GASTENBOEK

Archief Gastenboek

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Dear Ada Bird Wolfe

 
Thanks for your e-mail!
I published your message in the Guest Book of Muziekwereld.

 
It was a very pleasant experience for me to listen to your album several times and it was my pleasure to choose your album in my 2018 Top 10 list Vocal Jazz.

 
with my best regards,
Fred Pach
Muziekwereld

----- Original Message -----
 
From:
"Ada Bird Wolfe" <ada.wolfe1@gmail.com>

 
To:
<redactie@muziekwereld.com>
 
Cc:

 
Sent:
Thu, 31 Jan 2019 17:35:53 -0800
 
Subject:
Ada Bird Wolfe - Birdie


 
Dear Fred Pach -
I just discovered that you very kindly listed "Birdie" in your 2018 Top 10 list for vocal jazz.  Thank you so much!  I am honored to be included!
Best,
Ada Bird Wolfe
Los Angeles

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

15-11-2018: 03:39, Jan (muziekliefhebber)

Onderwerp: Muzieknieuws

Spijtig dat u gaat stoppen met uw “Muzieknieuws” rubriek.

Toch bedankt voor de jaren “ontdekkingsplezier” die ik er steeds mocht beleven.

Ik begrijp dat deze rubriek heel veel moeite en tijd kostte en waardeer uw inzet daarom enorm.

Nogmaals bedankt voor de tijd die ik er in mocht snuisteren .

Jan

Muziekliefhebber

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

28-09-2018: 12:12, Jeroen, Gentlemen Recordings

Onderwerp: Vandaag verschenen: Dan Donnelly - Time of our Lives

 

Persbericht:

Onlangs verschenen:
Dan Donnelly - Time Of Our Lives
Release: 28.09.2018

 

 

De eerste single van het vijfde soloalbum van Dan Donnelly is hier: Time Of Our Lives verschijnt vandaag (28 september) op Gentlemen Recordings.

De langspeler volgt over een dikke maand: op 7 november is daar album Are We Having Fun?. Op die nieuwe plaat heeft Donnelly moeite met de wereldpolitiek en andere politieke onderwerpen. Hij deelt zijn visie hierop, meer dan op zijn eerdere werk. De rol van banjo en de fiddle (viool) blijft natuurlijk wel hetzelfde. De twee spelen een hoofdrol in de folkmuziek die Donnelly neerzet. Je hoort daarin, natuurlijk, zijn Ierse roots, waar hij met de mandoline is opgegroeid. Maar ook de invloed van de hardere folkbands waar Donnelly meewerkte, vindt zijn weg op Are We Having Fun? in een iets meer rockend album.

Dan Donnelly?
Dan Donnelly is een Noord-Ierse singer-songwriter met bakken vol wereldwijde tourervaring en vruchtbare samenwerkingen. Zo waren er bands als The Wonder Stuff, The Levellers en The Oyster Band. Op dit moment is Donnelly frontman van Europese supergroep The Celtic Social Club.

BUY: Gentlemen Recordings shop (digital)

Stream: YouTube | Spotify | Apple Music

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

20-09-2018: 11:05, Karin Schenk

Onderwerp: Inge van Calkar - nieuw album RESET, release 29-09

 

Eind volgende week verschijnt het nieuwe album van Inge van Calkar - RESET. 
Zie hieronder meer info.

 
Van dit album is onlangs de 3e single ‘River’ verschenen en zal aanstaande maandag 24 september de video uitkomen. 
‘River' wordt inmiddels dagelijks gedraaid op Radio2 bij Rob Stenders Platenbonanza, want het het is Rob’s egotip!

 
=> inmiddels is de CD op voorraad. Wil je die op je deurmat? Stuur mij je postadres en wij sturen je ‘m graag toe! <=
Uiteraard is Inge ook beschikbaar voor interviews, dus mocht daar belangstelling voor zijn, dan hoor ik ’t graag.

 
Groet!
Karin

 

OP 29 SEPTEMBER BRENGT INGE VAN CALKAR HAAR NIEUWE ALBUM ‘RESET’ UIT

 

 

Het creatieve proces is een wonderlijk ding. Je schrijft liedjes, neemt ze op, en ineens zie en hoor je alles anders. 
Dat overkwam Inge van Calkar, die we nog kennen van haar deelname aan De Beste Singer-Songwriter van Nederland.

 
Gaandeweg is haar smaak, stijl en aanpak veranderd. Dan kun je wel stug door blijven gaan op de oude voet, maar de verlokkingen van een nieuwe richting zijn veel interessanter.
Die innerlijke stem moest ze gewoon volgen voor haar komende tweede album RESET
De akoestische gitaar werd ingeruild voor een elektrische, terwijl de liedjes een elektronica injectie meekregen, die ze veel meer suspense geeft.

 
Vergeet voor het gemak even haar oudere werk, ook dat met haar oude band ZaZa waarmee ze nog 3FM Serious Talent was en in DWDD stond, want deze nieuwe stap zet haar in één klap in de moderne tijd.
Dit is niet meer de fragiele singer-songwriter met een muts op, zoals ze het zelf uitdrukt. Nee, hier is een artieste opgestaan die het aandurft met haar muziek op het scherp van de snede te gaan.

 
RESET
Inge werkt voor haar nieuwe album RESET samen met twee jonge producers -Freek van der Heide en Jeroen Sjoers- en hitproducer Peter Jordan uit Hannover. Samen zorgen zijn voor een unieke sound met gelaagde elektronica.
Wat je hoort is wat donkerder muziek dan voorheen, niet zo heel vreemd voor een zangeres met een afgeronde studie psychologie op haar naam. Van Calkar: “die nieuwe nummers hebben een donkere laag die een kant van menselijkheid beschrijven
die je liever niet laat zien.” Soms is het een tikkeltje psychedelisch of James Bond-achtig. Bands als Radiohead en Tame Impala behoren tot de muzikale aanknopingspunten, 
net als sterke vrouwen PJ Harvey en Sia, terwijl ook de catchy popkant van Kylie doorsijpelt.

 
Singles
De eerste single van het album ‘I Don’t Mind’ werd gereleased in januari en meteen gefeatured in de New Music Friday NL playlist op Spotify, gevolgd door de Nederlandse Viral 50,
Absolute Alternative, New Alternative en Annemieke Schollaardts A-lijst, NPORadio2.
De tweede single ‘Imaginary kwam binnen op plaats 10 in de New Alternative Playlist.
De nummers laten zich omschrijven als sexy indie pop rockers waar Florence ongetwijfeld haar mooiste jurk voor zou hebben aangetrokken, en anders PJ Harvey wel.
En de derde single 'River' is dus nu ook een feit.

 
Inge live
Live is Inge een verschijning in het wit, zij het niet persé in een jurk. Daar draagt ze een matching witte Fender Jazzmaster gitaar bij. Cooooooool !
Inge van Calkar verzorgde in het voorjaar 2018 de supportshows voor Miss Montreal, speelde in de zomer op verschillende festivals en verzorgt in het najaar de support voor 17 shows van Gare du Nord.

 
Website                 |                Facebook              |                Twitter

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

19-09-2018: 08:03, Incrowd Entertainment

Onderwerp: Dulfer Plays Blues - Dulfers allereerste theatertour ooit

 

Theatershow Hans Dulfer rond blueslegende Lead Belly

 

Nederlands bekendste saxofonist gaat voor het allereerst in zijn omvangrijke carrière de theaters in; Hans Dulfer brengt een muziekshow rond bluesgenie Lead Belly. Deze kleurrijke zanger inspireerde onder meer Nirvana, Frank Sinatra, Van Morrison en Elvis en is de man achter hits als Black Betty, Midnight Special en Goodnight Irene. Dulfer gaat met zijn tomeloze energie het repertoire van Lead Belly te lijf, bijgestaan door o.a. zangeres Kim Hoorweg en een portie sappige verhalen verteld door Koen Schouten. Dulfer Plays Blues gaat in première op zondag 4 november in Den Haag.

 

Na een decennialange carrière die zich vooral afspeelde op festivalpodia, dancefeesten en in onstuimige kroegen, is Hans Dulfer nu voor het allereerst in zijn carrière in het theater te zien. Met een toegankelijk programma dat hem nauw aan het hart ligt. Want net als Dulfer was Lead Belly een selfmade man.
Lead Belly werkte vanaf zijn vijftiende als muzikant in de beruchte hoerenbuurt van Louisiana, had op zijn zestiende twee kinderen en scheidde op zijn twintigste. Hij was sterk als een os, ontsnapte aan een chain gang, zoop iedereen onder tafel, belandde geregeld in de gevangenis maar zong zichzelf steeds weer naar de vrijheid. De invloedrijkste grondlegger van blues en folk was tegelijk de meest kleurrijke.
Dulfer Plays Blues is in de periode oktober 2018 - maart 2019 te zien in theaters door het hele land.

Dulfer Plays Blues, sessie voor NPO Radio 2 & NPO Soul & Jazz tijdens North Sea Jazz Festival 2018:
Dick’s Holler (instrumentaal)
Midnight Special (feat. Kim Hoorweg)
HANS DULFER
Nederlands meest uitgesproken en veelzijdige tenorsaxofonist. In de basis jazzmuzikant, maar Dulfer maakt ook graag gebruik van muzikale trends. De lijst muzikanten waarmee Hans Dulfer (1940) heeft gespeeld is eindeloos: onder hen Boy Edgar, Herman Brood, Jan Akkerman en Willem Breuker. Dulfer maakte vele albums, radioprogramma’s (tegenwoordig op De Concertzender), schreef columns, stond aan de wieg van het Bimhuis, is directeur van Paradiso geweest, werd onderscheiden met onder meer de Bird Award, is Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw, ontving op zijn 75e verjaardag de Andreaspenning en is een ster in Japan. In juni 2018 bracht hij voor het eerst in vijftien jaar weer een nieuw album uit:
Duo Dulfer Directie, een samenwerking met drummer Cyril Directie.
Dulfer Plays Blues – theatertour 2018/2019
vrijdag 28 september - City of Wesopa - Weesp -
try out
zaterdag 29 september - Groene Engel - Oss -
try out
zaterdag 6 oktober - Mahogany Hall – Edam -
try out
zondag 7 oktober - Theater De Huiskamer - Weert (matinee) -
try out
zondag 14 oktober - Kasteel op Rhoon - Rhoon (matinee) -
try out
zondag 4 november - Dakota Theater - Den Haag (15:00u)
première
zaterdag 10 november - ECI - Roermond
donderdag 15 november - Ainsi - Maastricht
zaterdag 17 november - Schouwburg Amstelveen
vrijdag 23 november - Atlas Theater – Emmen
zondag 25 november - Lux - Nijmegen (matinee)
donderdag 29 november - Castellum - Alphen aan de Rijn
vrijdag 30 november - Goudse Schouwburg - Gouda
zaterdag 8 december - Meerpaal - Dronten
vrijdag 18 januari - Kattendans - Bergeijk
zaterdag 19 januari - DJS - Dordrecht
vrijdag 25 januari - Orpheus - Apeldoorn
zaterdag 2 februari - Brestheater - Brielle
vrijdag 8 februari - Van Beresteyn - Veendam
vrijdag 15 februari - LantarenVenster - Rotterdam
zaterdag 16 februari - Figi - Zeist
zaterdag 9 maart - Theaters Tilburg - Tilburg
zondag 10 maart - Theater de Speeldoos - Baarn (matinee)
zaterdag 16 maart - De Kleine Willem – Enschede

Bezetting
Hans Dulfer (sax), Koen Schouten (verteller en sax), Bas van Lier (toetsen), Jerôme Hol (gitaar), Cyril Directie (drums), Kim Hoorweg (zang).
www.dulferblues.nl

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

17-09-2018: 22:55, Karin Schenk

Onderwerp: PERSBERICHT: MAGDA WINT DE GOUDEN NOTEKRAKER 2018MENDES

 

MAGDA MENDES WINT DE GOUDEN NOTEKRAKER 2018

 

 

Zilveren Notekraker voor Nina June


 
17 september 2018 - Singer/songwriter Magda Mendes is de winnares van de Gouden Notekraker 2018,
de prijs van uitvoerende kunstenaars voor uitvoerende kunstenaars. Bij Sena aangesloten collega-artiesten
kenden de Zilveren Notekraker, een aanmoedigingsprijs voor aanstormend talent toe aan singer/songwriter Nina June.
Mendes en June lieten beiden meer dan tien andere genomineerden in een verscheidenheid aan muziekgenres achter zich,
waaronder DI-RECT, Ruben Hein, Broederliefde, Lakshmi en Maan. Michel van Schie, een van Nederlands beste bassisten,
won de allereerste humble heroes award. De winnaars namen hun prijs maandagavond in een bomvolle poptempel Paradiso in ontvangst.
De presentatie was in handen van Leo Blokhuis.

 
Magda Mendes - winnares Gouden Notekraker 2018
Magda Mendes, geboren en getogen in Portugal, woont sinds vijftien jaar in Nederland. Voor haar album Oliveiras schreef ze samen
met Ward Veenstra liedjes die stem geven aan verhalen van het Portugese platteland. Verhalen over hoe haar vader António Oliveira
dezelfde wortels lijkt te hebben als de eeuwenoude olijfbomen uit zijn geboortestreek. Over hoe de bewoners en de bomen van deze streek
zonder stem achterbleven en over hoe ook Magda’s wortels aan haar trekken sinds zij haar geboortegrond heeft verlaten.
De zelfgeschreven liedjes beschrijven een streek die recentelijk vaak het nieuws haalde doordat het geteisterd werd door diverse bosbranden.
Een vergeten gebied waarvan de geschiedenis in rook dreigt op te gaan.

 
Nina June - winnares Zilveren Notekraker 2018
Haar solo-wandeling van 700 mijl door Frankrijk en Spanje leverde Nina June de inspiratie op voor haar liedjes.
Tijdens haar reis luisterde ze veel naar de filmmuziek van Thomas Newman (American Beauty) en Michael Nyman (The Piano). 
In maart van dit jaar kwam haar album ‘Bon Voyage’ uit, dat zij grotendeels produceerde met Lieuwe Roonder.
Thema van het album is de verborgen eenzaamheid van haar generatie. Als afsluiting van haar voorjaarstour gaf zij een showcase
tijdens indieweek in New York.

 
Michel van Schie - winnaar humble heroes award
Sessiemuzikant Michel van Schie speelde met talloze artiesten, waaronder Anouk, Candy Dulfer en Trijntje Oosterhuis.
Hij is één van de vele sessiemuzikanten die een belangrijke stempel op de Nederlandse muziek hebben gedrukt maar die eigenlijk
nooit in de spotlights staan. Dutch Performers House haalt deze sessiemuzikanten uit de schaduw van de sterren in de 
YouTube-serie ‘humble heroes’ tijdens een eenmalige studiosessie die volledig naar eigen inzicht is ingevuld.
Vandaag werd de eerste editie gelanceerd met Lodewijk van Gorp, vocalist en saxofonist.

 
Marco Borsato over de humble heroes award
“Sessiemuzikanten hebben een sleutelfunctie bij het tot stand komen van grote hits, maar blijven helaas vaak 
in de schaduw. Michel van Schie is een icoon onder bassisten, maar voor het grote publiek is hij tot dusver onbekend gebleven.
Terwijl hij op meer dan vijfhonderd albums meewerkte, van Anouk tot Alain Clark, van Ilse DeLange tot Trijntje Oosterhuis."

 
Sena 25 jaar
Naburige rechtenorganisatie Sena vierde tijdens de Gouden Notekraker-uitreiking eveneens haar 25-jarig jubileum.
Speciaal voor het jubileum werd een fantastische band van (sessie)muzikanten samengesteld met daarin Martijn van Agt, 
Hans Eijkenaar, Leendert Haaksma, Ronald Kool en Michel van Schie. Sandeman en Mennomail maakten voor de avond
een speciale geluid- en beeldmix van Nederlandse hits uit de afgelopen 25 jaar.
 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

10-09-2018: 01:00, Jurjen van Loon

Onderwerp: Nieuwe cd van Amsterdams Kleinkunstfestival-winnaar Peter van Rooijen: Liefde, dood & zwaartekracht

 

Dag Fred,

 
Daar ben ik weer eens, dit keer niet met nieuwe muziek van Yentl en de Boer (album komt eraan, dat wordt november), maar een andere theatermaker: Peter van Rooijen

 
Peter won in 2012 samen met Wilko Sterke de Wim Sonneveldprijs tijdens het Amsterdams Kleinkunst-festival en bracht drie jaar later zijn debuut-cd 'Er is iemand thuis' uit (erg mooi, zeker de moeite waard om eens terug te luisteren). Nu is Peter de studio weer ingedoken en heeft hij met dank aan het crowdfundende publiek van Voordekunst een tweede album opgenomen, Liefde, dood & zwaartekrachtHet album komt op 10 oktober 2018 uit op CD en is vanaf die dag beschikbaar op alle download- en streamingplaformen.

 
Hierop staan 10 nieuwe liedjes, die ook de basis vormen van de gelijknamige theatertour die Peter van oktober gaat spelen door het hele land. Samen met z'n band brengt hij het album ten gehore in een intieme theatersetting (zie uitvoerige info hieronder). 

 
Graag wil ik je het album namens Peter opsturen voor een recensie. Ik denk dat zijn prachtige taalgebruik en de gevarieerde thematiek en genres je wel kunnen bekoren. Digitaal heb ik hem hier in twee formaten voor je:


 
Vriendelijke groet,

 
Jurjen van Loon


 
PETER VAN ROOIJEN
LIEFDE, DOOD EN ZWAARTEKRACHT

 
Een grappig, naar de keel grijpend, ontroerend (en een enkele keer ziek) liedjesprogramma

 
Na twee avondvullende cabaretsolo's komt Peter van Rooijen met zijn eerste liedjesprogramma. En dat is goed nieuws. De Volkskrant rekent Peter tot de getalenteerdste liedjesschrijvers van zijn generatie. Liefde, dood & zwaartekracht is gebaseerd op zijn gelijknamige nieuwe CD. Met Nederlandstalige teksten, recht voor z’n raap en toch poëtisch, bezingt hij de liefde, de dood en de middelbare school; bijgestaan door een band. Met een volle, knallende popsound of juist klein en breekbaar. Grappig, naar de keel grijpend, ontroerend en een enkele keer ziek. In zijn muziek kiest hij voor verschillende stijlen, van Spinvis tot Springsteen, maar hij maakt er altijd iets eigens van.

