleinere setting.

JEF NEVE
Pianist Jef Neve is de succesvolste Belgische jazzmuzikant van het moment. In zijn composities komt zijn klassieke opleiding tot uiting, evenals zijn affiniteit met de muziek van Joni Mitchell, Radiohead en leermeester Brad Mehldau. Hij toerde o.a. met artiesten als Gabriel Rios en José James.
In België is Neve een graag geziene gast op zowel grote jazz- als popfestivals. Ook speelde hij zich in de kijker door pianopartijen van de met Oscars bekroonde film ‘The Artist’ in te spelen. Na enkele platen als trio – en tevens de met octet uitgevoerde LP ‘Sons of the New World’ (2013) – verscheen eind 2014 Neve’s eerste soloalbum, One’. In maart 2017 verschijnt zijn nieuwste album ‘Spirit Control’ met o.a. een Nederlandse feature van trompettist Teus Nobel.

AMSTERDAM SINFONIETTA

Amsterdam Sinfonietta is in 1988 opgericht en inmiddels is het uitgegroeid tot een dynamisch en virtuoos ensemble dat optreedt over de hele wereld. Het strijkorkest speelt onder leiding van artistiek leider Candida Thompson en wordt geroemd om zijn innovatieve programmering en hechte samenspel.
Met de jaarlijkse ‘Breder dan klassiek’ tour deelden ze eerder het podium met o.a. Wende, Patrick Watson, De Dijk en Rufus Wainwright.

 

AMSTERDAM SINFONIETTA MET TYPHOON EN SPECIAL GUEST JEF NEVE
‘BREDER DAN KLASSIEK’ CONCERTDATA:
Do 4 januari 2018, Arnhem, Musis
Vr 5 januari 2018, Zwolle, Theater De Spiegel
Za 6 januari 2018, Leiden, Stadsgehoorzaal
Ma 8 januari 2018, Groningen, De Oosterpoort
Di 9 januari 2018, Amsterdam, Concertgebouw
Wo 10 januari 2018, Utrecht, TivoliVredenburg
Vr 12 januari 2018, Tilburg, Concertzaal
Za 13 januari 2018, Eindhoven, Muziekgebouw Eindhoven
Zo 14 januari 2018, Enschede, Muziekcentrum
Di 16 januari 2018, Heerlen, Theater Heerlen

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

28-02-2017, 10:48, Johanna Lillvik

Onderwerp: Hello!

 

Hello Muziekwereld! I just wanted to say thank you so much for making a review about my ep! All the best /Johanna Lillvik

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

28-02-2017, 06:32, Redactie Muziekwereld

Onderwerp: Re: Recensie A Song For You

e-mail naar Greetje Kauffeld

 

Geachte mevrouw Kauffeld,

 

Mijn recensie over uw album A Song For You is zojuist geplaatst op Muziekwereld:

http://www.muziekwereld.com/greetje_kauffeld.htm

De afgelopen weken heb ik met veel plezier geluisterd naar uw cd.

Het is dan ook een lovende recensie geworden.

Ik hoop dat mijn recensie enigszins kan bijdragen aan promotie voor uw nieuwe cd.

 

met vriendelijke groet,

Fred Pach

Muziekwereld

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

25-02-2017, 17:12, Redactie Muziekwereld

Onderwerp: Re: Recensie Driven By The Wind

e-mail naar Nathaly Masclé

 

Beste Nathaly,

 
Mijn recensie over uw album Driven By the Wind is geplaatst op Muziekwereld:
http://www.muziekwereld.com/nathaly_mascle.htm

 
Mocht er in mijn tekst iets foutief zijn vermeld, dan hoor ik dat graag.
Het is ook de bedoeling dat de recensie wordt geplaatst op musicmeter.nl

 
Ik hoop dat mijn recensie kan bijdragen aan wat extra promotie voor uw album.

 
Met vriendelijke groet,
Fred Pach
Muziekwereld

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

23-02-2017, 14.15, Redactie Muziekwereld

Onderwerp: Re: Recensie Projectmanager

 

Beste Aart,
 

In aansluiting op mijn eerdere e-mail van vanmorgen kan ik je als volgt informeren.
 
Ik heb jullie album beluisterd via Spotify.
Een recensie op Muziekwereld is niet haalbaar, omdat:
het muziekgenre niet past binnen de op Muziekwereld besproken/te bespreken albums; in dit verband moet je denken aan het soort albums dat ook wordt gerecenseerd in Popmagazine Heaven;
Jullie nummers zijn nogal aan de korte kant als gevolg dat de totale tijdsduur ver ligt onder ons minimum van 30 minuten, een enkele uitzondering daargelaten.
 
Om jullie album toch enigszins te promoten, heb ik een persbericht geplaatst in het Muzieknieuws:
http://www.muziekwereld.com/Muzieknieuws.htm
 
met vriendelijke groet,
Fred Pach

--------------------------------------------------------

22-02-2017, 17.47, Aart vd Berg

Onderwerp: Recensie Projectmanager

 

Beste redactie,

Graag zouden we een recensie van onze debuutplaat op jullie site zien te krijgen.

Hoe kan ik dit geregeld krijgen?

Hieronder vast wat info.

Met vriendelijke groet,

Aart

 

>< INFO ><

Het Brabantse Projectmanager borduurt voort op waar ze met eerdere bands eindigden. Bassist Dirk Timmers en gitarist Edwin Timmers vormden in de jaren negentig de helft van het energiek punkpoppende Jabberwocky. Drummer Aart van den Berg en (alweer) Edwin speelden in The Wimps, een iets zwaarder rockende variant van Jabberwocky.

Projectmanager houdt van catchy popdeunen en gitaarbands. Inspiratie putten ze uit ruim vijftig jaar popmuziek, ongeacht de huidskleur van de uitvoerenden. Ze streven naar ‘wegwerpliedjes met eeuwigheidswaarde’, zoals een radiomaker ooit opmerkte over de hemelse pop van the Ronettes en the Shangri-La’s. Daarom heeft Projectmanager drie zangers.

Eind 2016 verscheen hun debuut op CD en LP. Roel Blommers nam ‘m op en deed de productie (zoals hij ook deed voor Pauw, Traumahelikopter en Afterpartees). De plaattitel Paperclip Fitness down Fading Saints Club verwijst met de nodige zelfspot naar de weinig indruk makende verrichtingen van een stel verpieterde helden. Projectmanager kan het niet moeilijker maken, wel leuker.

 

>< LINKS ><

Spotify: https://open.spotify.com/album/7iXQSPhzITynqPvCQAoBYa

Bandcamp: https://projectmanager.bandcamp.com/

Facebook: https://www.facebook.com/no1projectmanager

Website: http://www.no1projectmanager.nl/

Recensie: http://www.elpee-groningen.nl/

Recensie: http://www.vera-groningen.nl/blog/de-vijf-van-elpee/de-vijf-van-elpee-december-2016

Recensie: http://planettrash.nl/?e=1351

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

16-02-2017, 09.46, Redactie Muziekwereld

Onderwerp: Re: me norge nieuwsbrief (aan Sjuul Kok, Pias Records)

 

Hoi Sjuul,

 
Mijn recensie over het album van Tove K is gepubliceerd:
http://www.muziekwereld.com/tove_k.htm
https://www.musicmeter.nl/album/663162 ...(ajax013)

 
Met vriendelijke groet,
Fred Pach

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

15-02-2017, 15.49, I Believe In My Mess

Onderwerp: Makes You Angry, Makes You Mad

 

I Believe In My Mess – Makes You Angry, Makes You Mad

Filthy Good Records presenteert haar vierde release van het Amsterdamse I Believe In My Mess: Makes You Angry, Makes You Mad, featuring Omowale Luthuli. “I am challenged, because it speaks to the amount of work that has to be done. Because when we see those kind of ideas of religious hostility, racial inferiority, it’s just a challenge to us that we have got to nip those ideas in the bud before they begin to flower and prosper. Because, we don’t like to think that this could ever happen again, but it could happen again. And your heart is never gonna dance if you’re going through this.”

Audio:

http://i-believe-in-my-mess.bandcamp.com/

http://www.i-believe-in-my-mess.com/

Video:

https://youtu.be/Jtc4iQaUIvY

Over I Believe In My Mess
I Believe In My Mess is een band uit Amsterdam met een sterke focus op dub in zijn breedste betekenis. Geluid, beeld, taal … voeg een rijke saus van melancholica en verlopen sferen, van veranderlijke stemmingen en electronische gekkigheid toe aan een kruisbestuiving van kunde en krankzinnigheid. Et voila!
 

Met rommelige groet,
Geert de Groot en Frank van Praag

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

08-02-2017, 13.40, Joris / Postulart Music

Onderwerp: [PERSBERICHT] Bas Bons presenteert langverwacht debuutalbum

 

Bas Bons presenteert langverwacht debuutalbum
 


Hij was een goede fysiotherapeut, maar Bas Bons (1984) besloot dat het anders moest en hij zijn hart zou volgen: zingen, spelen en liedjes schrijven. Dat bleek een gouden greep: binnen no-time zat de Amersfoorter aan tafel bij De Wereld Draait Door, deed hij mee aan een tv-programma van Giel Beelen en zat hij bij laatstgenoemde in de radio uitzending. Op 5 maart verschijnt zijn debuutalbum ‘WAKKER’, met elf Nederlandstalige popliedjes, in de traditie van De Dijk, Acda & De Munnik en Marco Borsato. Jacqueline Govaert: "Bas Bons doet iets dat heel erg bij hem past. Goede tekst, het zit heel goed in elkaar. Top, het klopt gewoon."

Bas Bons' liedjes zijn verhalend en uiterst persoonlijk: “Ik heb mooie dingen meegemaakt, die ik vertel in mijn liedjes en verhalen op het podium. Zo was ik ooit de enige fysiotherapeut die aan het conservatorium studeerde, heb ik verre reizen gemaakt en in een circus gewerkt. Ik ben in een opwelling van Italië naar Nederland gefietst en heb een stompzinnig eenzijdig ongeluk gehad. Daarnaast ben ik mijn grote liefde kwijtgeraakt en heb ik haar in Zuid-Afrika weer teruggevonden en ben uiteindelijk met haar getrouwd.”

Sinds Bas Bons naar buiten treedt met zijn eigen muziek, staat hij al direct in de spotlights. Op het internet groeit zijn groep volgers in rap tempo, wat ik zich ook vertaalt in ticketverkopen; de première van de muziektheatervoorstelling ‘WAKKER’ (november 2016) was stijf uitverkocht. Naast zijn muzikaliteit, is Bons’ openheid, eerlijkheid en benaderbaarheid ook reden voor zijn succes: “Mensen lijken zich te herkennen in mijn liedjes. Ik heb bijvoorbeeld honderden prachtige reacties gekregen op ‘Kleine Elisabeth’ en ‘Lieve Jongen’, over mijn (toen aanstaande) vaderschap. Ook na mijn optreden bij DWDD liep mijn telefoon en e-mail over van de mooie woorden.”
 Giel Beelen"En toen kwam die zuivere stem, gewoon, zijn échte stem. Niet gemaakt, gewoon Bas. Dat hakte er wel in moet ik zeggen."

Op 5 maart wordt het verschijnen van ‘WAKKER’ gevierd met een optreden in zijn thuisstad Amersfoort (Rox Live). In het voorjaar staan er popshows op het programma, gevolgd door een theatertour in het najaar.

 


Online

 
Video
Live
DWDD

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

07-02-2017, 11.57, Jose / Incrowd Entertainment

Onderwerp: Cross-linx met Ane Brun & Zapp4 e.v.a.

 

FESTIVAL CROSS-LINX
HEADLINER ANE BRUN & ZAPP4

 

De samenwerking tussen de Noorse singer-songwriter Ane Brun en het Nederlandse strijkkwartet Zapp4 belooft een van de hoogtepunten te worden van de komende editie van Cross-linx. Cross-linx is een jaarlijks, reizend indie-classical festival, waarin avant-garde pop en hedendaagse gecomponeerde muziek elkaar ontmoeten, inspireren en beïnvloeden in spannende concertformules. Naast Ane Brun & Zapp4 staan onder andere de Deense groep Efterklang, die samen met The Happy Hopeless Orchestra de opera Leaves gaan uitvoeren, de Oscar genomineerde (soundtrack Lion) Duitse neo-klassieke pianist Hauschka en het Amerikaanse My Brightest Diamond geprogrammeerd. Cross-linx vindt plaats op 2, 3, 4 en 5 maart in respectievelijk Eindhoven, Groningen, Rotterdam en Amsterdam.

Niet alleen op muzikaal gebied denkt Cross-linx out of the box; het festival presenteert de optredens ook op onverwachte plekken buiten de concertzalen. Zo kun je fanfare-orkest Molino tegenkomen op het Centraal Station en heet Bram Stadhouders de festivalgangers bij binnenkomst welkom met 's werelds grootste vervoerbare draaiorgel de Rhapsody (7 x 4 meter!).

 

De vorige editie van Cross-linx in februari 2016 kende Neil Finn, Glenn Kotche, Andrew Bird, The Notwist en Son Lux als belangrijke smaakmakers.
‘The perfect opportunity to get contact with forms of music you normally would not listen to’, aldus het  Duitse blog Nothing But Hope And Passion. Het Britse Art Rocker schreef over Cross-linx 2016: ‘Cutting edge event for those who have a desire to look further than the plain hip bands.’ En de Amerikaanse website Pitchfork nam Cross-linx op in het lijstje ‘festivals to watch’.

CROSS-LINX 2017
do 2 maart - Muziekgebouw, Eindhoven
vr 3 maart - Oosterpoort, Groningen
za 4 maart - De Doelen, Rotterdam
zo 5 maart - Muziekgebouw aan ‘t IJ & Bimhuis, Amsterdam

Cross-linx vindt plaats op vier festivallocaties in Nederland, met op alle vier de dagen hetzelfde programma.

Ane Brun & Zapp4 (Noorwegen/NL); De Noorse singer-songwriter gaat speciaal voor Cross-linx een samenwerking aan met het Nederlandse strijkkwartet Zapp4.
Efterklang & The Happy Hopeless Orchestra (Denemarken); Concert versie van ‘LEAVES – The Colour of Falling’, een unieke gezamenlijk gecomponeerde opera door Karsten Fundal en Efterklang met teksten van Ursula Andkjær Olsen.
Hauschka (Duitsland); Oscar-genomineerde (Lion) pianist, bekend om zijn sublieme composities die het beste van klassieke pianomuziek combineren met hedendaagse elektronica.
My Brightest Diamond (USA); De zangeres die met het grootste gemak switcht van opera naar een marching band processie en van kleine singer-songwriterliedjes tot grootse indie-composities.
D.M. Stith (USA); De singer-songwriter die uitblinkt in een uitermate creatieve samensmelting van gitaarliedjes en ontregelende elektronica.
Shara Nova (USA); Op Cross-linx speelt Nova met My Brightest Diamond, maar is ze ook te horen in het Unremembered project.
Padma Newsome & Unremembered Orchestra (Australië); Padma Newsome (Clogs) is een van de solisten in het orkeststuk Unremembered van Sarah Kirkland Snider dat bestaat uit het Doelen Ensemble en Codarts Ensemble onder leiding van dirigent Hans Leenders.
Van Dryver (NL); Presenteert het debuutalbum met bijdragen van o.a. Valgeir Sigurdsson (Björk, Sigur Ros), Nora Fischer en Binkbeats: een betoverende combinatie van de klasse popliedjes van zanger Arjen van Wijk (This Beautiful Mess) met de arrangementen van de klassiek geschoolde saxofoniste Lotte Pen.
There are no more four seasons (Zweden); Op Cross-linx speelt dit Zweeds-Amerikaanse tweetal ‘Unravelled’: een nieuwe interpretatie van Maurice Ravel’s grote klassieker de ‘Bolero’.
U:&ekke (Estonia); In dit nieuwe project spelen twee leden van dit ensemble samen met sound designer Ekke Västrik een set waarin de combinatie van electronica, glitch en akoestische instrumenten wordt verkend.
In Code (USA); Harpiste Gwyneth Wentink, geluidskunstenaar Wouter Snoei en VJ Arnout Hulskamp maakten met In Code een audiovisuele performance van Terry Riley's meesterwerk 'In C' waarin harp, electronica en visuals naadloos samensmelten tot een hypnotiserende ervaring.
James Oesi (Zuid-Afrika); De jonge Zuid-Afrikaanse contrabassist James Oesi richt zich als één van de weinigen op een solo-carrière als bassist. Een uniek talent.
Perforator (NL); Introduceerden de joystick, inclusief bijbehorend scala aan voorprogrammeerde geluidjes, als volwaardig instrument. Hun fantasierijke composities krijgen zo een futuristisch tintje, zonder dat het geluid aan geloofwaardigheid inlevert.
Molino (NL); Het Nederlandse Molino omschrijft zichzelf als een surrealistische fanfare. Een treffende omschrijving, want het zevental combineert niet alleen pop met klassiek, maar haalt evengoed inspiratie uit jazz, folk, hiphop en elektronica.
Matteo Mijderwijk (NL); Pianist Matteo Mijderwijk, die binnenkort zijn debuutalbum uitbrengt op Excelsior Recordings, heeft een rijke verzameling instrumenten om zich heen verzameld die leiden tot creatieve solo optredens.
Bram Stadhouders (NL); Voor Cross-linx schrijft Stadhouders een nieuw stuk. Met zijn gitaar en laptop stuurt hij 's werelds grootst vervoerbare draaiorgel De Rhapsody aan.
Jerboah (NL); De zes leden komen uit de pop-, jazz-, theater- en klassieke wereld, maar hebben elkaar op het podium gevonden. Zo bespelen drie van deze multi-instrumentalisten de blokfluit, maar hoor je ook gewone gitaarpartijen en drums in meer traditionele popliedjes.

www.cross-linx.nl

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

07-02-2017, 07.25, Redactie Muziekwereld

Onderwerp: Review Picidae

To: Sjuul van Pivo Records

 

Hoi Sjuul,

Hier een link naar mijn recensie van het album It's Another Wor d. van Picidae:

http://www.muziekwereld.com/picidae.htm

Groet,

Fred Pach

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

05-02-2017, 08.43, Redactie Muziekwereld

Onderwerp: Re: Review Hermine Deurloo - Living Here

To: John of Moonriver Records

 

High John,

Earlier this morning I made an upload of my review to Muziekwereld:
http://www.muziekwereld.com/hermine_deurloo.1.htm
My review is also published on MusicMeter:
https://www.musicmeter.nl/album/661623/info/0#5548915

 
With kind regards,
Fred Pach
Muziekwereld

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

05-02-2017, 08.31, Redactie Muziekwereld

Onderwerp: Re: Driven By The Wind (inspired by Sting)

 

Beste Nathaly,


 
Vriendelijk dank voor uw cd, die ik gisteren ontving.
Een recensie op Muziekwereld staat inmiddels gepland voor 25 februari.
Het is de bedoeling dat de recensie gelijktijdig zal worden geplaatst op musicmeter.nl

 
Ik zal nog een direct link mailen, zodra de recensie is geupload.

