24 Pesos - Do the right thing  (Waardering Muziekwereld)

24 Pesos - Do the right thing

Julian Burdock en de zijnen zijn “back”. En hoe! Op de opvolger van het net geen drie jaar geleden verschenen “When The Ship Goes Down” illustreren de vier Londenaars andermaal hun hoogst eigenzinnige visie op de blues anno 2015. Invloeden als Sly Stone, James Brown, The Meters, Albert Collins, Freddie King, Howlin’ Wolf, Jimi Hendrix, Cream, de Stones en anderen misten hun doel duidelijk niet. En het resultaat is in één woord weer onweerstaanbaar.

Heerlijk funky bij momenten, zoals in het ons op de één of andere manier ook wel wat aan de Peppers herinnerende openingsnummer “Step Back”, het meteen daaropvolgende en met een enigszins aparte intro gezegende “Won’t Lie Down”, het titelnummer en het buitengewoon groovy “The Good Lord Did”. Ongemeen sfeervol ook, zoals in het de laatste restjes deltaklei verwoed van zich af stampende “Rise Up”, de mooie trage “Need Somebody” en het ook al bepaald niet van de soul gespeend gebleven “If You Want It”. Of net er al rockend een flinke lap op gevend, zoals in het hypernerveuze “Clap Hands”, het ferm slidend ingezette “Night Train” of catchy afsluiter “Boom Boom”.

Wie zich nog mocht afvragen, waarom dit viertal vaak als één van dé interessantste Engelse blues acts van de laatste jaren überhaupt genoemd wordt, vindt hier andermaal tien goede redenen om een dergelijke bewering ogenblikkelijk en zonder ook maar de minste schroom bij te treden! Binnenkort ongetwijfeld ook weer graag geziene gasten op zo menig een bluesfestival, deze vier knapen!

Bron: www.ctrlaltcountry.be

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 1 maart 2015

Listen tracks

Video

Website

 

Terug naar Hoofdindex