 
Over Peter van Rooijen 
Peter van Rooijen is onmisbaar lid van Circus Treurdier, het muziektheater-gezelschap dat begin 2017 met Treurteevee (VPRO) veel lof oogstte bij pers en publiek. Hij is vaste kracht bij singer/songwriter-collectief Het Nieuwe Lied en maakt sinds 2018 deel uit van het cabaret bij Spijkers met Koppen.

 
In 2015 werden de regels ‘Soms dan vlucht ik voor de dood / en soms juist voor het leven’ uit het lied 'Was ik maar thuis gebleven' van de cd 'Er is iemand thuis' in de VARAgids verkozen tot enkele van de mooiste regels uit een Nederlandstalig lied.
 
 
Volkskrant: “[Peter van Rooijen behoort] tot de getalenteerdste liedjesschrijvers van zijn generatie...” 
NRC: “...welluidende liedjes met originele wendingen (…)” 
Theaterkrant: “Zijn teksten zijn beeldend en bizar en hij zingt en acteert met grote precisie.”

 

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

13-09-2018: 09:21, Incrowd

Onderwerp: album Michael Varekamp - Elektra

 

Albumrelease trompettist Michael Varekamp

 

Trompettist Michael Varekamp toerde afgelopen jaren veelvuldig met theaterproducties als LOUIS! en BILLIE! en speelde onder meer met Sonny Fortune en Branford Marsalis. Op 26 oktober 2018 verschijnt zijn nieuwe album onder zijn eigen naam; Elektra is een volledig geïmproviseerde plaat met als basisidee een denkbeeldige ontmoeting tussen Miles Davis en Jimi Hendrix. Niemand minder dan gitaarfenomeen Jerôme Hol nam de gitaarpartijen op het album voor zijn rekening. Varekamp en band gaan vanaf november op tour met Elektra, waarbij naast de muziek ook beeld een belangrijke rol gaat spelen.

De naam Elektra verwijst naar de traditionele gewoonte van eerdere generaties jazzmusici om er een tweede, elektrische band op na te houden. De ‘Electric band’. Ook op Elektra wordt gebruik gemaakt van elektronica en effecten. De bezetting bestaat uit Varekamp’s vaste band met Erik Kooger op drums, Harry Emmery op bas, Wiboud Burkens op toetsen en Jerôme Hol op gitaar. Vanuit hun intense muzikale relatie ontstond het idee om een album te maken dat totaal geïmproviseerd is. Hierdoor ontwikkelt de muziek zich niet zozeer in cirkels maar beweegt zij zich van het ene punt naar het andere. Iedere halte wordt als het ware maar een keer aangedaan. Door creatief gebruik van beeld tijdens de live shows, dat eveneens ter plekke spontaan wordt ingezet, ontstaat er een wisselwerking tussen beeld en geluid waarbij de disciplines elkaar wederzijds inspireren.
Michael Varekamp
Varekamps wortels rijken tot in Frankrijk, Groot-Brittannië en Trinidad & Tobago. Hij werd geadopteerd als baby en groeide oer-Hollands op in een wit dorp. Op zijn tiende ontdekt hij de trompet. In zijn tienerjaren was de vroege New Orleans Jazz het eerste uitgangspunt.  Toen Michael als jonge twintiger en conservatoriumstudent zijn eerste grote reizen met Fra Fra Sound maakte, stelde hem dit in staat om vanuit muzikale interesse onbewust zelfonderzoek te doen naar zijn eigen roots, later gevolgd door studiereizen naar India en New York.
Varekamp speelde in zijn carrière met uiteenlopende muzikanten als Lester Bowie, Scott Hamilton, David Murray, Toumani Diabaté en Lillian Boutté, heeft zijn eigen productiebedrijf The Legends waarmee hij theatervoorstellingen als MILES!, BILLIE! en I’m a Soulman! maakte en is ook actief in de beeldende kunst (www.varekamp-art.com).
Elektra live:
zondag 11 november - De Regentenkamer, Den Haag (CD-presentatie, aanvang 15:00u)
dinsdag 13 november - Rietveld Theater, Delft
Meer concerten t.b.a.
www.michaelvarekamp.nl

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

11-09-2018: 14:22, Sjuul Kok, PIAS

Onderwerp: gurls - twee nederlandse festival shows!

 

Gurls

 

Twee Nederlandse festival-shows!

 

 

Gurls bestaat uit drie Noorse vrouwelijke jazz top-talenten die “Run Boy Run” als een heerlijke ‘musical breather’ beschouwen. Rohey Taalah (met haar band Rohey), Ellen Andrea Wang (met haar Trio) en Hanna Paulsberg (met haar Concept) hebben ieders hun eigen carriere, maar op deze cd gaan ze heerlijk ‘lo(o)s’ met hun ‘playful energy and sparkling self-confidence’ in een vrolijke, spontane en funky mix van soul en jazz met ‘lyrics about shoes, boys, make-up, boys, cloothes and euh boys’.

 

 

Check hier de single / videoclip van “Dis Boy” ->

https://www.youtube.com/watch?v=vvEXiWkblW8

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

10-09-2018: 01:00, Ingmar, DGR Music

Onderwerp: Week 37: nieuwe albums in aantocht van o.a. Pale Waves en The Sore Losers

 

 

Pale Waves - My Mind Makes Noises

Record label: Dirty Hit/Caroline I Genre: indie-rock

Van de populaire en inmiddels al behoorlijk succesvolle band uit Manchester verschijnt vrijdag hun langverwachte debuutalbum My Mind Makes Noises. Pale Waves laat zich qua geluid inspireren door de New Wave uit de jaren ’80, maar met hun frisse en meer poppy inslag klinken ze helemaal van ‘nu’. 't Album volgt na een aantal goed ontvangen EP’s en singles, waarmee ze niet voor niks worden beschouwd als één van meest veelbelovende acts van het moment. Check Pale Waves hier.

 

The Sore Losers - Gracias Senor

Record label: Caroline I Genre: blues/garage rock

In eigen land (België) behoort The Sore Losers tot de eredivisie van het rockcircuit. Inmiddels slaat de populariteit ook over naar de omringende landen. En op 5 oktober worden de liefhebbers van rock met de nodige scheut blues en garage getrakteerd op alweer hun vierde studioalbum dat Gracias Senor als titel heeft meegekregen. Aan deze plaat hebben producers James Petralli en Steve Terebecki van de Amerikaanse band White Denim meegewerkt, wat een geslaagde bijdrage aan ’t geluid van het viertal heeft opgeleverd. Check The Sore Losers hier.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

09-09-2018: 13:43, Dominique Citroen

Onderwerp: Hermine Deurloo wint Bernie Bray Award 2018

 

 

Hermine Deurloo heeft de 2018 Bernie Bray Harmonica Player of the Year Award gewonnen.

Zij is hiermee toegetreden tot een illuster gezelschap harmonicaspelers, waaronder Stevie Wonder (2016) en Toots Thielemans (2011).

 

Bernie Bray was een van de toonaangevende harmonicaspelers in Canada. Hij was lid van de Royal Canadian Air Force Band en trad ook op als solist.

Op uitnodiging van de Canadese omroep CBC nam hij eind jaren ’60 een album op met The Lucio Agostini Orchestra.

Nadien maakte hij deel uit van de The Rick Wilkins Orchestra waarvan in 1977 het album My Heart Belongs To Me verscheen.

De jaarlijkse award is een initiatief van SPAH, de Society for the Preservation and Advancement of the Harmonica. Deze Amerikaans-Canadese organisatie is eind 1962 opgericht.

 

Uit het juryrapport:

“Hermine Deurloo of Amsterdam, the Netherlands, conservatory trained as a saxophonist, picked up the chromatic harmonica after hearing Toots Thielemans. While she has deep jazz chops, her musical tastes and activities are broad ranging and take the harmonica into a wide variety of novel and unusual contexts, including, modern jazz, string quartets, big bands, African music, and film soundtracks. She is active both in her own projects and as a guest artist.”

 

Voor een overzicht van alle winnaars:

http://www.spah.org/content.asp?contentid=61

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

07-09-2018: 16:38, Sjuul Kok (PIAS)

Onderwerp: nieuw album THE BREATH - "Let The Cards Fall" ; Rioghnach en Stuart beschikbaar voor interviews

 

Het creatieve hart van de folk&jazz-formatie The Breath bestaat uit de Ierse (Armagh) zangeres Rioghnach Connolly en de Britse (Manchester) gitarist Stuart McCallum. De vocaliste, ook bekend van o.a. Honeyfeet en Afro Celt Sound System, brengt vooral het landelijke, vurige en trotse folk-element, terwijl de van Cinematic Orchestra bekende McCallum meer voor de stedelijke en degelijke indie jazz-factor zorgt. In 2016 bracht The Breath het eerste album “Carry Your Kind” uit. De opvolger “Let The Cards Fall” werd in kortere tijd opgenomen, is wat minder uitgewerkt, maar meer ‘song-driven, to the point, organic and spontaneous, stripping away some of the layers and bombast of their debut-album’. Over gebleven is een ‘bewitching collection of dreamy songs with a widescreen, multi-textured kaleidoscope of sound’.

Check hier de eerste single/videoclip “Let The Cards Fall” ->

https://www.youtube.com/watch?v=IrGhxv_v7CE

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

06-09-2018: 13:36, Karin Schenk

Onderwerp: BERICHT: 40UP breidt landelijke tour uit met nieuwe locaties

 

40UP breidt landelijke tour uit met nieuwe locaties

Amsterdam - Nu de zomermaanden achter ons liggen maakt 40UP 
-dé clubavond waarop je kunt genieten van veertig jaar dansmuziek- zich weer op voor de jaarlijkse tour. 
Gewapend met de grootste hits in beeld en geluid verzorgt het 40UP team met o.a. DJ’s Alex van Oostrom
en Harry de Winter de komende maanden meer dan vijftig shows door Nederland. Zes locaties worden daarbij voor het eerst aangedaan.

 
De succesvolle dansavond voor 40+ers gaat z’n twaalfde seizoen in en is daarmee één van de langstlopende clubavonden van Nederland. 
40P was al een vaste prik op de agenda van belangrijke poppodia als Tivoli Vredenburg, 013, Paard, De Effenaar, De Oosterpoort en het Patronaat.
Aan die lijst van A-locaties worden nu Q-factory (Amsterdam), Doornroosje (Nijmegen), Duycker (Hoofddorp) en Gebr. De Nobel in Leiden toegevoegd.

 
Daarnaast is 40UP vanaf september ook in Almere bij te wonen in Club Cell en wordt eindelijk Rotterdam aangedaan.
Het bleek lastig om een geschikte locatie te vinden in de Maasstad maar de keuze voor Hal4 blijkt uitstekend want de avond die daar in november
plaatsvindt is al bijna uitverkocht.

 
Directeur Gerda Boerboom ziet het nieuwe seizoen positief tegemoet: “We hebben een ontzettend sterke agenda met een goede landelijk spreiding.
Ook de speciale Big Bang avonden die in december plaatsvinden gaan we uitbreiden. We missen eigenlijk alleen in het oosten van het land nog 
een paar aansprekende locaties, dus daar gaat nog extra aandacht naar uit. Maar het is duidelijk dat 40UP in de lift zit, we hebben het drukker dan ooit.”

 
In de grotere locaties zal 40UP traditiegetrouw uitbreiden met Upbeat. Daar worden de beste houseclassics gedraaid door andere andere DJ Jurgen
en Mark van Dale DJ Team en kan het publiek gastoptredens verwachten van andere bekende Nederlandse DJ’s.

 
Meer informatie over 40UP, het laatste nieuws en ticketverkoop is te vinden op www.40up.nl

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

05-07-2018: 19:18, Edison Stichting, Jessica van der Stoel

Onderwerp: Persbericht: Edison Jazzism Publieksprijs 2018 voor Fay Claassen

 

                                                          Edison Jazz/World

Edison Jazzism Publieksprijs 2018 voor Fay Claassen

Concert en uitreiking op vrijdag 6 juli in LantarenVenster, Rotterdam
- North Sea Round Town, fringe festival North Sea Jazz - 

 
 

Amsterdam, 5 juli 2018 – Jaarlijks kan het publiek stemmen op hun favoriete album voor de Edison Jazzism Publieksprijs. Dit jaar gaat de publieks-Edison naar het album Luck Child van jazzzangeres Fay Claassen dat veruit de meeste stemmen kreeg. De prijs wordt aanstaande vrijdag aan haar uitgereikt tijdens Edison Jazz/World 2018 in LantarenVenster – Rotterdam. Claassen neemt deze avond maar liefst twee Edisons mee naar huis; zij ontvangt ook een Edison voor haar winnende album in de jurycategorie Jazz Vocaal Nationaal.

De Edison Jazzism Publieksprijs is een initiatief van de Edison Stichting en het magazine Jazzism. Het publiek kon de maand mei via de Edison website stemmen op hun favoriete artiest met bijbehorend album. Er kon gestemd worden op acht genomineerde albums. De meeste stemmen gingen naar Luck Child van Fay Claassen, gevolgd door New Cool Collective met Electric Monkey Sessions 2 en Krupa & The Genes met het album Two.

Edison Jazz/World in Rotterdam
Edison Jazz/World is ook dit jaar weer onderdeel van het fringe festival North Sea Round Town, dat in de periode van 23 juni t/m 15 juli met ruim 300 programma’s op meer dan 100 locaties het North Sea Jazz festival inluidt.

Het evenement heeft dit jaar als nieuwe huisvesting LantarenVenster. Met hét jazzpodium van Rotterdam en omstreken heeft Edison Jazz/World een mooie locatiepartner gevonden. Op 6 juli zullen oeuvreprijswinnaars Carel Kraayenhof en de Braziliaanse jazzpianiste Eliane Elias en de winnaars Fay Claassen, Yuri Honing Acoustic Quartet en New Cool Collective hier hun Edison hoogstpersoonlijk in ontvangst komen nemen. Tijdens de uitreikingen maken zij allen hun muzikale opwachting. Elias zal een uur durend concert verzorgen samen met bassist Marc Johnson en drummer Tiago Michelin. Kaarten hiervoor kosten 10 euro en zijn te verkrijgen via www.lantarenvenster.nl of op locatie aan de kassa.

Nieuw - Edison Jam 2018
Op voorspraak van de Edison Stichting heeft contrabassist Jasper Somsen een keur aan nationale en Rotterdamse jazzmusici uitgenodigd voor een unieke feestelijke jamsessie tijdens de Edison Jazz/World Music uitreiking in LantarenVenster. Deze jamsessie belooft een spetterende afsluiting te worden van een gedenkwaardige avond welke plaatsvindt in de foyer en gratis toegankelijk is voor publiek.

Deelnemende musici; Agnes Gosling – Zang, Ellister van der Molen – Trompet, Kika Sprangers - Sopraan Sax, Jasper van Damme - Alt Sax, Tom Beek - Tenor Sax
Ilja Reijngoud – Trombone, Maurice Rugebregt – Gitaar, Juraj Stanik – Piano, Jasper Somsen – Contrabas, Jasper van Hulten – Drums, Martin Verdonk – Percussie.

Edison
De Edison is de oudste muziekprijs in Nederland. De onderscheiding is te vergelijken met de Amerikaanse Grammy Award, de Duitse Echo of de Britse Brit awards. De Edison bestaat uit een bronzen beeld vervaardigd door beeldhouwer Pieter d’Hont. De Edison uitreiking valt uiteen in drie muzikale genres. Edison Pop, Edison Klassiek en Edison Jazz/World.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

21-06-2018: 09:58, Karin Schenk

Onderwerp: PERSBERICHT - nieuwe single & video BIRGIT SCHUURMAN

 

Vrijdag 22 juni - release single & video: TAKE ME BACK IN TIME van BIRGIT SCHUURMAN


 
Birgit’s nieuwe album A FOOL FOR LOVE werd onlangs in een bomvolle Melkweg gepresenteerd en de reacties waren lovend:

 
“De muziek neemt de bezoeker mee….Het publiek danst gelijk mee op de verschillende indiepopachtige tracks 
met soms zelfs een 80’s randje en is doodstil bij de ballads…..Indrukwekkende comeback.”  - (podiuminfo.nl)

 
“De nieuwe uptempo nummers van Birgit klinken erg lekker, modern en pakkend….
Ze maakt vooral indruk met het langzame, dromerige werk van A Fool For Love.” - (LiveStreamMagazine.nl)

 
“Dromerig en krachtig tegelijk. Dat smaakt naar meer.” - (De Limburger)

 
TAKE ME BACK IN TIME is de nieuwste single van het album en wordt vergezeld door een prachtige videoclip gemaakt door Birgit’s man,
filmregisseur Arne Toonen. De hele video speelt zich achterstevoren af en neem de kijker mee van het pijnlijke ‘einde’ tot het zinderende begin 
van een nacht waarin Birgit met iemand anders dan haar man in het geheim de liefde bedrijft….

 
Birgit schreef dit wonderschone en breekbare liedje samen met Stef Classens (winnaar Beste Singer/Songwriter). Slechts begeleidt door piano
brengt ze een verhaal tot leven waarin je Birgit hoorbaar voelt worstelen met haar schuldgevoel.

 
Birgit is een verhalenverteller. Dat doet ze natuurlijk al jaren als actrice in de films, series en theaterstukken waarin ze speelt, maar nú vertelt ze haar eigen verhaal op muziek.

 
A FOOL FOR LOVE is haar meest autobiografische album tot nu toe.
Een plaat waarop Birgit uitdaagt, zichzelf bevraagt, troost, sorry zegt en inspireert.