 
Met muzikale groet,
Fred Pach
Muziekwereld

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

03-02-2017, 07.50, Redactie Muziekwereld

Onderwerp: Re: Thanks again from Wendy Webb

 

Hi Wendy,

 
You're welcome.
Sometimes Muziekwereld is full of surprises and in your case concerning your latest album you fully deserve our attention and promotion in the Netherlands.

 
Best Wishes,
Fred
 

-------------------------------------------------------------------------

02-02-2017, 15:08, Wendy Webb

Onderwerp: Re: Thanks again from Wendy Webb

 

Hi Fred,

What a stunning morning surprise!
This is simply 'over the moon' fabulous! Thank you so much for your kind words and exposure with this wonderful review/spotlight of Step Out Of Line and for Muziekwereld's artist of the month! I am eternally grateful and look forward to sharing links to FB and website

Again, thank you!

Wendy

Wendy Webb

Spooky Moon Records

PO Box 598

Sanibel, FL 33957

WendyWebbMusic

Facebook

YouTube

CDBaby

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

03-02-2017, 07:48, Redactie Muziekwereld

Onderwerp: Re: Driven By The Wind (inspired by Sting)

 

Beste Nathaly,

 
Naar aanleiding van uw e-mail heb ik uw album beluisterd via Spotify.

 
Ik kan een recensie op Muziekwereld plannen in de eerste week van maart.
Kunt u de cd naar ons zenden?

 
Met vriendelijke groet,

Fred Pach

Muziekwereld

---------------------------------------------------------------------------

02-02-2017, 13:41, Nathaly Masclé

Onderwerp: Driven By The Wind (inspired by Sting)

 

Beste Redactie en Muziekrecensent,

 

Ik ben benieuwd wat jullie van mijn CD “Driven By The Wind” vinden en hoop dat jullie er een recensie over kunnen schrijven.

Ik kan de CD uiteraard ook toesturen.

Meer info:

Site: www.nathalymascle.nl

Video https://www.youtube.com/watch?v=l5fRJrTnv7I

Luister Fragmenten https://www.cdbaby.com/cd/nathalymascle

 

Groet van Nathaly Masclé

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

02-02-2017, 11:26, Redactie Muziekwereld

Onderwerp: Reviews on Muziekwereld

(to Peter Holmstedt, Hemifran, Stockholm, Sweden

 

Hi Peter,

 
Here a schedule of recent and coming reviews on Muziekwereld:

 
Recent:
february 2nd / Wendy Webb: http://www.muziekwereld.com/wendy_webb.1.htm
february 2nd / Steve Brooks: http://www.muziekwereld.com/steve_brooks.htm
january 26th / Anna Fermin's Trigger Gospel: http://www.muziekwereld.com/anna_fermins_trigger_gospel.htm
january 24th / Dave Desmelik: http://www.muziekwereld.com/dave_desmelik.1.htm
january 21th / Tom Shed: http://www.muziekwereld.com/tom_shed.htm
january 17th / Jono Manson http://www.muziekwereld.com/jono_manson.htm
jaanuary 5th / Backtrack Blues Band: http://www.muziekwereld.com/backtrack_blues_band.htm

 
Coming:
february 4th / John Cee Stannard
february 7th / Kurt Deemer Band
february 9th / Glenn Alexander
february 9th / Miss Tess
february 12th / Johanna Lillvik
february 14th / Surrender Hill
february 18th / Hat Check Girl
february 19th / Bob Cheevers
february 21th / Jude Johnstone
february 21th / Vinny Fazzari

 
kind regards, greetings,
Fred Pach
Muziekwereld

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

01-02-2017, 19:04, Redactie Muziekwereld

Onderwerp: Re: Thanks again from Wendy Webb

 

Hi Wendy,

 

I just uploaded my review of Step Out Of Line to Muziekwereld

http://www.muziekwereld.com/wendy_webb.1.htm

and to Musicmeter:

https://www.musicmeter.nl/album/661621/info/0#5545882

 

And you are chosen to 'Artiest van de Maand (artist of the month) on Muziekwereld:

http://www.muziekwereld.com/biografie_wendy_webb.htm

http://www.muziekwereld.com/

 

Best wishes,

Fred

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

24-01-2017, 18:16, C. Daniel Boling

Onderwerp: Thank you for reviewing "These Houses!

 

Hallo van New Mexico de VS -

Thank you very much for your lovely review of my newest CD "These
Houses". I appreciate your thoughtful comments very much.

In order to share your review on my website, I have attempted to
translate your words into English, and I hope I have done them justice.
Please let me know if my translation needs any adjustments! My English
text is copied here and is also available through my website at -
http://www.danielboling.com/press.html

Here is my translation:

> C. DANIEL BOLING "These Houses" (Berkalin Records)
> Very good indeed!
>
> "C. Daniel Boling is what one calls a late-bloomer. He was 50 before
> he took his songs on the road, gathering success with that pretty soon
> after starting. Only two years ago he was the laureate at the renowned
> Kerrville New Folk Songwriters Competition. His seven albums to date
> are highly regarded by fans and critics alike.
>
> With his unparalleled warm tenor voice and his instantly recognizable
> style of guitar playing as his most important allies, for well over 45
> minutes on his latest album produced by Jono Manson, he again shows
> just why he's so highly regarded by all. Following in the footsteps of
> many great artists like Steve Goodman, James Taylor and Pete Seeger,
> Boling tells stories about the most diverse characters and facts, and
> frequently also about himself and his dearest and nearest. On this CD
> “These Houses” he specifically touches on stories told to him by some
> war veterans in two fine songs – “I Brought the War with Me” and
> “Crumble”. As far as we are concerned the first is brought to a unique
> level by meaningful lyrics like “I never faced battle completely
> alone, till I brought the war with me when I came back home.”
>
> Another such exquisite beauty of a song is “Mama’s Radio” in which
> Daniel remembers one of his own childhood birthdays. His mother, being
> poor and knowing she could not give him a birthday gift, wrote him a
> poem which she entered into a poetry contest held by a local radio
> station. You've guessed it – they won the competition winning not just
> a nice prize but a priceless memory. A warm memory shared with us
> song-wise by Boling, as with many other songs on this CD. This style
> of storytelling reminded us a bit of the recent material by the German
> troubadour Reinhard Mey. Just like him, C. Daniel Boling succeeds with
> ease to touch his listening audience. Why? Because so much of what he
> tells us we recognize in ourselves."
>
> Reviewed January, 2017 in CTRL. ALT. COUNTRY - Belgium
> http://www.muziekwereld.com/c-daniel_boling.htm

In April my wife and I will again be touring in the Netherlands and then
on to Germany in May. Perhaps our paths will cross with yours!

Veel dank,

DAN'L
--


C. Daniel Boling
PERFECTLY STABLE MUSIC
P.O. Box 53122
Albuquerque, NM 87153
505-228-2530 cell
daniel@danielboling.com
Represented by Charlie Stewart
Handshake Management - Austin, TX
512-731-3543
HandShakeMgt@aol.com

www.danielboling.com
www.sonicbids.com/cdanielboling (Electronic Press Kit)
www.concertsinyourhome.com/artist/cdanielboling.html
www.youtube.com/user/PerfectlyStableMusic/videos
< http://www.youtube.com/user/PerfectlyStableMusic/videos>
(ASCAP/FAI/CIYH)
Berkalin Records Recording Artist

2014 KERRVILLE NEW FOLK WINNER
Woody Guthrie Folk Festival - 1st Place Songwriter
Santa Fe Bluegrass & Old Time Music Festival - 1st Place Songwriter
Walnut Valley Acoustic Music Festival Songwriter Contest - Three-time Winner
Official Showcase Artist: SERFA; FARM; SWRFA; FAR-West
Quad Showcase Artist: NERFA

2016 CD "These Houses" - GRAMMY nominating ballot - "Best Folk Album"
2016 CD "These Houses" - "Favorites of 2016" - Rich Warren / The
Midnight Special - WFMT, Chicago, IL
2016 CD "These Houses" - "Favorites of 2016" - Ron Olesko / Traditions -
WFDU, Teaneck, NJ
2016 CD "These Houses" - "Top 10 of 2016" - John Rumsey / Four Strong
Winds - KVMR, Nevada City, CA
2014 CD "Sleeping Dogs" - "Top 10 of 2014" - Bob Sherman - "Woody's
Children" WFUV, New York, NY
2014 CD "Sleeping Dogs" - "Top 10 of 2014" - John Rumsey - "Four Strong
Winds" KVMR, Nevada City, CA
2014 CD "Sleeping Dogs" - "Top 10 of 2014" - Wayne Greene - "Radio
Wayne" www.RadioWayne.com , TX


"Think of a subtle intertwining of Steve Goodman, John Prine and Tom
Paxton." - Real Roots Cafe - Dutch music magazine

"Daniel Boling has become one of the most influential songwriters and
touring performers in this genre." - Taylor Caffery - Hootenanny Power -
WRKF - Baton Rouge, LA

"A beautiful album from one of the most talented folk artists of the
moment." - Lambert Smits - Keys and Chords - Netherlands (These Houses -
2016)

"With this record we hold a treasure in our hands - the most sincerely
enjoyable music today's Americana well can deliver." -� Mescalina
magazine - Italy (Sleeping Dogs - 2014)

"One of the most talented songwriters on the circuit!" -� Donna & Kelly
/ Still on the Hill

"Daniel's songs are filled with sweet imagery and infallible word craft,
and his live performances bring another dimension of energy and charm."
-?� Steve Gillette
 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

20-01-2017, 16:20, Redactie Muziekwereld

Onderwerp: Re: me norge nieuwsbrief

 

Hoi Sjuul,

 
Mijn dank voor de bundel cd's, die ik zojuist aantrof in mijn brievenbus.
Ik zal zondag beginnen met luisteren en je vervolgens een planning voor toekomstige recensies mailen.

 
Fijn weekend,
Groet,
Fred

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

20-01-2017, 16:20, Redactie Muziekwereld

Onderwerp: Re: Thanks again from Wendy Webb

 

Hi Wendy!

 

Thanks for your e-mail!

My review on the 'Hemifran page' is just a short characteristic plus rating of your album, but on february 2nd I shall upload a large review on Muziekwereld. The coming review shall also be uploaded to www.musicmeter.nl

At that time I'll send you the concerning direct links.

 

Best wishes,

Fred

----------------------------------------------------------

19-01-2017, 20:09, Wendy Webb

Onderwerp: Thanks again from Wendy Webb

 

Hi Fred!

Peter just sent me link to your review post! Thank you again, for writing a wonderful review of Step Out Of Line. I love that you highlighted the title song and 'Freedom'. You are helping my music reach a wider audience!

 

Best wishes,

Wendy

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

16-01-2017, 16:35, Sjuul Kok

Onderwerp: me norge nieuwsbrief

B E N E L U X – N I E U W S B R I E F

NR. 02

 

ME NORGE / MUSIKK ELSKER NORGE / MUSIC LOVES NORWAY / MUZIEK HOUDT VAN NOORWEGEN

 

 

PRESENTEERT: JAZZ / FOLK / BLUES / WORLD / MODERN CLASSICAL / COUNTRY / EXPERIMENTAL / SINGSONG / INSTRUMENTAL / ALTERNATIVE ROCK / INDIE POP & SOUL UIT NOORWEGEN

 

13  J A N U A R I – R E L E A S E :

Morudes – Sinister Beat (cd en lp)

(alternative rock/blues)

“Sinister Beat” is de debuut-cd van het Noorse duo Morudes. De gebroeders Maarud speelden vanaf hun jongste jaren in diverse andere folk en blues bands en brachten al vele cd’s uit, maar naast hun liefde voor jaren 60/70-giganten als The Who, Led Zeppelin, T-Rex, Jimi Hendrix en Cream komen nu ook andere muzikale meer alternative rock referenties als The Mars Volta, Monster Magnet, Black Mountain en Queens Of The Stoneage aan de oppervlakte. Ook door het feit dat de broers enkel als ‘hard hitting’ duo op het podium gingen staan moest Morudes in een ander kader worden geplaatst. Geinspireerd door andere ‘rough, urgent and driving power rock’-duo’s als The White Stripes en The Black Keys slaagden de broers Amund en Henrik Maarud er in hun energieke live sound naar de studio te vertalen, ‘without loosing the finesse and subtleties’. De heren zijn nog steeds niet vies van ‘loud, fuzzed out jams and heavy riffing, but also create space by playing quieter songs’. Daarmee is “Sinister Beat” een heftig rockend, doch divers en dynamisch album geworden.

 

13  J A N U A R I – R E L E A S E :

Valkyrien – Prov A Si Noe Til Meg Na (cd en lp)

(indie pop/folk)

Het nieuwe album is alweer de vijfde cd van de Noorse folk formatie Valkyrien. Voorheen bekend onder de naam Valkyrien Allstars verkreeg het viertal veel faam, zowel qua lyrische reviews, als ‘platina status’-albumverkopen, awards en energieke live shows, met ‘exploring and challenging the use of traditional instruments and old Norwegian music in a contemporary expression’. Nog steeds is traditionele folk de basis van de sound van Valkyrien, en staat de fiddle (zeg maar de Noorse viool) centraal, maar op een organische manier weet de band moderne folk te verbinden met acoustische indie pop, met zelfs ruimte voor wat alternative rock en synths.

 

20  J A N U A R I – R E L E A S E :

Christian Wallumrod – Kurzsam And Fulger (cd en lp)

(jazz/experimental/instrumental/modern classical)

Vanaf 2001 tot 2012 bracht het Christian Wallumrod Ensemble vijf prima ontvangen albums uit op het befaamde ECM-label. “Kurzsam And Fulger” is na “Pianokammer” en “Untitled Arpeggios And Pulses” (met het Trondheim Jazz Orchestra) het derde album dat Wallumrod voor het Hubro-label heeft opgenomen. De al vaak geroemde Noorse componist, pianist en bandleider Christian Wallumrod borduurt voort op zijn ingeslagen weg met spaarzame instrumentale en experimentele jazz; ‘it shows a further stripping away of extraneous material to create a harder, leaner style that can be as close to pure sound as it is to music. His minimal instrumental resources and daring juxtaposition of sound with long beats of silence, makes it all an intensely meditative and intricately work of music’.

 

20  J A N U A R I – R E L E A S E :

Geir Sundstol – Langen Ro (cd en lp)

(jazz/instrumental/experimental/indie pop)

Geir Sundstol, de huidige gitarist in de band van Nils Petter Molvaer, verscheen al op meer dan 250 albums als sessie-muzikant voordat hij na 27 jaar als professioneel muzikant in 2015 zijn eerste solo-album “Furulund” uitbracht. Nu duurt het slechts twee jaar voordat hij met de opvolger voor de dag komt. Nog steeds houdt Sundstol van ´cinematic features that blend Cooderesque western warmth with a twilight Norwegian chill´, maar hij is niet echt in één genre te vangen; ´from ambient to oriental folk, from jazz to indie pop, his instrumental and experimental guitar music shows a subtle tonal diversity that gradually emerges, making each listen a new experience´.

 

20  J A N U A R I – R E L E A S E :

Skadedyr – Culturen (cd en lp)

(jazz/experimental/folk)

De formatie Skadedyr bestaat uit 12 muzikanten en uit nog een veel groter aantal instrumenten. Het levendige gebruik van ‘a brass section, guitars, keyboards, vocals, strings, two drummers and accordion’ zorgt voor een vrolijk experimenteel album, waarbij men uitbundig uitwaaiert naar alle kanten van de folk, avantgarde, pop, rock en jazz. Skadedyr weet het voor elkaar te krijgen zowel toegankelijk als volledig eigen en compromisloos te klinken; ‘as a dynamic live band they have encountered the spirit of the moment switching between raucous psychedelia and peaceful melodics’.

 

27  J A N U A R I – R E L E A S E :

Radka Toneff – Fairytales (lp)

Radka Toneff – Live In Hamburg (2lp)

(jazz)

  

De Noorse jazz-zangeres Radka Toneff bracht tijdens haar leven helaas slechts drie studio albums uit. Het debuut-album “Winter Poem” leverde haar al gelijk een ‘Norwegian Grammy’ op. Ook de tweede cd “It Don’t Come Easy” werd gereleased onder de noemer: het Radka Toneff Quintet, maar haar derde album “Fairytales” (1982) nam ze op met de Amerikaanse pianist Steve Dobrogosz. Het is in de Noorse muziekhistorie het best verkochte jazz album aller tijden en in 2011 zelfs uitgeroepen als ‘best Norwegian album alltime’. Na haar tragische dood op 30-jarige leeftijd steeg haar status naar dat van een legende. Met het postuum uitgebrachte album “Live In Hamburg (10-3-1981)”, meer dan 10 jaar na haar dood, verkreeg Radka in 1993 haar tweede ‘Norwegian Grammy”. Het is een van de fraaiste live-albums uit de Noorse jazz geschiedenis!

