Bo Saris

Bo Saris - Artiest van de maand augustus 2014 op Muziekwereld

Boris Titulaer (Venlo, 3 oktober 1980), tegenwoordig bekend als Bo Saris, is een Nederlands zanger en de winnaar van het televisieprogramma Idols in het seizoen 2003/2004.

Titulaer was al jong met muziek bezig. Zijn vader was een bekend jazzmuzikant. Na zijn middelbare school (College Den Hulster) werd hij op zijn 17e toegelaten tot de voorbereidende klas van het conservatorium in Maastricht, maar hij maakt deze studie niet af. In plaats van zich bezig te houden met theorie van muziek, houdt Boris zich liever bezig met de praktijk.

In 2001 maakte hij deel uit van de soulformatie Sofuja (een afkorting van soul, funk en jazz). Met deze formatie doet hij ook mee aan het Nationale Songfestival met het nummer "She Would".

In 2003 besloot Boris mee te doen aan Idols II, omdat hem dat een goed platform leek om zijn talent aan een groter publiek te presenteren. Op 1 mei 2004 won Boris in de finale van Maud Mulder. Kort daarna verscheen zijn eerste single When You Think Of Me, dat al platina werd voordat het singletje in de winkels ligt. Het nummer stond 3 weken op nummer 1 en ging 80.000 keer over de toonbank. Zijn tweede single M.S.G. was minder succesvol (nr. 12 in hitcharts). Zijn derde single Cordelia flopt. De drie singles zijn allemaal afkomstig van het debuutalbum Rely on me, dat binnen een maand de gouden status bereikte.

Souldiva Angie Stone nodigde Boris in 2004 uit het duet Stay for a while met haar te zingen tijdens haar PURE-sessie voor The Box.

In 2005 werd Boris genomineerd voor een Edison in de categorie "Beste zanger". In april zong hij op de single No Sunrise van de Haarlemse groep Relax onder de naam Bo-Rush.

In juli 2006 verscheen zijn single Within My Hands, vooruitlopend op zijn 2e album Holy Pleasure. Het album verscheen in oktober 2006 en kreeg positieve kritieken van serieuze muziekbladen als Oor en Jazz Nu. Het album bereikte positie 12 in de albumcharts. In december 2006 stond Boris 2 keer in het voorprogramma van Katie Melua in de Heineken Music Hall.

In 2007 trad hij op in Paradiso (onderdeel van een goed lopende clubtour), op Noorderslag en North Sea Jazz. In november van datzelfde jaar ontving hij de Edison Jazzism Publieksprijs voor zijn 2e album Holy Pleasure. Bij een optreden in het ochtendprogramma van Giel Beelen op de radiozender 3FM (Boris zong Ordinary people van John Legend mét John Legend) maakt hij bekend dat de samenwerking met zijn platenmaatschappij Sony BMG, in gezamenlijk overleg, is beëindigd. Boris wilde op eigen benen staan en meer invloed hebben in de voortgang van zijn muzikale ontwikkeling en carrière.

In februari 2009 werd zijn 3e album, "Live my Life" uitgebracht. In oktober 2008 is de eerste single van dit album uitgebracht: "If You Wanna Roll With Me". Het album haalde een top 10 notering.

Onder zijn nieuwe artiestennaam Bo Saris werkte Boris in 2013 samen met Andre “Dre” Harris van het productieduo Dre & Vidal aan een nieuw album. De in augustus 2013 uitgebrachte single “The Addict” van Bo Saris werd in hetzelfde jaar opgevolgd door een EP die alleen op vinyl werd uitgebracht. In april 2014 het album "Gold" uitgebracht. Ter ondersteuning van dit album volgt er een Europese tour, met onder andere een optreden in een uitverkocht Paradiso in Amsterdam. 13 juli 2014 staat Bo Saris op het Port of Rotterdam North Sea Jazz festival.

 

Bo Saris is zijn nieuwe artiestennaam. Deze naam is beter geschikt voor de Engelse markt. Boris werd al Bo genoemd door enkele vrienden en Saris is de meisjesnaam van zijn moeder.

 

Recensie album GOLD op Muziekwereld

Official website

 

Terug naar Hoofdindex

Free counter and web stats