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

21-06-2018: 08:56, Ingmar/DGR Music

Onderwerp: Mogwai kondigt KIN soundtrack aan en brengt nieuwe single uit

 

Persbericht: Mogwai kondigt KIN soundtrack aan en brengt nieuwe single uit

 

Genre: post-rock I Album: KIN (release: 31 augustus I Label: Rock Action
 

De Schotse post-rock band Mogwai heeft vandaag hun album KIN aangekondigd. Het betreft de soundtrack voor de gelijknamige sci-fi misdaadfilm die op 31 augustus uit komt. Het is ’t eerste werk van de groep, die onlangs nog op Best Kept Secret te zien was, na hun succesvolle studioalbum Every Country’s Sun uit 2017.

Tegelijk met de aankondiging is ook de single We’re Not Done (End Title) verschenen.
Te beluisteren via Spotify en Youtube.

KIN soundtrack
Mogwai’s Stuart Braithwaite zegt over KIN: “We were really excited to be asked to record the original score for Jonathan and Josh Baker’s debut movie KIN. It was amazing to do a project that was so different to anything we’ve done before and see how our music fits in a totally different environment to how it’s been used before. The music in the film is some of my favourite Mogwai has ever made and we can’t wait for people to hear it.”

Over KIN
KIN is een bloedstollende sci-fi misdaadthriller. Een ex-veroordeelde slaat noodgedwongen met zijn geadopteerde broer op de vlucht voor een wraakzuchtige crimineel. Een mysterieus wapen dat ze onderweg vinden blijkt hun enige bescherming.

De cast bestaat uit Jack Reynor (o.a. Transformers), Zoe Kratvitz (o.a. Girls Night Out en Mad Max: Fury Road), Carrie Coon (o.a. Avengers: Infinity War), James Franco (o.a. Tristan and Isolde en Rise of the Planet of the Apes) en Dennis Quaid (o.a. The Day After Tomorrow en A Dog’s Purpose).


Meer soundtracks

Hoewel KIN de eerste soundtrack voor een film is, heeft Mogwai al vaker soundtracks gemaakt voor documentaires, waaronder Before The Flood, A 21st Century Portrait en Atomic, Living in Dread and Promise. Ook hebben ze de muziek verzorgd voor de TV serie Les Revenants.
 
Meer informatie
 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

17-06-2018: 15:47, Twan Bakker, RVPrecords

Onderwerp: Release nieuwe EP rockband 'My Own Army'

 

Band: My Own Army
Album titel: A Medicine Show
Genre: Alternative rock
Locatie: Nederland

 

Nieuwe EP rockband My Ow Army

De EP is vanaf 29 juni te verkrijgen als digitale download of stream, in winkels en nu al als pre-order via de website www.RVPrecords.com. De release wordt 29 juni gepresenteerd in WPC Nederland 3 te Wateringen: https://www.facebook.com/events/202134407048747/

 
'A Medicine Show is de titel van de nieuwe EP van alternative rockband My Own Army, die in juni 2018 uitkomt. Een zo eerlijke mogelijke cd. Weinig overdubs en geen digitale correcties. Het live-gevoel, de energie, de passie zijn belangrijker dan perfect spelen.
 
Deze EP is het resultaat van twee jaar muziek schrijven. Uit twaalf geschikte songs, koos de band vijf nummers die het beste bij elkaar pasten. Zoals altijd door alle bandleden samen geschreven. Soms vanuit een rif, soms vanuit een jam, maar altijd met de kenmerkende drang om de lat hoger en hoger te leggen.
 
Het hele album is opgenomen, gemixt en gemasterd door Hans Pieters van The People's Noise. Hans werkte eerder samen met bands als Gorefest, After Forever, Face Tomorrow en Epica. Inmiddels is Hans de vaste producer van de band en fungeert tijdens het opnameproces als een vijfde bandlid. De drums en bas zijn opgenomen in Studio Plug Unit en de gitaren en de zang in Excess Studio. De gitaarsolo's werden opgenomen in de eigen studio van My Own Army.
 
Meer dan een decennium maken de mannen van My Own Army muziek met elkaar en speelden ze in vele zalen in Nederland en België. Wat motiveert ze? Wat inspireert de bandleden? Natuurlijk hun liefde en passie voor muziek. Maar er is meer... Twee EP's en een full-length album hebben ze inmiddels in de portfolio. Stuk voor stuk werken waarbij de band laat zien dat ze de lat steeds hoger durven te leggen. En dat ze blijven experimenteren. Het is duidelijk dat de mannen een stempel willen drukken op het muziekgenre waar ze onderdeel van zijn en waar ze zo van houden.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

14-06-2018: 09:55, Ingmar, DGR Music

Onderwerp: De krachtige boodschap van Novo Amor in z'n nieuwe video Birthplace

 

Nieuw album Novo Amor + nieuwe videoclip

 

 

Novo Amor heeft vandaag z’n langverwachte debuutalbum Birthplace aangekondigd. De plaat verschijnt op 19 oktober. Tegelijk met de bekendmaking van z’n eerste langspeler heeft de singer-songwriter, die eigenlijk Ali Lacey heet, de bijbehorende – en indrukwekkende – video van de gelijknamige single uitgebracht.

Birthplace vertelt het symbolische verhaal van een man die arriveert op een perfecte aarde, maar die zijn eigen aartsvijand tegenkomt in de vorm van afval in onze oceanen.

“We care about our planet. Currently, our oceans are under attack by a constant stream of plastic waste. A rapidly growing tumour for which we are responsible. Plastics infiltrate wildlife, the food chain and our bodies. The problem is complex and exists on many levels, but we believe that together, we can conquer it. With this video, we want to raise awareness to the plastic problem and inspire others to become a part of turning the tide.”

De krachtige boodschap van Novo Amor in z'n nieuwe video Birthplace

 

Klik op deze link voor meer achtergrond informatie over deze video en de totstandkoming ervan.

Op 31 oktober komt Novo Amor naar Nederland en treedt dan op in Paradiso Noord. De Brit, die eerder al in 1 klap Paradiso uitverkocht, bracht vorig jaar de EP Bathing Beach en Heiress (een samenwerkingsproject met producer Ed Tullett) uit. Hij staat bekend om z’n indringende en melancholische liedjes en kenmerkende kalmerende falsetstem in de lijn van o.a. James Vincent McMorrow en Bon Iver. Met meer dan 158 miljoen streams en 2 miljoen maandelijkse luisteraars op Spotify geniet hij enorme populariteit, iets waar toonaangevende muziekcritici hun enthousiasme over Novo Amor in zien bewezen.

 

Meer informatie

Live:
31 oktober: Amsterdam, Paradiso Noord

Video delen?
https://youtu.be/MGslEcmVurg

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

11-06-2018: 02:13, Ingmar, DGR Music

Onderwerp: Nieuwe muziek: Dawes - Passwords (release op 22 juni via HUB/ADA/Warner)

 

Nieuw album Dawes

Nieuwe muziek: Dawes - Passwords

 

Op 22 juni komt er een nieuwe Dawes album uit. De opvolger van het in 2016 verschenen en goed ontvangen We’re All Gonna Die, heeft de titel Passwords meegekregen. Over deze zesde langspeler zegt de band uit LA: "This is a record about the modern world: the relationships that fill it, the politics that divide it, the small victories and big losses that give it shape."
 

 

 
 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

28-05-2018: 11:55, Esther von Haze

Onderwerp: Debuutalbum Esther von Haze

 

Beste meneer Pach,

 
Onlangs schreef u nog een recensie voor mijn jazz album (Esther en Mateusz: What Saturday Brought). In juni breng ik een debuut album uit met mijn pop project Esther Von Haze. Ik ben benieuwd of u dit album ook zou willen recenseren en hoor graag of u een album wilt ontvangen.

 
groetjes,

 
Esther
Vlaamse Esther Von Haze brengt '80s-inspired debuutalbum uit
 
geproduceerd door Nelson & Djosa (Arp Frique, Giovanca, Ntjam Rosie)

 
foto: Yannick Nuyts
29 juni presenteert Vlaamse zangeres Esther Von Haze haar debuutalbum met een release show in Cinetol, Amsterdam. Het album wordt in Nederland gedistribueerd door Plato/Concerto en komt ook digitaal en fysiek uit in Japan. De single "Stay Wild" die in aanloop naar de release werd uitgebracht werd opgenomen in de New Music Friday playlist van Spotify Nederland en werd zelfs opgepikt door de instore playlist van H&M. Luister hier Stay Wild
 
 
Geïnspireerd door Kate Bush, St. Vincent, Regina Spektor en de jaren tachtig sound debuteert Esther Von Haze (Turnhout, 1991) met haar titelloze debuutalbum. Ze koppelt haar fabelachtige stemgeluid aan vintage synthesizers om tot een uniek geluid te komen dat helemaal van nu is, met een knipoog naar de tijd van pofmouwen, Madonna en grote brillen. Op het door het Amsterdamse producersduo Nelson & Djosa (Giovanca, Arp Frique, Ntjam Rosie, Karsu) geproduceerde album krijgt haar veelzijdige stemgeluid alle ruimte om te schitteren in liedjes die handelen over karma, verlies en hoop.  (Jasper van Vugt)

 
Live Data:
29/6    Album Release, Cinetol, NL
30/6     NYX Festival, Meerhout, BE
6/7      Plato, Leiden, NL
7/7      Plato, Deventer, NL
7/7      Plato Apeldoorn, NL
8/7      Concerto, Amsterdam, NL 

 

albumrecensie staat inmiddels gepland voor 10 juli (redactie Muziekwereld)

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

24-05-2018: 12:03, Incrowd Entertainment

Onderwerp: albumrelease Hans Dulfer & Cyril Directie

 

 

Duo Dulfer Directie

De alom bekende saxofonist Hans Dulfer en allround drummer Cyril Directie hebben een bijna geheel geïmproviseerd duo-album gemaakt. Een idee van Directie (Kane, New Cool Collective, Trijntje Oosterhuis), nadat hij een oud filmpje van een jam tegenkwam. Met als enige afspraak “geen muzikale afspraken” trokken de twee de studio in. Toch konden ze het niet laten een aantal muzikale vrienden (o.a. Hennie Vrienten en Joseph Bowie) om een bijdrage te vragen en zo werd de duo-plaat-plus een feit. ‘Duo Dulfer Directie’ is vanaf 15 juni 2018 verkrijgbaar; vijftien jaar nadat Dulfers laatste album verscheen.

 

Gastbijdragen zijn er van Candy Dulfer (altsaxofoon), Hennie Vrienten (bas, gitaar, additional keys), Joseph Bowie (zang en trombone), Aram Kersbergen (contrabas), The Kaseko Newborns (Rik Mol op trompet, Efraim Trujillo op tenorsaxofoon, Frans Cornelissen op trombone en tuba) en Len van de Laak (keys).

“Begin 2017 besloten Hans Dulfer en ik een tijdje niet met elkaar te spelen. We hadden er bijna twintig jaar met elkaar op zitten. We waren nog maar net uit elkaar toen ik in mijn telefoon een filmpje vond waarop Hans en ik met zijn tweeën aan het jammen waren tijdens een soundcheck in de North Sea Jazz Club. Die naakte sound van drums en sax klonk zo vet dat mijn idee voor dit project ontstond. Toen ik het Hans voorlegde was hij direct enthousiast en we doken de Bullet Sound Studio’s in. Ik had een aantal grooves waarop Hans kon improviseren, van verdere muzikale afspraken wilde hij niet weten. Na deze sessies heb ik het materiaal bijgeschaafd en mogen aankleden met geweldige bijdragen van onze vrienden.”
- Cyril Directie
 
HANS DULFER
Neerlands meest uitgesproken en veelzijdige tenorsaxofonist. In de basis jazzmuzikant, maar Dulfer maakt ook graag gebruik van muzikale trends. De lijst muzikanten waarmee Hans Dulfer (1940) heeft gespeeld is eindeloos: onder hen Boy Edgar, Herman Brood, Jan Akkerman en Willem Breuker. Dulfer maakte vele albums, radioprogramma’s (tegenwoordig op De Concertzender), schreef colums, stond aan de wieg van het Bimhuis, is directeur van Paradiso geweest, werd onderscheiden met onder meer de Bird Award, is Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw, ontving op zijn 75e verjaardag de Andreaspenning en is een ster in Japan.

CYRIL DIRECTIE
Cyril Directie (1970) is één van de bekendste drummers van Nederland en tevens producer/remixer. Hij is thuis in vele muziekstijlen zoals jazz, funk, soul, pop, hiphop en EDM. Hij treedt en neemt op met vele Nederlandse topmuzikanten, waaronder Hans Dulfer, Candy Dulfer, New Cool Collective, Daughters of Soul, Trijntje Oosterhuis, Edsilia Rombley, Jett Rebel en Kane. Cyril is een graag geziene gast bij DWDD en ook is hij onderdeel van het BNN-VARA tv-programma Padoem Patsss. Verder geeft hij workshops, drumclinics, masterclasses en is hij gastdocent aan het Amsterdams Conservatorium.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

26-04-2018: 09:34, Incrowd Entertainment

Onderwerp: Izaline Calister ontvangt Koninklijke onderscheiding

 

Izaline Calister ontvangt Koninklijke onderscheiding

Zangeres Izaline Calister is vandaag benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Ze ontving de onderscheiding uit handen van de Groningse burgemeester Peter den Oudsten op het Stadhuis van Groningen, haar woonplaats.
Calister onderscheidt zich als artiest door met haar repertoire een brug te slaan tussen de traditionele muziek van haar geboorte-eiland Curaçao en jazz, met Afro-Caraïbische invloeden, altijd gezongen in het Papiaments. Daarmee is zij een belangrijke ambassadeur van de Curaçaose cultuur in Nederland en in het buitenland.
Op Koningsdag 2018 treedt Izaline Calister op met Diggy Dex en Arnold Veeman, tijdens het bezoek van de koninklijke familie aan Groningen. Dit wordt rechtstreeks uitgezonden op NPO1 van 10:00 tot 13:00 uur.
Izaline Calister bracht in 2000 haar debuutalbum uit. In 2009 ontving ze een Edison voor haar cd ‘Speransa’ (‘hoop’). Op haar laatste album ‘Rayo di Lus’ (‘lichtstraal’) treedt Izaline buiten haar comfortzone in haar zoektocht naar een nieuwe combinatie van Curaçaose elementen met een modern geluid, door het gebruik van elektronica en samples. In het Caribische gebied scoorde Izaline de laatste jaren meerdere nummer 1 hits.

Momenteel speelt Izaline de laatste paar voorstellingen van de reprise van haar muziektheaterprogramma ‘Latin Diva’. In het najaar staat onder meer een nieuwe cd in samenwerking met Ed Verhoeff en Angelo Verploegen gepland.
 
Izaline Calister ‘Latin Diva’
vrijdag 11 mei Bijlmer Parktheater, Amsterdam
vrijdag 18 mei Perron 3, Rosmalen

Voor alle speeldata ga naar
www.izalinecalister.com.
Foto-credits (header):
Hester Doove

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

25-04-2018: 14:08, Sjuul Kok, PIAS

Onderwerp: FATOUMATA DIAWARA - 16 mei: nederlandse PERSDAG - 25 mei: album-release "Fenfo" - 5 augustus: live / concertgebouw / Amsterdam

WOENSDAG 16 MEI PERSDAG NEDERLAND!

Fatoumata Diawara

25 MEI – ALBUM “Fenfo”

 

 

Tijdens het zinderende, uitverkochte en intieme concert vorige maand in de Amsterdamse Tolhuistuin (Paradiso Noord) speelde de Malinese zangeres, songwriter, gitarist, filmster en stijl-icoon Fatoumata Diawara al een flink aantal van haar nieuwe tracks. Eindelijk is er zeven jaar na haar magnifieke debuutplaat “Fatou” de opvolger. De tegenwoordig in Parijs woonachtige Diawara is uitgegroeid tot een zelfverzekerde superster. Ze staat symbool voor de moderne Afrikaanse vrouw in vrijheid, die opkomt voor haar zelf, haar toekomst en de universele maatschappelijke waarden. Ze gaat respectvol om met haar roots, maar kiest ook duidelijk haar eigen weg in de moderne wereld.

 

 

Naast een aantal ingetogen liedjes, die meer herinneren aan “Fatou”, is er vooral veel ruimte voor vrolijke, energieke en stevig swingende Afro-Beat ritmes. Op “Fenfo” (“Something To Say”), release 25 mei, wilde de bevlogen en maatschappelijk betrokken diva niet in de Engelse en/of Franse, maar in haar eigen taal blijven zingen, doch wel een moderne sound. Die kreeg ze door samen te werken met de zeer bekende Franse zanger/producer Matthieu “M” Chedid. Hij won vorig jaar een Franse ‘Best World Music Album’ Grammy voor zijn “Lamomali”-cd, waar ook Diawara op te horen was. Op de 11 tracks van “Fenfo” toont Fatoumata haar eerbied aan het Afrikaanse muzikale erfgoed, maar gaat ze ook het experiment niet uit de weg. De sound is van deze tijd en ze klinkt bovenal gedreven, opzwepend, strijdbaar en eigenzinnig.  Ze is een moderne schrijfster van liedjes over tijdloze onderwerpen als liefde, familie, respect, migratie, armoede, uitzichtloosheid, nederigheid en het scheppen van een betere wereld voor de toekomst.

 

 

Artistiek ging ze ook de samenwerking aan met de Ethiopische kunstenaar/fotograaf Aida Muluneh. Hij was verantwoordelijk voor al het artwork en de videoclip bij de eerste single “Nterini” (“My Love/Friend/Migrant/Confidant”).

https://www.youtube.com/watch?v=4gmGL5SqhaY

“In a world of 7 billion people, there are 1 billion migrants. This is the story of one man’s journey. A poignant, melodic ode to a distant lover. A song about the heartache felt by two lovers separated by distance. My love, my friend, my migrant, my confidant has gone far away and has not sent any news back to me. I love him despite everything and I miss him every day. I want to hear from my darling; otherwise I cannot sleep well at night”

 

CONCERT:  5 AUGUSTUS - CONCERTGEBOUW - AMSTERDAM

 

Website: http://www.fatoumatadiawara.com/

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

24-04-2018: 09:13, Incrowd Entertainment

Onderwerp: Secret Rendezvous - nieuwe single en release in Japan

 

Secret Rendezvous - nieuwe single en release in Japan

 

Deze week verschijnt de nieuwe single van de Amsterdamse Indie R&B band Secret Rendezvous. Met ‘Never out of Fashion’ wil de band meegeven dat je áltijd in stijl bent, als je maar trots bent op jezelf; wat je size, kleur, achtergrond of seksuele geaardheid dan ook mag zijn. Het nummer is afkomstig van het laatste album ‘For Real.’, dat nu ook is uitgebracht Japan.