 

3  F E B R U A R I – R E L E A S E :

Paal Flaata – Bless Us All-Songs Of Mickey Newbury (cd)

Paal Flaata – Wait By The Fire-Songs Of Chip Taylor (cd)

(indie pop/singsong/country)

Eind vorig jaar bracht de Noorse zanger Paal Flaata, ook bekend als voormalig lid van Midnight Choir, een zeer fraai eerbetoon aan Townes Van Zandt. “Come Tomorrow-Songs Of Townes Van Zandt” bevatte fraaie vertolkingen van superieure composities van deze Amerikaanse singersongwriter en verscheen op zowel cd als lp. Een aantal jaren daarvoor bewees hij al dat hij zijn ‘true American songbook’ van buiten kent. Op “Bless Us All” staan ‘interpretations’ van de legendarische Mickey Newbury en op “Wait By The Fire” kun je je verlekkeren aan Chip Taylor-songs.

 

3  F E B R U A R I – R E L E A S E :

Gjermund Larsen – Salmeklang (cd en lp)

(folk/instrumental/modern classical)

De vorige drie albums van Gjermund Larsen verschenen in ‘a trio format with Gjermund on fiddle, Sondre Meisfjord on double bass and Andreas Utnem on the grand piano’. Op “Salmeklang” gaat het populaire Noorse folk trio de samenwerking aan met de Zweedse folk formatie Nordic. Gjermund ‘has forged a new path as a composer and in the course of their first decade the trio perfected their unique form of expression in which traditional Norwegian folk music, chamber jazz, bluegrass, baroque and contemporary music merge and blend’. Door de combinatie met de drie Nordic muzikanten als gast-artiesten hoor je op “Salmeklang” unieke ‘innovative, intimate and newly composed modern folk music’. De Noorse folk traditie wordt in ere gehouden, maar “to develop the genre you have to expand your palette, even national borders, to bring it into the modern day”.

 

10  F E B R U A R I – R E L E A S E :

Picidae – It’s Another Wor d (cd en lp)

(indie pop/jazz/folk)

Het Noorse ‘stripped down’ duo Picidae bestaat uit Sigrun Tara Overland en Eirik Dorsdal. Hun wonderbaarlijke vocale en muzikale kunsten vormen een mystiek geheel vol rustgevende atmosferische songs, complexe melodieën en haast breekbare composities. Hemelse folky renaissance muziek met instrumenten als de lier, kalimba en harp vloeien harmonisch samen met de fantastisch combinerende stemmen, moderne jazzy strukturen, warme trompet klanken en electronische popmuziek.

 

N O G   S T E E D S   H E E T:

Moster! – When You Cut Into The Present (cd en lp)

(jazz/experimental/alternative rock/instrumental)

Saxofonist en bandleider Kjetil Moster speelt in diverse improvisatie / jazz bands, maar deelt ook het podium met artiesten als Royksopp, Datarock, Robyn, King Midas en Tortoise. Samen met bassist Nikolai Eilertsen (Elephant9), drummer Kenneth Kapstad (Motorpsycho) en gitarist Hans Magnus Ryan (Motorpsycho) vormt Moster! echter zijn belangrijkste muzikale uitlaatklep. Je hoort op hun derde album “When you cut into the present” wederom een sch(e)urende vorm van moderne jazz vol verwijzingen naar kraut/prog rock bands als Can en King Crimson, en met hoorbare liefde voor de jazz van 1960/70s ‘Nordic originators’ als Garbarek/Rypdal/Andersen/Christensen en John Coltrane.

Paal Flaata – Come Tomorrow-Songs Of Townes Van Zandt (cd en lp)

(indie pop/singsong/country)

Iedereen die Paal Flaata’s muzikale carriere heeft gevolgd, zowel als lid van Midnight Choir en als solo-artiest, weet dat hij een enorme zwak heeft voor de composities van de legendarische Amerikaanse singersongwriter Townes Van Zandt. Op “Come tomorrow” hoor je nu voor het eerst een hele cd vol met fraaie vertolkingen. De tien songs komen allen uit de periode 1969-1978 en ‘these interpretations assume their rightful place as an elegant and distinctive addition to the impressive Van Zandt canon’. Een fraai eerbetoon aan de vroeger helaas vaak onderschatte, maar later - na zijn dood - toch ook veelvuldig bewierookte Townes Van Zandt.

Jessica Sligter – A Sense Of Growth (cd en lp)

(indie pop/experimental/singsong/jazz)

Jessica Sligter is een Noors-Nederlandse zangeres die met “A Sense Of Growth” haar derde album uitbrengt. Met haar vorige releases “Balls And Kittens” en “Fear and The Framing” bracht ze al vele mensen in vervoering met haar sensuele, eigenzinnige, mysterieuze, uitgesproken, avantgardistische en gevarieerde manier van zingen en componeren.  Hoewel ze haar songs vooral vol dramatiek presenteert, weet ze je ook zeer intiem en warm te behagen. Dit keer is er meer plaats ingeruimd voor synthesizers, maar het blijft toch draaien om Jessica’s karakteristieke stem en haar avontuurlijke kijk op compositie en produktie; ‘I’ve worked more with abstract sonic images to try to deconstruct the format of songbased music’. Haar nieuwe cd werd opgenomen in Seattle met producer Randall Dunn (bekend van o.a. Marissa Nadler, Akron/Family en Earth) en je hoort muzikale gastbijdragen van o.a. de bekende Noorse zangeres Jenny Hval en Eyvind Kang (bas en viool, bekend van o.a. Mr. Bungle, Animal Collective en John Zorn).

 

W O R D T   V E R W A C H T:

Februari -> Tove K “Paying The Birds To Sing”

Maart -> Diom De Kossa “Wasso”

Maart -> Chain Wallet “Chain Wallet”

Maart -> Heigh Chief – “Heigh Chief”

Maart -> Torgeir Waldemar “No Offending Borders”

April -> Unni Lovlid – “Hymn”

April -> Hajk “Hajk”

Mei -> Vidar Busk – “Titel nog onbekend”

Juni -> Noora Noor – “Titel nog onbekend”

September -> Bjorn Berge – “Titel nog onbekend”

 

V I D E O C L I P S:

Morudes – “Magnet city”, van het album “Sinister Beat”

https://www.youtube.com/watch?v=GZvsW7D2oyU

Picidae – “Cisticola (live)”, van het album “It’s another wor d”

https://www.youtube.com/watch?v=AyFXjJSQUzA

Radka Toneff – “The moon is a harsh mistress”, van het album “Fairytales”

https://www.youtube.com/watch?v=XtgIxU8TCyY

Paal Flaata – “Come tomorrow”, van het album “Come Tomorrow-Songs Of Townes Van Zandt”

https://www.youtube.com/watch?v=4PSx_lJVZoE

Gjermund Larsen – “Kind of polska”, van het album “Salmeklang”

https://www.youtube.com/watch?v=cHVvkTDUaKM

 

D J – D R A A I T A F E L – A A N R A D E R S:

Paal Flaata – “Come Tomorrow”

Morudes – “Magnet City”

Tove K – “Become You”

 

sjuul kok

[PIAS]

labelmanagement holland

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

14-01-2017, 21:56, Wendy Webb

Onderwerp: Thank you from Wendy Webb - Step Out Of Line album -Hemifrån

 

Hi Fred,

Thank you so much for including my new album Step Out Of Line on your Muziekwereld site!

I really appreciate your time listening and your review comments!

 

Best wishes,

Wendy

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

12-01-2017, 20:48, Kurt Deemer

Onderwerp: Kurt Deemer Band

Fred,
Dank u voor de write-up waarin staat dat onze live show belooft goed te zijn.
Kurt

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

11-01-2017, 14:56, Redactie Muziekwereld

Onderwerp: Hemifran page refreshed

 

Hi Peter,

 
In the first place my best wishes for 2017 and secondly many thanks for your last hugh shipment with a lot of interesting cd's.
Today and yesterday I refreshed the special 'Hemifran Page' on Muziekwereld with short characteristics of 16 albums.

 
Greeting,
Fred Pach
Muziekwereld

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

11-01-2017, 11:00, Monique Ophorst

Onderwerp: Persbericht Luwten, internationaal debuut met Go Honey

 

Succesvol internationaal debuut LUWTEN met release ‘Go Honey’

 

www.luwten.com

 

LUWTEN op Noorderslag

Za 14-1, 19.45 Tent Binnentuin/patio

 

De nieuwe Amsterdamse groep LUWTEN gooit internationaal hoge ogen met debuut track ‘Go Honey’. Internationale blogs zoals IndieShuffle en All Things Go schrijven vol enthousiasme over de pakkende track.

 

“Haunting progression that blends modern elements with a dark and haunting atmosphere. Not bad for a debut, I must say.” - Indieshuffle

 

“A stunning dream-pop debut” - All Things Go Music

 

“Fragiele indie pop die uitblinkt op de unieke manier waarop de song tot stand komt. [...]

LUWTEN moet je dit jaar duidelijk in de gaten houden.” - Dansende Beren

Sinds de track vorige week op Soundcloud werd gezet is ‘Go Honey’ al meer dan 60.000 keer afgespeeld. Op dit moment staat ‘Go Honey’ in de top 10 van meest populaire tracks op Hype Machine.  

Beluister ‘Go Honey’ op Soundcloud https://soundcloud.com/luwten/go-honey-1

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

03-01-2017, 18:44, Naomi Adriaansz en Tim Welvaars

Onderwerp: Persbericht voor directe plaatsing

 

Beste redactie,
 
 
het bijgevoegde persbericht is voor directe plaatsingDank voor de genomen moeite. 

Voor vragen, nadere info of het plannen van een evt interview kunt u replyen op deze mail of bellen met Naomi op 06 41 33 88 29.

Hartelijke groet,

Naomi Adriaansz en Tim Welvaars

Album release 'Amsterdam Connection' in North Sea Jazz Club

Unieke line-up met Amerikaanse topmusici Paul Brown en Roberto Vally


Op 19 februari a.s. presenteert het aanstormende muzikantenduo, jazzharmonicaspeler Tim Welvaars en tenorsaxofoniste Naomi Adriaansz, onder de naam 'Amsterdam Connection' hun nieuwste album “Isn't She Lovely” in een van de bekendste jazzclubs van Nederland, de North Sea Jazz Club in Amsterdam.
Met het nieuwe album brengen zij een instrumentale hommage aan de legendarische Stevie Wonder, met wie Tim jaren geleden zelf nog optrad in Beverly Hills. De kern van de muziek die Amsterdam Connection maakt, wordt gevormd door de unieke blend van de heldere mondharmonica met de donkere tenorsax.
Los Angeles De productie van het album vond plaats in Los Angeles in de studio van de meervoudig Grammy Award-winnende producer en gitarist Paul Brown. Brown werkt(e) als producer voor o.a. George Benson, Al Jarreau, Patti Austin en Luther Vandross. Hij staat in de contemporary smooth scene bekend als 'de hitmaker': inmiddels mag hij een indrukwekkende lijst van 70 nummer 1 hits op zijn naam schrijven.


Brown en Vally als special guests tijdens CD Release tour Voor de CD Release tour komt naast Paul Brown ook de in Los Angeles wonende bassist Roberto Vally als special guests over om mee te spelen. Vally heeft als bassist en componist talrijke bekende artiesten gediend. Hij speelde o.a. met Spyro Gyra, Michael Franks, Randy Crawford en Bobby Caldwell.
Line-up Op 19 februari treden Welvaars en Adriaansz op met een voltallige topbezetting bestaande uit: Marcel Serierse (drums), Eddie Conard (percussie), Jan-Peter Bast (keys) en de speciale gasten Paul Brown (gitaar), Roberto Vally (bas) en Bart Brandjes (zang). Brandjes is bekend van de Voice of Holland.
Deze release komt precies een jaar na de presentatie van hun debuutalbum “Two Souls One Breath”, ook in de North Sea Jazz Club. Het is hun tweede album sinds het duo elkaar in 2015 ontmoette waarna een intensieve periode startte van een liefdevolle, muzikale samenwerking. Destijds opgericht en bekendheid gekregen onder de naam 'Team Harmony' hebben ze sinds november j.l. hun naam officieel veranderd in 'Amsterdam Connection'.
Het optreden begint om 13.30 uur. De deuren gaan open om 13.00u. Kaarten zijn te koop via de website van de North Sea Jazz Club www.northseajazzclub.com/event/amsterdam-connection/ VIP-tickets zijn te koop via 'Amsterdam Connection' : www.teamharmony.nl/19-feb-2017-cd-releaseparty/


BIOGRAFIEEN

Tim "Harmony" Welvaars
Na voltooiing van zijn studie lichte muziek aan het het Hilversums conservatorium voor saxofoon, piano en arrangeren, heeft Tim zich gespecialiseerd in jazzharmonica. In 1988 werd hij door Jerry van Rooijen geïntroduceerd als eerste leerling van Toots Thielemans. Dit resulteerde in 1997, na het winnen van de Henny Huisman Soundmix Show als "Toots", in de door BMG uitgebrachte CD 'Colors of the wind' met het Metropool Orkest en het Londens Symphonic o.l.v. Dick Bakker, met Tim als featured artiest. In de periode dat hij in Los Angeles woonde heeft Tim o.a. opgetreden met Stevie Wonder, Ray Brown en Lee Ritenour. In 2015 heeft Tim gespeeld voor de 60ste verjaardag van John de Mol tijdens RTL Late Night, het programma van Umberto Tan en was hij te zien op TV met een optreden op de Uitmarkt (Symfonica Belgica) in Amsterdam. In november 2016 was Tim te gast bij Omroep MAX ter aankondiging van de Toots Thielemans Tribute.
www.timwelvaars.nl

Naomi “Smile” Adriaansz Naomi is zowel binnen als buiten Nederland een graag uitgenodigde artiest. Ze heeft het podium gedeeld met aantal van de beste nationale en internationale jazz- en blueshelden waaronder Candy Dulfer, Leroy Jones (USA, Harry Conick Bigband), TK Blue (USA, Randy Weston African Rhtyhm Sextet), Chazzy Green (USA, Brothers Johnson, Johnny Guitar Watson), Bruce James and Bella Black (USA, James and Black Soultet), Eddie C, Frits Landesbergen, Rinus Groeneveld, Erik Kooger, Boris van der Lek, Bart Kamp etc. Naomi is tevens een gewaardeerd organisator. Zo heeft zij 10 jaar lang het Muziek Educatie Programma van Stichting Beaux Jazz gecoördineerd, is ze de drijvende kracht achter het “Jazz Project voor basisscholen” (www.jazzproject.nl) en organiseert ze een kleinschalig jazzfestival in Breda. www.naomi-adriaansz.nl

AMSTERDAM CONNECTION

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

29-12-2016, 07:48, Redactie Muziekwereld

Onderwerp: Re: "Living Here" -- new CD by Hermine Deurloo

 
Hi Thomas,

 
I write reviews on requests of the artists theirselves or their management when they send me a press communication of the cd release plus the concerning cd's itself to listen to.
On June 17th. 2015 I got such a request from Peter van der Heyden of Think Big Music and I was willing to write a review of the album 'Welling'. So far I didn't receive an e-mail from Peter about Hermine's new album.
As this album didn't appear on spoitify so far I haven't an alternative possibility to listen at this moment.

 
So I wait on Peter's request for a review that might come I suppose.
It is also possible that you contact Peter yourself:
peter@thinkbigmusic.nl

 
Greetings,
Fred Pach
Muziekwereld

-------------------------------------------------------------------------------------

28-12-2016, 20:54, Thomas Harris

Onderwerp: "Living Here" -- new CD by Hermine Deurloo

 

Hello Muziekwereld team,

We're fans of Hermine Deurloo, the Amsterdam-based jazz chromatic harmonica artist, in the US. We saw that you wrote a review of a previous CD of hers. Are you also planning to do a review of her latest CD, "Living Here"? We hope so, are curious to know what you think of it!

Happy new year,

Thomas Harris, and friends

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

26-12-2016, 20:54, Redactie Muziekwereld

Onderwerp: Re: Please feature my mini-album

 

Hi Kip,

Reviews on Muziekwereld are written in Dutch language.
Besides that ep's or mini-albums don't appear in reviews, only full length albums.

 
As soon as you release a full studio album, you may contact me again.

 
Greetings,
Fred Pach
Muziekwereld

---------------------------------------------------------------

26-12-2016, 20:54, Kip Israel

Onderwerp: Please feature my mini-album

 

Hey saw ur site from some music I downloaded.

 
Please review my album!

 
 
merci!

 
-sensi

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

23-12-2016, 07:10, Redactie Muziekwereld

Onderwerp: Recensie Daisy Correia - Uma Casa Portuguesa

 

Hallo Manuela,

 
Dank voor jouw reactie en commentaar.
Mooi om te horen dat je enthousiast bent over mijn recensie.

 
Mijn top-10 lijsten worden op 2e Kerstdag geplaatst op Muziekwereld en ik kan alvast verklappen dat Uma Casa Portuguesa een 5e plaats inneemt in het muziekgenre world, een genre waar de concurrentie heel groot is vanwege het enorme aanbod aan jaarlijkse releases van heel hoge kwaliteit.
Hier alvast een link naar de webpagina Jaarlijstjes: http://www.muziekwereld.com/jaarlijstjes.htm

 
Ik heb de noodzakelijke correcties in mijn recensie doorgevoerd op Muziekwereld.
Op musicmeter is het echter alleen gedurende een korte periode na het plaatsen van een bericht mogelijk een correctie aan te brengen.
Daarom heb ik via een extra bericht de correcties vermeld.

 
Ik wens je fijne kerstdagen, een prettige jaarwisseling en voorspoed en geluk in 2017.

 
Groet,
Fred

----- Original Message -----
 
From:
"nelaMusic" <info@nelamusic.com>

 
To:
<redactie@muziekwereld.com>
 
Cc:

 
Sent:
Thu, 22 Dec 2016 16:39:53 +0100
 
Subject:
Re: Verzoek om uw nieuwste cd met als doel een recensie op muziekwereld.com


 
Hallo Fred, 

 
Door de vele mails die mij momenteel bereiken (kerstwensen) had ik jouw bericht nog niet gezien. 

 
WAUW man, wat een mooie woorden schrijf je aan het einde. Een mooiere afsluiting van dit jaar kan haast niet. Mooi kerstcadeau.
Dank hiervoor. Ik ben heel blij dat je het zo mooi vindt en het in je top 10 hebt opgenomen. Mooie prestatie.
Ik ga het aan Daisy doorgeven zodat ze het kan delen. Maar we zullen je mooie woorden ook graag gebruiken over het album.

