Dr. Mr. Man

De New-Vintage-Soul van Dear Mr Man neemt je me in opzwepende eigentijdse nummers met de rauwe sound van een krakende Hammond, vintage instrumenten en een vette stem!

Deze groep muzikanten hebben elkaar leren kennen op het podium en tijdens hun studie aan het conservatorium.

“We voelden allemaal de passie voor échte eerlijke muziek met inhoud en soul. Daarom konden we niet anders dan deze muziek zelf te maken!”

De bandleden zijn ruim vier jaar samen en er is in die tijd een hoop geschreven en gespeeld met als resultaat het debuut album:  Art Gallery For The Blind.  Dit album is tot stand gekomen in samenwerking met o.a. Alan Evans (drummer Soulive, playonbrother studios). “Om met Alan te werken, was een droom die uitkwam. Zijn band is al jaren een grote inspiratiebron voor ons”. Alan Evans schreef over deze samenwerking: “It’s so refreshing to hear cats playing music with real soul. I am a fan now and I hope to work with them again”.

Met een knallende cd-release in Luxor Live begon een reeks van vette optredens, waaronder shows in het voorprogramma van De Dijk en KANE. In 2013 zijn de mannen de studio ingedoken voor de pre productie van het nieuwe album.

Op 11 april 2015, op Wereld Parkinson Dag, heeft ‘Dear Mr Man’ haar nieuwe single ‘Silence’ inclusief clip gelanceerd. Het nummer vertelt over hoe het leven met de ziekte van Parkinson nog steeds heel mooi kan zijn. 100% van de inkomsten van deze single worden gedoneerd aan de ‘Parkinson(isme) Vereniging’. Dit ter ondersteuning van toekomstig onderzoek naar de ziekte van Parkinson.

Juni 2015 stond in het teken van weer een nieuwe Single. Een zomerse song met de bijpassende titel ‘Love The Sun’. Deze single is uitgekomen terwijl de band in de laatste fase zit van het afmaken van hun 2e plaat. Dit album, met de titel ‘One Way’ zal uitkomen op 4 Juli en zal wederom worden gevierd met een show in het Arnhemse Luxor Live!

 

Website: http://www.dearmrman.nl/

 

Terug naar de Hoofdindex