 

Bekijk hier de nieuwe videoclip van Secret Rendezvous

 

‘Never out of Fashion’ is een vrolijke 80’s geïnspireerde song met invloeden van Janet Jackson en Prince. Het nummer gaat over je hart volgen en vechten voor waar je in gelooft.
Je bent áltijd in stijl als je van jezelf houdt zoals je bent.

SECRET RENDEZVOUS


Secret Rendezvous, met als harde kern zangeres Sietske Morsch en multi-muzikant Remi Lauw, is eerder verkozen tot 3FM Serious Talent en deed shows bij onder meer MTV, SlamFM, 3voor12, BalconyTV en Sofar Sounds.
Ook over de landsgrens werd de muziek van Secret Rendezvous opgepikt. Zo verkoos Coldplay het nummer ‘Secret Rendezvous’ als ‘song of the day’ op hun Hypnofeed, speelden ze in La Bellevilloise Parijs, het Soundcity Festival in Liverpool en draaide niemand minder dan Pharrell Williams de track ‘Better Than She Can’ in zijn radioshow op Beats 1.
‘For Real.’ is het tweede full album van Secret Rendezvous en verscheen in het najaar van 2017. De nummers gaan over de cyclus van het leven en de liefde. Muzikaal liet de band zich met name inspireren door de muziek uit de jaren 80 en 90; de elektronische funk van Prince en Janet Jackson, de synthpop van Madonna, de 90’s R&B van Aaliyah, maar ook de hedendaagse indiegitaren van The Weeknd. Secret Rendezvous noemt het zelf Indie R&B.

“Dit album laat een totale volwassenheid horen van internationale allure. Zowel de liedjes, zang als productie ontvouwen bij vakere beluistering allerlei diepere lagen en vondsten.”
OOR

“(..) tot in de puntjes perfect uitgevoerd, met prettig vloeiende melodielijnen, strakke beats en een ultra gelikte productie. Het is dan ook niet voor niets dat artiesten als Coldplay en Pharrell Williams al interesse in het duo toonden. Secret Rendezvous blijft moeiteloos overeind tussen zijn (internationale) genregenoten.”
Musicmaker
 

LIVE


Do 03 mei Bird, Rotterdam
Vr 18 mei Great Escape, Brighton (UK)
Zo 24 juni Festival Mundial, Tilburg
Vr 24 augustus Jazz Festival Delft, Delft

www.secretrendezvous.org

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

08-04-2018: 15:11, Naomi Adriaansz

Onderwerp: 1000 kinderen swingen in Chasse Theater

 

Basisscholen sluiten Jazz Project af in het Chassé Theater BREDA – Op maandag 16 april komen 1000 scholieren uit groep 7 / 8 van de basisscholen uit Breda en omgeving massaal naar het Chassé Theater. Ze hebben daar een gezamenlijke eindpresentatie van het ‘Jazz Project voor basisscholen’. Via dit project maken zij interactief kennis met jazzmuziek waaronder het ontstaan en de culturele en sociale meerwaarde van deze muziekstijl. Dit doen zij door bezig te zijn met luisteren, zingen en zelf spelen, maar ook via dans, beeld, taal en kunst. Het is een opmaat naar het Breda Jazz Festival dat plaatsvindt in het Hemelvaartweekend.
De leerlingen hebben de afgelopen weken met hun docent in de klas hard gewerkt om zich zo goed mogelijk op deze eindpresentatie voor te bereiden. Gedurende één uur zal de zaal op zijn kop staan met zingende, klappende, tikkende en dansende leerlingen, begeleid door een live jazzband.
Tijdens de voorstelling reikt een aanwezige jury bestaande uit Joan Hundersmarck en Willem Paterik namens stichting Jazz Ten Toon een prijs uit aan de winnaars van de mooiste jazzposter en de beste uitvoering van het themalied “Mijn drumstel”. De winnende posters worden gedurende het Breda Jazz Festival tentoongesteld in de bibliotheek van de Nieuwe Veste.
Het Jazz Project voor basisscholen is 7 jaar geleden nieuw leven ingeblazen onder leiding van de Bredase saxofoniste Naomi Adriaansz en borduurt voort op het jazzproject dat jaren met succes door Jazz Ten Toon is georganiseerd. Haar doel is om de jeugd op een ongedwongen en interactieve manier met jazzmuziek kennis te laten maken en hen de muziek zelf te laten spelen.


Voor meer info zie: www.jazzproject.nl

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

27-03-2018: 14:20, PIAS, Sjuul Kok

Onderwerp: Death By Unga Bunga - nieuw album - nieuwe single - nederlandse clubshow!

 

Death By Unga Bunga

 

 

De Noorse power pop / punk rock formatie Death By Unga Bunga speelt op 6 juni in de Amsterdamse Sugar Factory ter promotie van hun nieuwe album “So Far So Good So Cool” dat op 6 april uitkomt!

 

Death By Unga Bunga speelde vorig jaar maar liefst 34 keer in Amerika (1x in Nederland overigens). In kleine zaaltjes over het gehele land en in wat grotere zalen als voorprogramma van Stiff Little Fingers. Hierdoor kregen de vijf Noorse knapen inspiratie genoeg om enkele kneiters voor hun vijfde studio-album “So Far So Good So Cool” te schrijven. “Bye Bye” verkreeg vorig jaar al de nodige airplay, en de komende singles zullen ongetwijfeld ook heel veel gedraaid gaan worden. Tijd voor de grote DBUB-doorbraak met hun ‘clever hooks, dumb/smart lyrics, with songs that are faster, catchier, louder, wilder and funnier than ever, mixing power pop, punk and rock’!

 

06-06 – Sugar Factory – Amsterdam

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

27-03-2018: 10:00, Rise Agency

Onderwerp: Persbericht: The Posies (USA) voor club- en festivalshows naar Nederland

 

PERSBERICHT | 27 MAART 2018

The Posies (USA) voor 30th Anniversary Tour naar Nederland

De Amerikaanse grunge rock band The Posies komt in oktober voor vijf shows naar Nederland in het kader van hun 30th Anniversary Tour. Naar aanleiding daarvan verschijnt een heruitgave van drie klassieke albums van The Posies: Dear 23 (1990), Frosting On A Beater (1993) en Amazing Disgrace (1996). Voorafgaand aan deze tour zijn The Posies voor optredens op Into The Great Wide Open (31 augustus 2018) en Zomerpop (1 september 2018) in ons land.

 • 31.08.2018 | Into The Great Wide Open, Vlieland | Info
 • 01.09.2018 | Zomerpop, Hoogwoud | Tickets
 • 10.10.2018 | Tivoli De Helling, Utrecht | Tickets
 • 11.10.2018 | Vera, Groningen | Tickets
 • 12.10.2018 | Nieuwe Nor, Heerlen | Tickets
 • 13.10.2018 | Podium Victorie, Alkmaar | Tickets
 • 14.10.2018 | Metropool, Hengelo | Tickets

Bij de clubshows in oktober zal de Britse indierockband Echotape, die deze maand hun single Out of Love uitbrachten, het voorprogramma verzorgen. De voorverkoop van de clubshows van The Posies begint op donderdag 29 maart, 10.00 uur.

The Posies (Seattle, US, 1987) scoorde in de jaren '90 hits met hun alternative grunge zoals Dream All DaySolar Sister en Flavour Of The Month. Songschrijvers Jon Auer en Ken Stringfellow gingen eind jaren 90 hun eigen weg om in 2005 weer als The Posies het album Every Kind of Light uit te brengen. Auer daarover: "We only do The Posies when we really want to now, never because we feel obligated, only when we're inspired. It makes a world of difference to me. It keeps it fresh and enjoyable and it makes it feel necessary." Enige jaren geleden sloeg het noodlot toe toen drummer Darius Minwalla en bassist Joe Skyward korte tijd na elkaar overleden. Na deze ingrijpende periode heeft de band zich herpakt. 

Tijdens de aanstaande shows spelen The Posies Frosting on the Beater integraal. De bezetting van de band is daarbij gelijk aan die van de opnames, met op drums Mike Musburger en op bas Dave Fox. Daarnaast speelt de band natuurlijk ook de classics van hun andere albums. Met een energie waar een gemiddelde band een puntje aan kan zuigen.

KOMENDE RISE AGENCY SHOWS

30 maart 2018 | George Harrison Tribute, Grenswerk Venlo
31 maart 2018 | George Harrison Tribute, De Meester Almere
7 april 2018 | And Also The Trees, Wavefest Rotterdam
14 april 2018 | George Harrison Tribute, Gebr De Nobel Leiden
20 april 2018 | George Harrison Tribute, Kroepoekfabriek Vlaardingen

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

26-03-2018: 17:45, Karin Schenk

Onderwerp: GRUPPO SPORTIVO komt 28 april met een nieuw studio album ‘GREAT’

 

GRUPPO SPORTIVO komt 28 april met een nieuw studio album ‘GREAT’ 

 
Het leven bestaat uit compromissen sluiten. In 2013 viel het doek voor Gruppo Sportivo als liveband, de groep zou alleen nog maar studiowerk gaan opnemen.
Maar anno 2018 is dat studiowerk er én staat de band gewoon weer op de podia. De reden? Juist, een onderling compromis. 
De band musiceert echter weer met de geestdrift van een stel jonge honden. De reden? Het werk van het nieuwe album Great en dát werk is ontegenzeggelijk compromisloos.

 
Met ruim drie decennia op de teller, is Gruppo Sportivo een icoon in de Nederlandse popmuziek. Oerbezetting Hans Vandenburg (gitaar en zang), Max Mollinger (drums) en 
Peter Calicher (toetsen) is al die jaren intact gebleven en ook in vol ornaat te horen op Great. “De band wilde graag spelen en zelf was ik uiteraard ook niet anti-optreden. 
Ik trad tenslotte wel gewoon als solo-artiest op”, aldus Gruppo-boegbeeld Hans Vandenburg. “Maar ik had in 2013 het gevoel dat de band zijn eigen Top 40-orkestje was geworden.
Terend op successen uit het verleden. Het publiek vond het te gek, maar voor mij persoonlijk was de uitdaging zoek. Dat was de reden dat ik destijds heb gezegd 'we stoppen als live-band'.
Maar ja, de band stond niet te trappelen om de studio in te gaan als ze vervolgens niet ook de podia op konden en ik wou die plaat gewoon heel graag maken. Dus we kwamen in het midden uit.
Een album opnemen omdat ik het graag wou én optredens omdat zij dat graag willen. Ik moet zeggen, juist door het nieuwe materiaal sta ik nu ook weer met veel plezier 
met Gruppo Sportivo op het podium.” 

 
Gruppo Sportivo staat al sinds het debuutalbum 10 Mistakes in april 1978 de albumlijst in kwam (en stiekem al iets langer) bekend om het relativerende, droogkomische karakter
van de muziek. Tekstueel is het oeuvre een uitvergroting van frontman Vandenburgs eigen karakter te noemen. Vier decennia later zit dat typische Gruppo Sportivo-karakter nog steeds
in het werk, getuige alleen al de nieuwe albumtitel. “Een enthousiast Great is een uitermate positieve uitroep. Maar als iets volkomen mis gaat en je verzucht “Great….” dan heeft het een
volledig andere lading. Het is zo’n kreet die we een keer opperden als werktitel en sindsdien is blijven hangen. Het vangt het karakter van het nieuwe werk en dekt de lading goed".
 

Great bevat 12 compleet nieuwe nummers. Typische Gruppo Sportivo-stijl, met humor, dubbele bodems en veel citaten uit de popcultuur. Maar ook waait er een frisse wind door het werk.

Gruppo Sportivo is uit duizenden herkenbaar, maar toch eigentijds. “Er moest iets gebeuren. De uitdaging moest terug het werk in en dat is gelukt”, aldus Vandenburg. 
“Veel bands van onze generatie blijven hangen in een grote herhalingsoefening. Ze weten dat het publiek alleen nog maar de oude hits wil horen. Nu ben ik natuurlijk enorm trots 
op klassiekers als Hey GirlDisco Really Made It en Tokyo, maar ik heb nog altijd de ambitie om iets te schrijven dat in de toekomst als net zo’n klassieker wordt beschouwd. 
De basis waarop we ons werk bouwen blijft hetzelfde. Onze muziek geënt op leuke muziek uit het verleden, die ik naar het ‘nu’ vertaal. Met in mijn teksten veel humor, kwinkslagen
en woordgrappen. Waar ik in het verleden vooral vaak vanuit een karakter schreef, merk ik dat in de teksten van de nummers op Great onbewust een meer persoonlijke laag is geslopen.
Dat is nieuw. Die inhoudelijke verandering brengt voor mij de spanning terug en dus ook de uitdaging en de ambitie om er mee op te gaan treden. Ik ben apetrots op het nieuwe werk
en live brengen we dan ook vrijwel het volledige nieuwe album ten gehore. Ook dat is een compromis, waar het publiek in mee zal moeten gaan. Maar ze krijgen natuurlijk ook gewoon alle hits!
En wie weet, nieuwe nummers als This Is A Normal SongFind The SummerCruisin’ of Saddle Pain zouden over een paar jaar zomaar ook tot de Gruppo Sportivo-klassiekers kunnen behoren."

 
Voor meer informatie:
 
• Label: www.redlinemusic.nl

 
Great is na veertien jaar weer een nieuw studio-album van Gruppo Sportivo
- Dit jaar is het 40 (!) jaar geleden dat Gruppo Sportivo hun album Back to ’78 uitbracht; de succesvolle opvolger van hun debuutalbum 10 Mistakes (’77) 

 
Gruppo Sportivo:
Hans Vandenburg- leadvocals/ gtr
Peter Calicher- vocals/ keys
Max Mollinger- drums
Tim Barning- bass
Lies Schilp & Inge Bonthond- leadvocals, percussion, moves

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

23-03-2018: 10:02, Vestrock

Onderwerp: Persbericht: Tom Odell, Jacin Trill en De Likt op VESTROCK 2018

 

                                                                                                                                                                     

Persbericht

23-03-2018
Tom Odell, Jacin Trill en De Likt op VESTROCK

Met trots presenteren we de tweede reeks namen van VESTROCK, het festival waar je de vriendschap viert. Tijdens de negende editie treden op:

Tom Odell (UK)
Dr. Lektroluv
Jacin Trill
De Likt
Green Lizard Tribute to Nirvana feat. Rudeboy
Sunstack Jones (UK)
Altobelli
JRD

Bekijk hier de aankondigingsvideo van de tweede reeks namen voor VESTROCK 2018.
Uiteraard blijft het hier niet bij, want er volgen nog steeds tientallen namen voor VESTROCK en VESTROCK JUNIOR. Ook heb je nog een headliner van ons te goed.

VESTROCK
VESTROCK vindt plaats op het eiland in de stadsgracht van de middeleeuwse vestingstad Hulst. We organiseren in 2018 voor de negende keer het driedaagse onafhankelijke festival voor rock- pop- en danceliefhebbers. Omdat we gelegen zijn op een eiland heeft VESTROCK een intiem, gezellig en kleinschalig karakter. Sterker nog: een gemoedelijker festival kom je niet snel tegen. Op VESTROCK ontdek je nieuwe opkomende acts naast gevestigde namen. Dat is het lekkerste met een bijzonder biertje in de hand. Ons eigen VESTROCK bier misschien? Daarna kun je kruipend naar onze heerlijke camping, volgens bezoekers een van de beste festivalcampings van de Benelux.

Kaartverkoop gaat hard
De kaartverkoop is gestart via www.vestrock.nl en diverse voorverkoopadressen in Zeeuws-Vlaanderen. VESTROCK speelt zich af op een eiland waardoor het aantal beschikbare kaarten - net als andere jaren – beperkt is. De prijzen voor het festival bedragen € 45,00 voor vrijdag 1 juni, € 50,00 voor zaterdag 2 juni. Een ticket voor VESTROCK JUNIOR (zondag 3 juni) kost € 25,00. Liever een combiticket voor vrijdag en zaterdag? Deze zijn verkrijgbaar voor € 65,00. Campingtickets zijn (alleen online) beschikbaar voor € 15,00. 

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

22-03-2018: 13:14, Sayori van Leewen / Camp Moonrise

Onderwerp: Camp Moonrise maakt muziekprogramma compleet

Persbericht

Camp Moonrise maakt met Lamb, Seun Kuti & Fela’s Egypt 80, Antal, Soul Clap, Joy Orbison, Hot Chip Megamix en anderen muziekprogramma compleet
 
Het nieuwe driedaagse festival Camp Moonrise, de eerste echte boutique weekender van Nederland combineert op unieke wijze muziek, talks, food en wellness. Camp Moonrise verrijst van vrijdag 22 tot en met zondag 24 juni 2018 in een serene setting aan het prachtige meer van Bussloo op de Veluwe en heeft met een reeks nieuwe namen het muziekprogramma compleet gemaakt.
 