 
Er zijn een paar kleine dingetjes die ik je wil doorgeven: 
De achternaam van Amalia is Rodrigues met een s. De meeste keren heb je het met een z. Een z is in het Spaans en een s in het Portugees. 
De zin: 
Andere door Daisy vertolkte fado's zijn Com Que Voz dat na het uitkomen om politieke redenen verboden werd in Portugal, ik zou het niet zo hard willen opstellen dat het om politieke redenen verboden werd. 
Het werd na het uitkomen van de plaat verboden omdat men vond dat er op een gedicht van Portugal grootste schrijver “Luis Camoes” geen muziek op mocht worden geschreven. Later is dit ingetrokken en konden de platen verkocht worden. 

 
Met de bonustrack O moet zijn Ó Gente Da Minha Terra, heeft taalkundig gelijk een andere betekenis. 

 
Voor de rest is het helmaal OK. 

 
Nogmaals dank. Ik wens je heerlijke feestdagen toe en een fantastisch nieuwjaar met weer prachtige muziek in het verschiet. 

 
Groet, 
Manuela 

 
Op 21 dec. 2016, om 19:00 heeft redactie@muziekwereld.com het volgende geschreven:
 
 
Hallo Manuela,

 
Mijn recensie is zojuist geplaatst op:

 
Ik wens je fijne feestdagen!

 
met vriendelijke groet,
Fred

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

22-12-2016, 19:03, Karin Schenk

Onderwerp: Jerney Kaagman onderscheiden met Hans Kosterman Prijs

 

P E R S B E R I C H T


 
Jerney Kaagman onderscheiden met Hans Kosterman Prijs

 
22 december 2016 - Jerney Kaagman heeft uit handen van Henk Westbroek de Hans Kosterman Prijs ontvangen. 
De nominatiecommissie van de Gouden Notekraker heeft deze prijs namens de rechtenorganisaties Sena en NORMA aan 
haar toegekend vanwege haar bijzondere verdiensten op het vlak van het naburige recht en de belangen van naburig rechthebbenden 
(in het bijzonder musici en platenmaatschappijen). 

 
De prijs bestaat uit een Platina Notekraker en een geldbedrag van 5.000 euro, ter vrije besteding van de ontvanger.

 
Jerney Kaagman heeft zich eerst als voorzitter en mede-oprichter van belangenorganisatie BV Pop hard gemaakt voor de belangen van uitvoerende kunstenaars. Van 2000 tot 2009 was zij actief als directeur van stichting Conamus (het huidige Buma Cultuur). Daarnaast vervulde
zij tal van bestuursfuncties in de wereld van het auteurs- en naburig recht. In de lobby voor invoering van het naburig recht vervulde zij tezamen met belangenorganisaties als Ntb, FNV en de NVPI een belangrijke rol.

 
Quote Jerney Kaagman: “De beschaving van een land begint met de erkenning en waardering van het intellectueel eigendom. 
Dit is mijns inziens des te meer waar omdat wij thans te maken hebben met een informatie-maatschappij en een wereldwijde informatie economie.”

 
Kaagman, eveneens bekend als zangeres van de Haagse popgroep Earth & Fire, is de tweede persoon die de Hans Kosterman Prijs in ontvangst mag nemen. Hans Kosterman (1945-2015) was jurist, muzikant, tekstschrijver en bestuurder bij diverse auteurs- en naburige rechtenorganisaties en kreeg in 2014 de eerste award, toen nog de ‘Platina Notekraker’. Als eerbetoon draagt de prijs sindsdien zijn naam.

 

 

 

 

foto: fotograaf, Paul Tolenaar

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

20-12-2016, 17:14, Sjuul Kok

Onderwerp: Nieuwsbrief Gotthard

NIEUWE CD ZWITSERSE ROCK FORMATIE GOTTHARD

De Zwitserse rock formatie Gotthard viert zijn 25e verjaardag met het nieuwe album "Silver". Na 'more than 2.000 concerts, various #1 chart entries, over three million album sales and multiplatinum awards' zijn de vijf Zwitsers nog steeds energiek en creatief genoeg om nieuwe catchy songs te schrijven en wederom een grote Europese 2017-tour te ondernemen. Je hoort wederom 'pure, straightforward hardrock and gigantic ballads' en Gotthard is niet enkel 'the most successfull Swiss band ever, but are also still a staple in the global melodic rock spotlight'!

Check de videoclip van “Stay With Me”; https://www.youtube.com/watch?v=3Ge9wKz7EiU!

 

 

Website Gotthard

 

sjuul kok

[PIAS]

labelmanagement holland

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

20-12-2016, 17:04, Sjuul Kok

Onderwerp: frontiers benelux nieuwsbrief

 

B E N E L U X – N I E U W S B R I E F

NR. 07

 

 

V I D E O C L I P S:

Hardline – “Take you home”, van het album “Human Nature”

https://www.youtube.com/watch?v=SyUYMidtkw4

Eternal Idol – “Another night comes”, van het album “The Unrevealed Secret”

https://www.youtube.com/watch?v=xsFcjwi2jAc

Dario Mollo’s Crossbones – “Rock the cradle”, van het album “Rock The Cradle”

https://www.youtube.com/watch?v=81_5aY6lUXs

Palace – “Master of the universe”, van het album “Master Of The Universe”

https://www.youtube.com/watch?v=4FCAIWqEags

DGM – “Fallen”, van het album “The Passage”

https://www.youtube.com/watch?v=Dy4-AEmknag

Kee Marcello – “Black hole star”, van het album “Scaling Up”

https://www.youtube.com/watch?v=xtkCOX0eps0

Roth Brock Project – “Young gun”, van het album “Roth Brock Project”

https://www.youtube.com/watch?v=pUlScs1eqC0

Glenn Hughes – “Long time gone”, van het album “Resonate”

https://www.youtube.com/watch?v=9OmBNwLlQb4

Inglorious – “Holy water”, van het album “Inglorious”

https://www.youtube.com/watch?v=0fLlLdGcljY

Jorn – “Hotel california”, van het album “Heavy Rock Radio”

https://www.youtube.com/watch?v=FZbMZrNdy9U

 

J A N U A R I – R E L E A S E S:

Pride Of Lions - Fearless

The Murder Of My Sweet - Echoes Of The Aftermath

Jack Russell’s Great White - He Saw It Coming

Stephen Pearcy - Smash

 

N O G   S T E E D S   H E E T:

Operation: Mindcrime – Resurrection

“Resurrection” is het tweede deel van het nieuwe muzikale drieluik van ex-Queensryche zanger Geoff Tate. Na 30 jaar en meer dan 25 miljoen verkochte exemplaren is Tate ‘one of music’s most resolute forces and frontmen’ en brengt hij met Operation: Mindcrime (met vele gastmuzikanten als Kelly Gray, Simon Wright, Dave Ellefson, Brian Tichy, Tim ‘Ripper’ Owens en Blaze Bailey) een enerverend platform voor zijn creative uitspattingen. Net als op het debuut-album “The Key” kun je een ‘spawning concept as grand as his progressive metal music’ verwachten.

Glenn Hughes – Resonate

‘The Voice Of Rock’, o.a. voormalig zanger van Trapeze, Deep Purple, Black Sabbath, Black Country Communion en California Breed, brengt met “Resonate” alweer zijn 14e solo-album uit. En wat voor een; misschien wel ‘the most heavy sounding Glenn Hughes solo album to date, but still retaining his peculiar elements that make him one of the most soulful, funky, powerful, emotional and beautiful voices in the current musical landscape’. Red Hot Chili Peppers-drummer Chad Smith trommelt ook nog eens lekker op twee nummers mee!

Graham Bonnet Band – The Book

Graham Bonnet is een hard rock legende; ‘he is one of the finest UK rock vocalists of his generation’. Zo was hij de zanger bij o.a. Rainbow, Michael Schenker Group, Alcatrazz en Impellitteri. “The Book” bevat 11 nieuwe songs - ‘heavy hard rock tunes that are full of great hooks and melodies’ -, waarbij de kenmerkende ‘raspy vocals’ van Bonnet en het strakke drumwerk van Mark Zonder (o.a. bekend van Warlord en Fates Warning) het meest gelijk in het oog springen. De bonus-disc bevat maar liefst 16 ‘re-recorded versions of all the best songs Graham Bonnet sung in his career’; denk aan songs als “All Night Long” en “Since You‘ve Been Gone”!

Pretty Maids – Kingmaker

Na 35 jaar staat het Deense schrijvers-tandem zanger Ronnie Atkins en gitarist Ken Hammer nog steeds als een huis. De melodische rock / metal band Pretty Maids is sinds de zeer succesvolle release “Pandemonium” uit 2010 zelfs ‘hotter’ dan ooit! De bekende Pretty Maids-sound van ‘guitar-laden heavy tunes with a strong emphasis on melodic elements’ maakt ook op “Kingmaker” weer goede sier en werd dit keer vakkundig geproduceerd door Jacob Hansen (o.a. bekend van Volbeat, Primal Fear en Epica) ‘incorporating the classic soundscapes of the past in a modern heavy and dynamic sound’.

Night Ranger – 35 Years And A Night In Chicago

De Amerikaanse heavy/melodic rock band Night Ranger is sinds de jaren 80 een immens populaire band; ze verkochten meer dan 17 miljoen platen en deden meer dan 3.000 live-shows. Om alvast hun 35-jarig jubileum van volgend jaar te vieren, brengen ze nu ’35 Years And A Night In Chicago’ op de markt: een collectie songs ‘with all their classic and most recent hits, with the band playing live at the House Of Blues in Chicago at the top of their game’. Beschikbaar als bluray- en 2cd+dvd-release.

 

D J – D R A A I T A F E L – A A N R A D E R S:

Cruzh – “First Cruzh”

Palace – “Master Of The Universe”

DGM – “Fallen”

Kee Marcello – “Black Hole Star”

Q5 – “The Right Way”

 

B E N E L U X – S H O W S:

GEOFF TATE

17-12 - Boerderij-Zoetermeer

18-12 - Dynamo-Eindhoven

04-01 - Parkstad Limburg Theater-Heerlen

 

sjuul kok

[PIAS]

labelmanagement holland

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

19-12-2016, 19:03, Redactie Muziekwereld

Onderwerp: Recensies Jesscia Sligter

 

Hoi Sjuul,


 
Hier links naar mijn recensie van Jessica Sligter's album:
http://www.muziekwereld.com/jessica_sligter.htm
https://www.musicmeter.nl/album/552037/info/0#5506978

 
Groet,
Fred Pach

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

17-12-2016, 19:04, Redactie Muziekwereld

Onderwerp: Recensie C.C. Grand

 

Beste Remus,

 
Zojuist is mijn recensie van jullie album geplaatst op Muziekwereld:
http://www.muziekwereld.com/c.c._grand.htm
De recensie is tevens geplaatst op musicmeter:
https://www.musicmeter.nl/album/656879/info/0#5505091

 
met vriendelijke groet,
Fred Pach
Muziekwereld

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

13-12-2016, 16:05, Redactie Muziekwereld

Onderwerp: Re: me norge benelux nieuwsbrief

 

Hoi Sjuul,


 
In de eerste plaat mijn dank voor je zending van de cd's van Valkyrien, Gjermund Larsen Trio en Aurelio.
Ik zal ruimte inruimen voor cd-recensies in januari.

Onderstaand persbericht heb ik zojuist geplaatst op Muziekwereld:
http://www.muziekwereld.com/Muzieknieuws.htm

 
Verder een link naar mijn recensie van het album van Paal Flaata dat vandaag is geplaatst:
http://www.muziekwereld.com/paal_flaata.htm
Recensie van Jessica Sligter staat gepland voor volgende week dinsdag.

 
Groet,
Fred Pach

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

3-12-2016, 07:19, Redactie Muziekwereld

Onderwerp: Re: Persbericht: BMI goes India komt met eerste Live Asian Dance music album van Nederland

 

Beste Maarten en Barend,


 
Jullie persbericht is geplaatst op Muziekwereld:
http://www.muziekwereld.com/Muzieknieuws.htm

 
Plaatsing van dit persbericht is tevens de grens van de mogelijkheden voor publiciteit/promotie van jullie nieuwe album op Muziekwereld.

 
met vriendelijke groet,
Fred Pach
Muziekwereld

---------------------------------------------------

13-12-2016, 06:33, BMI Goes India

Onderwerp: Persbericht: BMI goes India komt met eerste Live Asian Dance music album van Nederland

 

Hoi mensen van Muziekwereld,

Nav ons uit te komen full lenght album hadden sturen we jullie ons officiele persbericht, na een tip van een goede vriend van ons. Aansluitend daarbij de vraag om dit te plaatsen op jullie website en de vraag wat de mogelijkheid is dat jullie een recensie over ons album kunnen schrijven.

We horen dus graag op welke manier jullie aandacht (recensie, interview ed) kunnen besteden aan het album van BMI goes India en wat er voor nodig is om op jullie website te komen.

Via beatspace.com zijn alle nummers van het al album te horen en inmiddels ook op Spotify en Itunes. Daarnaast is er inmiddels een fysieke vorm van het album te krijgen (CD).

Hoop snel te horen welke mogelijkheden jullie zien. Veel luister-lees en kijkplezier!
 

Met vriendelijke groet,

Maarten Tromp/ Barend Tromp
 

https://open.spotify.com/album/3MJc0wW4wBgCbheNq2PmV8

 

Persbericht:
BMI goes India komt met eerste Live Asian Dance music album van Nederland

BMI Goes India is een Nederlands danceduo (Eindhoven/ Weert) van de gebroeders Tromp. Barend (Eins, Zwei Orchestra, Mur Du Son, Lemur Voice) is een getrainde sitarspeler, Maarten (Mur Du Son, Ylem) is een producer en zorgt voor de elektronica. Nu is voor de eerste keer hun muziek te horen op een full lenght album uitgebracht op een Eindhovens Label, die normaal gesproken bekend staan als organisatie van psytrance en goatrance feesten en maakt voor deze ene keer een uitstapje naar de Live Asian underground dance music van deze heren. 

BMI goes India combineert elementen van de klassieke Indiase en Bollywood muziek uit de jaren zestig en zeventig met moderne dansmuziek. Deze combinatie zorgt voor een unieke, sfeervolle en dansbare muziekstijl. Deze stijl kan worden omschreven als Asian Underground, maar op het album is te horen dat BMI veel meer is dan dat alleen! Op het album van BMI goes India (met gelijknamige naam) staan acht nummers in een breed scala van dance stijlen, waaronder drum 'n bass, electro, psychedelische en wereldmusic. Dit alles vermengd met aanstekelijke sitar licks en melodieën.

Live gaat zij nog een stapje verder en gebruiken zij een speciaal decorstuk met Visuals. Dit geheel maakt dat je lekker weg kan dromen naar een andere wereld, terwijl je de nacht door danst.

Afgelopen anderhalf jaar is er dan ook een goede live reputatie opgebouwd en zijn daarmee diverse Nederlandse/ Belgische festivals in hogere sferen gebracht, waaronder oa Solar, Mandala, Solstice, Novas Incident, Beyond, Holi Fusion, Amersfoort Jazz en Festival Mundial. Komend jaar zal dan ook in het teken staan om dit verder uit te breiden, met oa het spelen op de grotere (oa Hindustaanse) festivals. Een aantal van deze festivals zullen snel op de agenda verschijnen.

De releasedatum van het (fysieke) album zal midden november en is vanaf 12-11-2016 al digitaal te beluisteren via Spotify, Itunes en Beatspace ( http://beatspace.com/9847/Global+Aura+Records/BMI+GOES+INDIA/BMI+Goes+India/detail.aspx ).

Voor de eerste 10 mensen die de cd via de website van BMI goes India besteld, ligt er een leuke verrassing te wachten.
Op vrijdag 23 december presenteert de Eindhovense/ Weertse formatie BMI goes India haar eerste album aan het grote publiek in Stage Music Cafe.

Het zal een avond worden waarin je mee gevoerd wordt naar een wereld vol muzikale en visuele verrassingen.

Aansluitend aan de albumpresentatie zullen er nog lekkere dansplaten gedraaid worden.

Voor meer info:

www.bmi-music.nl / facebook: BMI

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

12-12-2016, 16:01, Sjuul Kok

Onderwerp: me norge benelux nieuwsbrief

 

B E N E L U X – N I E U W S B R I E F

NR. 01

 

ME NORGE / MUSIKK ELSKER NORGE / MUSIC LOVES NORWAY / MUZIEK HOUDT VAN NOORWEGEN

 

PRESENTEERT: JAZZ / FOLK / BLUES / WORLD / MODERN CLASSICAL / COUNTRY / EXPERIMENTAL / SINGSONG / INSTRUMENTAL / ALTERNATIVE ROCK / INDIE POP & SOUL UIT NOORWEGEN

 

25  N O V E M B E R – R E L E A S E :

Moster! – When You Cut Into The Present (cd en lp)

(jazz/experimental/alternative rock/instrumental)

Saxofonist en bandleider Kjetil Moster speelt in diverse improvisatie / jazz bands, maar deelt ook het podium met artiesten als Royksopp, Datarock, Robyn, King Midas en Tortoise. Samen met bassist Nikolai Eilertsen (Elephant9), drummer Kenneth Kapstad (Motorpsycho) en gitarist Hans Magnus Ryan (Motorpsycho) vormt Moster! echter zijn belangrijkste muzikale uitlaatklep. Je hoort op hun derde album “When you cut into the present” wederom een sch(e)urende vorm van moderne jazz vol verwijzingen naar kraut/prog rock bands als Can en King Crimson, en met hoorbare liefde voor de jazz van 1960/70s ‘Nordic originators’ als Garbarek/Rypdal/Andersen/Christensen en John Coltrane.