Het muziekprogramma is een eclectische mix van stijlen, die perfect past bij het nieuwe festival Camp Moonrise. De nieuwe namen zijn daar het bewijs van. Van jazzy triphoppioniers Lamb tot de afrobeat van Fela Kuti’s zoon Seun Kuti & Fela’s Egypt 80. Elektronische acts als Soul Clap, Antal, Hot Chip (presents) Megamix, Joy Orbison, Dekmantel Soundsystem, Detroit Swindle, Greg Wilson, Max Abysmal, Carista en Pablo Discobar Soundsystem zullen de dansliefhebbers uitgebreid bedienen. Het muziekprogramma wordt verder compleet gemaakt met nieuwe namen als Jake Isaac, Lucky Chops, Pink Oculus, Benjamin Fro, Togo All Stars, Komodo en Broeder Dieleman. Eerder al maakte Camp Moonrise een bonte mix aan muzikale namen bekend, waaronder My Baby, Gilles Peterson en Joep Beving. Het volledige muziekprogramma is te vinden op www.campmoonrise.nl

   

Binnen Camp Moonrise is muziek onderdeel van het totaalprogramma. Tijdens deze magische minivakantie wordt de innerlijke mens, zowel geestelijk als fysiek, ook op alle fronten verrijkt. Sterrenchef Joris Bijdendijk (RIJKS) laat in samenwerking met Guustronomie & Friends pop-up restaurant The Greenhouse verrijzen. Elders op het terrein koken, demonstreren en improviseren Alain Caron & zonen; de drijvende krachten achter Amsterdams familierestaurant Café Caron, terwijl wijnliefhebbers kunnen zich laven aan een fraaie selectie in The Whinery area, een samenwerking met Bacchus Wijnfestival. Op verschillende hoeken van het terrein organiseert Camp Moonrise inspirerende Talks & Stories, met onder meer Tim den Besten (auteur Zou Er Wifi In De Hemel Zijn), Wieteke van Zeil (kunsthistoricus en cultuurjournalist De Volkskrant) en Vera Mulder (De Correspondent) en de Food Talks, georganiseerd door de Wageningen Academy in samenwerking met Food Hub.
 
Boutique Campings
Camp Moonrise biedt verschillende boutique campings. Van een reguliere camping tot een  areas waar vooropgezette tenten staan, een stille (family) camping, camperplekken en zelfs een luxe camping met eigen receptie. Hier zijn cabins te boeken met opgemaakte bedden, houten vloer, koelkast en een hot tub. Daarnaast wordt er een terrein ingericht waar bezoekers zelf een camp in thema kunnen bouwen.

Moonrise Collectief
Camp Moonrise is het vijfde festival uit de koker van AIR & CO, in het verleden ook verantwoordelijk voor festivals als Milkshake en Amsterdam Open Air. Voor dit evenement is het Moonrise Collectief opgezet, bestaande uit makers, kenners en liefhebbers uit de verschillende disciplines die Camp Moonrise vormen. Het idee is ontstaan vanuit een persoonlijke behoefte om samen met anderen te genieten van de dingen die het leven een beetje mooier maken, ver weg van het alledaagse leven.
Drie dagenlang staat creativiteit, comfort en ervaringen delen centraal. 

 
LAMB – GILLES PETERSON - MY BABY-  HOT CHIP Megamix - BOMBINO –
KENNY DOPE - SEUN KUTI & FELA’S EGYPT 80

LA PEGATINA– JOEP BEVING - TAMINO –  NIGHTMARES ON WAX -  ANTAL –
JOY ORBISON - SOUL CLAP

BALOJI – DEKMANTEL SOUNDSYSTEM - CALL SUPER - DETROIT SWINDLE  GALLOWSTREET - JAMESZOO QUARTET – GREG WILSON – JAKE ISAAC LUCKY CHOPS
JEANGU MACROOY – WICKED JAZZ SOUNDS
JOOST VAN BELLEN vintage disco set – PINK OCULUS – NEW COOL COLLECTIVE
NUBIYAN TWIST – TENTEMPIÉS – BROKEN BRASS ENSEMBLE
PHILOU LOUZOLO – MAX ABYSMAL – OCEANIC - CARISTA
TOGO ALL STARS – ORGEL VRETEN – BROEDER DIELEMAN
AMBER GOMAA –MATTEO MYDERWYK - BENJAMIN FRO
JON TARIFA - SEAN GASCOIGNE – TENZERS
JAMESZOO DJ SET - KAMMA & MASALO – PABLO DISCOBAR
SOUNDSYSTEM - TIMES ARE RUFF - GUY GRAVIER - COLLECTIEF EXPLOSIEF – KAUW
WENDEL SIELD - THE FENTANYLS – KOMODO - MUJI ROUX - THE IRRATIONAL LIBRARY
WILD ORGAN & DRUMS – JAN TERLOUW JR. -  DARLYN – PAA KOFI – GIJS IDEMA TRIO
THE BACKYARD BOYS – OOOSTBLOK – DJ MAESTRO – ELECTROPOEZIE
AMSTERDAM FUNK ORCHESTRA -  BABS’ WOORDSALON - THE OLD DITCH RIVERHOPPERS  DJ GUZZ – SOULQUAKE - RIVERS –  BENJAMIN HERMAN DJ SET
SGT FRIENDLY-  MICKSTER DJ ARNOLD – DJ MAD ED – MICHIELTJEE – BOYE – MEESTER MOEILIJK - NORDMANN - DJ GNOE – NIKOLAAS NEUHAUS – MARTYN ZIJ – DJ RAKESH –
DJ ANTHE

MOONRISE ORCHESTRA - TRIBUTE  TO GEORGE MICHAEL – TRIBUTE TO JAMES BROWN BELLA’S DISCO BINGO – PUBQUIZ


Camp Moonrise – An Extraordinary Boutique Weekender
Voor alle leeftijden

Locatie: Meer van Bussloo, Veluwe
Datum: 22 – 24 juni 2018
Tickets: www.campmoonrise.nl / de voorverkoop is inmiddels gestart.
 

Camp Moonrise Weekender inclusief General Camping €129,50 p.p. (regulier tarief)
Camp Moonrise Weekender inclusief General Camping €112,50 p.p. (groepsticket tarief vanaf 4 personen)
 

Voor meer informatie over de reguliere- en kampeermogelijkheden met meer comfort, ga naar www.campmoonrise.nl of stuur je vragen naar reception@campmoonrise.nl
Website: www.campmoonrise.nl/tickets 

Facebook: www.facebook.com/campmoonrise
Instagram: www.instagram.com/campmoonrise  

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

07-03-2018: 20:00, Mascot Label Group, Dennjis Wegchelaar

Onderwerp: JOE BONAMASSA BRENGT EEN ODE AAN DE BRITSE BLUES-ROCK HELDEN

 

                                                                                                 
PRESS RELEASE MASCOT LABEL GROUP/PROVOGUE

Ga voor meer informatie en downloads naar onze MLG press page
 
JOE BONAMASSA BRENGT EEN ODE AAN DE BRITSE BLUES-ROCK HELDEN
MET BRITISH BLUES EXPLOSION LIVE

OP 18 MEI VERKRIJGBAAR OP CD/DVD/BR & VINYL VIA MASCOT LABEL GROUP
PRE-ORDER NU

Met verbluffende uitvoeringen van de muziek van legendes als
Eric Clapton, Jeff Beck, Jimmy Page en meer.


Bekijk de trailer hieronder 
 
Joe Bonamassa, de tweemaal voor een GRAMMY-genomineerde blues-rock gitarist, die op 9 maart aan zijn Britse en Europese tournee gaat beginnen, kondigt de release aan van British Blues Explosion Live. De live-registratie van de gelijknamige tour uit 2016 zal op vrijdag 18 mei uitkomen op CD / DVD / Blu-Ray & 3LP (zwart / rood, wit en blauw) via Mascot Label Group in Europa en J&R Adventures in Noord-Amerika.

De dvd en Blu-ray bevat geweldig bonusmateriaal, zoals een uitvoering van "Taxman" Live in de Cavern Club, de British Blues Explosion Explained door Mick Wall en een fotogalerij van de Britten Blues Explosion UK Tour.

Een ode aan de British Blues Explosion, met de ongelooflijke muziek van Eric Clapton, Jeff Beck en Jimmy Page! Joe eert zijn Britse Blues-helden tijdens een korte maar spectaculaire tournee door Groot-Brittannië - slechts 5 optredens. Voor deze release werd de show in Greenwich Music Time in The Old Royal Naval College in Greenwich, Londen op 7 juli 2016 opgenomen.

Joe Bonamassa is meer beïnvloed door de Britse blues dan door welke andere muziek dan ook. Van jongs af aan werd de muzikale Joe verliefd op het hard-rockende, korrelige en edgy geluid dat ontstond vanaf het midden van de jaren zestig van de vorige eeuw. Dit geldt met name voor het zeer innovatieve en expressieve gitaarwerk van drie van de grootste zwaargewichten ter wereld, Eric Clapton, Jeff Beck en Jimmy Page. 

Joe Bonamassa's liefde voor de Britse blues vormt de kern van zijn muzikale inspiratie; en, voor de eerste keer, was hij met deze onvergetelijke show in staat om een speciaal eerbetoon te brengen aan de Britse gitaristen die hem inspireerden.

De vijfkoppige band bestond tijdens de tour uit Michael Rhodes (Bass), Reese Wynans (Keyboards), Anton Fig (Drums) en Russ Irwin (Rhythm Guitar & Backing Vocals).

Joe gelooft heilig in het enthousiasmeren van deze en toekomstige generaties blues muzikanten om de muziek van deze drie iconen te blijven verkennen. "Als deze Britse muzikanten uit de vroege jaren zestig er niet waren geweest, was de Blues waarschijnlijk nooit zo in de rockmuziek verweven zoals we die nu kennen ", aldus Joe

                                               
Joe Bonamassa op Greenwich Music Time. Foto van Christie Goodwin

De explosie van Britse blues die plaatsvond in de jaren zestig vormt een essentiële brug tussen de blues- en rockmuziek, twee genres die de afgelopen eeuw zoveel hebben betekend voor zoveel mensen.

Wanneer je denkt aan de gelijkenissen tussen de Britse blues-grootmachten Clapton, Beck en Page, zullen de meeste van ons meteen refereren naar het feit dat ze alle drie op een zeker moment onderdeel waren van één van de belangrijkste bands uit de Britse blues geschiedenis, The Yardbirds. Maar de connectie tussen deze drie gitaristen ligt zoveel dieper. Alle drie hebben ze pionierswerk verricht voor de Britse blues-, rock- en blues-rockmuziek, zwaar geïnspireerd door de Amerikaanse blues-iconen die voor hen kwamen.

Als één van 's werelds toonaangevende gitaristen, met een gepassioneerde toewijding voor het heiligdom van de Britse blues, is er geen artiest meer gekwalificeerd om deze te prediken dan Joe Bonamassa. British Blues Explosion is een generatie overstijgend muzikaal festijn dat anders is dan wat je ooit hebt meegemaakt. Ga samen met Joe Bonamassa mee op reis en (her)ontdek de muziek van Eric Clapton, Jeff Beck en Jimmy Page en wordt opnieuw verliefd op de Britse blues.


 
“…massive blues-rock grooves, soaring vocals and of course,
that immense electric guitar experience.”
– Guitarist Magazine
 
“It was Bonamassa’s electrifying brilliance with his “axe”
which made this one of the best gigs of the summer.”
– Daily Star Sunday
Tracklist

1. Beck's Bolero / Rice Pudding
2. Mainline Florida
3. Boogie With Stu
4. Let Me Love You Baby
5. Plynth (Water Down The Drain)
6. Spanish Boots
7. Double Crossing Time
8. Motherless
9. SWLABR
10. Tea For One / I Can't Quit You Baby
11. Little Girl
12. Pretending
13. Black Winter / Django
14. How Many More Times
TOURDATES
9-Mar-18 Motorpoint Arena Cardiff Cardiff United Kingdom
10-Mar-18 Manchester Arena Manchester United Kingdom
11-Mar-18 Carlisle Sands Centre Carlisle United Kingdom
13-Mar-18 AECC BHGE Arena Aberdeen United Kingdom
14-Mar-18 Sage Gateshead Gateshead United Kingdom
16-Mar-18 Genting Arena Birmingham United Kingdom
17-Mar-18 The Brighton Centre Brighton United Kingdom
20-Mar-18 Jahrhunderthalle Frankfurt Am Main Germany
21-Mar-18 Jahrhunderthalle Frankfurt Am Main Germany
22-Mar-18 Wiener Stadthalle / Halle F Bezirk-Rudolfsheim-Fünfhaus Austria
24-Mar-18 Dom Muzyki i Tańca Zabrze Poland
25-Mar-18 Stadthalle Chemnitz, Großer Saal Chemnitz Germany
26-Mar-18 ARENA NÜRNBERGER VERSICHERUNG Nürnberg Germany
28-Mar-18 LANXESS Arena Koln Germany
30-Mar-18 Tempodrom Berlin Germany
31-Mar-18 Tempodrom Berlin Germany
2-Apr-18 Sparkassen Arena Kiel Germany
10-Jun-18 Kursaal Oostende Ostende Belgium
12-Jun-18 Hampton Court London United Kingdom

 

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

02-03-2018: 22:42, Esther van Hees

Onderwerp: album Esther en Mateusz feat. Bart Wirtz

 

          Beste,
 

 

Ik ben Esther Van Hees, zangeres van jazzduo Esther en Mateusz.  In april releasen we ons tweede album "What Saturday Brought". Op twee nummers worden we vergezeld door saxofonist Bart Wirtz. 

We vroegen ons af of u interesse heeft om ons nieuwe album te recenseren.

          Hieronder nog wat meer info over ons duo.

          Indien u graag een cd ontvangt hoor ik het graag.

 

 

          Vriendelijke groeten,


 

         Esther Van Hees

Esther heeft inmiddels bericht ontvangen dat aan haar verzoek kan worden voldaan na toezending van de cd (redactie Muziekwereld)

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

02-03-2018: 13:39, Ronald, Gentlemen Recordings

Onderwerp: Persbericht: Single Ten Years Today 'Do Ya' verschijnt 2 maart 2018

 

 
PERSBERICHT
5 maart 2018
Single Ten Years Today 'Do Ya' verschijnt 2 maart 2018
 


De Vismarkt, Grote Markt, de Westerhaven, de stoep voor hun studentenhuis, De Oosterpoort, Simplon, Vera: we zien het allemaal in de nieuwe videoclip van Ten Years Today. Het moge duidelijk zijn: Ten Years Today houdt van thuisstad Groningen. Maar als het aan de drie jongens ligt, spelen ze nieuwe single Do Ya niet alleen maar daar. En waarom zouden ze? Do Ya verschijnt vandaag, vrijdag 2 maart, bij Gentlemen Recordings, is de tweede single van het later dit jaar te verschijnen debuutalbum en is veel te leuk om alleen in Groningen naar te luisteren.
 
Die vorige catchy single Praise that Shit werd al lekker ontvangen, maar nieuwe single Do Ya is nog veel pakkender, met een moeilijk te versmaden hook. Het is catchy garagerock uit de bovenste provincie en van de bovenste plank bovendien. Alhoewel, je zou het ook punk kunnen noemen. Hoe dan ook: catchy gitaarshit uit het Hoge Noorden van een energiek, fris trio.
 


Ten Years Today
'Do Ya'
Release Date: March 2nd, 2018
Label: Gentlemen Recordings

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

01-03-2018: 08:03, Vestrock

Onderwerp: PERSBERICHT: Joe Satriani wint Sena Performers European Guitar Award 2018

 

PERSBERICHT: JOE SATRIANI WINT SENA PERFORMERS EUROPEAN GUITAR AWARD 2018

 

De Amerikaanse supergitarist Joe Satriani is de winnaar van de Sena Performers European Guitar Award 2018. De geweldenaar uit San Francisco krijgt op donderdag 12 april de prestigieuze oeuvre-award, afgekort SEGA, in Gebouw-T in Bergen op Zoom uitgereikt. Satriani, wellicht de technisch meest onderlegde gitarist ter wereld, is daarmee de opvolger van landgenoot Joe Bonamassa die vorig jaar de award uitgereikt kreeg. Eerdere winnaars zijn onder meer supergitarist Steve Vai, Guns N’ Roses-gitarist Slash, Queen-gitarist Brian May en Steve Lukather van de band Toto. Het is de derde keer dat de ceremonie rondom de Sena Performers European Guitar Award in Bergen op Zoom zal plaatsvinden.

 

Donderdag 12 april krijgt hij de prestigieuze oeuvre-award uitgereikt in Gebouw-T in Bergen op Zoom.

 

Joe Satriani past in het rijtje van gerenommeerde buitenlandse gitaarhelden die eerder deze prestigieuze prijs wonnen. Naast een aantal buitenlandse gitaarhelden kregen eerder landgenoten zoals Jan Akkerman, George Kooymans, Adrian Vandenberg, Leendert Haaksma en Dany Lademacher de prijs. Satriani wordt algemeen beschouwd als één van de meest invloedrijke gitaristen van de laatste 30 jaar. De nu 61-jarige Amerikaan is geboren in New York en was op jonge leeftijd al de gitaarleraar van onder meer Metallica-gitarist Kirk Hammett en voormalig SEGA-winnaar Steve Vai. In 1988 vroeg Rolling Stones-zanger Mick Jagger Satriani om deel uit te maken van zijn solo-band. Daarnaast redde hij in 1993 de legendarische groep Deep Purple van de ondergang door halverwege een wereldtour in te springen. Maar Satriani is vooral de man van een reeks legendarische instrumentale gitaarplaten waar hij er al meer dan 10 miljoen van verkocht. Onlangs bracht Satriani zijn nieuwe album What Happens Next uit bij Sony Music.  Tevens is hij lid van de supergroep Chickenfoot die hij 9 jaar terug oprichtte met leden van Van Halen en de Red Hot Chili Peppers. In 2008 claimde hij met succes dat de band Coldplay een melodie van hem had gebruikt voor de wereldhit Viva La Vida. Satriani was gastgitarist op platen van onder meer Alice Cooper, The Yardbirds, Dream Theater, Nicki Minaj en Crowded House. Organisator Jean-Paul Heck is uitermate content met de komst van Satriani. ,Heck: “Satriani staat al jarenlang erg hoog op onze wenslijst. Hij opende in de jaren 80 de deur voor velen. Hij nam instrumentale platen op waar hij er ook nog eens miljoenen van verkocht en dat was destijds ongekend. Kirk Hammett van Metallica vertelde ooit dat hij alles aan Satriani heeft te danken maar dat geldt niet alleen voor hem. Satriani wordt wereldwijd gezien als wellicht de technisch meest onderlegde gitarist die op dit moment actief is. Hij is een inspiratie voor miljoenen jonge gitaristen over de hele wereld en daarnaast is het ook nog eens een heel fijn mens.”

Jack Pisters, de nieuwe voorzitter van de SEGA, is erg verguld met de komst van de Amerikaan. Pisters: “Joe Satriani is ongelofelijk innovatief en inspireerde velen om de mogelijkheden van het instrument intens te onderzoeken. Hij sloeg een brug tussen de klassieke gitaarhelden en de shredders van de nieuwe tijd. Prachtige toon, melodieën en composities vol humor en spannende vondsten staan centraal in zijn werk.” De Award-uitreiking is het slotakkoord van de Sena Performers Guitar Week die op zondag 8 april in Bergen op Zoom in stadskasteel Het Markiezenhof start met concerten van onder meer Stochelo en Mozes Rosenberg. Daarnaast staan er Q&A’s op het programma met gitaarhelden Adriaan Vandenberg en Jan Akkerman, geeft Yori Swart een concert en is er een speciale Quiz die is gericht op rockmuziek en rockgitaristen. Op woensdag 11 april vindt in Gebouw-T Jan Akkerman’s Sena Performers Guitar Night plaats. Akkerman geeft deze avond een speciaal concert met illustere collega’s zoals Stochelo Rosenberg, Anton Goudsmit, Leendert Haaksma en Ruben Hoeke.

De kaartverkoop voor de Sena Performers European Guitar Award start vandaag om 10.00 uur. Kaarten zijn te verkrijgen via www.gebouw-t.nl

Ook de kaartverkoop voor Jan Akkerman’s Sena Performers Guitar Night is inmiddels gestart op deze site.


Over de Sena Performers European Guitar Award

De Sena Perfomers European Guitar Award (SEGA) wordt ondersteunt door Sena Performers en wordt uitgereikt aan een (inter)nationale artiest die zijn sporen heeft verdiend binnen het (inter)nationale popcircuit en een inspirerende bijdrage heeft geleverd aan de ontwikkeling van de elektrische gitaar. De Sena Performers European Guitar Award wordt mogelijk gemaakt door Aangenaam Bergen op Zoom, Gebouw-T en Sena.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

27-02-2018: 10:47, Vestrock

Onderwerp: Persbericht: Eerste namen VESTROCK JUNIOR 2018

 

PERSBERICHT

27-02-2018
Eerste namen VESTROCK JUNIOR 2018

Zondag 3 juni is beleven we de familiedag van VESTROCK 2018, beter bekend als VESTROCK JUNIOR, voor de 8e keer. De afsluitende festivalzondag is een speciale festivaldag, waar de jongere bezoekers een echte festivalbeleving kunnen meemaken. Het wordt wederom een unieke en onvergetelijke belevenis voor kinderen, hun ouder(s), verzorger(s), opa's, oma's, ooms, tantes en vrienden en vriendinnen. De deuren gaan open om 13:00. Het programma start rond 14:00 en duurt tot 21:00. 

De eerste namen voor 2018 zijn:

Lil Kleine
STUK
Supergaande
Fource
Vinchenzo
Mylene & Rosanne

Voor VESTROCK op vrijdag 1 en zaterdag 2 juni werden recent de eerste 14 namen aangekondigd, waaronder Blaudzun, Rowwen Heze, My Baby Johan en Millionaire. Komende maanden zullen nog tientallen acts bekend gemaakt worden via social media en www.vestrock.nlBekijk de video aankondiging van de eerste namen van VESTROCK JUNIOR 2018

VESTROCK

VESTROCK vindt plaats op het eiland in de stadsgracht van de middeleeuwse vestingstad Hulst. We organiseren in 2018 voor de negende keer het driedaagse onafhankelijke festival voor rock- pop- en danceliefhebbers. Dankzij de ligging op een eiland heeft VESTROCK een intiem, gezellig en kleinschalig karakter. Je gaat niet snel een gemoedelijker festival tegenkomen. Op VESTROCK ontdek je nieuwe opkomende acts naast gevestigde namen. Dat is het lekkerste met een bijzonder bier in de hand. Onze eigen VESTROCK bier misschien? Daarna kun je kruipend naar onze heerlijke camping die volgens bezoekers wordt beschreven als één van de beste festivalcampings van de Benelux.

KAARTVERKOOP
De kaartverkoop is gestart via 
www.vestrock.nl en diverse voorverkoopadressen in Zeeuws Vlaanderen. VESTROCK zal, net als in eerdere jaren, intiem en kleinschalig zijn, dus het aantal beschikbare kaarten is beperkt. Een ticket voor VESTROCK JUNIOR bedraagt € 25,00. 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

22-02-2018: 21:16, Karin Schenk

Onderwerp: LA PEGATINA - NEW RELEASE 'AHORA O NUNCA' én binnenkort in NL

 

LA PEGATINA - AHORA O NUNCA (Nu Of Nooit), release 6 april ’18.

 
La Pegatina - Ahora O NuncaLa Pegatina -afkomstig uit Barcelona- is wellicht één van de mooiste emotionele explosies op het podium. Hun muziekfeest zit vol energie en geluk. 
Wereldwijd al meer dan 1000 concerten in slechts 15 jaar gegeven in 30 landen (waaronder Mexico, Ecuador, Uruguay, Chili, Japan, Canada). 
In Nederland ook geen onbekende: o.a. Lowlands ('10 , '12), Parkpop ('11), Pinkpop ('13), Bevrijdingsfestival Zwolle (’13), Bevrijdingspop Haarlem (’16),  Paaspop Schijndel (’13, ’14, ’17) en vele NL concertzalen.

 
La Pegatina flirt met Latijnse ritmes en speelt een high energy mix van Rumba Catalana met hier en daar een vleugje ska en cumbia. 
Polyvalent en altijd op zoek naar originaliteit heeft La Pegatina sinds hun bestaan al 5 studio-albums en een live-album uitgebracht* en verschijnt op 6 april wereldwijd hun 7e album ‘Ahora O Nunca’** bij WM, Spain.

 
De eerste twee singles van dit ‘Ahora O Nunca’ zijn verschenen:

 
In 2018 zal La Pegatina verschillende malen NL aandoen. O.a.:
•             26,27,28 February AMSTERDAM    
•             21st April AMSTERDAM Headline show in Paradiso

 
Een snelle impressie wie La Pegatina zijn? 

 
* Discography:

"Al Carrer!", auto-edited 2007
"Via Mandarina", Kasba Music 2009
"Xapomelön", Kasba Music 2011
"Eureka!", Kasba Music 2013
"Revulsiu", Warner Music 2015
"La Gran Pegatina Live", Warner Music 2016


 
Bandleden:
 • Rubén Sierra "Pegatina": zang en gitaar
 • Adrià Salas: zang en gitaar
 • Ovidi Díaz "Movidito": cajon, percussie
 • Ferran Ibáñez: bas en contrabas
 • Axel Magnani: trompet
 • Romain Renard: accordeon en gitaar
 • Sergi López: drums

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

21-02-2018: 11:02, Karin Schenk

Onderwerp: MAAIKE MARTENS brengt single 'Vriendinnen' uit

 

‘VRIENDINNEN’ - MAAIKE MARTENS

 
"Soms ontmoet je iemand in je leven
Daar loop je een tijdje heel intensief mee op
En dan opeens houdt dat weer op
Dat je denkt: Wat was dat nou?”

 
‘Vriendinnen’ is de nieuwste single van MAAIKE MARTENS en afkomstig van het album ‘Wie Blijft Hier’.
‘Vriendinnen’ is een vraagstuk over vriendschap; vriendschap kan verbinden maar ook schaden. Is vriendschap eigenlijk wel altijd goed?

 

 
“Een rockchick met een vleugje kleinkunst”, kopte PAROOL over het debuutalbum ‘Wie Blijft Hier’ van Maaike Martens.
“Theatrale Nederpop” noemt ze het zelf, met invloeden van alternative en elektro-pop. De liedjes gaan over thema’s als vergankelijkheid, oude vriendschappen, inzichten die met de jaren komen.

 
Ook al is dit haar debuutalbum, MAAIKE MARTENS is absoluut geen groentje in de muziek en televisiewereld. Op dit moment schittert ze in de hitserie ‘De Luizenmoeder’ als de schreeuwerige Ursula, verder speelde ze een prijswinnende rol als Maxima in ‘Hema de musical’, zong en schreef ze jarenlang het Spijkerlied voor Spijkers Met Koppen, werkt ze mee in Het Klokhuis en acteert ze in verschillende films en series.

 
Op ‘Wie Blijft Hier’ staan tien sfeervolle Nederlandstalige popliedjes, waar ‘tijd’ het overkoepelende thema van lijkt te zijn. Een herkenbaar onderwerp, dat Maaike aanslaat met rake, zelfgeschreven teksten en een prachtige stem. Er is een goede afwisseling van luchtig en gevoelig; van een ontroerende pianosolo in ‘Kijken Hoe Het Verder Moet’, 
ruige gitaren in ‘Voltooid Verleden Tijd’ en een grappige melodie in het dansbare ‘Vriendinnen’. Maaike schreeft alles zelf en werkte samen met producer Viktor van Woudenberg (Wooden Saints), Jasper Slijderink (Jett Rebel), Tessa Douwstra (Luwten) en Jenny Lena. Kortom niet de minsten!

 
Maaike heeft het afgelopen najaar een succesvolle theatertour gespeeld met haar band. Met 2 uitverkochte shows in Amsterdam, Arnhem, Den Bosch en Gorinchem.
In het najaar van 2018 zal zij weer gaan optreden in een landelijke tour met als afsluiter: de Kleine Komedie in Amsterdam op 7 januari 2019.
 
Voor de liefhebbers => de soundcloud-link voor haar complete album: https://soundcloud.com/user-219705061/sets/wie-blijft-hier/s-DTAXG

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

16-02-2018: 13:01, Gentlemen Recordings, Jeroen

Onderwerp: Persbericht: Delorentos - 'In The Moment' verschijnt 16 februari 2018

 

PERSBERICHT
16 februari 2018
Single Delorentos ‘In The Moment’ verschijnt 16 februari 2018
 


Delorentos hoort al jaren bij de beste bands van Ierland, en het mooie is: ze worden alleen maar beter. Het vorige album ‘Night Becomes Light’ werd al beschreven als hun beste album tot nu toe. Met gloednieuwe single ‘In The Moment’ trekt Delorentes de sterke lijn door, deze verschijnt vandaag, 16 februari 2018, op Gentlemen Recordings.
 
'In The Moment' is een heerlijk zoet popliedje over het geven en nemen van liefde. Niet dat de single alleen maar geschikt is voor Valentijnsdag, want met de catchy zang- en subtiele baslijntjes is deze zonnige indiepop ook uitermate geschikt voor de radio, of voor een ‘Happy Tunes’-soortige playlist op Spotify.
 
'In The Moment' nestelt zich in je hoofd en is de ideale soundtrack voor de prille lentezon. In gedachte zie je zelf al rijden in je cabrio. Dakje open, zonnetje op je bolletje en ‘In The Moment’ op de radio. Nu alleen eerst nog even die cabrio bij elkaar sparen.

De video van 'In The Moment' is
hier te bekijken.


Delorentos
'In The Moment'
Release Date: February 16th, 2018
Label: Gentlemen Recordings

YouTube
Apple Music
Spotify
Google Music
Deezer

 
 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

15-02-2018: 14:41, Karin Schenk

Onderwerp: Persbericht: 40UP Zomerfestival verrast met gevarieerd programma - Muziekwereld.nl

 

40UP Zomerfestival verrast met gevarieerd programma!


 
40UP Zomerfestival keert deze zomer terug met twee nieuwe festivals in Eindhoven (Strijp S - 26 mei) 
en Utrecht (Grasweide Papendorp - 2 juni). 

 
Het festival -afgeleid van de succesvolle clubavond die door het gehele land
de bekende poppodia aandoet- heeft zich ontwikkeld tot een vaste waarde in de agenda van vele enthousiaste fans
die zich weer een dag kunnen vermaken met de beste dansmuziek van de afgelopen veertig jaar.
Meer acts, meer muziek en meer eetgelegenheid. Dat zijn de drie pijlers voor de edities van 2018.

 
De programma’s overlappen elkaar grotendeels in beide steden. Gemeenschappelijke artiesten op de podia
zijn de pioniers in de hiphop The Sugarhill Gang feat. Melle Mel & Scorpio, verantwoordelijk voor ‘Rappers Delight’
wat algemeen geldt als de eerste grote hiphop-hit. Ook de jaren ’90 hitact SNAP!, bekend van succesnummers als
‘Rhythm is a Dancer’, ‘Oops Up’ en natuurlijk ‘The Power’ komt naar beide festivals. Datzelfde geldt voor zangeres
Gwen Dickey van Rose ‘Carwash’ Royce die met haar prachtige stem vele miljoenen fans in beroering bracht.
De Engelse formatie Londonbeat (‘I’ve been thinking about you’) stond al eerder met veel succes op 40UP en datzelfde
geldt voor The Boney M Show, met vele hits die iedereen kan meezingen. In Eindhoven krijgen de bezoekers nog
optredens te zien van de Haagse Nederpop-band Gruppo Sportivo en de Engelse band Rhapsody Queen
In Utrecht debuteert coverband Sonny’s Inc op 40UP.

 
40UP Zomerfestival is echter meer dan het meezingen met de bekende hits van vroeger en kijken naar 
de bijbehorende videoclips tijdens de DJ sets van Harry de WinterAlex van Oostrom en andere 40UP DJ’s.
Het is ook genieten van het lekkere aanbod aan eten en drinken; verrast worden door straattheater en de 
presentatie van een nieuw podium waar alles kan en mag met optredens van SuperstijlJazzbeat en een Karaoke show.
Vanzelfsprekend heeft ook Upbeat weer een eigen plek waar de hoogtijdagen van de roemruchte clubs iT en 
De Danssalon worden geëerd met boekingen van residents DJ Jean en Marcello (in Utrecht), 
Marco V & Benjamin Bates (in Eindhoven). Andere bekende namen hier zijn Jurgen en Mark van Dale DJ Team

 
Na de regenval afgelopen zomer die iedereen bijzonder sportief getrotseerd heeft nemen we ditmaal geen risico
en zijn alle podia voorzien van regenbescherming.

 
Kaarten voor 40UP Zomerfestival zijn nu verkrijgbaar tegen gereduceerd tarief 
van 35 euro (ex 2,50 servicekosten) via www.40upfestival.com

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

15-02-2018: 10:43, INCROWD

Onderwerp: Cristina Branco - nieuw album en tour

 

Cristina Branco - nieuw album en tour

Deze maand verschijnt bij Universal het nieuwe album van Cristina Branco. De Portugese zangeres laat op BRANCO wederom horen met de tijd mee te gaan. Voor dit album werkte ze samen met jonge songwriters uit de Portugese indie-scene en met gevestigde namen als Sérgio Godinho. Als altijd zocht Cristina de vrijheid in muziek, maar wel met de diepgang van de fado. In april zijn de nummers live te horen; Branco en haar band komen naar Nederland voor een reeks theaterconcerten. De aftrap is in Apeldoorn, verder komt ze onder meer in Amsterdam, Utrecht en Breda.
Luister hier naar 'Este Corpo', de eerste single van BRANCO.
Branco (the Portuguese word for white) is a name, as is the junction of all the colors of the spectrum, says the dictionary.
Branco is the album in which I promise to rid myself of any bias, bringing together realities that gradually become a new-normal where anything is possible and the alternatives are clear, distinct.
Branco is us. It is me, the two Bernardos and Luís sharing what unites us, by instinct and nature of our own.
If the world gradually loses what distinguishes it, the edges and sinuosities, and if its colors are blurred, then everything seems to be directed to converge in a common denominator that unites us.
Maybe that's why the name of this record is Branco, so maybe that's my name too, so maybe Branco mixes all the differences and makes them our truth.

 - Cristina Branco
Cristina Branco
Cristina Branco (1972) groeide ver van de fadohuizen op in Lissabon en niemand kon vermoeden dat de fado haar eindbestemming zou worden. Haar belangstelling ging oorspronkelijk uit naar folk, jazz, blues en bossanova. Branco beschouwde de fado als een muziekgenre dat hoorde bij een andere generatie. Totdat haar grootvader haar voor haar achttiende verjaardag het album 'Rara e Inédita' van Amália Rodrigues cadeau gaf. Ze ontdekte dat in de fado alle denkbare emoties scholen die samenkwamen in een nauwe verbintenis tussen stem, poëzie en muziek. Met respect voor de traditie maar ook de drang deze te vertalen naar vernieuwende vormen, ontwikkelde Cristina een eigen stijl.
De muzikale carrière van Cristina Branco begon in 1996 in Amsterdam. Inmiddels heeft ze over de hele wereld getoerd en heeft ze veertien albums op haar naam staan; BRANCO (release 23 februari 2018) is nummer vijftien.
Speellijst
5 april - Schouwburg Orpheus, Apeldoorn
6 april - Koepeltheater, Leeuwarden
7 april - Muziekgebouw Frits Philips, Eindhoven
11 april - Theater aan de Parade, Den Bosch
12 april - Theater de Maaspoort, Venlo
14 april - De Roma, Antwerpen (B)
15 april - DeLaMar Theater, Amsterdam
17 april - Stadsschouwburg, Nijmegen
19 april - DE KOM, Nieuwegein
20 april - Chassé Theater, Breda
21 april - Agora, Lelystad
22 april - Theater aan het Vrijthof, Maastricht
2 mei - TivoliVredenburg, Utrecht

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

15-02-2018: 10:10, Vestrock

Onderwerp: Persbericht: Dit zijn de eerste veertien namen voor de negende editie van VESTROCK

 

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

14-02-2018: 11:46, Elles van Aarle | Dox Amsterdam

Onderwerp: Persbericht: Zorita presenteert single Calliope op Valentijnsdag

 

ZORITA PRESENTEERT SINGLE CALLIOPE OP VALENTIJNSDAG
 
Amsterdam, 14 februari 2018 – Deze Valentijnsdag brengt Zorita hun nieuwe toepasselijke single Calliope uit. Het nummer is de openingstrack van het album Aphrodite. Tintelende gitaren, Afrikaanse beats, dromerige synths en zoete vocalen bouwen op van een intiem begin naar een muzikale climax.