 

2  D E C E M B E R – R E L E A S E :

Paal Flaata – Come Tomorrow-Songs Of Townes Van Zandt (cd en lp)

(indie pop/singsong/country)

Iedereen die Paal Flaata’s muzikale carriere heeft gevolgd, zowel als lid van Midnight Choir en als solo-artiest, weet dat hij een enorme zwak heeft voor de composities van de legendarische Amerikaanse singersongwriter Townes Van Zandt. Op “Come tomorrow” hoor je nu voor het eerst een hele cd vol met fraaie vertolkingen. De tien songs komen allen uit de periode 1969-1978 en ‘these interpretations assume their rightful place as an elegant and distinctive addition to the impressive Van Zandt canon’. Een fraai eerbetoon aan de vroeger helaas vaak onderschatte, maar later - na zijn dood - toch ook veelvuldig bewierookte Townes Van Zandt.

 

9  D E C E M B E R – R E L E A S E :

Jessica Sligter – A Sense Of Growth (cd en lp)

(indie pop/experimental/singsong/jazz)

Jessica Sligter is een Noors-Nederlandse zangeres die met “A Sense Of Growth” haar derde album uitbrengt. Met haar vorige releases “Balls And Kittens” en “Fear and The Framing” bracht ze al vele mensen in vervoering met haar sensuele, eigenzinnige, mysterieuze, uitgesproken, avantgardistische en gevarieerde manier van zingen en componeren.  Hoewel ze haar songs vooral vol dramatiek presenteert, weet ze je ook zeer intiem en warm te behagen. Dit keer is er meer plaats ingeruimd voor synthesizers, maar het blijft toch draaien om Jessica’s karakteristieke stem en haar avontuurlijke kijk op compositie en produktie; ‘I’ve worked more with abstract sonic images to try to deconstruct the format of songbased music’. Haar nieuwe cd werd opgenomen in Seattle met producer Randall Dunn (bekend van o.a. Marissa Nadler, Akron/Family en Earth) en je hoort muzikale gastbijdragen van o.a. de bekende Noorse zangeres Jenny Hval en Eyvind Kang (bas en viool, bekend van o.a. Mr. Bungle, Animal Collective en John Zorn).

 

6  J A N U A R I – R E L E A S E :

Karin Krog – George Gershwin With Karin Krog (lp)

Karin Krog – You Must Believe In Spring (lp)

Karin Krog – We Could Be Flying (lp)

(jazz)

      

In 2017 is het alweer 80 jaar geleden dat de beroemde Noorse 60’s pop/jazz diva Karin Krog werd geboren. Stil zitten is nog steeds geen optie voor haar, en er zit nog heel wat in het felicitatie-vat, maar allereerst worden nu drie oude releases van haar uitgebracht op vinyl.

 

13  J A N U A R I – R E L E A S E :

Morudes – Sinister Beat (cd en lp)

(alternative rock/blues)

“Sinister Beat” is de debuut-cd van het Noorse duo Morudes. De gebroeders Maarud speelden vanaf hun jongste jaren in diverse andere folk en blues bands en brachten al vele cd’s uit, maar naast hun liefde voor jaren 60/70-giganten als The Who, Led Zeppelin, T-Rex, Jimi Hendrix en Cream komen nu ook andere muzikale meer alternative rock referenties als The Mars Volta, Monster Magnet, Black Mountain en Queens Of The Stoneage aan de oppervlakte. Ook door het feit dat de broers enkel als ‘hard hitting’ duo op het podium gingen staan moest Morudes in een ander kader worden geplaatst. Geinspireerd door andere ‘rough, urgent and driving power rock’-duo’s als The White Stripes en The Black Keys slaagden de broers Amund en Henrik Maarud er in hun energieke live sound naar de studio te vertalen, ‘without loosing the finesse and subtleties’. De heren zijn nog steeds niet vies van ‘loud, fuzzed out jams and heavy riffing, but also create space by playing quieter songs’. Daarmee is “Sinister Beat” een heftig rockend, doch divers en dynamisch album geworden.

 

13  J A N U A R I – R E L E A S E :

Valkyrien – Prov A Si Noe Til Meg Na (cd en lp)

(indie pop/folk)

Het nieuwe album is alweer de vijfde cd van de Noorse folk formatie Valkyrien. Voorheen bekend onder de naam Valkyrien Allstars verkreeg het viertal veel faam, zowel qua lyrische reviews, als ‘platina status’-albumverkopen, awards en energieke live shows, met ‘exploring and challenging the use of traditional instruments and old Norwegian music in a contemporary expression’. Nog steeds is traditionele folk de basis van de sound van Valkyrien, en staat de fiddle (zeg maar de Noorse viool) centraal, maar op een organische manier weet de band moderne folk te verbinden met acoustische indie pop, met zelfs ruimte voor wat alternative rock en synths.

 

20  J A N U A R I – R E L E A S E :

Christian Wallumrod – Kurzsam And Fulger (cd en lp)

(jazz/experimental/instrumental)

Vanaf 2001 tot 2012 bracht het Christian Wallumrod Ensemble vijf prima ontvangen albums uit op het befaamde ECM-label. “Kurzsam And Fulger” is na “Pianokammer” en “Untitled Arpeggios And Pulses” (met het Trondheim Jazz Orchestra) het derde album dat Wallumrod voor het Hubro-label heeft opgenomen. De al vaak geroemde Noorse componist, pianist en bandleider Christian Wallumrod borduurt voort op zijn ingeslagen weg met spaarzame instrumentale en experimentele jazz; ‘it shows a further stripping away of extraneous material to create a harder, leaner style that can be as close to pure sound as it is to music. His minimal instrumental resources and daring juxtaposition of sound with long beats of silence, makes it all an intensely meditative and intricately work of music’.

 

20  J A N U A R I – R E L E A S E :

Geir Sundstol – Langen Ro (cd en lp)

(jazz/instrumental/experimental/indie pop)

Geir Sundstol, de huidige gitarist in de band van Nils Petter Molvaer, verscheen al op meer dan 250 albums als sessie-muzikant voordat hij na 27 jaar als professioneel muzikant in 2015 zijn eerste solo-album “Furulund” uitbracht. Nu duurt het slechts twee jaar voordat hij met de opvolger voor de dag komt. Nog steeds houdt Sundstol van ´cinematic features that blend Cooderesque western warmth with a twilight Norwegian chill´, maar hij is niet echt in één genre te vangen; ´from ambient to oriental folk, from jazz to indie pop, his instrumental and experimental guitar music shows a subtle tonal diversity that gradually emerges, making each listen a new experience´.

 

20  J A N U A R I – R E L E A S E :

Skadedyr – Culturen (cd en lp)

(jazz/experimental/folk)

De formatie Skadedyr bestaat uit 12 muzikanten en uit nog een veel groter aantal instrumenten. Het levendige gebruik van ‘a brass section, guitars, keyboards, vocals, strings, two drummers and accordion’ zorgt voor een vrolijk experimenteel album, waarbij men uitbundig uitwaaiert naar alle kanten van de folk, avantgarde, pop, rock en jazz. Skadedyr weet het voor elkaar te krijgen zowel toegankelijk als volledig eigen en compromisloos te klinken; ‘as a dynamic live band they have encountered the spirit of the moment switching between raucous psychedelia and peaceful melodics’.

 

W O R D T   V E R W A C H T:

Februari -> Gjermund Larsen – “Salmeklang”

Februari -> Picidae – “It’s Another Wor d”

Februari -> Tove K – “Paying The Birds To Sing”

Maart -> Diom De Kossa – “Wasso”

Maart -> Heigh Chief – “Heigh Chief”

April -> Bjorn Berge – “Titel nog onbekend”

Mei -> Vidar Busk – “Titel nog onbekend”

Juni -> Noora Noor – “Titel nog onbekend”

 

V I D E O C L I P S:

Jessica Sligter – “Surrounds, surrounds me”, van het album “A Sense Of Growth"

https://www.youtube.com/watch?v=ceMRXVcsROI

Moster! – “Bandha (live)”, van het album “When You Cut Into The Present”

https://www.youtube.com/watch?v=gScB1kQtaEg

Karin Krog – “All I want”, van het album “We Could Be Flying”

https://www.youtube.com/watch?v=f-BogleRpd8

Morudes – “True love (live)”, van het album “Sinister Beat”

https://www.youtube.com/watch?v=x-Y2vR5ZTLc

Geir Sundstol – “Los”, van het album “Langen Ro”

https://www.youtube.com/watch?v=79G3A17u5mY

 

D J – D R A A I T A F E L – A A N R A D E R S:

Paal Flaata – “Flyin´ Shoes”

Adam Douglas – “Savor Every Bite”

Valkyrien – “Down For Whatever”

 

sjuul kok

[PIAS]

labelmanagement holland

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

09-12-2016, 15:07, Sjuul Kok

Onderwerp: real world benelux nieuwsbrief

B E N E L U X – N I E U W S B R I E F

NR. 04

N I E U W S:

De Iers/Amerikaanse ‘new folk’ formatie The Gloaming komt in november voor twee concerten naar de Benelux toe. Op 3 maart spelen ze in het Muziekgebouw te Amsterdam en twee daagjes later in de Philharmonie te Luxembourg. Uiteraard zijn de vijf heren beschikbaar voor interviews; zowel vooraf per telefoon of email, als face-to-face op de showdagen!

 

Van het nu-jazz/indie pop/folk gezelschap The Breath is net de nieuwe single en videoclip “For You” verschenen - huiveringwekkend mooi! ; https://www.youtube.com/watch?v=ASDRXyEKf9E

 

20  J A N U A R I – R E L E A S E

Aurelio – Darandi (cd)

“Darandi” is het nieuwe album van Aurelio. Het is een collectie songs van Aurelio Martinez’ favoriete tracks, meest gespeelde songs en grootste hits uit z’n gehele 30-jarige carriere geworden, die hij afgelopen zomer kort na zijn optreden op het Womad festival - ‘to capture the sound of his incendiary live performances’, in de Real World Studios te Bath ‘completely live’ opnam. Hij wordt als ‘main cultural representative of the Garifuna community from the Caribbean coast of Central America’ bijgestaan door ‘some of the Garifuna’s world’s brightest musical talents’. De muziek is ‘both deep and danceable, pairing upbeat and dynamic rhythms, with melancholy and heartfelt melodies’.

 

D J – D R A A I T A F E L – A A N R A D E R S:

Joseph Arthur – “You Keep Me Hanging On”

The Breath – “For You”

 

N O G   S T E E D S   H E E T:

The Breath – Carry Your Kin (cd en lp)

The Breath is een ensemble gebouwd rond ex-The Cinematic Orchestra gitarist Stuart McCallum, zijn Manchester-stadsgenoten en ook ex-The Cinematic Orchestra collega’s pianist John Ellis en drummer Luke Flowers en de Ierse zangeres Rioghnach Connolly (o.a. bekend van Honeyfeet en Afro Celt Sound System). Op dit debuut-album hoor je een fantastische mix van avontuurlijke nu-jazz-soundscapes (de stad – vol ‘post-modern loopes, grooves and effects’) en klassieke soulvolle Ierse folk (het moederland – ‘rooted in rural community and prone to ancestor worship’). “Carry Your Kin” staat vol knappe arrangementen, emotionele teksten en fijn geconstrueerde melodieen, laverend tussen een zweverige variant van rock en pop en hedendaagse Angelsaksische folk.

 

Joseph Arthur – The Family (cd en lp)

De Amerikaanse singer-songwriter, schilder, dichter en multi-instrumentalist Joseph Arthur kocht vorig jaar een Steinway Vertegrande. Hij liet zich er zo door inspireren dat hij dit keer zijn nieuwe songs niet schreef op zijn gitaar, maar achter zijn verse aankoop uit 1912; ‘Little to no repair was needed. It was like out of a time capsule. It was aged, and it had character’. De Steinway had z’n hele leven generaties lang bij één familie gestaan en daar aan denkend schreef hij zijn songs over familie in z’n algemeenheid; ‘The way family dynamics shape us and make us who we are. Nothing in this album comes from judgment. These are stories being told from different voices and mysterious times’. Op “The Family” staan 13 intrigerende en soulvolle ‘emotionally raw and unyieldingly inventive’ songs die werden gemixed door Tchad Blake.

 

9Bach – Anian (2cd en lp)

9Bach werd opgericht om de oude folk traditie uit het Britse Wales nieuw leven in te blazen. Zangeres, pianiste en songschrijfster Lisa Jen zingt dan ook in haar Welshe moedertaal en gitarist Martin Hoyland met nog vier bandleden geven de passende stemmige ondersteuning. Hun tweede album “Tincian” werd omschreven als ‘ripped through with transcendence; a broading melancholy as much as a gossamer dreaminess’ en in 2015 uitgeroepen tot ‘Best Album’ bij de BBC Radio 2 Folk Awards. 9Bach’s nieuwe cd “Anian” (natuur) is een logische voortzetting. Wederom hoor je 11 betoverende, onheilspellende en gepassioneerde moderne folk songs vol mysterie, dreiging en sfeer met de engelachtige vocalen van Lisa Jen. Liefhebbers van o.a. Kate Bush en Clannad zullen 9Bach zeker gaan koesteren. Het tweede cd schijfje “Yn Dy Lais / In Your Voice” bevat een Engelstalige reflectie van schrijvers, dichters en zangers (als Maxine Peake, Peter Gabriel, Iarla O Lionaird en Rhys Ifans) van hun interpretatie van Jen’s teksten in het Welsh.

 

The Gloaming – 2 (cd en 2lp)

The Gloaming is een Iers-Amerikaans collectief dat met hun debuut-album veel indruk maakte in de ‘new folk’ scene. De drie Ieren van dienst, waaronder zanger Iarla O Lionaird (o.a. bekend van Afro Celt Sound System,) staan garant voor traditioneel Ierse folk. Terwijl de twee Amerikanen meer hedendaagse invloeden van pop, jazz en moderne klassiek met zich meebrengen. Het debuut-album “The Gloaming” werd in 2014 overladen met de nodige prijzen (BBC Radio 2 Folk Awards en Meteor Album Of The Year), de band speelde ‘at the most prestigious venues in their home countries, and their international touring calendar has been equally impressive’ en The Guardian sprak van: ‘The Gloaming have become an international phenomenon, thanks to their virtuoso blend of Irish traditional influences and experimentation’. Voor The Irish Times is “2” hun ‘biggest Irish album of 2016’ en werd geproduceerd door Thomas Bartlett (Sufjan Stevens, Glen Hansard) en Patrick Dillett (David Byrne, The National). Wederom hoor je ‘melancholic tones and minimal experimental sounds’ op de nieuwe ‘modern way of traditional Irish music’-cd van The Gloaming.

 

B E N E L U X – S H O W S:

THE GLOAMING

03-03 - Muziekgebouw-Amsterdam

05-03 - Philharmonie-Luxembourg

 

sjuul kok

[PIAS]

labelmanagement holland

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

07-12-2016, 11:16, Jose // INCROWD

Onderwerp: Karsu - nieuwe tour

 

KARSU  –  Play My StringsKarsu, de jonge Nederlandse zangeres-songwriter met Turkse roots én kersverse Edison-winnaar, begon haar muzikale carrière als klassiek pianiste. Later ontwikkelde ze een interesse in jazz, pop en Turkse muziek, en zo ontstond haar huidige sound: een geheel eigen blend van al deze stijlen. Met de nieuwe theatertour Play My Strings gaat Karsu naar haar begintijd. De liedjes van de albums Live aan ‘t IJ, Confession en Colors heeft Karsu speciaal voor deze theatertour voorzien van een licht klassiek jasje, met nieuwe arrangementen voor strijkers. Ook brengt ze nieuw werk ten gehore. Play My Strings gaat in première op donderdag 9 februari 2017 in C.C. Griffioen in Amstelveen.

Bekijk hier de trailer van Play My Strings:
https://youtu.be/btD8OEqcMMA

Zangeres Karsu is pas 26 jaar maar heeft nu al in meer dan vijftien landen opgetreden, stond drie keer in de befaamde Carnegie Hall in New York en speelde twee keer op het North Sea Jazz Festival. In september 2015 verscheen haar tweede studioalbum COLORS, waarvoor ze in juni 2016 de Edison Jazzism Publieksprijs in ontvangst mocht nemen.

KARSU - PLAY MY STRINGS - TOUR 2017
24 januari 2017 - De Lieve Vrouw, Amersfoort (try-out)
29 januari 2017 - Podium Mozaïek, Amsterdam (try-out)
09 februari 2017 - C.C. Griffioen, Amstelveen (première)
11 februari 2017 - Muziekgebouw Frits Philips, Eindhoven
13 februari 2017 - Theater Concordia, Enschede
18 februari 2017 - Theater aan de Slinger, Houten
03 maart 2017 - Hotel Theater Figi, Zeist
04 maart 2017 - Theater De Luifel, Heemstede
10 maart 2017 - BREStheater Brielle, Brielle
17 maart 2017 – Beauforthuis, Austerlitz
25 maart 2017 - Theater Dakota, Den Haag
26 maart 2017 - Theater Walhalla , Rotterdam
30 maart 2017 - Theater De Leest, Waalwijk
31 maart 2017 - Concertgebouw de Vereeniging, Nijmegen
01 april 2017 - Theater de Omval, Diemen
02 april 2017 - De Kleine Komedie, Amsterdam
08 april 2017 - Schouwburg Rex, Mol, België
13 april 2017 - Schouwburg de Kring, Roosendaal
21 april 2017 - Theater de Meervaart, Amsterdam
29 april 2017 - Theater Zuidplein, Rotterdam
06 mei 2017 - Theater Heerlen, Heerlen
12 mei 2017 - Schouwburg Philharmonie Haarlem, Haarlem
14 mei 2017 – C.C. Jan van Besouw, Goirle (matinee)

Karsu – piano en zang
Yanna Pelser – viola
Cèlia Torres Ruiz – cello
Çisem Özkurt – viool

Regie: Leoni Jansen


www.karsu.nl

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

06-12-2016, 12:53, Redactie Muziekwereld

Onderwerp: Re: Nieuwe CD

 

Beste Maarten,

 
In het dagelijks muzieknieuws, een vaste rubriek op Muziekwereld, heb ik een bericht geplaatst met een link naar je eigen homepage.
http://www.muziekwereld.com/Muzieknieuws.htm

 
met vriendelijke groet,
Fred Pach
Muziekwereld

------------------------------------------------------

06-12-2016, 10:55, Maarten Pietersma

Onderwerp: Nieuwe CD

 

Dag Redactie van Muziekwereld.com,

 
Kunnen jullie, als jullie het leuk vinden, op jullie website aandacht besteden aan mijn net uitgebrachte nieuwe cd Tierra de la Esperanza?
Het is een instrumentale flamenco cd met 12 eigen gecomponeerde stukken. Alles is akoestisch, dat wil zeggen flamenco gitaar, basgitaar, caja, en palmas (handklappen). Alle instrumenten heb ik zelf ingespeeld en alle arrangementen zijn zelf gemaakt.
 