Met de nieuwe single Calliope beschrijft de Amsterdamse band Zorita het tot leven komen van een droombeeld. De achtkoppige formatie doet je met deze warme combinatie van klank en beeld nu al verlangen naar de liefde en de zomer.

De single is vanaf vandaag beschikbaar op alle streaming- en downloadplatforms. De video is vanaf volgende week te bekijken op YouTube.
 
Tour data
17-03 Simplon, Groningen
12-04 Gebr. de Nobel, Leiden (+ Evil Empire Orchestra)
20-04 Grounds, Rotterdam (+ Evil Empire Orchestra)
05-05 Bevrijdingsfestival Het Vrije Westen,  Amsterdam 
01-06 De Vorstin, Hilversum (+ Groova Palooza)
 
Aphrodite is verschenen op Rosita Records en wordt gedistribueerd door Dox Records.
 
Een greep uit de pers
“De bloed­mooie opener Calliope doet dankzij de warme fluisterstem, de intrige­rende gitaarlijntjes en de zachte toeters denken aan The National.” – MusicMaker (NL)
 
“Sleek, thoughtful, emotional, carefully crafted – this is top shelf indie-pop. The horns that float effortlessly around the intricate guitar work are like the best icing you could imagine on an already-great cake. Highly recommended.” – Independent Clauses (VS)

“Zo is opener Calliope een langzaam openbloeiende popsingle met weerhaakjes. Het begint met enkel een breekbare stem en een spaarzame bas, waar laagje per laagje melodieën en harmonieën worden aan toegevoegd. Afrikaans klinkende gitaren en drums, een melancholische trompet, een subtiele maar sfeervolle synthesizer, een aanzwellende vioolpartij: meteen wordt het wijde instrumentarium van de groep tentoon gespreid. Het resultaat is de perfecte muziek bij de laatste avond voor het afscheid van een zomerlief.” Enola (BE)
 
“Calliope is een stoofpot die de beste ingrediënten bevat. Je merkt dat er met liefde wordt gekookt. Deze Nederlanders maken wonderschone muziek met veel gevoel, trompetten en aan het einde zijn er zelfs nog wat strijkers te horen. Kan een dag beter eindigen?” – We Love That Sounds (DE)
 
“De opener van de plaat, Calliope, kan je, zonder al te zeer te vloeken, onder de noemer ‘luisterlied’ of pop klasseren, met van die fijne Dawes klanken en een bijzonder leuke Afrikaanse gitaar.”  Rootstime (BE)
 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

14-02-2018: 10:45, Edward Wiliams (Witherward)

Onderwerp: Thanks for listening!

 

Greetings,

 
My name is Edward Williams, and I am representing Whitherward. We were notified by Peter Holmsted at Hemifran that you listening to our album. Thank you for listening and reviewing our latest album and listing it on your site!

 
We are going to be in Europe in July on a tour, the shows are listed at https://whitherward.com/tour

 
Cheers!

 
Ed & Ash

 

Find us on the web: whitherward.com

Buy our music here: whitherward.bandcamp.com/

Subscribe on YouTube: youtube.com//whitherwardmusic

Like us on Facebook: facebook.com/whitherwardmusic

Follow us on Twitter: twitter.com/whitherwardband

Follow us on Instagram: @whitherwardontour

Support us on Patreon: patreon.com/whitherward

Follow our blog on Tumblr: whitherwardmusic.tumblr.com

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

13-02-2018: 15:00, Dennis Wechgelaar (mascot Label Group)

Onderwerp: Beth Hart komt na 13 jaar met nieuw live-album

 

                                                                                                 
PRESS RELEASE MASCOT LABEL GROUP/PROVOGUE

Ga voor meer informatie en downloads naar onze MLG press page
 
BETH HART KONDIGT EERSTE LIVE-RELEASE IN 13 JAAR AAN.
'LIVE FROM NEW YORK - FRONT AND CENTER' KOMT OP 13 APRIL UIT
VIA MASCOT LABEL GROUP / PROVOGUE

Reserveer de CD+DVD hier


Bekijk hieronder 'Beth Hart - Tell Her You Belong To Me (Front And Center - Live From New York)'
 
Op 7 maart 2017 gaf powerhouse Beth Hart een intiem optreden in de Iridium Jazz Club in New York. De setlist bestond uit nummers van haar laatste album 'Fire On The Floor', inclusief enkele klassiekers uit haar oeuvre, en werd een onvergetelijke performance.
Nu, dertien jaar na de release van haar succesvolle live-dvd, 'Live at Paradiso,' kunnen Beth Hart fans hun hart ophalen met de CD/DVD-release van dit nu al legendarische optreden. 'Live in New York - Front And Center' zal op 13 april uitkomen via Provogue Records / Mascot Label Group.

Geprezen om haar rauwe soulstem en enorme bereik vaart Beth Hart op een creatieve vloedgolf. Zo bracht ze in 2016 het studio-album 'Fire On The Floor' uit en was er januari van dit jaar het album 'Black Coffee' met gitarist Joe Bonamassa. Naast deze wapenfeiten is Miss Hart bezig met haar wereldtournee waarmee ze op 12 mei de Ziggo Dome aan zal doen.

Beth Hart heeft al een ongelooflijke carrière van ruim twintig jaar achter de rug. Te beginnen met een reeks hit-albums in de jaren 90, gevolgd door een succesvolle post-millennium carrière als soloartiest en in  samenwerking met gitaarhelden als Joe Bonamassa, Slash en Jeff Beck. Maar ze kwam vooral de laatste jaren echt tot bloei. Met uitverkochte zalen over de hele wereld wordt ze vandaag de dag gezien als één van de grootste live vocalisten van dit moment. (vandaag de dag en van dit moment is een beetje dubbelop)

'Live From New York - Front And Center' wordt uitgebracht als een 2-disc CD+DVD in 5.1 en stereo, inclusief nooit eerder vertoond bonusmateriaal en een exclusief interview met Beth Hart. De audio zal vanaf 13 april ook digitaal verkrijgbaar zijn.
Beth Hart Tour Dates
CD   DVD
1 Let’s Get Together   1 Let’s Get Together
2 Baddest Blues   2 Baddest Blues
3 Jazz Man   3 Jazz Man
4 Delicious Surprise   4 Delicious Surprise
5 Broken And Ugly   5 St. Teresa
6 St. Teresa   6 Tell Her You Belong To Me
7 Isolation   7 Fat Man
8 Tell Her You Belong To Me   8 Leave The Light On
9 Fat Man   9 Can't Let Go
10 Love Gangster   10 As Long As I Have A Song
11 Leave The Light On      
12 As Long As I Have A Song      
 

Bonus features
 • Full band Bonus Content (Love Gangster - Broken And Ugly - For My Friends)
 • Acoustic Bonus Content (Isolation – My California- No Place Like Home)
 • Beth Hart Interview

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

12-02-2018: 18:56, Edison Stichting, Jessica van der Stoel

Onderwerp: Persbericht: Winnaars Edison Pop 2018 bekend

 

WINNAARS EDISON POP 2018 BEKENDWINNAARS EDISON POP 2018 BEKEND

 

 

Amsterdam, dinsdag 13 februari 2018 – Gisteravond zijn de Edisons Pop 2018 uitgereikt in de Gashouder op de Westergasfabriek in Amsterdam. Presentator Eric Corton maakte de winnaars bekend onder de aanwezigheid van vele genomineerden en collega artiesten. De jury, onder meestemmend voorzitterschap van Ruud de Wild, vindt Extince dé nationale hiphop-pionier én grote gangmaker van zijn genre en kent hem de Oeuvre Edison toe.

In de categorie ‘Pop’ ging de Edison naar Chef’Special en bij ‘Rock’ naar DI-RECT. Met maar liefst drie nominaties won Ronnie Flex’ album Rémi de Edison voor zowel ‘Album’ als ‘Hiphop’. Ook Naaz nam twee Edisons in ontvangst; als ‘Nieuwkomer’ en ook voor haar ‘Videoclip’ Words van regisseur Folkert Verdoorn. De jury beloonde Yellow Claw met een Edison in de categorie ‘Dance’ en Tino Martin in de categorie ‘Volksmuziek’. Roxeanne Hazes won de categorie ‘Nederlandstalig’. En ‘Alternative’ winnaar is Thomas Azier. De Edison voor beste ‘Song’ was voor Mind Made Up van Wulf.

 

WINNAARS EDISON POP 2018

OEUVREPRIJS – EXTINCE
Een ongekend soepele en hitgevoelige rapper die de Nederlandse taal voor veel van zijn collega-artiesten buigzaam en vloeibaar hielp maken, en zo de weg vrijmaakte voor de talloze Nederlandstalige raphits na hem. Alle reden voor de jury van Edison Pop om de oeuvreprijs uit te reiken aan de grote gangmaker van zijn genre: de Nederlandse hiphop-pionier Extince.

POP – CHEF’SPECIAL – AMIGO
Met dit album heeft Chef’Special op succesvolle wijze hun sound vernieuwd. De nummers op het album bleken sterk genoeg om de grootste concertzaal van Nederland niet alleen te vullen, maar ook te laten overkoken.

ROCK – DI-RECT – ROLLING WITH THE PUNCHES
DI-RECT is een band die keer op keer bewijst dat ze in staat is zichzelf opnieuw uit te vinden. Op ‘Rolling With The Punches’ wordt geflirt met soul, Northern Soul en funky riffs, zonder dat de rockbasis die we al jaren kennen van de band vergeten wordt.

HIPHOP – RONNIE FLEX – RÉMI
Ronnie Flex is de afgelopen jaren uitgegroeid tot het artistiek imponerende, boeiende en uitgesproken boegbeeld van een ongekend succesvolle nieuwe generatie hiphopartiesten.

DANCE – YELLOW CLAW – LOS AMSTERDAM
Yellow Claw is meer dan een act; het is een kloppend muzikaal hart, steeds op zoek naar nieuwe inspiratie, nieuwe trends en nieuw talent, om zo zowel het nationale als het internationale geluid van de popmuziek steeds weer van nieuwe energie te voorzien.

ALTERNATIVE – THOMAS AZIER – ROUGE
Thomas Azier dwingt groot respect af met de wijze waarop hij werkt, de tijd neemt en zorgvuldig zijn artistieke ideaal nastreeft en zijn prachtige geluid perfectioneert. De geweldige sound van Azier is eigenzinnig en onafhankelijk, fijnzinnig en prikkelend, en kruipt onder de huid.

NIEUWKOMER – NAAZ – 2017 SINGLE RELEASES
Naaz is een artiest die al op jonge leeftijd en met haar eerste verfrissende popliedjes en videoclips vol allure laat zien dat ze een waardevolle aanvulling is op het bestaande muzieklandschap, een oorspronkelijke, nieuwe stem die haast instant vertrouwd klinkt. Naaz is puur, ontwapenend, dapper, geduldig en consequent.

VOLKSMUZIEK – TINO MARTIN – HOE IK HET ZIE
Tino Martin eert en dicteert het genre volksmuziek. Hij neemt de luisteraar vol overtuiging mee langs het volledige spectrum van emoties. Het is volksmuziek die leeft, die verrast, en tegelijk is ieder nummer na de eerste luisterbeurt al mee te zingen.

NEDERLANDSTALIG – ROXEANNE HAZES – IN MIJN BLOED
Roxeanne Hazes is op het broeierige ‘In Mijn Bloed’ melancholisch, creatief, eigenzinnig, zingt met een  overtuigende, lagere fluisterstem en heeft uit een waaier aan invloeden, van haar vader tot aan internationale popgrootheden, een nieuwe, eigen artistieke groef gevonden waarin ze zich als nooit tevoren lijkt thuis te voelen.

VIDEOCLIP – NAAZ / REGISSEUR: FOLKERT VERDOORN – WORDS
Naaz zingt dat het een feest is om verschillende culturele achtergronden te hebben, want dan heb je tenminste iets te vertellen, en regisseur Folkert Verdoorn vertaalde haar optimistische verhaal naar een warme en veelzijdige clip die je bij de eerste kijkbeurt grijpt en bij blijft.

SONG – WULF – MIND MADE UP
Met de eerste single meteen, in de volle breedte en op alle vlakken van de samenleving een dijk van een hit scoren, een nummer dat kracht put uit rake eenvoud en herkenbaarheid. Wat een doorbraak!

ALBUM – RONNIE FLEX – RÉMI
Rémi is een zeldzaam meesterwerk. De productie is tot in detail fantastisch; je kunt honderd keren luisteren en elke keer vallen je nog steeds nieuwe details op. Op de ontwikkeling van het grote talent van Ronnie Flex lijkt geen maat te staan. Ronnie Flex maakte volgens de jury zonder enige twijfel hét Nederlandse popalbum van 2017.

 

De vakjury
De prestigieuze prijzen gaan naar producties van bijzondere kwaliteit en worden toegekend door een onafhankelijke en vooraanstaande vakjury. Op basis van kwaliteit en artistieke waarde heeft de jury een lijst van drie genomineerden per categorie samengesteld. De winnaars zijn bekendgemaakt op 12 februari.

Naast voorzitter Ruud de Wild (Radio2) bestaat de jury uit: Annemieke Schollaardt (Radio-DJ – Radio2), Dieuwertje Heuvelings (Playlist Curator & Editor - Spotify NL), Menno de Boer (‎radiodirecteur van Radio 538) , Saul van Stapele (muziekjournalist – o.a. NRC) en Diederik van Zessen (Music Director - 3FM).

Edison
De Edison is de oudste muziekprijs in Nederland en wordt al sinds 1960 uitgereikt. Edisons worden uitgereikt in het klassieke, jazz en popgenre. De prijs, bestaande uit een bronzen beeldje van beeldhouwer Pieter d’Hont, is vergelijkbaar met bijvoorbeeld de Grammy Award, de Duitse Echo Award en de Franse Victoire.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

12-02-2018: 08:45, Gentlemen Recordings, Jeroen

Onderwerp: Persbericht: Morrissey & Marshall - 'We Rise Again... Acoustically' verschijnt 12 februari 2018

 

PERSBERICHT
13 februari 2018
Album Morrissey & Marshall ‘We Rise Again… Acoustically’ verschijnt 12 februari 2018
 

Als Darren Morrissey en z’n vriend Greg Marshall samen zijn wordt er gezongen. Het liefst de hele avond. Drankje op tafel, hun akoestische gitaren op schoot. Net zo lang tot de zoetgevooisde stemmen weg, en hun Ierse handen verkrampt zijn. Op het vorige jaar uitgebrachte ‘We Rise’ hoorden we een volledige band rond het duo, maar als spelen als duo je tweede natuur is geworden, waarom zou je dat dan niet laten horen?
 
Op ‘We Rise Again… Acoustically’ hoor je de twee boezemvrienden in de setting waar het voor hen begon. Terug naar vroeger. Toen het duo met de gitaren onder de armen elke ‘open-mic avond’ tussen Dublin en Londen afging. Op ‘We Rise’ hoorde je al het goede van boven de rivieren al terug. En wees gerust: dat is op deze speciale versie minstens net zo waar. Doordat er nóg meer focus ligt op de zanglijnen heeft Morrissey and Marshall zelfs nog duidelijker een eigen geluid.
 
De intieme setting voert je onder andere naar de jaren 60. Luister bijvoorbeeld maar eens naar de prachtige harmonieën op ‘Sing to You’. Want dat is precies waar het op ‘We Rise Again… Acoustically’ om draait. Twee mannen die doen wat ze het liefste doen: zingen voor hen die het maar horen wil. Helemaal gestript tot de kern. Live, akoestisch en in één take. Wat kan het dan toch een ‘Beautiful World’ zijn he?Morrissey & Marshall
'We Rise Again... Acoustically'
Release Date: February 12th, 2018
Label: Gentlemen Recordings

Soundcloud
Apple Music
Spotify
Google Music
Deezer

 

 

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

08-02-2018: 18:51, Karin Schenk

Onderwerp: Birgit Schuurman - nieuwe single - Amplify

 

P E R S B E R I C H T

Birgit Schuurman - Amplify


 
Release AMPLIFY - BIRGIT SCHUURMAN

 
In aanloop naar de release van haar nieuwe album A FOOL FOR LOVE op 28 maart, brengt Birgit Schuurman een nieuwe single uit: AMPLIFY

 
AMPLIFY is het derde nummer van haar nog te verschijnen album en is een heerlijke, hypnotiserende pop-track met een 80’s vibe.
AMPLIFY gaat over een liefde die nog geheim is, maar die zo groots is dat je het de hele wereld wilt laten weten 
en van de daken zou willen schreeuwen; “Amplify our whispers”

 
In september bracht Birgit haar eerste single FUEL MY FIRE uit, in december gevolgd door STRANDED, een klein breekbaar liedje dat in korte tijd al ruim 250.000x gestreamd werd op Spotify.
 
Birgit is een verhalenverteller. Dat doet ze natuurlijk al als actrice in de films, series en theaterstukken waarin ze speelt, maar nú vertelt ze haar eigen muzikale verhaal.
A FOOL FOR LOVE wordt haar meest autobiografische album tot nu toe.
Een plaat waarop Birgit uitdaagt, zichzelf bevraagt, troost, sorry zegt en inspireert….

 
AMPLIFY is het derde hoofdstuk van dit verhaal. De albumpresentatie zal op 28 maart in de Melkweg plaatsvinden.

 

 

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

23-01-2018: 16:32, Sayori van Leeuwen

Onderwerp: HOPE ; darling west - nieuwe cd: 16 februari / twee shows in groningen @ eurosonic op 18 en 19 januari

 
PERSBERICHT

 

Grammy winnaars Ben Harper en Charlie Musselwhite kondigen nieuw album en Europese tour aan

 

** Album: No Mercy in This Land **
** Release: 30 maart **
** Show: 9 april, Paradiso - Amsterdam **

Bekijk hier de trailer voor No Mercy in This Land

GRAMMY-award winnaars-en multiplatina verkopende artiesten Ben Harper en Charlie Musselwhite zijn opnieuw een samenwerking aangegaan voor een nieuw album getiteld No Mercy in This Land. Op het album werken de twee gelauwerde artiesten weer samen sinds de release van het voorgaande album uit 2013 (‘Get Up!’) dat binnenkwam op No.1 in de Amerikaanse Billboard Blues Albums Chart en in 2014 een GRAMMY-award won in de categorie “Best Blues Album”. Op No Mercy in This Land wordt de sterke verwantschap tussen de twee uitgedrukt in persoonlijke verhalen maar is er ook een sterke individuele muzikale invloed te horen.

"Charlie Musselwhite staat, wat mij betreft, voor die zeer zeldzame en heilige plek waar het blues verleden, heden en toekomst samenkomen," zegt Ben over zijn collega en vriend. "Hij transformeert zijn notities naar emoties die zowel angstaanjagend bekend als gloednieuw aanvoelen, alsof ik ze elke keer voor het eerst hoor. Hij is een levende legende wiens harmonicaspel de ruimte in moet worden geblazen om naar andere levensvormen te zoeken."

"Op het podium of in de studio - het werken met Ben Harper heeft dezelfde opwinding die ik ervoer toen ik in het verleden werkte met Chicago blueslegendes, zegt Charlie. "Ik denk dat het veilig is om te zeggen dat Ben de Blues op een geweldige manier opnieuw heeft uitgevonden: modern spel met behoud van gevoel. Ik ben vereerd en bevoorrecht om deel te mogen nemen aan dit project."

Ben en Charlie vieren de release van het album op 30 maart door een internationale tournee te starten diezelfde avond in San Francisco, CA, in het beroemde Fillmore theater voordat ze terugkeren naar Europa. Op 9 april staan ze in Paradiso, Amsterdam.

De preorder voor No Mercy in This Land is vanaf vandaag beschikbaar via www.NoMercyInThisLand.com. Klik hier voor de Spotify stream van de titelsong.
 

BEN HARPER + CHARLIE MUSSELWHITE 2018 TOUR DATA
*Data en lokaties zijn aan wijziging onderhevig

Datum Lokatie Venue
Friday, March 30 San Francisco, CA The Fillmore
Saturday, March 31 San Francisco, CA The Fillmore
Tuesday, April 3 Glasgow, UK Oran Mor
Friday, April 6 Manchester, UK Academy 2
Saturday, April 7 London, UK Shepherds Bush Empire
Monday, April 9 Amsterdam, Holland Paradiso
Tuesday, April 10 Berlin, Germany Huxleys
Wednesday, April 11 Cologne, Germany Live Music Hall
Thursday, April 12 Luxembourg, Luxembourg Den Atelier
Saturday, April 14 Brussels, Belgium La Madeleine
Monday, April 23 Milan, Italy Fabrique
Wednesday, April 25 Geneva, Switzerland Salle des Fetes
Friday, April 27 Barcelona, Spain Barts
Monday, April 30 Lisbon, Portugal Aula Magna
Thursday, May 3 Madrid, Spain La Riveria
Monday, May 7 Los Angeles, CA Troubadour
Tuesday, May 8 Los Angeles, CA Troubadour
Saturday, May 12 Solana Beach, CA Belly Up
Sunday, May 13 Solana Beach, CA Belly Up
Monday, May 28 Toronto, ONT Mod Club
Tuesday, May 29 Toronto, ONT Mod Club
Sunday, June 3 Cambridge, MA The Sinclair
Monday, June 4 Cambridge, MA The Sinclair
Friday, June 8 New York, NY The Bowery Ballroom
Saturday, June 9 New York, NY The Bowery Ballroom
Sunday, July 29 Detroit, MI St. Andrews Hall
Sunday, July 30 Chicago, IL Thalia Hall
Wednesday, August 1 Saint Paul, MN Palace Theater
Friday, August 3 Denver, CO Gothic Theater
Monday, August 27 Santa Cruz, CA The Catalyst
 
 

www.NoMercyInThisLand.com

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

08-01-2018: 15:19, Sjuul Kok (PIAS)

Onderwerp: HOPE ; darling west - nieuwe cd: 16 februari / twee shows in groningen @ eurosonic op 18 en 19 januari

 

Persbericht

 

DARLING WEST

 

 

Darling West

 

Darling West’s tweede album “Vinyl And A Heartache” betekende de doorbraak voor deze Noorse formatie. In hun thuisland werden ze al op de nationale radio-stations gedraaid en stonden ze op de grote festivals, maar nu ging ook Amerika overstag. Ze verschenen er in de country charts, werden al meer dan 30 miljoen keer via Spotify beluisterd, tourden met Sam Outlaw en Lucinda Williams en speelden er op enkele belangrijke festivals, o.a. SXSW (Austin), Folk Alliance (Kansas) en Americana Fest (Nashville). Ook op “While I Was Asleep” hoor je weer hun ‘sweet, smooth and lovely mix of Americana, country and folk with catchy melodies and harmonies’.

 

donderdag 18 januari – Doopsgezinde Kerk – Groningen

 

vrijdag 19 januari – Coffee Company/Plato – Groningen

 

 

Check de video “Traveller” ; https://www.youtube.com/watch?v=eRxBeYFX3_U

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

08-01-2018: 15:00, Sjuul Kok (PIAS)

Onderwerp: HOPE ; live / 19-1 / Heerenhuis / Groningen / Eurosonic

 

Persbericht

 

Debuutalbum

 

HOPE

 

 

 

De Duitse zangeres Christine Borsch-Supan is een zeer expressieve dame in zang en beeld. De acht songs op "Hope" zijn te omschrijven als dark indie pop, met industrial, jazz en avantgarde-achtige accenten; beklemmend, mysterieus en intens!

 

vrijdag 19-1 – Heerenhuis – Groningen / Eurosonic

 

 

Check de video “Kingdom” ; https://www.youtube.com/watch?v=MXX-nVpfFp8

 

Ook van Haldern Pop op Eurosonic:

 

 • Bergfilm / donderdag 18-1 – Dot / Foyer

   

 • Terra Profonda / vrijdag 19-1 – Der AA-kerk

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

21-12-2017: 22:43, Amsterdam Connection Jazz Office, Naomi Adriaansz & Tim Welvaars

Onderwerp: PERSBERICHT "Jazzduo uit Breda genomineerd voor 'Best New Artist'"

 

Beste redactie,
 
 
het onderstaande persbericht is voor directe plaatsingDank voor uw genomen moeite.

Hartelijke groet,

 

Naomi Adriaansz & Tim Welvaars
 
 

AMSTERDAM CONNECTION
 


 
> VOTE for Amsterdam Connection "Best New Artist 2017". Vote now

> NEW SINGLE 'Creepin'  ft. Paul Brown. Go to video

>
 EP 'Two Souls One Breath'. Pre-order here!

> ALBUM 'Isn't She Lovely' (Apple MusicAmazonDeezer

> WEB  I  FACEBOOK  I  YOUTUBE  I  TWITTER  

 

Persbericht

Jazzduo uit Breda genomineerd voor "Best New Artist"

 
Het jazzduo 'Amsterdam Connection' van saxofoniste Naomi Adriaansz en jazzharmonciaspeler Tim Welvaars is door het Amerikaanse Smooth Jazz Network genomineerd voor 'Best New Artist' van dit jaar. 
Samen met nog 11 genomineerde artiesten strijden zij de komende week in een stemmingsronde om het verkrijgen van deze titel. Amsterdam Connection is de enige Nederlandse artiest in de lijst en - op één na - enige Europese.  
Er kan op Amsterdam Connection gestemd worden via www.smoothjazznetwork.com/best-new-artist-2017. Stemmen kan tot en met 30 december a.s.
In deze wedstrijd kunnen wereldwijd artiesten deelnemen die met hun single dit jaar in de Smooth Jazz TOP100 hebben gestaan. Amsterdam Connection heeft  een TOP100 notering behaald met hun nieuwste single "Creepin' ft. Paul Brown".

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

12-12-2017: 22:43, Edison Stichting, Jessica van der Stoel

Onderwerp: Nominaties Edison Pop 2018 bekend

               

 

NOMINATIES EDISON POP 2018 BEKEND

 

Amsterdam, 12 december 2017 – Alle nominaties voor Edison POP 2018 zijn bekend. De jury, onder meestemmend voorzitterschap van radiopresentator Ruud de Wild, heeft een keuze gemaakt. Vele albums en tracks uitgekomen in 2017 zijn beoordeeld en heeft uiteindelijk tot drie nominaties per categorie geleid. Gevestigde artiesten en nieuwkomers zijn genomineerd, met name rapper Ronnie Flex scoort goed, hij maakt drie maal kans op het felbegeerde beeldje. Wie uiteindelijk met de Edisons naar huis gaan wordt bekendgemaakt op 12 februari aanstaande tijdens Edison Pop 2018, een besloten evenement in de Gashouder op het terrein van de Westergasfabriek in Amsterdam.

De Edison Pop 2018 genomineerden zijn André Hazes, Boef, BLØF, Chef’Special, Dave Budha, Di-rect, Fresku & MocroManiac, Jeangue Macrooy, Lil’ Kleine, Linde Schöne, Lucas & Steve, Marco Borsato, Martin Garrix, Naaz, Nick & Simon, Paceshifters, R3HAB, Ronnie Flex, Roxeanne Hazes, Sevdaliza, Sevn Alias, Someone, Spinvis, Sue The Night, Thomas Azier, Tino Martin,  Vinchenzo, Wulf en Yellow Claw.

Gisteravond en vanochtend zijn de nominaties per categorie bekendgemaakt bij Sander (3FM), 3voor12Radio (3FM), SBS Shownieuws, XITE.nl, Domien (3FM), Joost=Wakker! (SLAM!), Lars Boele (100%NL), Evers Staat Op (Radio538), Ekdom in de Ochtend (Radio2), Gouden Uren (Sterren.nl) en vanmiddag zal Défano Holwijn (YouTube Op1Lijn) zijn exclusieve beelden online zetten.

De vakjury
De prestigieuze prijzen gaan naar producties van bijzondere kwaliteit en worden toegekend door een onafhankelijke en vooraanstaande vakjury. Op basis van kwaliteit en artistieke waarde heeft de jury een lijst van drie genomineerden per categorie samengesteld. De winnaars worden bekendgemaakt op 12 februari aanstaande. Met grote uitzondering is dit jaar een nieuwe categorie toegevoegd: Nederlandstalig.

Naast voorzitter Ruud de Wild (Radio2) bestaat de jury uit: Annemieke Schollaardt (Radio-DJ – Radio2), Dieuwertje Heuvelings (Playlist Curator & Editor - Spotify NL), Menno de Boer (‎Music Director/Program Manager/DJ - Radio 538), Bart Wijlaars (muziekjournalist – o.a. De Telegraaf), Saul van Stapele (muziekjournalist – o.a. NRC) en Diederik van Zessen (Music Director - 3FM)..

 

Nominaties Edison Pop 2018

CATEGORIE POP
Chef’Special – Amigo
Een complete popplaat met ijzersterke feestnummers, maar ook fraaie gevoeligere noten, zoals bijvoorbeeld blijkt uit de hitsingles Amigo en Try again én een gedurfde, aparte track als Jungle Bookie. En allemaal hebben ze die onmiskenbare Chef’Special-sound.

Marco Borsato – Thuis
Het meest indrukwekkende en gevarieerde Borsato-album in jaren, dat qua arrangementen sterk doet denken aan zijn onverslaanbare, alles en iedereen dominerende platen uit de tweede helft van de jaren 90.

Ronnie Flex – Rémi
In dit succesjaar voor Nederlandstalige hiphop vangt boegbeeld Ronnie Flex de actuele popsound in deze subliem geproduceerde crossoverplaat, waarop hij ook binnen de nummers put uit een veelvoud aan genres, van prachtig slepende R&B en Caribisch getinte clubmuziek tot snoeiharde Nederlandstalige rap.

CATEGORIE ROCK
Di-rect – Rolling With The Punches

Grensoverschrijdende, toekomstbepalende plaat van een groep die zichzelf al meerdere malen opnieuw uitvond. De disco op dit album, de soul, de R&B: prachtige verrijkingen van hun rockziel. Rauw en inspirerend.

Paceshifters – Waiting To Derail
Ongecompliceerd hard en zonder poespas. Waiting to derail is duidelijk gemaakt zonder concessies. In negen jaar heeft Paceshifters zich ontwikkeld tot een van de beste rockbands van Nederland.

Sue The Night – Wanderland
Een vooruitstrevende, fantasierijke, maar vooral ook een uitgebalanceerde, volwassen plaat met een duidelijke smoel. Sue The Night ging na het lovend ontvangen eerste album Mosaic op zoek naar haar artistieke en creatieve drive en vond die glorieus op Wanderland.

CATEGORIE HIPHOP
Fresku & MocroManiac – Juice

Juice is een ode aan rappen als kunstvorm, een ijzersterke plaat van twee eigenzinnige en soepele eredivisie-MC’s die elkaar op het gebied van techniek, rijmschema's en creatieve ideeën inspireren, uitdagen en omhoogstuwen.

Ronnie Flex – Rémi
In dit succesjaar voor Nederlandstalige hiphop vangt boegbeeld Ronnie Flex de actuele popsound in deze subliem geproduceerde crossoverplaat waarop hij ook binnen de nummers put uit een veelvoud aan genres, van prachtig slepende R&B en Caribisch getinte clubmuziek tot snoeiharde Nederlandstalige rap.

Sevn Alias – Picasso
Vorig jaar imponeerde Sevn Alias als sterspeler op het album Gate 16 van Rotterdam Airlines. Op Picasso vervolgt de beheerste en sfeervolle rapper met verve zijn solopad met een sterk melodieuze update van zijn rapstijl en uiteenlopende, boeiende beatkeuzes.

CATEGORIE DANCE
Lucas & Steve – single releases 2017

Lucas & Steve hebben hun geheel eigen sound gedefinieerd, aanstekelijke dance-liedjes met een kop en een staart voor een groot publiek. Dit enthousiaste tweetal heeft alles in zich om internationaal hofleverancier te worden de komende jaren.

R3HAB – Trouble
Trouble is een slim opgebouwd dancealbum van A tot Z, met een begin, midden en een eind. In een genre dat vooral gedomineerd wordt door single-succes, laat R3HAB horen dat hij ook als albumartiest de luisteraar zeventien nummers lang kan boeien.

Yellow Claw – Los Amsterdam
Yellow Claw was dankzij eerdere hypegevoelige en invloedrijke tracks en spectaculaire video's al een internationaal succesvolle live-act. Dit album is een voorlopig hoogtepunt, zeker ook door de vele tot de verbeelding sprekende nationale en internationale samenwerkingen.

CATEGORIE ALTERNATIVE
Linde Schöne – Linde van Nimma

Linde Schöne dwingt tot goed luisteren, ze kiest nooit de gemakkelijkste weg, combineert moeiteloos moderne genres en is in haar indringende muziek open over haar leven en maatschappelijke thema’s en oogst daarmee respect en bewondering.

Sevdaliza – ISON
Een eerlijk en oprecht album dat heel dichtbij komt, maar tegelijkertijd ongrijpbaar abstract is. Sevdaliza put uit een schier onuitputtelijke bron van creativiteit, gezien de indrukwekkende muziek en prachtige videoclips die ze de wereld in blijft sturen.

Thomas Azier – Rouge
Al bij de eerste klanken weet je dat Rouge een bijzonder Nederlands album is. Thomas Azier heeft in Parijs alle tijd genomen om zijn eigen prachtige geluid te perfectioneren en te werken aan nummers die onder de huid kruipen en kippenvel geven. Ook de livevertaling is een bijzondere: Azier tovert zelfs de grote concertzalen tot intieme huiskamer, waarin zijn muziek fantastisch tot zijn recht komt.

CATEGORIE NIEUWKOMER
Dave Budha – De Tuinen Van Het Licht

Dave Buddha is een eigenzinnige en inspirerende nieuwkomer. Het is bijzonder hoe hij zijn publiek meeneemt in zijn boeiende muzikale en poëtische, tekstuele ontwikkeling.

Naaz – single releases 2017
Met haar prachtig verfrissende popliedjes en videoclips vol allure, bereikte ze dit jaar een miljoenenpubliek. Naaz weet haar bijzondere levensverhaal te vertalen in inspirerende teksten en is een megatalent met een veelbelovende toekomst.

Vinchenzo – single releases 2017
Als deelnemer van The Voice staat je maar zelden een grote carrière te wachten. Vinchenzo lijkt de uitzondering. Hij introduceerde zichzelf met loepzuivere covers - met zijn zelfgeschreven muziek lijkt hij nu door te groeien tot ultieme tienerster.

CATEGORIE VOLKSMUZIEK
André Hazes – Wijzer

Voor het tweede jaar op rij levert Hazes junior een plaat waarmee hij vooroploopt in het genre, zoals zijn vader dat zo lang deed. Wie dit hoort denkt aan iets te lange gezellige avonden in iets te volle kroegen.

Nick & Simon – Aangenaam
Geen wanklank te bespeuren op het afwisselende Aangenaam van het beroemdste muzikale duo van Volendam. Een nieuwe platenmaatschappij gaf hen duidelijk een creatieve injectie, en het resultaat is een plaat met warmere en rijkere harmonieën dan ooit.

Tino Martin – Hoe Ik Het Zie
Tino Martin baarde dit jaar opzien door voor het eerst de grote Ziggo Dome te vullen. Met Hoe ik het zie, waarop de lach en de traan perfect hand in hand gaan, onderstreepte hij zijn groeiende status.

CATEGORIE NEDERLANDSTALIG
BLØF – Aan

De liefde voor muziek spat af van dit opvallend door bakermat Zeeland gekleurde karakteristieke BLØF-album, met een veelheid aan stijlen en soms karakteristiek ongrijpbaar filosofische teksten.

Roxeanne Hazes – In Mijn Bloed
Roxeanne Hazes vond zichzelf opnieuw uit op dit unieke, melancholische album met rauwe, openhartige teksten en een eigen broeierige sound die putte uit rock, pop, levenslied, dance en R&B.

Spinvis – Trein Vuur Dageraad
Op zijn vierde langspeler klinkt Erik de Jong symfonischer dan ooit. Soms zijn de drumcomputers zo ver