Meer informatie op:
 
Luistervoorbeelden op:
 
en vijf complete nummers van de cd (maar niet allemaal) op:
 
Vriendelijke groet,
 
Maarten Pietersma

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

05-12-2016, 19:52, Redactie Muziekwereld

Onderwerp: Re: Album 'I Sing' • recensieverzoek

Beste Helen,

 
Ik heb zojuist mijn recensie geupload naar Muziekwereld.
Hier een direct link: http://www.muziekwereld.com/helen_botman.htm
Ik probeer mijn recensie ook te plaatsen op musicmeter.nl, maar eerst moet een van de moderators je album aan de database toevoegen; daartoe heb ik zojuist een verzoek gedaan.

 
Ik wens je veel succes en geluk met je verdere carrière.

 
Groet,
Fred Pach
Muziekwereld

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

04-12-2016, 09:46, Redactie Muziekwereld

Onderwerp: Re: Verzoek om uw nieuwste cd met als doel een recensie op muziekwereld.com

 

Hallo Manuela,


 
Gisteren trof ik in mijn brievenbus aan de cd van Daisy Correia, waarvoor hartelijk dank.
Momenteel beluister ik de cd voor de eerste keer, maar ik ga nog niets verklappen wat ik ervan vind. Dat bewaar ik graag voor de komende recensie.
Voor dit moment t.b.v. de nodige publiciteit en promotie heb ik het persbericht geplaatst op Muziekwereld:
http://www.muziekwereld.com/cd_release_fadozangeres_daisy_correia.htm

 
Groet,
Fred

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

02-12-2016, 18:07, Manuela Correia

Onderwerp: Re: Verzoek om uw nieuwste cd met als doel een recensie op muziekwereld.com

 

Hallo Fred, 

 
Ik ben nog even naar de brievenbus gerend en als het goed is heb je CD morgen. 

 
Aangezien ik sinds vanmiddag problemen heb met mijn printer kon ik geen begeleidende brief erbij doen en persbericht. 
Excuses hiervoor. Het persbericht stuur ik hieronder mee. 

 
Een goed en gezellig (Sinterklaas) weekend gewenst. 

 
Groet,

Manuela

PERSBERICHT

 

CD Release Fadozangeres Daisy Correia

“UMA casa Portuguesa”

 “Pascal’s Music Pics”

Daisy Correia brengt met 'Uma casa Portuguesa' een hommage aan Amália Rodrigues, de grootste fadozangeres aller tijden. Velen gingen Daisy voor maar nog niet eerder werd dit ook in het Nederlands gedaan.

Daisy Correia, kind van twee culturen (Nederlandse vader, Portugese moeder) ontdekte de fado op jonge leeftijd. Na het bijwonen van een fadoconcert in Portugal sloot ze de fado in haar hart en zocht samenwerking met grote namen in Portugal. Daar wordt zij nu gezien als ambassadrice voor de fado in Nederland.

In Nederland was Fernando Lameirinhas onder de indruk van Daisy en vroeg haar voor twee van zijn theaterprogramma’s. Daarna begon de ontdekkingsreis naar haar eigen fado, naar wie ze kon zijn in de fado.

Tien jaar later is deze eind twintiger 8 theatertournees en 3 cd’s rijker. Daisy stond o.a. met Lenny Kuhr, Jan Dulles en Stef Bos op het podium. Met de laatste nam ze in 2014 een duet op voor haar vorige album. In Portugal is ze regelmatig op TV te bewonderen en deelt ze het podium met grote namen in de fado zoals Ana Moura.

Afgelopen seizoen bracht Daisy in de theaters een hommage aan Amália Rodrigues. Daisy betrok haar fans bij de repertoirekeuze voor dit programma. De waardering door de Amália en fado fans voor Daisy’s interpretatie van de meesterstukken van Amália was groot tijdens de tour. Zo ontstond het idee om dit repertoire op CD vast te leggen. Het was heel bijzonder dat de opname op 10 juni jl. in het bijzijn van haar fans plaats vond in de Pouwer Sound studio in Amsterdam.

Daisy begint haar CD a capella met het lied Grito (schreeuw), dat een waar kippenvel moment teweegbrengt. Grito was het enige lied dat tijdens Amalia’s begrafenis te horen was. De schreeuw om eindelijk verlost te zijn van alle pijn die ze haar leven lang voelde. Dat moet Amália ook gevoeld hebben toen ze de tekst van het nummer Lágrima schreef waarna ze zelfmoord wilde plegen. Andere door Daisy vertolkte fado's zijn Com que voz dat na het uitkomen verboden werd in Portugal, Coimbra dat voor haar grote internationale doorbraak zorgde en Estranha forma de vida; dit zijn allemaal nummers die van grote betekenis voor haar carrière zijn geweest. Het lied Canção da Beira Baixa krijgt een ereplaats omdat het uit de streek is waar haar ouders vandaan komen. Amalia’s moeder zong het altijd met haar. Met een prachtige solo van haar band laat Daisy horen dat ze met topmuzikanten werkt.

Zelf componeerde Daisy de muziek voor haar eigen hommage aan Amália met de tekst: Amália na gente (Amália in ons allen). Amália nam vele platen in diverse talen op met nummers uit die landen. Daisy stipt dit aan in Daisy’s Amália medley (DAM). Dat de fado ook in het Nederlands prachtig kan klinken, bewijst het nummer Fadista, geschreven door Lenny Kuhr (die het ook eerder zong) en Herman Pieter de Boer. Deze laatste is tevens verantwoordelijk voor de Nederlandse tekst van de titelsong Uma casa Portuguesa (Portugese lente). Zeer verrassend geeft Daisy in beide talen een mooie uiting aan haar twee achtergronden.

Na een welverdiend applaus komt als verrassing het prachtige ingetogen nummer Ó gente da minha terra.  Met tekst van Amália en muziek van Tiago Machado (die haar eerste twee CD’s produceerde) en oorspronkelijk door fadista Mariza gezongen. Hiermee sluit Daisy een waardevol eerbetoon aan Amália af dat zeer de moeite waard is om in huis te halen. Zoals Daisy in haar dankwoord schrijft “ik ben niet de nieuwe Amália” maar hiermee zet ze, op haar eigen manier, het werk van de fadokoningin voort.

Na het uitkomen van de CD op 13 november jl en voortzetten van het theaterprogramma 'Uma casa Portuguesa' brengt Daisy met haar muzikanten haar eerbetoon aan Amália nog meer tot leven.

 

Bezetting band:

Daisy Correia, zang

Frank Keijzer, piano

Mark de Jong, percussie

Marko Bonarius, contrabas

Joeri de Graaf, akoestische gitaar

António Costa, Portugese gitaar

 

In diverse bezettingen is deze te zien in:

09-12-2016

Hoorn

Schouwburg het Park

08-01-2017

Balk

De Treemter

25-01-2017

Naaldwijk

Westland Theater De Naald

04-02-2017

Rilland

Podium Reimerswaal

11-02-2017

Purmerend

De Purmaryn

16-02-2017

Amstelveen

CC Griffioen

17-02-2017

Hoogezand

Theater ’t Kielzog

19-02-2017

Zandvoort

De Krocht

26-02-2017

Diepenheim

Cultuurcentrum Herberg de Pol

05-03-2017

Leusden

De Muziektuin

 

 

 

 

 

 

Voor meer informatie over Daisy Correia kijk op:

www.daisycorreia.com/www.youtube.com/daisycorreia

 

Laatste TV/Radio optredens (juli-augustus):

http://www.npo.nl/nos-studio-france/06-07-2016/POW_03221237?start_at=792

http://nos.nl/ek2016/video/2115931-fado-zangeres-correia-bezingt-portugezen-na-zege.html

https://www.youtube.com/watch?v=o0fc1qEeAR8

https://www.youtube.com/watch?v=ZZSOI6-l2aU

http://www.nporadio1.nl/sportzomer-2016/onderwerpen/362194-nederland-kan-leren-van-de-portugese-liefde-voor-fado

http://www.npo.nl/sportzomer-2016/18-06-2016/RBX_RA1_4123758/RBX_RA1_4232243

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

30-11-2016, 22:18, Jaap Wagemaker

Onderwerp: THE CHARM THE FURY - sign contract with Nuclear Blast /Arising Empire

 
 

 

De Amsterdamse band THE CHARM THE FURY heeft deze week een platencontract getekend bij Nuclear Blast / Arising Empire, ’s werelds grootste platenmaatschappij op rockgebied. De band brengt in maart een nieuw album uit wat wereldwijd zal verschijnen en gaat zowel in Europa als de Verenigde Staten op diverse grote festivals optreden, een unicum voor een band die in Nederland voor het grote publiek nog onbekend is.

De band, die wordt gekenmerkt vanwege hun frontvrouw Caroline Westendorp die zowel kan zingen als ‘grunten’, staat in Europa al enkele jaren bekend om hun energieke shows. Het bracht de band al op diverse internationaal gerenommeerde festivals als Graspop, Download en Bloodstock, maar ook Nederland werd niet overgeslagen met optredens op Lowlands en Fortarock.

THE CHARM THE FURY werd opgemerkt door het boekingskantoor van onder andere Metallica en Linkin Park, wat de carrière van de band in de Verenigde Staten een flinke kickstart gaat geven in het komende jaar. De band zal komende zomer ook op diverse festivals in binnen- en buitenland te zien zijn. 

Persfoto: http://bit.ly/2fCsMax
Teaser: https://www.youtube.com/watch?v=IXStMbLMLng

THE CHARM THE FURY is:
Caroline Westendorp - Vocals
Mathijs Tieken - Drums
Rolf Perdok - Guitars
Martijn Slegtenhorst - Guitars
Lucas Arnoldussen - Bass


www.facebook.com/thecharmthefury | http://www.thecharmthefury.com/ | https://twitter.com/thecharmthefury

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

27-11-2016, 22:18, Filthy Good Records

Onderwerp: Nieuwsbrief I Believe In My Mess

 

I BELIEVE IN MY MESS – I CAN’T REMEMBER

Filthy Good Records presenteert met gepaste trots de derde single van I Believe In My Mess:  I Can't Remember, featuring David Lynch, die zich afvraagt waar het eerste idee voor de film 'Eraserhead' toch vandaan kwam. Een vraag die niet gemakkelijk te beantwoorden lijkt. Zoals hoe we vannacht toch weer veilig thuisgekomen zijn...  Veel plezier.

VIDEO:

https://www.youtube.com/watch?v=WSEyJYcxgco

AUDIO:

https://soundcloud.com/i-believe-in-my-mess/i-cant-remember

___________________________________________________________________________________________

Nieuwe EP

Naast de single is afgelopen vrijdag ook een ware EP gelanceerd met vier bonustracks, featuring Kenny Er-Z, Leonard Cohen en John Cees Smit.

Allemaal filthy good uiteraard!

Audio:

https://i-believe-in-my-mess.bandcamp.com/

___________________________________________________________________________________________

Meer dub

Verder zal I Believe In My Mess binnenkort meer dub-versions uitbrengen van tracks van Canshaker Pi, Hallo Venray, Roald van Oosten, Bauer, the Leonids, Fatima Yahama en Scram C Baby. Dub it is, but reggae it ain't.

___________________________________________________________________________________________

Over I Believe In My Mess

I Believe In My Mess is een band uit Amsterdam met een sterke focus op dub in zijn breedste betekenis. Geluid, beeld, taal … voeg een rijke saus van melancholica en verlopen sferen, van veranderlijke stemmingen en electronische gekkigheid toe aan een kruisbestuiving van kunde en krankzinnigheid. Et voila! Uw soon-to-be favoriete duo Geert de Groot en Frank van Praag at the controls!

Meer info: http://www.i-believe-in-my-mess.com/

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

25-11-2016, 16:04, Sjuul Kok

Onderwerp: haldern pop benelux nieuwsbrief

B E N E L U X – N I E U W S B R I E F

NR. 04

 

N I E U W S:

De Zweedse singersongwriter Emil Svanangen, beter bekend als Loney Dear, brengt u alsnog en alvast zijn ‘Easter and X-mas 2016 greetings’. Volgend jaar zal zijn nieuwe album verschijnen; ‘almost carelessly played, sometimes brilliant, always highly present’, maar hierbij alvast twee fijne voorproefjes;

“Hulls”: https://www.youtube.com/watch?v=JhNXsy050Xs

“December lilies”: https://www.youtube.com/watch?v=x4E-twpL2eA

 

Maar liefst 2.000 mensen zagen vorige week in de Ronda-zaal van de Utrechtse TivoliVredenburg The Slow Show schitteren. Na een wat zenuwachtig begin kwam, zag en overwon de band en een dagje later deed de band het nog eens dunnetjes over in de al maanden uitverkochte Rotonde-zaal van de Brusselse Botanique. Inmiddels is er van de single “Ordinary lives” ook een video verschenen: https://www.youtube.com/watch?v=P0xpVYG89lY

 

De jonge Duitse (indie-)pop band Giant Rooks zal in januari op Eurosonic in Groningen z’n live-visitekaartje afgeven. Tegen die tijd zal er ook een nieuwe fysieke release verschijnen.

 

N E T   U I T:

Ebbot Lundberg & The Indigo Children – For The Ages To Come (cd en lp)

De Zweedse muzikant Ebbot Lundberg is inmiddels de 50 gepasseerd, maar heeft nog steeds een neus voor gouden melodieën verpakt in een indie sound. Als mastermind van Union Carbide Productions (1986-1993) en The Soundtrack Of Our Lives (1994-2012) heeft Ebbot al een heel artiesten-bestaan achter de rug, maar met de frisse en hongerige ondersteuning van The Indigo Children (voorheen ooit fungerend als voorprogramma van The Soundtrack Of Our Lives) laat hij met “For The Ages To Come” nog eens goed van zich horen; “The five young lads make up Ebbots expertise and expressive power in a fantastic way. With his experiences and enthusiasm he is taking The Indigo Children back into psychedelical spheres and reveals to us vital songs of the golden age of pop music”. Je kunt Ebbot gerust zien als de peetvader van Jacco Gardner om een idee te krijgen van de sound van deze ‘extraordinary pop icon’.

 

N O G   S T E E D S   H E E T:

Chris Pureka – Back In The Ring (cd)

De Amerikaanse folky singer-songwriter Chris Pureka is na zes jaar weer terug met haar zesde album “Back In The Ring”. Ze deelde al het podium met uiteenlopende artiesten als Dar Williams, The Lumineers, The Cowboy Junkies en Ani DiFranco, en met haar persoonlijke, directe en eigenzinnige manier van schrijven en zingen wordt ze o.a. vergeleken met artiesten als Gillian Welch, Neko Case en Patty Graffin; “The title of her latest playfully suggests something of an artistic comeback, but it also references the album’s themes of relationship conflict and making the decision to fight back against dark inner demons”.

The Slow Show – Dream Darling (cd en lp)

Net zoals op het debuut-album van The Slow Show, “White Water” uit 2015, bevat ook de nieuwe cd “Dream Darling” weer ‘dramatic intricate slow songs about love, death, hope, failing and loss’. Gevoelige kost dus, en voer voor de echte fijnproevers, die ook bands als Lambchop, Elbow en The National weten te waarderen. Met toevoegingen vanuit de jazz en klassieke hoek, en met een snuifje Americana, rustige piano passages, koperwerk, ‘guitar chords in minor keys, swelling strings’ en koorgezang krijgt de indie pop sound van The Slow Show wel degelijk een eigen smoel, met een ‘Northern Soul & Manchester Sound’. Met de rustige bariton stem van zanger Robin Goodwin wordt het tempo veelmaals flink onderuit gehaald, om nog meer ruimte te creeren voor het betere en gedetailleerde luisterplezier; ‘Silence is the loudest noise you can possibly have in music. Whether on an album or at a concert, silence brings tension and an uncomfortable feeling that’s so powerful’. Door de vele concerten die de band inmiddels al gaf in de Benelux, met mooie festival-spots op bijv. Into The Great Wide Open (2x), Eurosonic, London Calling, Bruis Festival en Best Kept Secret, wordt de band op het Duitse kwaliteitslabel Haldern Pop Recordings hier in de Lage Landen - keyboard-speler Frederick ’t Kindt is toevallig ook van Belgische afkomst -, al veelvuldig gezien als een ‘sleeping giant’. Met “Dream Darling” eist The Slow Show in ieder geval zijn eigen ‘dark and dreamy’ niche-hoekje in het huidige indie muziek landschap voor zich op. Er is waarschijnlijk geen betere soundtrack te vinden voor de weer komende herfst- en winteravonden.

 

D J – D R A A I T A F E L – A A N R A D E R S

Loney Dear – “Hulls”

The Slow Show – “Ordinary Lives”

Chris Pureka – “Cabin Fever”

Ebbot Lundberg & The Indigo Children – “Drowning In A Wishing Well”

Loney Dear – “December Lilies”

 

W O R D T   V E R W A C H T:

Januari -> Giant Rooks – “Titel nog onbekend”

Maart -> Loney Dear – “Titel nog onbekend”

 

B E N E L U X – S H O W S:

EBBOT LUNDBERG & THE INDIGO CHILDREN

02-12 - Merleyn - Nijmegen

sjuul kok

[PIAS]

labelmanagement holland

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

25-11-2016, 09:27, Redactie Muziekwereld

Onderwerp: Re: Recensie debuut album Dina - My Own Way

Geachte mevrouw Popma,
 
Graag voldoe ik aan uw verzoek om een recensie te schrijven over uw debuutalbum 'My Own Way'.
Het is voor mij wel een uitdaging om na lange tijd weer eens een album te bespreken in het genre wereldmuziek.
De recensie op Muziekwereld staat gepland voor dinsdag 13 december.
 
met vriendelijke groet,
Fred Pach
Muziekwereld

-------------------------------------------------------------------------------

25-11-2016, 09:27, Dina Popma

Onderwerp: Recensie debuut album Dina - My Own Way

Beste redactie,

 

Graag breng ik mijn debuutalbum “My Own Way” bij u onder de aandacht. Op 1 oktober heb ik deze gelanceerd in Theater Odeon in Zwolle en het komende jaar zal ik met mijn band veel gaan optreden in het land om zoveel mogelijk mensen te verbinden met mijn muziek. Ik zou willen vragen of u een recensie van mijn album wilt schrijven? Het album vertelt een bijzonder verhaal waar mijn muzikale levensmissie over gaat.

Het volledige album luisteren: https://dinamusic.bandcamp.com/

Voor meer informatie: info@dinamusic.nl | www.dinamusic.nl

Met vriendelijke groet,

Dina Postma


DINA WORLD MUSIC

‘My Own Way’ het debuutalbum over een reis van Friesland naar West-Afrika

Verbinding

Vanuit haar verlangen om los te komen van de ‘gebaande paden’ en haar nieuwsgierigheid voor de wereld, ging Dina in 2012 op reis naar West-Afrika om onderzoek te doen naar de muziekcultuur. Na enkele weken in Senegal kwam zij op een totaal onverwachte manier in aanraking met haar roots in Friesland. Zo kreeg zij nieuwe inspiratie voor haar missie: ze maakte een album met muziek die de wereld verbindt.

Grutto

“Het gaat over de grutto; de weidse vogel die het symbool geworden is voor mijn reis naar West-Afrika. Tijdens mijn reis leerde ik tot mijn verbazing dat de grutto elk jaar vanuit de weilanden van Friesland de oceanen en continenten oversteekt om in West-Afrika te overwinteren. Daarmee was de verbinding die ik ervoer tussen de beide landen voor mij gelegd en breng ik dit in mijn muziek met het publiek,” benadrukt de zangeres haar reis, die met het uitbrengen van dit album aan een nieuw hoofdstuk begint.

Gedurende de maanden dat de zangeres in Mali en Senegal bij West-Afrikaanse muzikanten thuis verbleef, zonder Frans te spreken, met alleen haar stem en haar gitaar mee om zich te laten horen, groeide bij haar het besef dat de verschillen in cultuur niet uitmaken omdat zij via muziek de manier had gevonden om thuis te zijn in West-Afrika. Door op straat samen te spelen, festivals te bezoeken en bij improvisatiestukken aan te sluiten wist zij de (muziek)culturen te omarmen en zo een nieuwe sound en muziek te ontwikkelen.

Wereldmuziek is verhalen vertellen en mensen samenbrengen

“Van oudsher is muziek in West-Afrika is een communicatiemiddel om iedereen bij elkaar te brengen en is het de manier om van generatie op generatie verhalen te delen. Wij kennen die vertelcultuur ook in de muziek, dat laten artiesten als Nynke Laverman en Bjork goed zien.” Dina brengt met haar debuut soloalbum ‘My Own Way’ een geheel eigen stijl in het genre.“Muzikanten in West-Afrika spelen zonder bladmuziek of vaste teksten en maken prachtige muziek puur op gehoor en gevoel; dat herkende ik meteen.” vertelt nieuw talent en zangeres Dina.
De voornaamste inspiratie voor het schrijven aan dit album, kwam toen zij de traditionele Malinese (muziek)cultuur leerde kennen. De Griots of Jeli zijn van oorsprong de muzikale verhalenvertellers van de Manding bevolking. Elk nummer op het album vertelt een stukje over de reis en de ontdekkingen die mensen opdoen als zij in aanraking komen met het onbekende. Ook het repetitieve karakter van de traditionele West-Afrikaanse muziek is kenmerkend voor Dina’s muziek. Het brengt de luisteraar in een verleidelijke trance.

Kruisverbinding tussen culturen

De afgelopen vier jaar besteedde ze elk uur van haar vrije tijd aan dit eerste solo album. Ze werkte als schrijver, componist, producer en zangeres en bracht een band van zeven andere musici bijeen (een mix van Zwollenaren en West-Afrikanen) om met elkaar van elk nummer een verhaal te maken tot het complete album dat het nu is. Samen met producent Jurrie Meulman (hij werkte samen met Zwolse artiesten als Typhoon en Krause) kwam alles wat zij had geschreven bij elkaar in Studio 9 in Zwolle.

“Als artiest wil ik bereiken dat mensen in het Westen meer ruimte vinden om net zo intens naar de muziek te luisteren en het zodanig beleven als in West-Afrika. Dat we ons verbonden voelen en begrijpen dat we hetzelfde verhaal delen. Dat is mijn boodschap aan het publiek,” vertelt Dina gepassioneerd.

Dina Popma

Zangeres / Songwriter / Componist / Producer

info@dinamusic.nl // www.dinamusic.nl

Like de Facebook pagina van DINA en blijf op de hoogte!

https://www.facebook.com/dinaworldmusic

https://soundcloud.com/dinaworldmusic

https://vimeo.com/dinamusic

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

23-11-2016, 11:17, Redactie Muziekwereld

Onderwerp: Persbericht gemist

 

Beste bandleden van C.C. Grand,


 
Naar ons nu is gebleken, is er 10 dagen geleden een e-mail door jullie gezonden naar de redactie van Muziekwereld met een verzoek om een recensie van jullie nieuwe album.
De e-mail is echter gezonden naar een Yahoo mail adres dat afgelopen zomer tijdens een korte periode als ''noodadres'' is gebruikt, omdat het e-mail adres bij de webhosting provider van Muziekwereld een aantal dagen plat lag.

 
Excuses daarom voor deze trage reactie.

 
Inmiddels beluister ik 'Birds' via Spotify en ik wil met plezier binnenkort een recensie schrijven
Publicatie op Muziekwereld staat gepland voor zaterdag 18 december.

 
Met vriendelijke groet,
Fred Pach
Muziekwereld.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

23-11-2016, 09:40, Redactie Muziekwereld

Onderwerp: Re: New Reviews

Hi Peter,

 
Here a few links: 

http://www.muziekwereld.com/sharon_goldman.htm
http://www.muziekwereld.com/ray_goren.htm
http://www.muziekwereld.com/michael_tomlinson.htm
http://www.muziekwereld.com/seth_swirsky.htm
http://www.muziekwereld.com/elijah_ford.htm

 
And of course the Hemifran page with 8 new short reviews this month
http://www.muziekwereld.com/Hemifran%20Promotion.htm

 
Future reviews next month on:
december 11th. Pete Sinjin
december 15th. Gerry Beckley
december 17th. Jesse Dayton
december 24th. Jeff Boortz
december 31th. C, Daniel Boling

 
Have a nice vacation!

 
Greetings,
Fred Pach

-----------------------------------------------------

23-11-2016, 19:17, Peter Holmstedt"

Onderwerp: New Reviews

 

Question ;

I’ve been away on vacation for a couple of weeks.

How can I find the reviews published between November 7th and yesterday?

(concerning cd's promoted by Hemifrån, Stockholm) extra noot v.d. redactie)

Please advise,

Peter Holmstedt

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

23-11-2016, 11:23, Redactie Muziekwereld

Onderwerp: Re: Thank you for your lovely review of KOL ISHA (A Woman's Voice)!

 
Hi Sharon,
 
Your e-mail was sent to the right adress.
 
Thanks a lot for your nice words about my review.
I hope that my review might deliver a valuable contribution to promote your cd in the Netherlands and in Belgium.
 
At the end of this year your album shall achieve a high ranking in my personal top-10 Folk Albums 2016.
And during the whole month of december you'll be 'Artist of the Month' on Muziekwereld, including your biography in Dutch.
So your album shall remain under the attention of the visitors of Muziekwereld during the coming weeks.
 
I hope that your album shall reach nice selling figures all over the world and I wish you a lot of success with your further career.
 
with kind regards,
Fred Pach
Muziekwereld

------------------------------------------------------------------------------

22-11-2016, 18:17, Sharon Goldman

Onderwerp: Thank you for your lovely review of KOL ISHA (A Woman's Voice)!

Hi Fred,

I hope I have the right contact information! I wanted to reach out and thank you so much for your generous review of KOL ISHA (A Woman's Voice). I really appreciate it and it means a lot to me!

Best regards,
Sharon Goldman

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

21-11-2016, 10:33, Jose // Incrowd

Onderwerp: Snowapple - nieuw album en tour

 

SNOWAPPLE – TRACKS

Snowapple komt begin volgend jaar met een nieuw album en een tourtje langs bijzondere locaties. De nummers op TRACKS gaan over grenzeloos reizen, over heimwee en verlangen. De drie zangeressen, met elk een andere achtergrond, haalden inspiratie uit hun vele tours door Europa, Engeland, Amerika, Mexico en Japan. De liedjes kenmerken zich door de driestemmige harmonieën en invloeden uit de pop, folk en klassieke wereld. Voor de live optredens werkt Snowapple samen met opkomend mode-talent Mo Benchellal, die speciaal voor hun shows extravagante kostuums ontwerpt. De cd-presentatie is op 29 januari 2017 in De Duif in Amsterdam, het album TRACKS is vanaf 6 januari 2017 verkrijgbaar.

 

Bekijk hier de eerste videoclip Any Way:
https://youtu.be/dg4kVVbIXys 

“Any Way gaat over een trein, die reist van plek naar plek, dag in, dag uit. Een metafoor voor ons drukke bestaan. Soms gaat het leven zo snel dat je vergeet dat je leeft….. en dan plotseling denk je: Lieve hemel, WE ZIJN IN JAPAN!”TRACKS
Het nieuwe album gaat over het grenzeloos reizen per spoor en te voet, over heimwee en verlangen. De drie zangeressen haalden inspiratie uit de vele tours die ze de afgelopen jaren maakten door Europa, Engeland, Amerika, Mexico en Japan, maar ook andermans reizen vormden een inspiratiebron. Zoals dichteres Isabelle Eberhardts fatale zwerftocht door de Sahara en de enkele reis die iemand maakt als hij zijn verwoeste vaderland verlaat.
De liedjes van Snowapple kenmerken zich door de driestemmige harmonieën en invloeden uit de pop, folk en klassieke wereld.
Aan het album werkten mee: Bart Hoevenaars (gitaar), Sebas van Olst (bas) en Alan ‘Gunga’ Purves (percussie). Een extra song is geschreven door Roald van Oosten (Caesar, Ghosttrucker) en de productie was in handen van Chris Hamilton van Eek Recordings (o.a. Kate Nash).


SNOWAPPLE
De harde kern van Snowapple wordt gevormd door drie zangeressen/muzikanten met allen een zeer diverse muzikale achtergrond. De roots van Una (zang en mandoline) liggen in de jazz, Laurien (zang en gitaar) maakte carrière in opera en de muzikale achtergrond van Laura (zang en piano) is folk. Ondersteund door de band zorgen de zelfgeschreven nummers en eigenzinnige harmonieën voor een bijzondere sound, die zij zelf beschrijven als een mix van pop/folk/opera.
De zangeressen speelden in Nederland onder meer op Oerol, in Paradiso en in de Heineken Music Hall (aftershow Jack Johnson en John Mayer), ze tourden door Europa, langs de oost- en westkust van de Verenigde Staten, door Engeland (o.a. als voorprogramma van The Handsome Family) en door Japan. In Mexico speelden ze meermaals op grote festivals voor 10.000 bezoekers. Voor de live shows werkt Snowapple samen met opkomend mode-talent Mo Benchellal, die speciaal voor hun optredens extravagante kostuums ontwerpt.
Snowapple heeft eerder twee studioalbums uitgebracht die verschenen in Europa (V2 Benelux, Rough Trade), Groot-Brittannië (Debt Records) en de Verenigde Staten (ZIP Records). In januari 2017 verschijnt het nieuwe album TRACKS.


LIVE
27 januari 2017 – De Ruïnekerk, Bergen
29 januari 2017 – De Duif, Amsterdam
19 februari 2017 – In De Gloria, Asten
26 februari 2017 – ’t Kleine Kerkje, Gieterveen
26 mei 2017 – De Witte Kerk, Hauwert
14 juni 2017 – De Kerk, Oudendijk

Snowapple live is:
Laura Polence (zang, piano), Una Bergin (zang, mandoline), Laurien Schreuder (zang, gitaar), Bart Hoevenaars (gitaar), Caroline Kamp (contrabas), Alan Purves (percussie).


www.snowapple.nl

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

16-11-2016, 14:47, Sjuul Kok

Onderwerp: frontiers benelux nieuwsbrief

B E N E L U X – N I E U W S B R I E F

NR. 06

 

D E C E M B E R – R E L E A S E S:

Night Ranger – 35 Years And A Night In Chicago

De Amerikaanse heavy/melodic rock band Night Ranger is sinds de jaren 80 een immens populaire band; ze verkochten meer dan 17 miljoen platen en deden meer dan 3.000 live-shows. Om alvast hun 35-jarig jubileum van volgend jaar te vieren, brengen ze nu ’35 Years And A Night In Chicago’ op de markt: een collectie songs ‘with all their classic and most recent hits, with the band playing live at the House Of Blues in Chicago at the top of their game’. Beschikbaar als bluray- en 2cd+dvd-release. Live-clip of “Night Ranger”: https://www.youtube.com/watch?v=s4XkPUsg-so.

Eternal Idol – The Unrevealed Secret

Eternal Idol anno 2016 bestaat o.a. uit de leden Nick Savio op gitaar (Hollow Haze en White Skull), bassist Andrea Buratto (o.a. Secret Sphere), de piepjonge zangeres Giorgia Colleluori en Fabio Lione (o.a. Rhapsody en Angra) als de ‘veteran vocalist’. Je hoort op “The Unrevealed Secret” een ‘superb slice of symphonic rock and classic heavy metal with touches of progressive rock and melodic metal’, dat fans van bands als Kamelot, Avantasia en Masterplan zeker zal aanspreken.

Enuff Z’Nuff – Clowns Lounge

De Amerikaanse melodische rock band Enuff Z’Nuff bestaat al meer dan 30 jaar en “Clowns Lounge” is een lekker tussendoortje met ‘rarities, early unfinished and unreleased demos that have been partially reworked and re-recorded’. Je hoort het originele songwriting duo van Chip Z’Nuff en Donnie Vie en muzikale bijdragen zijn er van ex-Enuff Z’Nuff-gitarist Derik Frigo (rip), Jani Lane (Warrant - rip) en James Young (Styx).

Hevidence – Nobody’s Fault

DGM-oprichter en gitarist Diego Reali verliet de populaire Italiaanse prog/power metal band DGM al in 2006, maar is nu terug aan het rock/metal front met zijn formatie Hevidence. Verwacht op “Nobody’s Fault” een ‘style reminiscent of the early DGM sound and the classic early Yngwie Malmsteen albums, mixed with power metal and melodic hardrock influences’.

Dario Mollo’s Crossbones – Rock The Cradle

Gitarist Dario Mollo werkte al met rock grootheden als Tony Martin (o.a. Black Sabbath) en Glenn Hughes (o.a. Deep Purple) via resp. The Cage en Voodoo Hill. Hij is nu terug bij zijn band Crossbones waarmee zijn muzikale avontuur 25 jaar geleden begon. Op “Rock The Cradle” neemt zanger Carl Sentance (o.a. Nazareth, Krokus en Don Airey Band) de vocalen voor zijn rekening en dat leverde een ‘nice blend of classic hardrock, heavy and melodic metal’ op!

 

V I D E O C L I P S:

Graham Bonnet Band – “Into the night”, van het album “The Book”

https://www.youtube.com/watch?v=X7HNvcy_1N4

Shiraz Lane – “Momma’s boy”, van het album “For Crying Out Loud”

https://www.youtube.com/watch?v=Hlx7WntUv18

Operation: Mindcrime – “Taking on the world”, van het album “Resurrection”

https://www.youtube.com/watch?v=az7n-NC2qUU

King Company – “In wheels of no return”, van het album “One For The Road”

https://www.youtube.com/watch?v=V1TpGBpNRfw

Hevidence – “Dig in the night”, van het album “Nobody’s Fault”

https://www.youtube.com/watch?v=O4kCtjQ2PWE

 

J A N U A R I – R E L E A S E S:

Pride Of Lions - Fearless

The Murder Of My Sweet - Echoes Of The Aftermath

Jack Russell’s Great White - He Saw It Coming

Stephen Pearcy - Smash

 

N O G   S T E E D S   H E E T:

RavenEye – Nova

“Nova” is het debuut-album van dit Britse groove rock trio. RavenEye wordt gevormd door de zanger/gitarist Oli Brown (“The hottest young pistol in British blues rock”; hij speelde al in de live-bands van Jeff Beck, Buddy Guy, Johnny Winter en Joe Satriani), drummer Kev Hickman en bassist Aaron Spiers. RavenEye speelde als support met Slash, Deep Purple, Blues Pills, Halestorm en The Darkness en veroverde ook al podium-plekjes op befaamde festivals als Hellfest en Download. “Nova” is een energiek hardrock album met een ‘electrifying chemistry of amazing hooks and loud riffs’ en klinkt als een mix van Led Zeppelin, Soundgarden en Alter Bridge!

Operation: Mindcrime – Resurrection

“Resurrection” is het tweede deel van het nieuwe muzikale drieluik van ex-Queensryche zanger Geoff Tate. Na 30 jaar en meer dan 25 miljoen verkochte exemplaren is Tate ‘one of music’s most resolute forces and frontmen’ en brengt hij met Operation: Mindcrime (met vele gastmuzikanten als Kelly Gray, Simon Wright, Dave Ellefson, Brian Tichy, Tim ‘Ripper’ Owens en Blaze Bailey) een enerverend platform voor zijn creative uitspattingen. Net als op het debuut-album “The Key” kun je een ‘spawning concept as grand as his progressive metal music’ verwachten.

Tyketto – Reach

“Don’t Come Easy”, Tyketto’s debuut-album uit 1991, staat nog steeds te boek als een ‘true classic in melodic rock’. Na het ‘big in the 90ies-tot de grunge kwam’-tijdperk keerde de band in 2012 terug aan het front met “Dig In Deep”. Er werd wederom over de hele wereld getourd en begin dit jaar bevolkten ze de befaamde Rockfield Studio in Wales. Het nieuwe album is meer gitaar-georienteerd, ‘while still keeping the trademark soaring vocals by Danny Vaughn intact’ en heeft een lekkere ‘live-feel’. Verplichte kost voor alle melodische rock fans!

Glenn Hughes – Resonate

‘The Voice Of Rock’, o.a. voormalig zanger van Trapeze, Deep Purple, Black Sabbath, Black Country Communion en California Breed, brengt met “Resonate” alweer zijn 14e solo-album uit. En wat voor een; misschien wel ‘the most heavy sounding Glenn Hughes solo album to date, but still retaining his peculiar elements that make him one of the most soulful, funky, powerful, emotional and beautiful voices in the current musical landscape’. Red Hot Chili Peppers-drummer Chad Smith trommelt ook nog eens lekker op twee nummers mee!

Pretty Maids – Kingmaker

Na 35 jaar staat het Deense schrijvers-tandem zanger Ronnie Atkins en gitarist Ken Hammer nog steeds als een huis. De melodische rock / metal band Pretty Maids is sinds de zeer succesvolle release “Pandemonium” uit 2010 zelfs ‘hotter’ dan ooit! De bekende Pretty Maids-sound van ‘guitar-laden heavy tunes with a strong emphasis on melodic elements’ maakt ook op “Kingmaker” weer goede sier en werd dit keer vakkundig geproduceerd door Jacob Hansen (o.a. bekend van Volbeat, Primal Fear en Epica) ‘incorporating the classic soundscapes of the past in a modern heavy and dynamic sound’.

 

D J – D R AA I T A F E L – A A N R A D E R S:

Shiraz Lane – “Momma’s Boy”

Operation: Mindcrime – “Taking On The World”

RavenEye – “Wanna Feel You”

King Company – “In Wheels Of No Return”

Secret Sphere feat. Anette Olzon – “Lie To Me”

 

B E N E L U X – S H O W S:

GEOFF TATE

17-12 - Boerderij-Zoetermeer

18-12 - Dynamo-Eindhoven

04-01 - Parkstad Limburg Theater-Heerlen

LORDS OF BLACK

30-11 - Spirit Of 66-Verviers

02-12 - Boerderij-Zoetermeer

03-12 - Manifesto-Hoorn

THE TREATMENT

21-11 - De Helling-Utrecht

 

sjuul kok

[PIAS]

labelmanagement holland

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

16-11-2016, 14:35, Karin Schenk

Onderwerp: DRUMMAKID dropt nieuwe EP !

DRUMMAKID dropt nieuwe EP !

NEWK!D!INCLASS


 
Op 21 november lanceert Drummakid zijn 7-track lange project genaamd NEWK!D!INCLASS. 
Dit project is gevuld met trap-based muziek en flows met een “Afro-euromerican” slang.

 
DRUMMAKID heeft het hele jaar gewerkt aan nieuwe muziek. Zo gaf hij ons eerder dit jaar al een paar bangers zoals “That’ll Do It” en “Zonin”.
Nu is The Kid klaar om ons op reis te nemen met bangende 808’s en smooth sailing vibes.

 
DRUMMA heeft niet gekozen voor features op dit project en heeft alle songs zelf geproduceerd. Hoewel dit project het daglicht nog niet heeft gezien
zijn DRUMMAKID en zijn team nu al druk bezig met nieuw werk met een aantal interessante namen. Dit alles zal snel volgen na NKIC.

 
DRUMMAKID
Eddy Addai, de man achter Drummakid is voor de meesten waarschijnlijk bekend als drummer van Typhoon, Zwart Licht en Akwasi.

 
Release | 21 november
EP Showcase | 25 november | Paradiso | Amsterdam

 

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

14-11-2016, 14:58, Redactie Muziekwereld

Onderwerp: Re: Nieuwe cd Yentl en de Boer opgenomen in Concertgebouw

 

Beste Jurjen,

 

Wat leuk, een nieuw album van Yentl en de Boer! Aan de vorige van ruim 2 jaar geleden bewaar ik goede herinneringen en ik vind het wederom een uitdaging wat tijd uit te trekken voor een bespreking op Muziekwereld.

Deze heb ik inmiddels ingepland voor zaterdag 10 december.

In het dagelijks nieuws, de rubriek Muzieknieuws op Muziekwereld, zal ik straks het persbericht plaatsen (prominent bovenaan) en als geste zal het persbericht morgen ook nog bovenin prijken.

Op deze wijze is dan alvast de nodige promotie gemaakt voor de dames.

Tot slot nog een verzoekje: graag bij toekomstige e-mails deze zenden naar redactie@muziekwereld.com

 

Met vriendelijke groet,

Fred Pach

Muziekwereld

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

14-11-2016, 14:31, Jurjen van Loon

Onderwerp: Nieuwe cd Yentl en de Boer opgenomen in Concertgebouw

Dag Fred!

Hoe is het? Twee jaar geleden alweer dat ik je mailde over het debuutalbum De Plaat van Yentl en de Boer. Te gek dat je destijds over hebt willen schrijven, waren we erg trots op. Ik dacht ik mail je maar vast weer want er komt een nieuw album aan; een paar jaar later, een paar jaar wijzer en zeker ook weer een flink stap verder. Ik plak het persbericht wel even onder deze mail en in de bijlage ter info, maar het belangrijkste voor jou is natuurlijk de muziek. Dus, tijd voor een nieuwe perspreview-link:

* link is hier niet vermeld vanwege privacy

Het is een live-album geworden dit keer. 12 nieuwe liedjes (en 1 oude bekende ;)), afgelopen zomer opgenomen tijdens 2 concerten die de dames gaven in Het Concertgebouw. Samen met hun 5-koppige band die dit keer is aangevuld met een strijktrio (West Side Trio, celliste en altvioliste Metropole Orkest, en voormalig violiste Metropole orkest) dat speciale arrangementen schreef bij de liedjes.

We bieden je bij deze dus graag weer toegang tot de preview pagina waar je de cd alvast per track of gapless kan beluisteren. (Download van de 44.100 kHz 16-bit wavs in een zip staat er eventueel ook op). De fysieke digipack ligt nog bij de drukker dus die kan ik je helaas nog niet sturen.

Hoop dat je er tijd voor weten te vinden in je schema. Als je nog iets nodig hebt dan hoor ik natuurlijk graag. 

Vriendelijke Groet,

Jurjen van Loon

-----------------------------------------------------------------

14-11-2016, 14:23, Redactie Muziekwereld

Onderwerp: Re:Album 'I Sing' * recensieverzoek

Beste Helen,


 
Met genoegen wil ik wat tijd inruimen voor een op Muziekwereld te plaatsen recensie.
Graag maak ik van uw aanbod gebruik om een fysiek exemplaar te ontvangen ten behoeve van de recensie, die ik zal inplannen voor dinsdag 6 december.
Zodra de recensie is geupload, zal ik u een direct link zenden. Ervan uitgaande dat het voor u niet bezwaarlijk is, zal ik de recensie gelijktijdig plaatsen op musicmeter.nl

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

14-11-2016, 13:39, Helen Botman

Onderwerp: Album 'I Sing' * recensieverzoek

 

Beste redactie,

Graag stel ik jullie op de hoogte van het album 'I Sing', dat in eigen beheer is verschenen. Het album is ook beschikbaar op alle online platformen, zoals SpotifyiTunes en Bandcamp

Het zou mooi zijn als jullie het album 'I Sing' kunnen/willen bespreken. 

Op dit album ben ik bijgestaan door geweldige muzikanten. De basis is live ingespeeld door Arthur Lijten (drums), Ton Nieuwenhuizen (bas) en Rob Stoop (piano, rhodes, Wurlitzer). De overige partijen zijn ingespeeld door Ton Nieuwenhuizen (gitaar), Willem Swikker (hammond) - en Sietse van Gorkom (viool), Camilla van der Kooij (viool), Rani Kumar (altviool) en Jonas Pap (cello) a.k.a. het Red Limo String Quartet. Dit resulteerde in een muzikale blend van pop-folk songs  (geïnspireerd door o.a. Joni Mitchell & Carole King) in een jazzy uitvoering.

Half oktober speelden we een korte releasetour, die in 2017 wordt hervat. In het voorjaar staat een samenwerking met het Red Limo String Quartet op de agenda.

Press kitmeer achtergrondinformatie, fotomateriaal, muziek en interviews zijn te vinden in de online press kit, via www.helenbotman.com/epk


 
Muziekjournalist Ruud Meijer (HPdeTijd, Luister) over het album ‘I Sing’: “Om songs te maken van deze kwaliteit heb je topmuzikanten, jarenlange ervaring en heel veel talent nodig. I Sing zegt Helen Botman bescheiden. Inderdaad Helen: jíj zingt. En dat doe je zoals bijna niemand dat nog doet, zoals jij dat alleen nog maar lijkt te kunnen. Helen Botman: de vrouw met stembanden in het hart.”

 

Als jullie een fysiek exemplaar op prijs stellen dan stuur ik die jullie graag toe.

Ik hoor graag of jullie aandacht kunnen besteden aan het album 'I Sing'

Hartelijke groet,

Helen Botman

 
Bijlages: Een bio over het album 'I Sing' is bijgevoegd, evenals de coverfoto (Saskia Kerkhoff, Dutchlook). Online is de bio van het album 'I Sing' in een groter formaat (6MB) te vinden. 
Luisterlink: Beluister hier de song I Sing

 

Helen Botman

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

02-11-2016, 00:36, Edison Stichting, Jessica van der Stoel

Onderwerp: Edison Pop 2017

EDISON POP 2017

Nieuwe locatie, nieuwe jury, zelfde concept

 

Amsterdam, 1 november 2016 - Edison Pop zal plaatsvinden op maandagavond 13 februari 2017. Tijdens dit besloten evenement worden de winnaars van Edison Pop 2017 bekendgemaakt en de beeldjes uitgereikt in de Gashouder op het terrein van de Westergasfabriek in Amsterdam. Het concept blijft hetzelfde, de locatie en jury zijn nieuw. Ruud de Wild neemt de taak van juryvoorzitter op zich.

Nieuwe locatie
Na drie succesvolle achtereenvolgende edities van Edison Pop in de Harbour Club wordt het tijd voor een andere locatie. De keuze is gevallen op de Gashouder, een karakteristiek gebouw op het Westergasfabriek terrein dat perfect past bij het Edison Pop concept.

Nieuwe jury
De Edison Stichting heeft een nieuwe jury benoemd, onder meestemmend voorzitterschap van kunstenaar/radiopresentator Ruud de Wild, die voorts bestaat uit Annemieke Schollaardt (Radio-DJ - 3FM/AVROTROS), Dieuwertje Heuvelings (Playlist Curator & Editor - Spotify NL), Menno de Boer (‎Music Director/Program Manager/DJ - Radio 538), Bart Wijlaars (muziekjournalist – o.a. De Telegraaf), Saul van Stapele (muziekjournalist – o.a. NRC) en Diederik van Zessen (Music Director - 3FM).

Voorzitter Ruud de Wild: ‘Hoe vet om gevraagd te worden als voorzitter van de belangrijkste muziekprijzen van Nederland. We gaan er met de hele jury alles aan doen om ervoor te zorgen dat de Edisons op een juiste en goede manier verdeeld gaan worden over de artiesten die het verschil hebben gemaakt in 2016.

De categorieën blijven ongewijzigd en worden er in 2017 Edisons uitgereikt voor Pop, Rock, Hiphop, Dance, Alternative, Nieuwkomer, Volksmuziek, Videoclip, Album, Song en Oeuvre. Alle categorieën zijn juryprijzen die zich uitsluitend richten op artiesten van eigen bodem.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

31-10-2016, 10:29, Sjuul Kok

Onderwerp: haldern pop benelux nieuwsbrief

B E N E L U X – N I E U W S B R I E F

NR. 03

 

 

N I E U W S:

Ebbot Lundberg brengt op 11 november met The Indigo Children zijn nieuwe album “For The Ages To Come” officieel in de Benelux uit en ter ondersteuning daarvan speelt Ebbot op 3 december in de Merleyn te Nijmegen. Daar is Ebbot ook beschikbaar voor face-to-face-interviews. Vooraf zijn natuurlijk ook interviews per email of telefoon mogelijk!

Check hier de ALBUM-TRAILER: https://www.youtube.com/watch?v=Q-VsxgBBVGc

Check hier de TOUR-TRAILER: https://www.youtube.com/watch?v=-bWC7yjB7cM

 

11  N O V E M B E R – R E L E A S E:

Ebbot Lundberg & The Indigo Children – For The Ages To Come (cd en lp)

De Zweedse muzikant Ebbot Lundberg is inmiddels de 50 gepasseerd, maar heeft nog steeds een neus voor gouden melodieën verpakt in een indie sound. Als mastermind van Union Carbide Productions (1986-1993) en The Soundtrack Of Our Lives (1994-2012) heeft Ebbot al een heel artiesten-bestaan achter de rug, maar met de frisse en hongerige ondersteuning van The Indigo Children (voorheen ooit fungerend als voorprogramma van The Soundtrack Of Our Lives) laat hij met “For The Ages To Come” nog eens goed van zich horen; “The five young lads make up Ebbots expertise and expressive power in a fantastic way. With his experiences and enthusiasm he is taking The Indigo Children back into psychedelical spheres and reveals to us vital songs of the golden age of pop music”. Je kunt Ebbot gerust zien als de peetvader van Jacco Gardner om een idee te krijgen van de sound van deze ‘extraordinary pop icon’.

 

D J – D R A A I T A F E L – A A N R A D E R S:

The Slow Show – “Ordinary Lives”

Chris Pureka – “Cabin Fever”

 

N E T  U I T:

Chris Pureka – Back In The Ring (cd)

De Amerikaanse folky singer-songwriter Chris Pureka is na zes jaar weer terug met haar zesde album “Back In The Ring”. Ze deelde al het podium met uiteenlopende artiesten als Dar Williams, The Lumineers, The Cowboy Junkies en Ani DiFranco, en met haar persoonlijke, directe en eigenzinnige manier van schrijven en zingen wordt ze o.a. vergeleken met artiesten als Gillian Welch, Neko Case en Patty Graffin; “The title of her latest playfully suggests something of an artistic comeback, but it also references the album’s themes of relationship conflict and making the decision to fight back against dark inner demons”.

 

The Slow Show – Dream Darling (cd, lp & clear lp)

Net zoals op het debuut-album van The Slow Show, “White Water” uit 2015, bevat ook de nieuwe cd “Dream Darling” weer ‘dramatic intricate slow songs about love, death, hope, failing and loss’. Gevoelige kost dus, en voer voor de echte fijnproevers, die ook bands als Lambchop, Elbow en The National weten te waarderen. Met toevoegingen vanuit de jazz en klassieke hoek, en met een snuifje Americana, rustige piano passages, koperwerk, ‘guitar chords in minor keys, swelling strings’ en koorgezang krijgt de indie pop sound van The Slow Show wel degelijk een eigen smoel, met een ‘Northern Soul & Manchester Sound’. Met de rustige bariton stem van zanger Robin Goodwin wordt het tempo veelmaals flink onderuit gehaald, om nog meer ruimte te creeren voor het betere en gedetailleerde luisterplezier; ‘Silence is the loudest noise you can possibly have in music. Whether on an album or at a concert, silence brings tension and an uncomfortable feeling that’s so powerful’. Door de vele concerten die de band inmiddels al gaf in de Benelux, met mooie festival-spots op bijv. Into The Great Wide Open (2x), Eurosonic, London Calling, Bruis Festival en Best Kept Secret, wordt de band op het Duitse kwaliteitslabel Haldern Pop Recordings hier in de Lage Landen - keyboard-speler Frederick ’t Kindt is toevallig ook van Belgische afkomst -, al veelvuldig gezien als een ‘sleeping giant’. Met “Dream Darling” eist The Slow Show in ieder geval zijn eigen ‘dark and dreamy’ niche-hoekje in het huidige indie muziek landschap voor zich op. Er is waarschijnlijk geen betere soundtrack te vinden voor de weer komende herfst- en winteravonden.

 

W O R D T   V E R W A C H T:

Januari -> Giant Rooks – “Titel nog onbekend”

Maart -> Loney Dear – “Titel nog onbekend”

 

B E N E L U X – S H O W S:

EBBOT LUNDBERG & THE INDIGO CHILDREN

02-12 - Merleyn-Nijmegen

THE SLOW SHOW

14-11 - TivoliVredenburg-Utrecht

15-11 - Botanique-Brussels (uitverkocht)

 

sjuul kok

[PIAS]

labelmanagement holland

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

28-10-2016, 10:45, Redactie Muziekwereld

Onderwerp: Re: Niewe release 'Love on the rocks', Rik van den Bosch, press release / recensie aanvraag

Beste Rik,

 
In het dagelijks muzieknieuws is nu een link naar jouw website opgenomen, waar bezoekers alle informatie kunnen lezen over je nieuwe ep.
http://www.muziekwereld.com/Muzieknieuws.htm

 
Ik hoop dat dit bericht wat extra promotie voor je kan opleveren.

 
Met vriendelijke groet,
Fred Pach
Muziekwereld

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

27-10-2016, 10:29, Rik van den Bosch

Onderwerp: Niewe release 'Love on the rocks', Rik van den Bosch, press release / recensie aanvraag

 

Goedendag Muziekwereld,

Graag vraag ik uw aandacht voor mijn nieuwe uitgave:

 

'Liefde, dood en krankzinnigheid' van Rik van den Bosch. Rik's nieuwe EP 'Love on the rocks'

Deze zomer heb ik Mijn nieuwe EP 'Love on the rocks' opgenomen en daarbij ook vier nieuwe videoclips uitgebracht. Op cd en een exclusief en gelimiteerde versie 8inch vinyl. 

 
 
De volledige press release in het Nederlands vind u hier